Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

mrb bn işyerinden ayrıldım tazminat ve mesailerim kaldı işten çıkarılmıştım.mahkemede kazandım 6 ay önce sonuçlandı fakat işyerinin sahibi öldü kız kardeşi haciz koydu herşeye devlete vergi borçlarıda vardı devlette haciz koydu araba vs..benim haciz koycak önemli bişi yok ortada ölünce şirketdide kapatdılar sinema şirketiydi ben artık napabilirim bankada paralarıda yok .???

merhaba okuduğum konulara göre %10 üzeri kazadan dolayı rapor alanlara engelli maaşı nasıl alınılır presödür nedir.ben davayı avukata verdim daha sonuçlanmadı raporu adlı tıptan aldım tekrar rapor için hastaneye mi başvurayım adli tıp raporu olurmu.benim adlı tıp raporum %26 sağ kol dirsekten kırık protez takıldı.birşey daha sorayım şeker hastasıyım rapor olarakta %20 veriyorlar bu iki raporu bileştirip %46 mı ediyor yoksa hasteneye başvurup ikisini beraber mi amalıyım saygılarımla

sigorta parası

merhaba arkadaşlar bir sorumolacaktı sigortaya gerekli başvurularımı yaptım dosyam açıldı eksik evraklarım da tamam bir ayadan fazladır doktorlar tarafından incelendiği söyleniyo sonucun nezaman belli olacağını bilmediklerini vs. sorum şu bu incelemenin süresi yok mu hafta mı ay mı?yada beni oyalama durumu olabilir mi merak ettim yardımcı olursanız sevinirim.

normaldir, senin göndermiş olduğun raporu özel adli tıp doktorlarına inceletiyorlar , 2 ayı geçmez, inceleme bittikten sonra çıkan tazminatı kabul ettiğiniz takdirde 8 gün içinde ödeme yaparlar.

Iyi gunler kazazede bu konularda bilgilisiniz galiba.size bir sorum olacak.2006 yilinda bir trafik kazasi gecirdim.4 yasinda kizim vefat etti ve esimde 1 aya yakin hastanede yatti.ben yakin zamanda avukat araciligi ile guvence hesabina basvurdum.karsi taraftaki aracin sigortasi bulunmadigi icin.guvence hesabindan belli bir mebla aldim.ama dosyanin biri hala sonuclanmadi.ama karsi taraf buna itiraz etmis.kazadan sonra benim avukatim araciligi ile bir sozlesme imzalamistik.hicbir zaman ve sekilde maddi veya manevi tazminat talep edilmeyecek diye.karsi taraf bu sözlesmeyi one surmus.size sorum su olacak asil olan.dosya iptal olursa yani guvence hesabi karsi taraftan bu parayi almayi iptal ederse bu aldigim parayi benim tekrar odemem mi lazim yoksa guvence hesabi parayi hibemi ediyor.cevaplarsaniz cok memnun kalirim

güvence hesabı size ödediği parayı sizden geri istemez.karşı taraftan tahsil etmeye çalışır.sizin karşı tarafla bir sözleşme yapmış olmanız güvence hesabını bağlamaz,karşı taraf bu sözleşmeye dayanarak tazminat ödemekten kurtulamaz.

Ama soyle birsey var avukatim bana dosyanin itiraz uzerine iptal oldugunu soyledi.güvenc3 hesabı insiyatifini kullanip dosyayi iptal edebikiyomus.bu konu hakkinda bir bilginiz var mi

