Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağından sakatlığı olanlar salt otomatik vitesli aracı ÖTV'siz alabilirler

Selam şu an Burdurda oturuyorum. Yakında kalça protezi olacağım bu konu benim problemim. Ehliyetim H fakat özel tertibatlı arac kullanır ibaresi yok . Aldıgımda piyasadaki oomatik araçları kullanabilirsiniz dedilr. Ama bazen trafikte problem oluyor. Ameliyatan sonra görüşmek isterim. Iyi bir araştırmaya ihtiyacım var .saygı ve sevgiler.profilimde belirttiğim gibi sol ayağımda problem var.

Sol ayağından sakatlığı olanlar tüm otomatik vitesli araçları kullanabilirler. Hiç bir kısıtlama söz konusu değil.

Hocam bana söylermisiniz neye dayanarak bu kadar eminsiniz.telefon ile de görüşmek isterim saygı ve sevgiler

Dost larım bizlere kdv indirimi de varmı araç alırken

Sağol dostum ama bazı sitelerde kdv kalktı deniyo adanada biri dava açmış kazanmış bu dava emsal teşkil ediyo dendi

Öncelikler herkese selamlarımı yolluyorum. Çok uzun zamandır siteye giremiyordum. Sınavlar, dersler filan derken dünyadan soyutlanmış durumdaydım birkaç yıldır. Başlıktaki yazıları okudum, bir yerden sonra kafam almadı :) Kişisel soru yazmaya karar verdim. Cevap verirseniz memnun olurum.

Yaklaşık beş yıllık h sınıfı ehliyetim var. Şu an 25 yaşındayım. Arabayla filan pek işim olmadığı için ehliyet de araba da lazım olmamıştı şimdiye kadar. Şu an bir devlet okulunda öğretmenlik yapıyorum ve araba ihtiyaç olmaya başladı. H sınıfı ehliyetimde herhangi bir ibare yok ( otomatik vites yahut özel tertibat vs. ). Rahatsızlığım sol dizimde hareket kısıtlılığı olması. 30 derece bükebiliyorum dizimi ve ciddi bir kuvvet kaybı da söz konusu. Debriyaja basıp çekerken sıkıntı oluyor. Gözümün birinde de %70 görme kaybı var. Lise biterken %36 rapor vermişlerdi ama ne raporuydu o hiç bilmiyorum. Devlet hastanesinde heyetten almıştık.

Durumumdan kısaca bahsettim. Şimdi sorularım şunlar: Bu şartlar altında sıfır araba alırken ötv ve mtv indiriminden faydalanabiliyor muyum? Faydalanma ihtimalim var ise hangi işlemleri yaptırmam gerekiyor? ikinci el otomatik vites araç alımında bir indirim söz konusu mu? Bir de indirimli alabiliyorsak eğer, bu aracı satarken nasıl satacağız? Bilen arkadaşlar sorularıma cevap verirlerse çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim. İyi günler...

Kayseri:

Raporda benim bildiğim otomatik vitesli araç kullanır ibaresi olması gerek. Raporunu yenilersen bunu da yazdırsan garanti olur. Şimdi gelelim sorularına, sıfır araç aldığında ötv ve mtv'den muaf oluyorsun. Ancak kdv ödüyorsun, İşlem eğer sıfır araç alacaksan bayiye raporun aslı gibidir fotokopisi ve ehliyet fotokopisini verdiğinde onlar prosedürler hallediyorlar. İkinci el araç alımında ötv olmadığı için bir indirim söz konusu değil aldığın araç için malesef fatura kesilmiş olmalı. Aldığın indirimli aracı 5 yıl satamıyorsun, illa satmak istersen 5 yıldan önce ötv'yi ödeyip satıyorsun.

Cevabınız için teşekkür ederim. Peki ehliyete otomatik vites ibaresini yazdırmak için gerekli olan raporu nasıl alacağız? Rapordaki yüzdenin indirimle bir alakası yok öyleyse değil mi? doğru mu anlamışım :) Beş yıl geçtikten sonra satacak olursak nasıl olacak bir de?

Raporu yenilemek gerek, ancak bu konuda tam net bir bilgim yok. Yüzde artık ö.değil. 5 Yıl geçtikten sonra normal satış yapabilirsiniz, aracın emsallerinin fiyatı neyse km model boya değişen durumuna göre bir fiyat belirleyip noterden satışını verebilirsiniz.

