Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Merhaba arkadaşlar msn me özelden 30 yakın mesaj atmışlar kendi ugraşmamlan hiç bir şey talep edemlyeceglml kendi çabam la boşuna uğraşacağım bir uzmanın yardimini almam gerektiğini yazmışlar tabiki bende isterdim ben zaten birkaç sigorta şirketi ile görüşmüştüm ben bana telefon numarasini yazan yardımcı oluruz diyen arkadaşlara tşk ediyorum ama lütfen benim numaramı isteyip size yardımcı oluruz %12 ile %40 ile yazan arkadaşlar kafamı karıştırdınız imkanlarım kisitli olduğu için eğer yapabilirsem kendim yapmak istiyorum zaman ayırıp okudugunuz için sağolun

tabiiki kendiniz takip edebilirsiniz.zaten bu arkadaşların sizden isteyecekleri evrakları siz toplucaksınız.geriye sadece sigorta şirketine göndermek kalıyor, herhalde bunu gönderebilirsiniz.ne yapman gerektiği i bu başlığın ilk mesajında yazıyor.yinede bilgi almak istersen burada yazarak yardım alabilirsin.

maluliyet raporu

arkdaşlar merhaba 17/09/2012 Tarihinde bir trafik kazası geçirdim ben motor kullanıcısydım karşı taraf araba kullanıyordu suç oranını 8/8 karşı tarafta buldular ve ben 8 kez ameliyat oldum 65 gün hastanede yattım bacaklarıma ve sol koluma toplam 12 adet platin takıldı. şu anda mahkeme sürecindeyiz benim maluliyet raporum hangi oranlarda olur ve ne gibi haklara sahibim bunları öğrenmek istiyorum bilgili bi arkadaşımız bana yardımcı olabilir mi. ?

geçmiş olsun
mahkeme sürecindeyiz derken devam eden ceza davasımı yoksa tazminat davası açtınızmı.maluliyet raporun hangi oranda olur onu bilemeyiz ama iyi bir oran alırsın.tedavin bittimi,

Teşekkür Ederim Kazazede

tazminat davası halen dewam etmekte ceza davasının daha duruşma günü belli olmadı tedavimde halen dewam etmekte sol bacağımda dışa doğru dönüklük meydana geldi doktorlar kırıp yeniden kaynatıcaz dediler ve bununla birlikte 2 tane daha ameliyatım var ama ilerleyen senelerde olucağını daha erken doluğu söylendi.

mahkeme seni istanbul adli tıp kurumuna sevkedecek raporu oradan alacaksın, vücut bütünlüğü bozulduğu için ve çok fazla ameliyat olduğun için verilecek olan oran yüksek olacaktır, ama biraz bekliyeceksin, istanbul adli tıp kurumundaki yoğunluktan dolayı dosyanın heyetten çıkması 1 ile 2 yıl arasında zamanda çıkmaktadır.
dava açtığın için zaten yasal faiziyle alacaksın ,

teşekkür ederim kazazede şu anda çalışmıyorum herhangi bi raporumda yok tek bastanlo çalışabileceğim bi iş bulmak istiyorum ama raporlarım çıkmadığı için veya ben bilmiyorum herşeyi mahkeme isticek ben kendim birey olarak bi başvuruda bulunmicam dia biliyorum bu konuda ne tavsiyede bulunursun.

kazazede slm benim oğlum 11 ağustos 2012 de motosikletle kaza yaptı suçlu karşı taraf oğlumun kolu kırıldı (açık kırık) platin takıldı beyin travma sı geçirdi ödem oluştu şükürler olsun şu an iyi ama platin (2yıl) zorunlu kalacak dediler ben hiç bir şey yapmadım ne yapabilirim

levend
bu başlığın ilk mesajında ne yapman gerektiği ayrıntılı şekilde yazıyor.1 sene dolar dolmaz hemen tam teşekküllü bir devlet hastanesinden durum tesbit raporu alın ve kaza tutanagı ve diğer hastane evraklarıyla beraber karşı arabanın trafik sigortasına başvurun.