tazminat

2 yil once anne ve babam kendi aracimizla kaza yaptilar arac yandi annem sag parmaklari kesildi babamin sol ayaginda ve kalcada toplamda 3 kirik var cok sukur iyiler babam bastonla gezmek zorunda kaldi sol ayagi ni cok az dizlerini calistirabiliyor kazada karsi taraf tam kusurludur annemle ilgili sigorta sirketinden % 51 heyet raporuyla ve annemin yasi 58 buna gore 64.000 gl para cikti paraya itiraz etmedim bir avukat arkadas makulmoldugunu soyledi ve kabul ettim simdi babamla ilgili sigorta sirketine basvurdum babamin heyet raporu erzurum egitim arastirma hastanesi bu hastanenin cikardigi raporu hic bir hastane bozamiyor boyle bir durum var yani hatiri sayilir bir hastane:) babam cikan oran % 36 heyet raporu bu rapira itiraz etme hakkim vardi ama etmedim bu arada babmin yasi 65 sorum su KAZAZADE babama verilen oran dusuk degilmi birde sigorta sirketi hesaplama yaparken babamin ayagindaki yasamsal kayiplari degerlendiriyomu ornek babam tek basina camasiri picamasiji v.s bjnlari tek basina yapamiyo diger bi sorumda var onuda burdan cevaplarsaniz sevinirim otv indiriminden babam faydalanabiliyormu sol ayak calisjiyo otomatik vites arac alabilirmiyiz .tesekkurler kazazade bu arada burdan verdigin bilgiler ve yardimlarla ben bir cok olayi tek basima halletim allah razi olsun

Allah sendende razı olsun
evet annenin yaşına göre çıkan tazminat normal.babana verilen rapor oranının düşük olup olmadığını burdaki kimse bilemez onu doktorlar bilir.sigorta yaşamsal kayıplara filan bakmaz, rapordaki orana göre ve yaşına ve gelirine göre tazminatı hesaplar ve öder.babanızın raporunu gönderdinizmi sigortaya.
ötv indirimli araç alabilmesi için raporunda yazması gerekir ve H sınıfı ehliyeti olması gerekir.
engeli sadece ve sadece sol ayağında veya bacağındaysa o zaman otomatik vitesli araç alabilir.

Babamin raporunu gonderdim sigortaya bayram arasi falannsu anda klinikte incelemede rapor yanin 10 gun icersinde belli olur babamin durumu heyete tekrar girecez mahkeme sakatlik orani istedi tekrardan karsi taraftan kusurlu kisiye tazminat davasi acmistik onunla ilgili istanbula gecicem ben su anda erzurumdayim 15 gun sonra orada artik bi daha girecez heyete ötv indiriminden faydalanabilmek icin babamin sakatligi tamamen sol ayak ve sol kalca kisminda 3 civi var ayaginda ve diz kapaginda platin yani sol ayak ustune basamiyo bastonla yuruyebiliyo sanirim indirimden faydalanabiliyo maliyeye gittim heyet raporu ve ehliyetle bize geleceksiniz dedi bizde sevk etme falan diye bisey yok dendi aslinda tatmin edici bi cevapta alamadim burdan istanbuldan daha net bilgilendirici cevap alirim diye umuyorum

maliyedeki doğru söylemiş,tekrar heyete girecek ve heyet uygun görürse H ehliyet veözel tertibatlı araç kullanabilir yazarsa araba alabilir.

Bugun sigorta sirketinden aradilar beni babamin % 36 lik heyet raporu nun oranin yuksek oldugunu soyledi ve il saglik mudurlugune itirazda bulunacaklarini soyledi onlarin sigortanin bagli oldugu saglik doktorlari her neyse % 24 duzenlemisler bana bir teklif yapti isterseniz % 24 luk olan raporu kabul ederseniz onay verebilirsiniz dedi diger turlu biraz uzayabilir dedi anladigim kadariyla zaman gecirme politikasi uyguluyolar ben gereken konusmalari yaptim karsilarinda isten anlamayn biri gibi gozukmemeye calistim simdi sorum su kazazade 1.bu tazminat taleplerjnde zaman aşımi kac yil. 2.bunlar il saglik mudurlugune itirazda bulunduklarinda tekrardan heyet e girmemiz soz konusu olurmu 3.savciliga sikayatte bulunmalimiyim

