Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağından sakatlığı olanlar salt otomatik vitesli aracı ÖTV'siz alabilirler

yurekliumut;

Size de hayırlı olsun !
Benzinliler ne kadarlar ?
Sanırsam benzinliler daha problemsiz oluyorlar
Arıza korkusu daha az olur

Selam
hoop tşk ederim. Arkadaş hangi tipi aldı bilmiyorum ben team modelini aldım. ötv siz 18.750 tl oldu. + 1.750tl brc lpg için verdim + 537tl ful kasko için ödedim + 350 tl boya koruma motor koruma döşeme koruma ve kaput flimi için verdim. Toplam olarak 21.400 tl ye araca bindim.

Sol Polio Sekeli olanlar H sınıfı ehliyeti varsa ÖTV'siz araç alabilirler

arkadaslar yeni sirkülere göre sol polıo sekeli+h sınıfı ehliyet var ise otomatik vites aracı %37(1600cc araçlar için)ötv ödemeden alıyosun.peki bende sol polıo sekeli var.daha önce h sınıfı ehliyeti aldım.ahliyetin altında özel tertibaylı diye yazıyor.

sayın oturan boğa h sınıfı ehliyet, fakat altında otomatik vites araç kullanabilir diye ibare olması lazım diyor.bence bu yanlış.çünkü yeni genelgeye göre ''otomatik vites artık özel tertibat''sayılacak.sonuç itibari ile sol polıo sekeli olan arkadaşlar,eğer h sınıfı ehliyetleri varsa,ehliyette özel tertibatlı yada otomatik vites,yada h sınıfı altında hiçbirşey yazmasada ötv siz araç alabilirler.

kurula giren arkadaşlar lütfen haklarını bilsinler.kurula girecekleri zaman ve dilakçelerinde ötv siz araç alımı konusunda yazıları yanlarına alsınlar ve olumsuz bir durumda bu yazıyı sağlık kurulu,maliye yada trafikte göstersinler.unutmayalım özürlü insanlara kanuna rağmen ayrımcılık yapılıyorsa bu hapis cezasına kadar giden cezalar varır.haklı olduğunuz konuda sonuna kadar hakkınızı arayın.bir avukata vekalet verip hakkınızı arayın.tüm maraflarınızı kazandığınızda alırsınız.

saygılarımla.

Araç alırken ÖTV bu şekilde hesaplanıyor

arkadaşlar bu konuda lütfen dikkat edin.fazla para vermeyin.ilk önce bayiden hangi marka olursa olsun ötv siz ve kdv siz fiyatını sorun.bunu size söylemek zorundalar.bu öğrendiğiniz fiyat bayinin karınında içinde olduğu çıplak fiyattır.bu fiyat üstünden pazarlık yapın(ör:size 20.000 dediler.siz bu 20.000 üstünden pazarlık yapın).pazarlık sonucu 18000 e aldığınız aracın üstüne %18 kdv koyun.ve plaka tescil masrafı ekleyin(bu zaten standart fiyattır).

ayrıca mtv ödemeyin (sıfır araç alırken mtv eklenir normalde, siz eklemeyin).sol polıo sekeli olanlar proje parası falan vermezler.talep ederlerse itiraz edin.çünkü otomatik yada trıptonık araçlarda,proje yerine aracın otomatik olduğuna dair belgeyi eklediğinde proje yerine geçiyor.bir diğer konu eğer paranız varsa aracı mümkün olduğu kadar donanımlı alın.çünkü fabrika çıkışlı orjınal aksesuarlardada ötv ödemiyoruz.sadece kdv ödüyosun.ne kadar çok donanım satın alırsanız o kadar karlı.

herkese saygılar.

yürekliumut 1100tl daha ödeseydin accent era crdı teem otomatik olanını alırdın.

Selam

bayramali ben özellikle benzinli istedim dizel istemedim.

eşi de dahil hiç bir yakını kullanamıormu ? cok garip otomatik vitesi keyfiyeten alan insanlarda mevcut .

ve otomatik viteste de plakada engelli ibaresi olacak mı bu sarTlarda?

selamlar...
ealif
size cevap vermek isterim...
eşimizde dahil hiç kimse kullanamıyor evet çünki yasa bu şekilde, neden yasa bu şekilde biliyormusunuz daha evvel böle değildi bu özürlülere tanınan hakkı başkalarına kullandıran ........ bazı engelliler yüzünden... kötüye kullandılar devlette bu yasayı bu şekilde değiştirdi. yanlız bumu özellikle yurt dışından araç getirmek daha evvel ne kadarda kolaydı. şimdi 40 dereden 40 su getirtiliyor önce motor büyüklüğü sınırlaması geldi şimdide 3 yaş sınırı geldi....
bu tanınan hakları kötüye kullanan engellilere ne sölesem bilemiyorum ama ne söylesem az galiba...