Selam benim bir sorum olacak bayramın birinci günü 4 arkadaş kaza geçirdiler 3 normal hafif sıyrıkla atlatdı biri felç kaldı şu anda ankarada daha tedavisi devam ediyor 8 ay ney sürer tahminime göre şimdi kaza yapan çocuğun ehliyeti yok yaşı 17 arabanın da sigortası yok bu coçuk ağır olan arkadaşından biri yani bu durumda ne gibi bir şey yapılabilir.

yaşar
sorundan bir şey anlamadım.daha anlaşılır yazarsan yardımcı olabiliriz.kaza nasıldı, kusur kimdeydi,felç olan tazminat almakmı istiyor.araba kimin adına kayıtlı.

ben motor kazası geçirdim va yüzümde çok belirgin bir iz kaldı trafik suçu yarı yarıya verdi sigortadan para alabilirmiyim 18 yaşındayım okuyorum işim yok neye göre bir hesaplama yapılır rica etsem bilgi verirmisiniz?

kazanı detaylı olarak yaz, nasıl oldu, ehliyetin varmıydı, alkollümüydun, motor kimin üzerine kayıtlıydı, kaza tutanağında tam olarak ne yazıyor, kaza ne zaman oldu,

Taylan deniz geçmiş olsun evet tazminat alabilirsin. ancak ilk önce heyet raporu alman gerekiyor sana rapor verecek olan plastik cerrahisi; çıkanrapora görede %50 kusurlu olan karçı tarafın trafik sigortasından tazminat talep edebilirsin. gerekli evrakları hazırladıktan sonra sigorta şirketine müracaat et.

ehliyetim yoktu,alköl yoktu motor bnmdi ama alırken yaşım tutmadıgı için arkadaşımın üstüne yaptım bunuda polis ifademde beyan ettım. kaza kısaca şöyle oldu ben kendı şeritimde ilerlerken yokuş çıkıyordum bırazda hızım wardı yokuşun başında dolmuş 'U' dönüyordu dolmuşu gördüğüm gibi vurdum zaten trafik suçu yarı yarıya verdi. kaza olalı 1 sene olmaya 20 gün filan kaldı.

sagolun ama benım işim yok ben ögrenciyim benım en büyük hayalim polis olmaktı ve bu iz yüzünden polis olamıyacam bunun doktorların gözünde bir değeri olurmu. yüzde kalan izler doktorların gözünde ne kadar değerli bu konu hakıkında biliginiz varmı ?

Bu durumda ehliyetiniz olmasa dahi rapor aldığınız takdirde; karşı tarafın kusur durumuna göre tazminat alabilirsiniz.

