Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Benim de ayni tarihte basvurum. Bu ay sonu gelir diye bekliyorum. Bu sıralar 1 ay içinde geliyor sanırım. Yani bu hafta sonuna cikar diye ümit ediyorum...

İşin ilginç yanı; geçen sene insanlar bir yıl beklemiş, biz bir ay bekleyemiyoruz. Umarim engelleri iyice kaldırırlar, ankara nin onayi yerine heyet onayı yeterli olur.

Herkese sağlıklı günler diliyorum

evis de yazan dosya numarası nedir her türlü kodu yazdım nette görülen ancak hata veriyor.Bu kısma ne yazmalıyız?

2saat önce vergi indirimi için müracat ettim.vatan caddesindekine gittim.2defa red gelen raporumu son kez verdim.hayırlısı artık

12.07.2021 Mükellef dosyası oluşturuldu.
02.07.2021 808081 Dilekçe / VD Gelen Yazı alındı.
25.11.2008 286 Rapor alındı.
12.07.2021 227920 Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.

vergi dairesine gitsem bilgi verirler mi acaba, sonuçta maliye bakanlığında yazı bekleniyor diye yazıyor .

ozi-82

Bence gidin, cunku normalde rapor gönderildi der, sizde yazi gönderildi diyor.
Ayrica rapor alindi da demiyor dijital ortamda.
Sizde bir sorun var bence, bir uğrayın vergi dairesine. Onlar size zaten ne varsa söylerler.

askaratoprak

Merhaba
Süreç uzun biraz..Bendeki süreç şu aşşagıdaki gibi seyretti ilave evrak istediler 21.09.2021 de MR+EMG sonuclarını onlarıda gönderdikten sonra sonuclandı...Hakkınızda hayırı olsun...

9.07.2021 Mükellef dosyası oluşturuldu.
08.07.2021 846294 Dilekçe / VD Gelen Yazı alındı.
24.06.2021 df726 Rapor alındı.
09.07.2021 1hkqq60r4b17oz. Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
27.08.2021 1hkqq60r4b17oz. Tekrar Sevk (BAŞKANLIĞIMIZA MÜRACAAT EDİNİZ)
02.09.2021 281071 Hastaneye tekrar sevk edildi, rapor bekleniyor.
13.09.2021 1257119 Hastaneden yazı geldi.
13.09.2021 1257119 Hastaneden yazı geldi.
21.09.2021 1hkqq60r4b17oz. Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor.
01.11.2021 1hkqq60r4b17oz Olumlu sonuçlandı, yazıları hazırlanıyor.
08.11.2021 427208 Sonuç işyerine gönderildi.

hanifeaydin
Raporunuzu yakın zamanda aldıysanız üzerinde RAPOR NUMARASI diye bi bölüm mevcut "202182418315710df725" gibi onu yazmalısınız..

Merhaba arkadaşlar benim ortapedik oranım bugün mesaj geldi tamamlandı diye aradım ve onaylandı işyerine yollandı denildi iş yerinede gitmiş,aynen onaylandı ve geldi 46 olarak süreç çok kısa sürdü çok şükür,Ekim 26 da basvurdum bugün cvb geldi Kasım 24 yani 1 ay bile sürmedi,internetten takibini hiç bı sekilde yapamıyorsun,darısı bekleyen arkadaşlara.

ekol

Valla günde 50 kez bakiyorum.
Umarim bizimde bu sıralar gelir.
Bende ekim 28 de başvurdum, umarim ay bitmeden benimde gelir.
Herkese sağlıklı günler dilerim...

Merhaba arkadaşlar geçen gün facebook çok ilginç bir yazı gördüm
Şöyle diyordu
Vergi indiriminden emekli olanlar normal emeklilik zamanı gelince yaş prim çalışma süresi
bunlar oluşunca normal emeklilik maaşı da hak kazanır deniyor
yani 2 maaş
2 maaştan hangisi en çok ise onun yarı diğeri tam olarak maaş alır deniyor
böyle bir şey duyan var mı bilen var mı?
lütfen saygı çerçevisinde yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim

Engel sorun mu?

Engel sorun mu kardeşim beni hatırladın mı ben Serkan.red gelmişti 2 defa.nasılsın.dediğin şeyi hiç duymadım.mantıken olmaz diyorum.zaten engelli vergi indirimi alınca senin prim gününden maaş bağlanıyor.nerde o yogurdun bollugu.öyle bir ülke dünyada yoktur.

ekol

selamlar sizin adınıza sevindim.hayırlısı olsun.
benimde 2 gün sonra 1 ay olcak.hayırlısı ile umaraım bizede onaylanır gelir bu sürede.
sizin dediniz gibi internetten takibi yapılamıyor.mesaj geldiğinde nereyi hangi numradan aradınız bizde ordan bilgi almaya çalışalım.