merhaba,

2007 yılında araç içi trafik kazası geçirdim. arka tarafta oturuyordum. kaza tek taraflı oldu. kaza sonrası sağ gözümü kaybettim. hafif düzey işitme kaybım var. ayrıca on kez plastik cerrahide yüzümün sağ tarafından ameliyat geçirdim. garanti fonundan faydalanmak için heyete başvurdum ve bekliyorum. siteden okuduklarıma göre gözden yüzde 32 oranı mı alacağım? plastik cerrahinin yüzde on verdiğini doktor yoluyla öğrendim. ayrıca 29 yaşındayım ve altı yıllık öğretmenim. acaba garanti fonundan tahmini ne kadar para alabilirim ve danışmanlık şirketine gitmeden kendim yapabilir miyim? teşekkür ederim.

kaza yaptığınız aracın trafik sigortası yokmuydu, veya kazada karşı araç varmıydı.şimdiye kadar tazminat için başvurmadınızmı,

öncelikle geçmiş olsun elbete siz evraklarınızı kaza yaptığınız aracın trafik sigortasına kendinizde müracaat edebilirsiniz yalnız siz müracaat ederseniz 100bin tl yerine 30 bin tl alırsınız ama dava açarsanız çok iyi bir miktar alırsınız yaklaşık olarak davanız 1 yıl sürer sizi öncelikle adli tıpa mahkeme sevk eder kazaya bağlı size özürlü derecesi verir daha sonra bilirkişiye gider hesab yaptırılıp mahkeme karar verir siz öğretmen olduğunuz için maaş geliri çok yüksek olduğundan size çok iyi bir tazminat miktarı çıkar

geçtiğimiz yıla kadar tedavi gördüğümden başvuru yapmayı hiç düşünmedim. tek taraflıydı ve arabanın sigortası da vardı.

arabanın sigortası varsa zaten sigorta şirketine müracat edeceksin, garanti fonuna değil.garanti fonu trafik sigortası yoksa tazminat öder.öncelikle hemen bir tam teşekküllü resmi hastaneden durum tespit raporu alın ve diğer evraklarla beraber sigorta şirketine müracat ediniz.bu yolla sonuç alamazsanız hemen tazminat davası açın sigorta şirketine.

birde burada şu kadar tazminat alırsınız diyen yorumlara pek itibar etmeyin.tazminat hesabını yapmak uzmanlık işidir, burada yorum yapanların söylediği rakamlar varsayımdır.

kazazedeye katılıyorum.güvence hesabı başvuruyu inceliyor.karşı tarafın sigortası varsa hiç uğraşmıyor.seni direk oraya yönlerdiriyor.
birde hesaplar öyle kolay değil o iş aktüerlerin işi.onlar ne derse o oluyor.varsa sorusu olan bizim şirketim aktüeri aynı zamanda güvence hesabının aktüeridir.her türlü yardımı alabilirizm kendisinden.

İnternet ten araştırma yaparak bu yazıyı okuyan arkadaşlar.. Kazazede çok doğru yazmış ancak burada dikkat edilmesi gereken bir konu var.. Yazdığınız dilekçe zaten sizin normal kazazede veya hak sahibi olduğunuzu açıkça göstermekte olduğundan, Eğer bu konuda gerçekten yasaları çok iyi bilmiyorsanız, hesaplama sistemini bilmiyorsanız o zaman Sigorta şirketleri istedikleri gibi hesap yaparak size imzalattıracakları bir ibraname ile size hak ettiğinizden daha az bir tazminat ödeyerek işi kapatıyor. Bir çok hukuk sitesinde Sigorta şirketlerinin sigorta tazminatlarını ödememek için, hatta kanunları hiçe sayarak direndiklerini anlatan yazılar bulabilirsiniz.
Gelelim Danışmanlık firmalarına bu işi akbaba gibi yapan çantacılar olduğu gibi etik çalışan bir çok firmada var. İyi araştırarak, danışarak, sözleşme yaparak ve vereceğiniz vekalette de sadece işin takibini yapmak için yapılır ve tazminatta sizin kendi hesabınıza yatırılmak üzere anlaşırsanız zarar görmezsiniz. Kazazedenin yazdığı gibi de mağdurken ikinci bir mağduriyet yaşamazsınız. Ancak her işi kendimiz yapmaya kalkarsak bu sigorta şirketlerinin işine yarar. Maalesef vatandaşlarımız her kanunu, her konuyu bilemiyorlar.
Saygılarımla...