Otomatik vitese gelince:
bizler (sadece sol ayağından özürlüler) keyfiyetten otomatik vitesli almıyoruz. bizim araç kullanmak için tek sorunumuz zaten debriyaj pedalına basamamak yada tam basamamaktır. biliyormusunuz acaba debriyaj pedalıda en soldakidir ve sol ayakla basılır. otomatik vitesli bizim zaten tüm sorunlarımızı çözüyor. bu nedenle otomatik vitesli araç alıyoruz...

ve otomatik viteste de plakada engelli ibaresi olacak çünki araç zaten özürlü aracı_??? keyif aracı değil!!!!

neden ekletemeyelim ki, bogambogam?... madem o kishi icin teknik acidan her ikisini de güvenlice kullanabilmek mümkün, raporda/ehliette her iki ibare de bulunursa insanlarin özgürlügünün önü az daha acilmish olur... dilerse otomatik vitesli arac kullanir, dilerse de - özel donanim olmasi shartiyla - düz vitesli arac... kishi icabinda düz vitesli arac kullanmaktan daha cok hoshlaniosa veya aradaki fiat/masraf/vs farkini önemsiosa kendi arabasini düz vitesli alir, ama kendisine ait olmayan otomatik vitesli araclari kullanabilme özgürlügünü de kaybetmemish olur... böyle bi secim yapabilmekte nasil bi sakinca olabilir ki?...

Haklısın rekum rekum. Yazarken, trafikte özel donanım ibaresini gören memurlar sorun çıkartır, diye düşündüğümden, bu ayrıntıyı gözden kaçırmışım.. :)

Merhaba
Olması gereken buydu, ben de mağdurdum. 1999 tarihli raporumda Bulgular: sol alt extremite kasları atrofik ibaresi var. Tanı polio sekeli, %40. Vergi indirimi için alınmış bir rapor, ehliyetle ilgili bir ibare yok. Bahsettiğiniz yasada son satırda bu ibare varsa geçerlidir yazıyordu.
B sınıfı ehliyetim var. Aracımda MTVden muaf olmam için H sınıfı ehliyeti almam şart mı, bu rapor yeterli olur mu? Yoksa ehliyet için yeniden rapor mu almam gerek. Bu tanılarla %40 derecem düşürülür mü acaba? Tam olarak ne yapmam gerek, bilgilendirirseniz sevinirim. Ankara'dayım.

ÖTV istisnası varsa, araç plakasında sakat damgası da olacak. Aksine bir düzenleme de uygulama da yok henüz...

merhaba arkadaşlar
benim sol bacağımda engelim var.
2009 yılında otomatik vites araç kullanabilir diye rapor aldım ve 2009 model araba almak için kullandığımda hiç bir geçerliliği olmadı normal araç alıyormuş gibi ötv indirimi vardı ozaman ondan yararlanıp otomatik vites araba aldım.
H sınıfı ehliyetim var. 6 ayda bir 324 TL vergiyide ödüyorum .anlıcanız birşeyden faydalanmıyorum .sizin söz ettiğiniz kanuna göre ben de motorlu taşıtlar vergisinden faydalanabilir miyim.
otomatik vites araç kullanabilir rapor ve H sınıfı ehliyetim var.

bilgi verirseniz sevinirim.

zümre;

Direk olarak faydalanabileceginizi sanmıyorum.Geriye donuk bir uygulama sozkonusu olmuyor bildiğim kadarıyla.Almış oldugunuz araç alınmıştır,onda yapabilecek birsey yok.Şu anda ötv siz araç alma hakkını kullanarak yeni bir araç alabilirsiniz..ve aldıgın arac plakasında engelli amblemi bulunacak ve MTV dende muaf olacaksın.

zaten araba alındı geçti artık.ama mtv den faydalanabilirmiyim ne yapmam lazım bu ko nuda

sanırım yenı uygulamayı sölersen plakanı ve ruhsatını deısırler..özurlu aracına donusur aracın..mtv den muaf olursun..ama tavsıyem aracını sat 0 km arac al eskı aracından elıne para bıle kalır belkı...0 aracta baya karlı olursun..

zaten aracı sıfır aldım kredisini ödüyorum.ama normal alıyormuş gibi aldım.ben şuanada mtvden nasıl faydalanacağım buna cvp arıyorum yardımcı olursanız.