Raporda sol bacağınızda hareket kısıtlılığı olduğu tanı olarak yazmalı ve "otomatik vitesli araç kullanır" şeklinde de ibare bulunmalı. Bu raporla hem otomtik vitesli araçları kullanmak için H sınıfı sürücü belgesi alabilirsiniz hem de vergi istisnalı araç.

Alacğaınız otomatik vitesli aracı istisnasız herkes kullanaiblir. Plakada sakat damgası da zaten kalktı...

Teşekkür ederim Bülent Bey, plaka olayı ayrıca sevindirici. H sınıfı ehliyetim zaten var da araç kullanmayacağım için pek araştırmamıştım alırken, hatta sormadılar bile aldığımda H sınıfıydı ehliyet, ama bir ibare yok yanında :) şimdi bir devlet hastanesinden, ehliyete "otomatik vitesli araç kullanır" ibaresini yazdırmak için bir rapor almam gerekiyor anladığım kadarıyla. ÖTV indirimi için alacağım raporu. Son bir sorum olacak: Bu raporu diyelim ki temmuz ayında aldım ve ehliyete "otomatik vitesli araç kullanır" yazdırdım. Bu ibarenin geçerliliği ne kadardır? Bir zaman sınırlaması var mı? Daha önce iki kere ameliyat oldum düzelme olmadı, daha kötü oldu hatta. Tedavi şu an için yok gibi görünüyor. Sebebini de anlayabilmiş değilim... Askere de almadılar beni bacak yüzünden. Rahatsızlığın sürekli olup olmadığına neye göre karar veriliyor acaba? bir de hastanede ortopedi polikliniğine mi söyleyeceğiz bu raporu almak istediğimizi?​

H sınıfı ehliyet varken

Arkadaşlar ben yaklaşık bir 5 ay önce heyete girdim ve h sınıfı ehliyeti alır otomatik vitesli araç kullanabilir ibareli rapor istediğimi özellikle söylememe rağmen raporumda h sınıfı ehliyeti alır elden kontrollü araç kullana bilir diye rapor verdiler
Soruma gelecek olursam benim şu an hali hazırda B sınıfı ehliyetim var mevcut almış olduğum raporumla ehliyetimi H sınıfı ehliyete çevirsem ve daha sonra yeni bir raporla sadece Otomatik vitesli araç kullana bilir ibareli bir rapor alsam bunu ehliyetime işlettirip otomatik vitesli bir araç alabilirmiyim emniyetin bir sorun çıkaracağını zannetmiyorum ama Maliye kardeşim bir raporunda elden kontrollü diyor diğer raporunda otomatik vitesli araç kullana bilir diyor ikilemine düşüp sıkıntı çıkara bilirmi bu konuda bana bir yol göstere bilirseniz çok sevinirim bu arada benim rahatsızlığım sol ayak bileğimi hiç hareket ettiremiyorum sağdada bir nebze var ama araç kullanmama engel bir durum değil yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Bir sorun olmaz. Sonuçta sakatlığınız belli. Alacağınız yeni rapor da buna uygun ibare içerecek...

Hepinize selam. ...raporu aldım h ehliyeti..otomatik vites ..sol ayak... özürlülük oranınıda yazmışlar bana göre düşük 7 araç alırken bu oranla ötv den yararlanabilirmiyim.. Acil sevgiler

Araç alımında oranın bir önemi yoktur. İbareler değer taşır. Bende de sizdeki rapordan var ve aracımı ala bildim.

1- H sınıfı otomatik vites araç kullanabilir ehliyeti
2- Sol alt ekstiremyeti engeli olduğu yazılı olan (sakatlık oranının önemi yok) ÖZÜRLÜLÜLERE AİT BASLIKLI RAPOR...

bu iki unsur tamamsa indirimli araban hayırlı olsun:))) saygılar...

Selam raporum aynen sizin yazdığınız şekilde aracı yakında alırım her halde ..saygılarımla

Banada B sınıfı alabilir yazdılar rapora il sağlık müdürlüğü ne itiraz ettim başka hastaneye dilekçe yazdık hasteneden telefonla aranınca sağlık kurulu için tekrar işlemlere başlıcaz ama 3 hafta oldu daha ne arayan var nede soran.