aslında çok önemlidir yüzdeki izler ve ömür boyu bunun sıkıntısını çekersin ama doktorlar nasıl değerlendirir bunu bilemeyiz.dava açarsan eğer mahkeme adli tıpa göndereceği için seni iyi bir oran verir adli tıp.
istersen önce tam teşekküllü bir devlet hastanesindeki cildiye veya plastik cerrahi doktoruyla bir görüş ve ona göre heyete gir.
tablo bu sana uyan maddeyi bul ve değerlendir.
D-YÜZ
Sınıf 1: Yüzdeki anormallik daha çok cilt yapısındaki bozukluklar ve dış görünümle sınırlı
Edinsel nedenlerle fiziksel görünümü bozan burun eğriliği 2
Dış kulağın tek taraflı kaybı veya şekil bozukluğu 3
Frontal kemikte çökme 5
Sınıf 2: Cilt bozukluğu olsun veya olmasın yüzün bir kısmının destek yapısında kayıp olması
Yanakla beraber burun veya frontal kemikte çökme 6
Burun ve sinüs boşluğuna açılma ile birlikte maksilla’nın kısmi kaybı (medial duvar kaybı) 10
Tükürük bezi kanallarının yaralanması veya hastalıkları sonucu sürekli fistül 7
Orbital ve/veya intrakranial sekel bırakan komplikasyonlu sinüzitler (fonksiyon kaybı ilgili
uzmanlık dalı tarafından ayrıca değerlendirilecektir?) 10
Dış kulağın çift taraflı kaybı veya şekil bozukluğu 7
Sınıf 3: Yüzün anatomik kısmı veya bölgesinde kayıp olması
Burunun kozmetik deformiteye yol açan kısmi kaybı 15
Cerrahi veya travma sonucu mandibula segmenter rezeksiyonu 13
Sınıf 4: Yüzde ileri derecede şekil bozukluğu
Doğumsal anomali, travma, kanser ve/veya kanser ameliyatına bağlı olarak normal yüz anatomisinin aşırı bozukluğu 30
Burun ve sinüs boşluğuna açılma ile birlikte maksilla’nın kısmi kaybı (medial duvara ilaveten veya medial duvar dışında bir duvarının kaybı) 35
Cerrahi veya travma sonucu hemimandibulektomi 33
Doku kaybı, skarlı fiksasyon veya felce bağlı dilin fonksiyon kaybı (hafif) 25
Primer atrofik rinit (ozena) 20
Travma, tümör veya ameliyat sonrası en az bir alveoler arktaki bütün kalıcı dişlerin kaybı 17
Tam fonksiyon bozukluğu yapan dudak arızaları 25
Sınıf 5: Bireyin fiziksel, psikolojik ve duygusal durumunu belirgin bir şekilde etkileyen ve ileri derecede fonksiyon bozukluğuna yol açan yüz şekil bozuklukları
Burun ve sinüs boşluğuna açılma ile birlikte maksilla’nın tam kaybı (fonksiyon kaybı ile birlikte alveoler çıkıntıda P’den fazla kayıp) 45
Burnun tam kaybı 47
Her iki göz küresinin kaybı (fonksiyon kaybı ilgili uzmanlık dalı tarafından ayrıca değerlendirilecektir) 47
Cerrahi veya travma sonucu mandibüla ön segmentinde P’den fazla kayıp 56
Doku kaybı, skarlı fiksasyon veya felce bağlı dilin fonksion kaybı (Tam dil yokluğu veya konuşma ve yutmayı zorlaştıracak derecede dilin en az 2/3’sinin alındığı dil harabiyeti veya bilateral hipoglossal sinir paralizisi) 55

Ameliyat edilemeyen burun, paranazal sinüsler, çene, ağız ve farinks tümörleri 65

eşimde aynı şekilde kaza geçridi 195bin tl çıktı fakat üstlimit 175 bin tl olduğu için bukadar ödeme yapıldı sağolsun benim akıllı kocam tüm itirazlarıma rağmen bi avukata vekalet vererek paranın yüzde 15 lik kısmını verdi.sizden ricam kendiniz başvurun eğer hakkınızsa o parayı zaten sizde alıyorsunuz

çok tşkkürler benmde iz burnumda ve 2 yerinden kırık var ve 2 kere ameliyat olacam kaza oldugundan beri 1 tane delik kapalı ondan nefes alamıyorum hala ameliyat olmadım ayriyeten kaşımın oryasında ve anlımdada küçük izler var gerçekten çok aydınlattınız benı . ben bu tazmiat davasını sigortayamı yoksa şahsamı açmam gerekiyo .kazaya karışan dolmuşçu çalışan bi eleman dolmuşun sahibi degıl ve tazminat ödüyecek bi durumu yoktur sigorta şirketine açsak ne değişir ?

karşı aracın sürücüsüne, ruhsat sahibine ve trafik sigortasına üçüne birden maddi ve manevi tazminat davası açacaksınız,

