Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

deasn12 darısı bize inşallah kardeşim. E devlet de evrak takip de aylık bağlama yazıyor emeklilik kaydi görünüyor yaşlılık aylığı diye yazışmalar sürüyor sanırım bu ay bilmiyorum inşallah yetişir

Raymen benim dilekçe verdikten sonra evrak takip bu şekilde sonuçlandı 3 gün içerisinde.

Allah yardımcınız olsun inşallah. Tez zamanda emekli olur tez zamanda sonuçlanır inşallah.

Merhaba, %66 oranında 3 yıl süreli engelli raporum Ankara'da süresiz onaylandı. Emekli oldum. Şimdi engelli raporumun süresi dolunca yenilerken oran %40 altına düşerse ne olur? Vergi indiriminde iptal olur mu? Maaşım kesilir mi?

merhaba vergi indirimi için 28.4.2022 de ankara yenimahalle vergii dairesi bşk başvurdum . bugun e devletten baktım işleminiz sonlandı yazıyor . düne kadar başvuru alındı yazıyordu . telefon ettim işleme alınmış dediler . szce ne zaman sonuçlanır . tşk

semase6 merhaba sema hanım. e-devlet üzerinden sadece vergi indirim dilekçenizi sorgulayabilirsiniz. Vergi indirim sonucunu öğrenemezsiniz.
Ankara vergi dairesini hafta içi perşembe yada cuma günü 14:00 ile 16:00 arasında müsait olur genellikle 0312 415 30 80 nolu telefonu arayarak herşeyi sorabilir ve öğrenebilirsiniz.

merhaba e devlete bu şekilde görülmesi anlam ifade etmior yani .çok tşk . sizcce ne kadar sürer..

semase6 vergi indirimi raporu çıkarılması 15 yada 30 gün sürmekte bazen 20 günde teslim edildiğide oluyor.

@Raymen @Ercan34 @deasn12

Merhaba arkadaşlar benim eve bağlanma mektubu geldi e-devlet tarafında biraz geç işliyor sanırım süreç bankada hesapta açılmış hatta nisan ayı ile ilgili ödeme dahi yapılmış. Bekleyen tüm arkadaşlara Allah nasip etsin.

benim eve mektup dahi gelmesine rağmen sgk sitesinde hala 2 işlem görünüyor

Merhaba Arkadaşlar, vergi indirimim bugün kabul edildi ve Vergi Dairesi ilgili evrağı verdi. SGK’ya emeklilik için başvurabilmem için bu evrak yeterli mi yoksa işten çıkışımı da almam gerekiyor mu?
Teşekkürler.

@Raynmen Ercan34
Merhaba Arkadaşlar, vergi indirimim bugün kabul edildi ve Vergi Dairesi ilgili evrağı verdi. SGK’ya emeklilik için başvurabilmem için bu evrak yeterli mi yoksa işten çıkışımı da almam gerekiyor mu?
Teşekkürler.

ercan 34

Sizede hocam çok teşekkürler.
bhurack

işten çıkışınızı almadan emekliliğe başvuramazsınız çıkış belgenizi alıp bu evrak ile başvuru yapabilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun

Marcano

Hayırlı uğurlu olsun kardeşim güle güle harca aylığını senin adına çok sevindim

Raymen
Bugün kadıköy SGK Emeklilik şefi ile görüştüm durumu izah ettim sistemden baktı martta dilekçe verilmiş aylık maaş bağlama 1.6.2022 gözüküyor dedi ama 1.aşama onay almış sırada 2.aşama var onda tarih güncellenecek 1.4.2022 olacak dedi ve geriye dönük nisan ve mayıs birikmişin hesabına yatacak dedi haziran ayının ilk haftasında dedi.
Valla rahatladım ya stres yapmıştım iyikide gidip soruşturdum.
Bu arada Emekliliğimde süre kontrol konulmamış onuda sordum raporum süreli dedim biz vergi indirimine bakıyoruz dedi vergi indirimin de süre yok dedi.
Şükürler olsun sıkıntısız istediğim gibi gelişti bugün
Saygılar. ..😎

Merhabalar benim yüzde 80 raporum var. Ankara'da onaylandi. Geldikten sonra bagkurdan başvuru yaptim. Bi sürede orada bekledim. Yeterince iş gücü kaybi yok diye ret vermişler. Daha ne olmaliydi 5 ameliyat 6 yil tedavi... İtiraz edenlerden olumlu sonuçlar alan oluyormu acaba ??

deasn12
Bende bi soru sordumda bilginiz varsa yardimci olurmusunuz ?

Tlg Bayraktar

Merhaba, şu şartları taşıyor musunuz?