Aldığım rapor da sol ayağını kullanmayı gerektirmeyen sadece otomatik vites araç kullanabilir B sınıfı sürücü belgesi uygundur yazmışlar.Hem özürlü olduğum kabul ediliyor hemde B sınıfı uygun görülüyor.Deli oldum insanla resmen dalga geçiyor lar birde 128 lira para aldılar helal etmiyorum

mgold heyet raporu için başvururken otomatik vitesli araç için H ehliyeti talebi ile dilekçe verdiniz mi?

dnzastsb ben de otomatik vitesli araç kullanabilir raporuyla H ehliyeti aldım ve raporda yüzde bile yoktu.. ÖTVsiz olarak aracımı aldım.

abi sol kol olmadı mı acaba.sog sol ayrımından geri dönüldü demişsiniz.saygılar

mutat ögrenirsen banada bildir sanırsam kanun geri iptal olmuş tam bilmiyorum .

Bana verdikleri raporda da sol diz 35 derecede fleksiyonda ankiloz otomatik vitesli araç kullanması gerekmektedir yazıyor. Oran da 13. Lisedeyken gitmiştim 36 çıkmıştı aynı hastanede :) Birkaç hafta oldu raporu alalı. Verirken baya uğraştırdılar. Ümidi kesmiştim hatta ben :) Gider B alırım tekrar lanet olsun diyordum ki sonra baktım vermişler. Ehliyete işlettim ertesi gün, vergi dairesine gittim sonra, memur bu belge ve ehliyetle ötv den yararlanabileceğimi ve otomatik herhangi bir aracı kullanabileceğimi söyledi... Kanun değişti filan demişti hastanede bir bayan nedir o değişen pek anlamadım.
Saygılar...

Hocam saygılar benim de sizin gibiydi. 15 gün önce devlet hastanesinden rapor aldım .zorunluymuş h sürücü belgeme raporla .otomatik vitesli araç kullanır yazdırdım.şimdi araç almakla uğraşıyorum. Problemim sol ayak. Saygılar.

arkadaşlar bende yeni rapor aldım özel tertibatlı otomattik vites araç kullanır yazıyor
ben raporu otomatik vites h sınıfı ehliyet alacak şekilde dilekçe vermişti şimdi normal otomatik vites araç alabilirmiyim ehlyit kursuna yazıldım orda sorun yok burdaki özel tertibat başıma iş açar mı ben sol ayakta sıkıntı var olarak aldım raporu
birde diğer sorum araçlarda tam otomatik ve yrı otomatik var ve ikisinde de debriyaj yok bu yarı otomatik araçları alabilirmiyiz
birde bu alım işleri nasıl gerçekleşiyor nerelere gidliyor
yardımcı olursanız sevinirim

Raporda özel tertibat ibaresi bulunamamalı. Bulunursa, işgüzar bir memur sorun çıkartabilir. Şans...

Yarı otomatik araçlar da vergi istisnalı alınabiliyor. Sitede bu yönde deneyim aktaran üyelerimiz vardı...

H sınıfı sürücü belgenizi ve raporunuzu alıp bayiiye gidiyorsunuz. Bu kadar. Onlar gerisini hallediyor.

Arabada sakat damgası olmayacak. Aracınızı herkes kullanaiblir.

benim size bir sorum olacak. sol alt ekstremite özrüm var. h sınıfı ehliyetimde otomatik vitesli özürlü aracı yazıyor.(trafikteki raporumda h sınıfı ehliyet alabilir özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor ancak özel tertibatın içeriği yazmıyor) bu ehliyetle eşimin otomatik vitesli aracını kullanabilirmiyim yada ehliyetimi değiştirmek istesem sadece otomatik vitesli araç kullanabilir yazarlar mı emsali varmıdır. indirimli araç almak istemiyorum sadece eşimin aracını sorusuz kullanabilmek istiyorum. şimdiden teşekkürler.

Meryem hanım, aslında bir sorun yaşamazsınız, ama işgüzar bir memur "özel donanım" ibaresinden hareketle canınızı sıkabilir.

Ben olsam hastaneye gider "otomatik vitesli araç kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor alır ve bunu emniyete götürüp sürücü belgeme/dosyama işletirim. Böylece hem otomatk vitesli tüm araçları kullanabilir olursunuz hem de isterseniz otomatik vitesli bir aracı ötv istisnası ile satın alabilirsiniz.

Verddiğiniz bilgiler için teşekkürler Bülent bey .
Bir sorun çıkarsa bunu raporun aldığım hastanede tekrardan heyete girmeden çözebilirmiyiz.
Umarım bir sıkıntı çıkmaz .

Üst Alt