Hayırlı akşamlar,

Kazazede... diye başlayan bir cümle diğerlerini gıdıklıyor o yüzden herkese iyi akşamlar :)

Biri bir iş yapmış, prosedür öğrenmiş, benzer durum için bilgilerini ve yol yöntemlerini aktarıyor. Karışık davalarda, kafadaki soru işaretlerine kendince yorum yapmak yerine konunun uzmanına danışılması gerektiğini de söylüyor. Daha ne olsun :) yalın açık ve anlaşılır bir dil.

Kaza sonucu trafik sigortası ve diğer tüm işlemler için açılmış harika bir topik. Tüm işini kendi halleden ve hâlâ daha halletmeye çalışan biri olarak kısaca anlatmak isterim :

1. motosiklet sürücüsüyüm, başka bir motosiklet sürücüsü ile çarpıştık.

2. ehliyetim, ruhsatım, kaskım, tam kusursuz tespit tutanağım var; ehliyetsiz, tescilsiz, kasksız, kırmızı ışık ihlalli tam kusurlu karşı taraf var. iki taraf ta alkolsüz.

3. aynı gün acil servisde ilk müdahalem dikiş - pansuman ve taburculuk hali, karşı tarafta sağlık sorunu yoktu. Aynı gün karakolda şikayetçi ve davacı olduğumu beyan ettim. Mahkeme açıldı. Şanslı biriydim yengem avukat ve o konuyla ilgili takip yapmama gerek duymuyordum. Nitekim karşı taraf sonuçta yıllarca hapis yatmayacak paraya cevrilecek ben de birşey alamayacağım.

4. 25 gün sonra hastaneye yatış ve 5 ay hastane süreci, tedaviye cevap vermeyen sol bacağımın diz üstü ampüte edilmesi. Engelli raporu S aldım. Ehliyetimin artık bana uygun bir harf taşıması gerekiyordu H sınıfı yaptım.

5. Tüm sağlık sorunlarımı atlattığımda sigortacı bulup evrakları toplayacaktım ama onlara para vermek istemiyordum. aynı evrakları pek tabii sigorta şirketine kendim de ulaştırabilirdim ve yaptım. istenilen belgelerin haricinde (ki, 31.05.2013 tarihli sözerhukuk tarafından yazılan maddelerde belirtilmiş az önce okudum, bulabilirsiniz) ek istenilen belgeleri size söylüyorlar. ((Evraklar konusunda kısaca bir NOT : Siz hiç tanık olmadığınız ve hiç dinlemediğiniz, duymadığınız bir kaza olayını anlamak için neleri masanızda görmek istersiniz?? kaza tespit tutanağı olmadan olur mu? alkol testi, kalıcı hasar varsa vücudunuzda buna dair bir oran?? ... gibi. yaşadığınız duruma dair ne var ne yok saklayın, bir önceki durumdan sizi ayıran tüm doneleri biriktirin))

5. kaza nedeniyle motorumun bir hasar bedeli oluştu ve hem onun hem benim bunun bedelini yerine koymam gerekiyor. Sigorta şirketine iki ayrı zarfla tüm evrakları ayrı ayrı ilettim. Hem maddi hem malulluk tazminatı başvurusunu yaptım.

şimdi dikkat !

6. Sigorta şirketi maddi tazminat ödemeyi reddeti! Aradım: motosiklet tescilsiz, sigorta hakem heyetine dilekçe yazın biz bu dosyayı kapattık. Dedim bi dakka! siz tescilsiz motora nasıl poliçe duzenliyorsunuz hakem heyetine ne cevap vereceksiniz? hooop dosya tekrar açıldı bana motorum için tazminat bedeli biçildi :) şimdi onayımı bekliyorlar.