Taylan kardesim tazminat tabi alirsin silgortadan heyete gireceksin saglik kurulu raporunu al ve diger belgeler alkol raporu, epikriz raporu, kaza raporu, birde adli muayane raporu var bu raporu belki istemeyebilirler bu dosyalarin hepsi savcilikta var kalemlikten gidip alacaksin asli gibidir kasesi vurdur hepsine sadece heyet raporunu k3ndin alacaksin hastaneden heyet raporunu almaya giderkende kaza raporunu gotur heyet raporu alirken para odemezsin habsahistan tazminat alirmisin bu tamammen senin vicdanina kalmis kardesim sigortadan para almak kolay komisyoncular yada avukatlara verm3den kendinde yapabilirsin cok basit 1 ayda hesapliyolar ibrar kagidi yolluyolar eger onaylarsan 1 haftada paran yatiyor birde izlerden bahsetmissin yuzundeki platsik cerrah puanlamayi bunlar yapar heyet raporunda yani bunun psikolojik boyutuda var sonucta bu kismida doktora sor heyete gittiginde belki yonderebilir baska bir yerlere gecmis olsun kardesim

Benimde bir sorum var babam yuzde 36 heyetten rapor aldi sigortaya yolladim kagitlari babam 66 yasinda ne kadar tazminat cikar ortalama bilgisi olan varmi karsi taraf tam kusurlu kazada

çok tşşekkür ederim memet baban için üzüldüm bu konu hakkında bılgım yok benmde ilk defa böle birşey geliyo başıma geçmiş olsun.

kazazede slm devlet hastanesinden heyet raporu aldık sağlam raporu verdiler ama kolunda platin 2 yıl kalacak diyorlar bu durumda ne yapabiliriz bu raporu sigortaya gönderelimmi

hastane hiç oran vermedi mi. oran vermediyse maluliyeti yoktur demektir. maluliyeti yoksa tazminat da olmaz. isterseniz başka tam teşekküllü bir devlet hastanesine başvurun veya bu rapora itiraz edin sağlık müdürlüğüne, tüm bunlardan sonuç alamazsanız ve maluliyetiniz olduğuna inanıyorsanız karşı tarafa ve trafik sigortasına dava açabilirsiniz. mahkeme sizi adli tıp kurumuna sevkeder ve buradan oran alabilirsiniz, adli tıp genelde oran verir.

şöyle bir şey varsa senin içinde oldugun bir araç çift taraflı kaza yaparsa araçları kullanan çift taraflı şöförler ve benim durumum ne olur araç şöförleri ve araçın içindekiler trafik poliçe sigortasından yaralanıp trafik sigortası tazminatı alabilerlermi
ayrıca hastaneden saglık kurulu maluliyetten rapor almak isterken muracaata trafik sigortası maluliyetten tesbiti diyemi yazacaz direk hastaneye muracaat yapabiliyormuyuz

çift yönlü kazalarda araçta yolcu olan kişi tarafik sigorta poliçesinden nasıl yararlanır ve diger ne gibi tazminatlar alabilir

Tekli kazalarda yaralı çalışan(SGK li işçi)sürücü oldugunda forumdan anladığım kadarıyla hiçbir yerden tazminat alamıyor neden acaba diye düşünmeden edemiyorum insan hayatı bukadar ucuz olmamalı Eğer benim gibi kaza geçiren arkadaslar varsa tecrubelerinden yararlanmak isterim

Tazminatını Alamayan Arkadaşlarım

Merhaba arkadaşlar . Siteye yeni üye oldum . bende Trafik kazası magdurlarındanım . Ama haklarımı çok iyi biliyorum . Manevi tazminat dedikleri seyi parayla sağlayamaz bence kimse . ama maddi tazmiatımı söke söke aldım . suanda da hukuk bürosunda çalışıyorum . inanın bir çok kimse haklarını bilmiyorlar. kafasında sorusu olanlar bana sorabılırler size elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım . iyi günlerr

Üst Alt