Talihsiz50

Hatırladım kardeşim ne durumdasın aşama kaydettin mi inşallah olumlu bir şeyler olmuştur hayatında üzme bizi

ya bende Alo 170 aradım yok öyle bir şey dediler
ama sosyal medyada birisi öyle bir şey duymuş birisi alıyormuş yazmış facebook söz konusu para olunca tabii bende de ister istemiz araştırma isteği doğdu sonuç olarak bilemiyorum belki kanunda bir açık vardır adam ordan faydalanıp alıyordur diye düşündüm gerçi haksız bir durum ama engelil insanların sizin de bizimde yaşadığmıız uzun süre Ankara nın onay vermesini beklemekte çok da adil değil di mi ama ?

tesekkurler,umarım ıstedıgınız sonucu alırsınız,
istanbul buyuk mukellefler engelli birimini aradım oraya basvurdugum için,
sizde başvurdugunuz vergi dairesini ararsınız internet sıtesınden almıstım numarasını.

Engel sorun mu?

5yıllık rapor verdiler.kötü bir durum yok iyiyim şimdilik.salı günü müracat ettim bakalım bekliyoruz sen hala buralarda mısın

askaratoprak

Sizin onay gelince bilgi verirseniz en azından ortalama bir süre cikar... bazi kişilere bir ay dolmadan bazılarına da 1.5 ayda onay geliyor. Sora neye göre yapılıyor ya da işleyiş nasil tam çözebilmiş degilim

Muratdervisoglu

onay geldiğinde elbette paylaşıcam.umarım hayırlı haberler olur hepimiz için.sizinde yanlış okumadıysam 28 ekim ankaraya gidiş tarihi.bu durumda aynı tarihteyiz.en kısa zamanda sonuçlanır umarım.

askaratoprak

Tam da dediğim gibi oldu.
Bugun bakanligi aradım, bizden çıktı İstanbula gönderildi dediler. İstanbul vd yi aradım, %54 sürekli olarak onaylandı, e tebligatı bekleyin dediler.
1 ay dolmadan onaylanmış oldu şükürler olsun.
Simdi sadece tebligatı bekleyeceğim, sanirim haftaici gelir o da... darisi herkesin başına inşallah. Tebligat gelince hemen emekliliğe başvuracağım, o süreçleri de paylaşırım... herkese sağlıklı günler dilerim...

askaratoprak

0312 4153294
Ancak baya denemek gerekiyor.
Bence hiç Ankara ile ugrasma, direk evrakı verdiğin vergi dairesini ara. Nasil olsa ayni ekrandan görüyorlar.
Ankarayi düşürmek cok zor, vergi dairesinden ayni bilgiyi alabilirsin.
Güzel haberlerini bekliyorum...
Saglikli gunler...

Rapor Yenileme ya da İtiraz

Merhaba, Sağlık Kurulunca kronik, süresiz olarak Nisan ayında onaylanan raporumu Vergi dairesi 1yil süreli olarak onayladı. 5 farklı branş doktorunun verdiği karar, yine devletin diğer kurumunun heyetince değiştirildi. Bu arada Aile ve Çalışma Bakanlığınca düzenlenen engelli kimlik kartım da %49 engel oranı ile süresiz olarak tarafıma ulaştı. Bu durumda, Vergi dairesine itirazda mi bulunmaliyim yoksa süre geldiğinde tekrar heyete mi gitmeliyim? Raporun yenilenmesi için ise nasıl süreç başlatmalıyım? Benzer durumu yaşayan var mı?
Teşekkürler

Son düzenleme:
Merhaba, Sağlık Kurulunca kronik, süresiz olarak Nisan ayında onaylanan raporumu Vergi dairesi 1yil süreli olarak onayladı. 5 farklı branş doktorunun verdiği karar, yine devletin diğer kurumunun heyetince değiştirildi. Bu arada Aile ve Çalışma Bakanlığınca düzenlenen engelli kimlik kartım da %49 engel oranı ile süresiz olarak tarafıma ulaştı. Bu durumda, Vergi dairesine itirazda mi bulunmaliyim yoksa süre geldiğinde tekrar heyete mi gitmeliyim? Raporun yenilenmesi için ise nasıl süreç başlatmalıyım? Benzer durumu yaşayan var mı?
Teşekkürler

Rahatsızlıklarınız nedir?1 yıllık vergi indirimi vermişler,sürenizin dolumunda tahminen yine süreli gelecek vergi indiriminiz,üçüncü raporunuzdada durımunuzda düzelme olmayacağından kronik diyorsunuz çünkü,sürekliye dönecektir en sonunda.O yüzdendirki itirazla filan uğraşmayın çok birşey değiştiği görülmedi.

Bilateral işitme kaybi%14, %10 hipertroidi, %9 hiperlipidemi ,%5 lomber diskopati, %15 histeroktami ameliyatı ve %10safra kesesi taşı bulguları üzerinden Baltazar formülü ile %49 ve süresiz, kronik olarak raporum belirlenmistir. Rapor onayından 1 ay sonra ise safra kesesi ameliyatı oldum. Vergi dairesinin 1yila çevirme gerekçesi neydi acaba? Yani ugrastirmaktan başka birsey değil..

Selocan123

Bence zorlamayın, cunku safra kesesi ameliyati olmuşsunuz... yani %10 safra kesesinden aldim diyorsanız ameliyat sonrası iyileştiği icin bu puanı kaybedersiniz. Ben de safra kesesi ameliyati olmuştum 13 sene önce, ama puan alamadım ameliyatla tedavi olduğum için...

Sürekli rapor için hastalığın başında kronik yazması lazım, yoksa vermiyorlar..

Üst Alt