7. malulluk tazminatım için de hızlandırdılar biliyorum. takribi rakamı merak ediyorum. elbette belirtilen tutarın hakkım olup olmadığını da başka bir expere aktüer e hesaplatıp uygunluğunu bulmaya çalışacağım.

Bu arada sigorta işleriyle ilgili vay efendim senin avukatın var zaten ona soruyorsundur öğreniyorsundur diyenler olabilir, efenim bizim 60 günlük bir bebeğmiz var ve o avukat oldu zombi :) gecesi gündüzü yok ben ona mesleğini hatırlatmaya korkuyorum. bilmem anlatabildim mi :)

Hastanedeyken gelip bana yardım etmeye çalışan bir bayanın karşı tarafın aracı tescilsiz olması nedeniyle (sigorta poliçesi görünmüyordu) güvence hesabını anlatırken % komisyondan bahsettiğini hatırlıyorum da hiçbir bilgim yoktu. En ufak fikrim bile yoktu. Hatta kullandığı terimlere o kadar yabancıydım ki aklımda kalmıyor diye konuşmamızı ses kaydı yapmıştım siz düşünün. Okuyun arkadaşlar kesinlikle okuyun burada yazılanlardan ufkunuz açılacaktır.

Sevgiler saygılar BAŞARILAR !

Yasal haklarinizi mutlaka arayin derim ilk once sigortadan bende aldim annem icin babam icinde muracat ettim erzurum egitim arastirma hastanesinden aldigim saglik kurulu raporunun verdigi oran% 36 onlarin adli tip uzmanlari orani fazla bulmuslar eee dedim bizim belirledigimiz oran yuzde 24 eger bu orani kabul ederseniz dedi sorun yok yoksa biz il saglik mudurlugune itirazda bulunup hakem hastaneye sizi sevk edecez dedi ben bu konusmayi yaparken karsi tarafa dedimki bakin benim aldigim hastanenin raporunu turkiyede hic bir hastane bozamaz dedim oda biz itiraz edecez dedi biraz zaman alabilir dedi tamam dedim simdi gecenlerde turkiyedeki illere gore hakem hastanelere bakiyorum erzurumdaki bizim saglik kurulu raporu aldigimiz hastane zaten hakem hastane ))) yani tamamen oyalama ve dusuk tazminat odemeye calisma dava yolu gozuktu bize )) bunlari bende paylastim en azindan bilginsahibi olsun arkadaslar

selam kazazede kardeş. Benim kayınbabam bundan 1 ay önce 9 ekimde zeytin toplamaktan gelirken tarla yolunda traktörle yokuş aşağıya inerken traktörün süratlanmaesi sebebi ile çamurlukta otururken düşüyo ve üzerinden römork geçiyor.Bu sebebple ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılıyor. 2 gün sonrada tedavi sürecinde 12 ekim tarihinde veaft ediyor. biz bu olay nedeniyla tazminat alırmıyız? ve alabilirsek hangi yolu izlememiz gerekiyor.Bize yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler..

başınız saolsun
kaza hakkında detaylı bilgi verirsen elimizden geldiğince yardımcı olabiliriz,
kaza karayolundamı meydana geldi, tarladamı meydana geldi,
traktör kimin üzerine kayıtlı, kullanan kim, kullananın ehliyeti mevcutmu, kaza tutanağında tam olarak ne yazıyor, traktörün trafik sigortası mevcutmuydu,ölenin yaşı kaçtı,