BAĞ-KUR kapsamında engelli çalışanlar, vergi indiriminden yararlanmak sureti ile erken emeklilik için başvuruda bulundukları zaman; %60 ve üzeri engelli olanlar 15 yıl 3960 gün; %50-%59 arasında olanlar 16 yıl 4320 gün; %40-%49 arasında olanlar ise 18 yıl 4680 gün üzerinden emekli olabilme şansları vardır

Bağkur’da durum SGK’dan farklı işliyor sanırım. Aşağıdaki yazıyı da dikkatlice okumanızı tavsiye ederim;

https://elverdanismanlik.com/hizmetler/4-b-bag-kur-engelli-ya-da-ozel-kosul-emeklilik/

Özetle;

Bağkur engelli emeklilik ile SSK Engelli emeklilik karıştırılır. Aksine şartlar ve koşullar çok farklıdır. SSK’da vergi dairelerinden vergi indirimi ve hastanelerden engelli sağlık kurulu raporu alınırken, Bağkur’da kurum sağlık kurulundan yalnızca oran belirleyen bir yazı alınır. İlkinde bütün işlemleri sigortalı takip ederken, diğerinde ise talebi halinde bağlı bulunduğu sigorta merkezi takip eder. Birinde engelli derecesine, diğerinde ise çalışma gücü kaybına bakılır. Oran belirleyen hesaplama yöntemleri ve cetvelleri de ayrıdır. SSK’da sigorta başlangıcı önemlidir, Bağkur’da ise çalışma gün sayısı.

Moderatör tarafında düzenlendi:
bhurack

Evet ben bu ikisini karıstirip zaman kaybettim aslnda. Hem ssk hem bagkurum olduğu icin ikisindede sartlar ayni sandim. Muhtemelen itirazımada ret cevabi vericekler. Ben vergi indirimi icin rapor alinca sgk 1.5 yıl daha calısmalisin ama bagkur günun tutuyo ordan başvur dediler. Bende o an gittim başvuru yaptim. En iyisi ben bagkurdan medet ummayım. Eksik günümu tamamlayip sgkdan baavuru yapayım. Nasilsa 80 oranim ankaradan onaylandi geldi. Ssk dan vergi indirimi için de zorluk cıkarmazlar diye düşünüyorum
Bugun forumdan bi arkadaşımızda cok bilgi verdi ozelden.
Cok teşekkürler ilgi alakanız icin
Selamlar

@deasn12 s.a dostum benim emeklilik e devlete düştü parasal alanlar da bilgi yok 2000 öncesi yok 2000-2008 arası 1912 gün /60 2008 sonrası 4290 gün katsayısı 38.94 seninki ile aynı olması lazım seninkiler de böyle mi

merhaba ne zaman göndermiştiniz kabul oldu ?

Merhaba,

Raporum 07.04’te çıktı ve hastane kendisi yolladı. 13.05’te indirim yazısını kendim İstanbul’daki Engelli Servisinden aldım. Bu arada EVİSS’de hala “bakanlıktan cevap bekleniyor” yazıyor. Kesinlikle beklemeyin. Kendiniz soruşturun.

Raymen

Dostum ABO 3 oranın yüksek ABO 3 oranının tavanı 40 zaten
Senin en düşük alacağın maaş 3500 ve üzeri olur diye düşünüyorum bu arada emekli olmadan önceki maaşını yazarmısın bir ortalama çıkarırız
Saygılar..

@ercan 34 Aziz dostum o kadar olmaz önceki hesaplama da 1809 maaş 95 gibide ek ödeme görünüyordu o zaman benim yatan pirim 5700 du sonradan bana fiili hizmet farkı eklenmiş bana çalıştığım yıllarda 5 buçuk yıl fazladan her yıl 90 günlük fiili hizmet farkı eklenmiş bide senin gibi 6 yıl asgari ücretin üstünden yattı. Fazla beklenti içinde değilim zaten keşke öyle olsa bilmiyorum belli olunca yazarım zaten buraya saygılar sunarım @deasn12 cevabın için de ayrıca teşekkür ediyorum sana bu platformun saygın insanları hepinizi seviyorum.

Raymen

hakkında hayırlısı olsun dostum inşallah Temmuzdaki zamla bir nebze rahatlarız kal sağlıcakla

saygılar..

Raymen Hakkında hayırlısı olsun kardeşim. Temmuz ayında biraz değişiklikler olcak en düşük emekli maaşları artacak yine bu kesinleşti. Hayırlısı olsun..

@Marcano selam dostum sana ne kadar birikmiş ücret yatmış. Bide maaş bilgini paylasirmisin. Maaş artı ek ödeme ne kadar senin

Raymen

Hayırlı olsun şimdiden
Mektupta maaş yazar dostum ne kadar yazıyor sende
Birde süre kontrol varmı emekliliğinde
Saygılar..

Ankara için nerden sorgu yapabilirim beyler vergi inidrimi için ??? site içerisinde yapım aşamasında diyor farklı bir siteden baka biliyormuyuz ?

Üst Alt