Hayırlı akşamlar,
Kazazede... diye başlayan bir cümle diğerlerini gıdıklıyor o yüzden herkese iyi akşamlar
Biri bir iş yapmış, prosedür öğrenmiş, benzer durum için bilgilerini ve yol yöntemlerini aktarıyor. Karışık davalarda, kafadaki soru işaretlerine kendince yorum yapmak yerine konunun uzmanına danışılması gerektiğini de söylüyor. Daha ne olsun
yalın açık ve anlaşılır bir dil.
Kaza sonucu trafik sigortası ve diğer tüm işlemler için açılmış harika bir topik. Tüm işini kendi halleden ve hâlâ daha halletmeye çalışan biri olarak kısaca anlatmak isterim :
1. motosiklet sürücüsüyüm, başka bir motosiklet sürücüsü ile çarpıştık.
2. ehliyetim, ruhsatım, kaskım, tam kusursuz tespit tutanağım var; ehliyetsiz, tescilsiz, kasksız, kırmızı ışık ihlalli tam kusurlu karşı taraf var. iki taraf ta alkolsüz.
3. aynı gün acil servisde ilk müdahalem dikiş - pansuman ve taburculuk hali, karşı tarafta sağlık sorunu yoktu. Aynı gün karakolda şikayetçi ve davacı olduğumu beyan ettim. Mahkeme açıldı. Şanslı biriydim yengem avukat ve o konuyla ilgili takip yapmama gerek duymuyordum. Nitekim karşı taraf sonuçta yıllarca hapis yatmayacak paraya cevrilecek ben de birşey alamayacağım.
4. 25 gün sonra hastaneye yatış ve 5 ay hastane süreci, tedaviye cevap vermeyen sol bacağımın diz üstü ampüte edilmesi. Engelli raporu S aldım. Ehliyetimin artık bana uygun bir harf taşıması gerekiyordu H sınıfı yaptım.
5. Tüm sağlık sorunlarımı atlattığımda sigortacı bulup evrakları toplayacaktım ama onlara para vermek istemiyordum. aynı evrakları pek tabii sigorta şirketine kendim de ulaştırabilirdim ve yaptım. istenilen belgelerin haricinde (ki, 31.05.2013 tarihli sözerhukuk tarafından yazılan maddelerde belirtilmiş az önce okudum, bulabilirsiniz) ek istenilen belgeleri size söylüyorlar. ((Evraklar konusunda kısaca bir NOT : Siz hiç tanık olmadığınız ve hiç dinlemediğiniz, duymadığınız bir kaza olayını anlamak için neleri masanızda görmek istersiniz?? kaza tespit tutanağı olmadan olur mu? alkol testi, kalıcı hasar varsa vücudunuzda buna dair bir oran?? ... gibi. yaşadığınız duruma dair ne var ne yok saklayın, bir önceki durumdan sizi ayıran tüm doneleri biriktirin))
5. kaza nedeniyle motorumun bir hasar bedeli oluştu ve hem onun hem benim bunun bedelini yerine koymam gerekiyor. Sigorta şirketine iki ayrı zarfla tüm evrakları ayrı ayrı ilettim. Hem maddi hem malulluk tazminatı başvurusunu yaptım.
şimdi dikkat !
6. Sigorta şirketi maddi tazminat ödemeyi reddeti! Aradım: motosiklet tescilsiz, sigorta hakem heyetine dilekçe yazın biz bu dosyayı kapattık. Dedim bi dakka! siz tescilsiz motora nasıl poliçe duzenliyorsunuz hakem heyetine ne cevap vereceksiniz? hooop dosya tekrar açıldı bana motorum için tazminat bedeli biçildi
şimdi onayımı bekliyorlar.
7. malulluk tazminatım için de hızlandırdılar biliyorum. takribi rakamı merak ediyorum. elbette belirtilen tutarın hakkım olup olmadığını da başka bir expere aktüer e hesaplatıp uygunluğunu bulmaya çalışacağım.
Bu arada sigorta işleriyle ilgili vay efendim senin avukatın var zaten ona soruyorsundur öğreniyorsundur diyenler olabilir, efenim bizim 60 günlük bir bebeğmiz var ve o avukat oldu zombi
gecesi gündüzü yok ben ona mesleğini hatırlatmaya korkuyorum. bilmem anlatabildim mi
Hastanedeyken gelip bana yardım etmeye çalışan bir bayanın karşı tarafın aracı tescilsiz olması nedeniyle (sigorta poliçesi görünmüyordu) güvence hesabını anlatırken % komisyondan bahsettiğini hatırlıyorum da hiçbir bilgim yoktu. En ufak fikrim bile yoktu. Hatta kullandığı terimlere o kadar yabancıydım ki aklımda kalmıyor diye konuşmamızı ses kaydı yapmıştım siz düşünün. Okuyun arkadaşlar kesinlikle okuyun burada yazılanlardan ufkunuz açılacaktır.
Sevgiler saygılar BAŞARILAR !