Zümre, Aracın teknik belgesi ile vergi dairesine git mtv den muaf olmak istediğini söyle. Teknik belgede aracın otomatik vitesli olduğu yazıyor.ama başka bir sorun daha var. araç özürlü plakalı olmadığı için sorun çıkabilir. Son çıkan ötv sürküsü ile Vergi dairesi veya trafikten bilgi alabilirsin.

aynen bayramalının dedıgını dedım ben zaten arac engellı plakası takılınca mtv den muaf olacak...yenı yasaya gore senın aracın engellı aracına cevrılecek sadece zumre..daha once bu hakkın uyoktu ama suan yenı yasayla var..

OturanBoğa;

Çok özür diliyorum.
''Salt otomatik vitesli araç kullanır'' ne oluyor?
bende otomatik vitesli araç kullanır yazıyor

"Yalnızca" anlamına geliyor... otm vitesliden baskasını kullanamaz,otm vitesli tüm aracları kullanabilir anlamına geliyor...

Peki benim sol alt ekstremite polio sekel rahatsızlığım var ve raporumda "özel tertibatlı araç kullanabilir" yazıyor.
Bu durumda ben otomatik vites (bu ehliyetle) araç kullanabilir miyim?
Aynı zamanda bu ehliyet ile yeniden rapor almadan ÖTV muhafiyetli otomatik vitesli araç alabilir miyim?
Bilgilendirirseniz memnun kalırım.
Şimdiden teşekkürler.

Süper Haberler Sol Ayağında Engel Olanlar Terdibat Yaptırmadan Otomatik Vites Araç Al

İyi ki EVET demişim :=)

Kimyaci;

Hayır. Raporu değiştirtmen şart. Raporunda sol alt ekstremiteden sakatlığınızın olduğu belirtildikten sonra "otomatik vitesli araç kullanır, h fınıfı sürücü belgesi alır" ibaresi olmalı.
İki nüsha olarak alman gereken bu raporların birini trafiğe götrüp sürücü belgene işletmelisin, diğeriyşe de otomatik vitesli bir aracı vergi istisnası ile satın almalısın

Arkadaşlar bnmde sol ayağımda problemim var.heyetin vereceği ''otomotik vites kullanır'' raporu ne kadar zaman geçerli yani bn raporu bu gün alırsam 1 sene sorada olsa araç alabilicekmiyim.6 aymı geçerli bu rapor? sürekli raporumu almak gerekiyo bunla ilgili bilgisi olanlar lütfen...

Alacğaınız raporu dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Hiç bir süre kısıtlaması söz konusu değil.

bu çok güzel bi haber ben aracımı 6 ay önce aldım otomatik seçemediğim için mecburen düz vites aldım ve tertibat yaptırdığım için mecburen muayeneye girdi aracım ama bundan sonrakileri hep otomatik alacam YALNIZ AKLIMA TAKILAN Bİ SORU VAR CVPLARSANIZ SEVİNİRİM

5 yıl sonra bu aracı değiştirirken yeniden rapor almam gerekiyomu ikinci yada üçüncü aracını alan arkadaşlar varmı neler yaptılar yeni araç alırken benim raporum sol ayak %42 ve sürekli ama biyerden duymuştum her seferinde yeniden rapor almam gerekiyomuş 6 aydan fazla zaman geçtiği için

OturanBoğa;

Oturan Boğa Kardeşim B sınıfı ehliyeti H sınıfına çevirirken otomatik vitesli araba kullanabilir ibaresinin yanında heyet rapor oranı belirtmek zorunda mı?Diyelimki yeni yönetmeliklere göre bu oranı yüzde 25 verdi ötv ve mtv indiriminden yaralanabiliyormuyuz(Çok zor bir soru oldu sanırsam galiba)

ben B sınıfı ehliyetimi 6 ay önce H sınıfı ehliyet için hastaneye müracat ettim yeni oranlara göre ilk muayenede % 40 ı geçemedim sonradan durumu belirttim yeniden muayene edildi ve % 42 rapor aldım eğer 40 ı geçmezse H sınıfı ehliyet alabilirsin ama ötv ve mtv den yararlanamazsın raporda ve ehliyette otomatik vitesli ve özel donanımlı otomobil kullanabilir ibaresi olmalı ehliyette sakatlık oranının olmasına gerek yok ama raporda özellikle sakatlık oranı olmalı o raporla ehliyet kursuna müracatını yapıyon sadece direksiyon sınavından sonra eski ehliyetini verip yenisini alıyon araç alırken raporun aslını maliyeye vereceksin o yüzden aslını kayvbetme onaylı fotokopisi noterden onay olsa bile kabul edilmiyo

Üst Alt