Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

İnteraktif Vergi dairesine girdiğimde engelli başvuru takip diye birşey yazıyor ama evraklar gözükmüyor yardımcı olurmusunuz

Aynen benimde sadece kimlik fotokopisi işe giriş bildirgesi heyet raporu ve orada doldurduğum form gözüküyor başka birşey gözükmüyor

Arkadaşlar şimdi evrklarımı inceledim.
Vergi dairesinin ankaraya gönderdiği yazıda
Vergi indiriminden yararlanıp yada yararlanamayacağımın yazısını yollamışlar. Ama ben Vergi indiriminden emeklilik için başvuru yaptım. Adamlar Vergi indirimininden yararlanabilirmiyim diye yazı yollamış doğrumu acaba bu?

Şimdi bende baktım interaktif ten fakat sadece vergi dairesine ilk müracaatta verdiğim evraklar gözüküyor sadece dilekçe nüfus fotokopisi çalışma belgesi imza sürküleri Engelli raporu gözükmüyor hiç 🤔🤔🤔🤔🤔inşallah bir terslik yoktur 🤔🤔🤔🤔
Shaky34 bildiğim kadarıyla evet vergi dairesi sadece vergi indirimi ni onaylayacak onay dan sonra sgk ya gidip emeklilik için başvuru yapacağız

Sümer35

Teşekkür ederim

O zaman arkadaşlar ankarayı aramamız gerek yok evrağımızın onaylanır onaylanmadığını İnteraktif Vergi dairesinden öğrenebiliriz heralde değilimi?

Arkadaşlar şimdi evrklarımı incelerken birşey dikkatimi çekti ve sizler ile paylaşmak istedim. Eksik evrak gelir diye düşünenler için.
BAŞVURU SIRASINDA İSTENEN EVRAKLAR
1.Çalıştığınız iş yerinden ( tarihli, ıslak imzalı, kaşeli) belge.
2.Kimlik fotokopisi ( kimlik fotokopisis gelmeyin)
3.Yönetmenliğe uygun rapor aslı noterden aslı gibi yapılmış yada hastane tarafından aslı gibidir yapılmış rapor)
NOT: İSTENEN EVRAKLAR VE İMZALAR TAM İSE BAŞVURU YAPACAK KİŞİNİN EVRAKLARINI BİR BAŞKASI TARAFINDAN BAŞVURU YAPILABİLİR.

Ayrıca eksik evrak olarak gelen evrakların bir çoğunluğu. Yönetmeliğe uygun heyet raporunda eksik bilgi ve yazılmamasından dolayı ayrı yönetmeliğe uygun oran verilmediğinde raporlar istenmektedir bilginiz olsun.
Yani doktor hastalığa verilecek oranı yönetmeliğe uygun ve cizelgeye uyumayıp kafasına göre oran belirttiyse o evrakta eksik evrak olarak geri geliyormuş.
Ankara sağlık kurulu çizelgeye göre bakıp ona göre oran düşürüp eksik ise rapor isteyip oranı yükseltebilir.

Arkadaşlar inşallah bu hafta çoğumuzunki sonuçlanır.haftaya sali23nisan kurul iptal bi perşembe kalıyor ordanda pek bisey çıkmaz mayısa kaldık çoğumuz

River plate

İnşallah bakalım.
Ben interaktif Vergi dairesinden evrklarımı görebiliyorum am herhangi bir sonuç yok maleaef

Simdi aradim. 3 ocak ta varan raporum hala kurulda diyor. Ocak baslamis soylediklerine gore. 1 hafta sonra tekrar ararsiniz kesin bir tarih veremiyorum dedi. 😭

Nisan 15 oldu daha Ocak raporunu alan yok hey Allahım sabır.ilk alan guruba sanal tatlı ısmarlasın!

Birde internet vergi dairesi dilekçelerim yada evraklarım onaylanan vergi indirimi buraya düşüyormu işyerinden almak zorundamıyız işten çıkarsak diye soruyorum bilgisi olan yazsın

Engelli Vergi İndirimi

Arkadaşlar rica ediyorum insanların hakkına girmeyiniz engelli vergi indirimini sorgulamak için gelir idaresini aradım adam yaka silkiyor bizlerden, vatandaş arıyor evrağı 1 ay sonra çıkar diyorum diyor, adam 2 gün sonra bir daha arıyor diyor lütfen hakkımızı yemeyin düşüremiyoruz on binlerce arayan varmış millet işi gücü bırakıp bizim telefonumuzla uğraşmasınlar

ocak raporları yakında gelir benimki geldi emekli basvurusu yaptım ınsallah mayıs ılk maaşımızı alacagız biraz sabırlı olun arkadaşlar insallah cıkacak .merkez kurulu biraz yogun 40000 rapor bekliyo

SAVCI3
hayırlı olsun arkadaşım. 4-5 maaş boşu boşuna hiç oldu. bukadar gereksiz bürorasi.

Tam anlamadım ama anladığım kadarıyla; vatandaş evrak durumu için arıyor, süre veriyorsunuz 2 gün sonra tekrar mı arıyor? Bu durum telefon trafiğine ve ihtiyacı olanların ulaşamamasına mı sebep oluyor? Eğer durum böyleyse evet haklısınız.

SAVCI3

Merhaba öncelikle hayirli olsun emeklilige basvurmak için primini doldurmuş olan bi kişi çalışıyor olmasa emeklilige başvuru yapabilir mi ya da bilgisi olan arkadaşlar varmı

arkadaşlar benim 4 ocak raporuydu ancak saçma bir şekilde sonuçlandı , hakem hastahane raporuna tekrar hastahane sevki istemişler şaka gibi , onların gönderdiği hastahanelere giderek onların sağlık çalışanının vermiş olduğu raporlar , yüzde 62 oranında ki rapor kalp,tansiyon kolestrol , eviss e düşen açıklama '' Raporunuz eksik bulundu tekrar Başkanlığımıza müracat etmeniz gerekiyor '' vergi dairesine sorduğumda ise başka bir hastahaneye yönlendirilmişim , sorun yok ona da giderim , dördüncü hastahane olacak , karmaşık yoruma açık tetkiklerde değil , kalpden verdiler raporu zaten neyi anlayamadıysa arkadaşlar,

Üst Alt