Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

teşekkürle mustafa bey şimdi ben tedavi sürecindeyim kaza 03.01.2014 tarihinde gerçekleşti bi araştırma hastanesinde ameliyatım oldu şimdi ben 16.01.2014 tarihinde dikişlerimi aldırmaya gideceğim ve doktorumdan maluliyet durumunu gösterir bir belge epikriz raporları birde görmüş olduğum tedaviler ve yapılan işlemler hakkındaki belgelerimi alacağım verirse çünkü 05.02.2014 tarihine kadar raporluyum ve bu tarihte kontrole gidicem gerekirse tekrar rapor verebilirler ondan bu belgeleri tedavim bitmeden verirlermi bi bilgim yok kaza tespit tutanağına gelince ben daha ifade vermedim ve elime öyle bir belge geçmedi ama arkadaşımda kaza tespit tutanağı var bunun aslımı gerekli bana yoksa fotokopisimi birde olayda iki araç var ben yolcu konumundayım hangi araca ne kadar kusur verildi bir bilgim yok şimdi ben bu evrakları 2 sigorta şirketine de mi vereceğim teşekkürler mustafa bey gerçekten çok faydalı bilgiler paylaşmışsınız allah razı olsun.

Sigortayı aradım, avukatımla biraz tartıştıktan sonra düzeldi... Yetki levhası ve taşıt kartı hariç geri kalan evrakları yolladık... Ama hala anlamadığım benim adli muayene raporum yok, ameliyat olduğum hastanede düzenlememiş.. Umarım bu sefer sorun çıkmaz, çıkarsada artık dava açmayı düşünüyorum... Tekrar teşekkürler...

emrah
tedavin bittikten sonra hastaneden evraklarını alırsın, maluliyet raporunu alman için heyete girmen gerekir,ameliyat olduğun hastane tam teşekküllü resmi hastaneyse orada heyete girerek maluliyet raporu alabilirsin.
yaralamalı kaza olduğu için mutlaka kaza tutanağı düzenlenmiştir,arkadaşındaki kaza tespit tutanağını aslının aynısıdır diye onaylatırsın trafiğe,eğer kusur 2 aracada verilmişse ikisinede tazminat için başvurabilirsin, ayrıca her iki aracın ruhsat sahibinede maddi ve manevi tazminat davası açabilirsin,veya istersen birine dava açabilirsin.

leon
demiştim sana o evrakları senden isteyemezler diye, umarım sorun çıkmaz tazminatını alırsın

ilginiz için teşekkürler mustafa bey ünüversite araştırma hastanesinde ameliyat oldum maluliyet durumunu gösterir raporu burdan alabilirim diye düşünüyorum sağolsun işyerimde bugün bana bir sürpriz yaptı tedavimin ne kadar süreceğini bilmedikleri için çıkışıma karar vermişler durum günden güne kötüleşiyor,

mustafa bey bir sorum daha olacak size 2 gün önce polis merkezinden aradılar ve ifade vermem gerektiğini söylediler bende şuanda ayağımın üstüne basamadığımı ve ifade için gelemeyeceğimi bildirdim büyük ihtimal ifade için eve gelecekler benim sigortadan alacaklarımı almadan mahkeme başlarsa sigorta için benim beklentim dışında bişe gelişirmi acaba bilginiz varmı teşekkürler

polis merkezinden yaralamalı kaza olduğu için ifadeni alacaklar , kamu davası açılacaktır, ister şikayetçi olursun, isterse olmazsın.bu ifadenin tazminatla ilgisi yok, bu ceza davası için, tazminat ayrı bir olay.
ayrıca işyerin haksız yere çıkışını verdiği için sana çalışmışlığın kadar tazminatını hesaplayıp ödeyecektir.

teşekkürelr mustafa bey verdiğiniz bilgiler için işyerim çıkışımı vermek istedi bende bana mali durumumu gösterir bir belge gönderin dedim onlarda bana sgk çıkış belgesi birde maaş bodrosu göndermişler ama maaş bodrosunda ne bi imza ne bir kaşe var bende kabul etmedim çıkışımıda imzalamadım geri gönderdim onları bir ikincisi hastane bana şuanda 1 aylık rapor verdi sonucundada kontrol yazmışlar işyerim bunu ssk ya bildirmiyo rapor bitiminde kontrol olduğu içinmiş bu adamlar bir yandanda bana çıkış vermeye çalışıyorlar ben bu rapor parasını nasıl alıcam hastanenin sskya bildirmesi yeterli olurmu çektiğim acılar yetmiyor gibi birde bunlarlauğraşıyorum insanoğlunda insaf diye birşey kalmamış teşekkürler