zeytin yüklü traktör römorku ve çeken traktör. kayınbabam traktörün çamurluğunda oturuyor.Traktörü şoför kullanıyor. Yokuş aşağı inerken vitesi attığı için traktör yokuş aşağıya hızlanıyor. Babam o esnada frene bas diye ikaz ediyor, şoför panikliyor. o hızla aşağıya doğru inerken babam çamurluktan düşüyor ve traktörün römorku sağ bacağı ile sağ kolu üzerinden geçiyor. olay tarla yolunda oluyor. ama kaza jandarma tutanaklarında yol işlek yol olduğu için traktörün kaza mahallinden kaldırıldığı söyleniyor. Traktörü kullanan mal sahibi değil şoför işçilerden biri kullanıyor traktörü. kullanan kişinin ehliyeti mevcut.ancak traktörün sigortasının olup olmadığını bilmiyoruz. Ölenin yaşı 62. şimdiden teşekkür ederim. trafik sigortasından tazminat alma işlemi nasıl yapılıyor.

traktörün trafik sigortası varsa sigorta şirketine müracat edin,sigortası yoksa güvence hesabına müracat edin.evrakları toparlayın,kaza tutanağı ölüm raporu, varsa hastane evrakları,vukuatlı nüfus kayıt örneği,

trafik sigortası varsa geride kalanlara DESTEKTEN YOKSUN KALMA tazminatı hesaplanıp ödenir ve bu ödediği tazminat ruhsat sahibine veya aracı kullanana rücu etmez.
trafik sigortası yoksa güvence hesabı ödeyeceği tazminatı kusurlu olandan yani şoförden ister.

Kazazede arkadaşım bende bu konunun takibini yapıyorum kızacak bir şey yok sonuçta düşüncen bu yönde evet haklısın atomu parçalamıyoruz fakat altını çizmek istediğim önemli bir konu var. Tazminatlar hesaplanırken mağdurun doneleri ile birlikte sigorta şirketleri kendi bünyelerinde çalıştırdıkları Aktüerlere hesap yaptırıyor ve bize bunu Aktüer hesabı olarak sunuyor. Bilindiği gibi Aktüerler belli sınavlar ve eğitim süreci sonucu belge alıyor ama bir kurumun maaşlı elemanı ise ne kadar objektif davranıyor? Ama sana teşekkür etmek istediğim bir nokta vekalet konusu bazı densizler vekalet alarak bu işi takip etmek adı altında mağdurların paralarını cebe indiriyor. Ben şahsen vekalet almayıp sözleşme yapıyorum ki yine diğer arkadaşların sözleşmeleri gibi 10 sayfa değil basit 12 madde vekalette almıyorum. Ödemeyi mağdurun hesabına yaptırıyorum karşılıklı anlaştığımız ücreti kendisinin bize ödemesini istiyorum. Bu bir tercih meselesi sonuçta aramızda çürük kişilikler var biliyoruz ancak her an karşımıza çıkan bu genelleme bizi yaralıyor.

Maddi hasarlı trafik kazası sonucu karşı tarafla anlaşıldı.Ama sonrasında sorun çıkmaması için belge düzenlenmek isteniyor.Bu şekilde belge örneği olan üye var mı?

Mustafa bey merhaba

Öncelikle değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.Bu konuyla ilgili düzgün bilgi edinmek zor.Benim size bir sorum olacak.Eşim yaya geçidinden karşıya geçerken trafik kazası geçirdi.araç aşırı hızlıydı.kaza sonucu diz kapağı parçalandı ve bacağına platin takıldı.(Uzun süre ayakta kalamıyor artık ve dizi sürekli ağrıyor.)Bütün hastane masraflarını karşı taraf karşıladı.Biz de ceza davasında şikayetçi olmadık buyüzden.Geçen gün,hasar yönetimi diye biryerden beni aradılar.Sigortadan tazminat alabileceğimizi,kazanılan bedelin %20 sini kendilerinin aldıklarını söylediler.Bu konu da bilgimiz olmadığı için ne yapacağımızı bilemedik.Bir kaç avukada danıştık ancak tam anlamıyla düzgün bir cevap alamadık.Tazminat için aracı firma olmadan kendimiz nasıl başvurabiliriz?Bilgi verirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Üst Alt