Bende araçla trafik kazasına karıştımç. Suçun tamamı karşı tarafta ve sağlık kurulu %45 özürlü raporu verdi. Alacağın maaş geleceğin v.s hesaplanıyor. Bana 520 milyar çıkarıldı. Fakat sigorta şirketlerinin teminatı 250 milyar ve şuan 250 milyarlık dava açıldı. Süreç fazla sürmüyor. Bunun için HAsar yönetim şirketi ve avukatlarına başvurun. 4 ay içerisinde sonuçlandırabiliyorlar.

Batın senin maaşın ne kadar. anlayamadım. bende yolcu vasfında motorsikletle kaza yaptım. hakem hastanesinden %41 rapor aldım. trafik sigortası en son 50 milyar verdi almadım. bu kadar fark niye çıkıyor anlayamadım. ben mahkeme yolunda ilerliyorum. ve bin pişmanım. birde doğru avukatla çalışmadın mı işin zor.

Erol bey yaşım 23 maaşım 2.250 tl devlet memuruyum ve vücudumda kalıcı 2 platin ayrıca kalıcı eğilememe v.s gibi sorunlar mevcut. Hesaplanan 520 milyar. Sigorta şirketi caydırmak amaçlı az para teklifinde bulunuyor. Bu işin standartı. O yüzden işi bilen "Hasar Yönetim Şirketleri" ilgileniyor bu işle. Adamlar söke söke alıyor. Ve sigorta şirketleri de bunu bildiği için onlar karşısında fazla direnmiyor. Karşı tarafın sigortasına dava açıldı zaten. Şimdi hakem hastane raporunu bekliyoruz. Muhtemelen banada 250 milyar yerine 150 civarı bi teklifte bulunacaklar. Ama avukatım hepsini almakta kararlı.

Sayın Serdar bey, öncelikle geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın. Sizin zaten poliçe teminatının üzerinde hakkınız var, size 250 binin altında teklif bile yapmamaları lazım. Üzerini de karşı araç ve şoförden talep edeceksiniz, tabii ödeme güçleri varsa. Hasar şirketlerine karşı olumlu yaklaşımınız için teşekkür ederim, çünkü bu sitenin yöneticisinin nedense düşmanca bir tavrı var. Halbuki hasar şirketlerinin düzgün çalışanları mağdurlara oldukça faydalı hizmetler veriyorlar. Örneğin heyete getirip götürüyoruz, bir günde heyeti tamamlıyoruz, sakatlık oranlarını bildiğimiz için oran düşük çıkarsa kabul etmiyoruz, aktuer hesaplamasını bildiğimiz için rakamı düşük belirlerlerse itiraz edip düzelttiriyoruz. Gerektiğinde avukatlarımızı devreye sokuyoruz. Ama Kazazade beyefendi orada oturmuş bizleri tanimadan karalıyor. Ona bakarsanız evinizi satarken de emlakçıya vermeyin veya mahkemede avukat tutmayın kendinizi avukatsız savunun, evinizin boyasını da kendiniz yapın, diyebiliyormusunuz ? Bu çok çirkin bir yaklaşım. Biz hep mağdurdan yanayız, bu unutulmasın..

Erhan değişim hasar;

Öncelikle ilginizden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Kısacası hasar yönetim şirketiyle çalışmak daha mantıklı. Çünkü ben çok araştırdım. Sigorta şirketlerine tek başına dava açarsan küçük meblağalar ile kandırılırsınız lafını çok duydum. Bir de şu var ki miktarın ne çıkacağını zaten kendi kendine hesaplama şansı yok. Bu yüzden hasar yönetim şirketini seçtim bütün herşeyi onlar yapıyorlar beni sadece hastaneye götürüp heyete soktular. Hiç bir masrafım olmadı. Avukat ile de ye anlaştım. Bu benim için önemli değil. Karşı taraf suçlu olduğu için onların sigorta şirketinden talep edildi para. Muhetemelem allahında izni ile 1 ay içerisinde para elimde olacak gibi. Çarpan adama karşı davamı çektim tekrar açma şansım varmış ama uğraşamam o şerefsizlerle. Tavsiyemdir bu gibi durumlarda aklınız varsa hasar yönetim şirketi ile çalışın

Her şeyi kendim yaptım ben neyapmam gerektiğini sizden öğrendim, hiç zorluğu yok, üstelik sigortadan para alabileceğimide sizden öğrendim,en azından mağduriyetim biraz olsun karşılandı teşekkür ederim.
Karşı tarafın sigorta şirketini aradım onlar bana hangi belgelerin olması gerektiğini fax çektiler,belgeleri tamamladım,kargoyla gönderdim.banka hesap numarası istediler faxla gönderdim,ben yıllarca sürecek sandım banka ya parayı yatırmışlar
benim trafik kazasından raporum ! ben sigortadan 36.000 aldım
benim sorum ise, sigortadan param bankaya yatmış ama 1,5 senedir süren maddi manevi tazminat davası açtım ,bilirkişi tazminatı hesaplama aşamasına geldi yani sona yaklaştık ,ama diyorlarki hem sigorta parasını, hemde mahkemeden kazacağım parayı alamazmışım birinden birine feragat etmem gerekiyormuş .Bu doğrumudur bununla ilgili bilgi verirseniz sevinirim ne yapmam gerekiyor?
Asli kusurlu ben bulundum,yukarıda arkadaşlar milyarlardan bahsediyorlar benim raporum yüzde yirmibir,ben azmı almışım yoksa arkadaşlardamı bir yanlışlık var çünkü parayı almamışlar

zakçak kardeş bende sigortaya basvurcam kac gün sürüyor evrakları eksiksiz verince arayıpta ne kadar alıcagını sölyeyipte sonramı paranı yatırdılar yoksa direk mi yatırmıslar öle anladım

Bende suçlu karşı taraftı. Miktar konusunda hesaplama şekli yaşa yaptığın işe aldığın maaşa göre hesaplanıyor. Ayrıca raporlar için %40 tan sonrası olayın rengini daha çok değiştiriyor. Ve raporda sakatlığın sürekliliği de önemli

sigorta beni hiç aramadı ben telefonla aradım sordum benden fax numarası istediler,yaptırmam gerekenleri gönderdiler,benim kazam 6 yıl önce oldu asli kusurlu ben bulundum ama yaralamalı kaza olduğu için ceza aldı.Benim ceza davam bitti.Maddi manevi tazminat davası açtım yaklaşık 1,5 sene oldu,Onun için benim belgelerim hazırdı,adli tıptan özür oranımı aldım.Hepsini hazır olduğundan ilgili mahkemeden dosyalarımın fotokopisini aldım,aslı gibidir diye adliyeden onaylattım.belgeleri kargoyla gönderdim,hesap numarası istediler gönderdim paramı yatırmışlar bana yatırdık demediler bankamatikte gördüm paranın yattığını,sigortadan para alabileceğide bu siteden öğrenmiştim.Yaklaşık 2 ay oldu öğrenmemle parayı almam.

İşte kendi başınıza işe kalkıştığınız için size bilgi aktarmayıp küçük bir mebalağa ile işi bitirmişler. Size tavsiyem bi hasar yönetim şirketi ile görüşün. Emin olun sizi aydınlatacaklardır

sizinki sonuçlansın,sonucu bu siteye yazın bizde öğrenelim çünkü bu siteye baştan sona okudum ölümlü kazalarda bile o kadar para vermiyorlar, onda bişi var.ya sizin hasar yönetimi abartıyor yada bizde var bi sorun merakla bekliyorum sonuçlanmasını

23 yaşındayım devlet memuruyum şu an içim 2250 maaşım var. Hesaplamayı bilen varsa buyursun hesaplasın. Suçun tamamı karşı tarafta benim hiç bir kusurum yok. Ki şu da var geçen gün yine burda bir hasar yönetim şirketi yazdı teminat 250 bin ise 250 bin öderler size diye.

Bu hafta içerisinde yada en geç önümüzdeki hafta hakem hastane raporu sigorta şirketinde olur. Bi aksilik çıkmaz ise de 2 ay içerisinde sonuçlanmış olunur. Sizi de bilgilendiririm

evrakları toparladın verdin ne kadzr sürdü parayı vermeleri..

vefatta az para çıktı sakatlıkta bu kadar nasıl çıkar diye bir şey yok, vefatta çok küçük paralarda çıkabilir. Vefatlarda geride kalanların destekten yoksunluğu hesaplanır, sakatlıkta ise kişinin ömür boyu kaybı.. Bu yüzden yaş ve gelir burada çok önemlidir, hatta sakatlık oranı kadar önemlidir.

Alın size benim yaptığım açıklamanın bir hasar yönetim şirketi tarafından da özeti :)

Slm Bende trafik kazası yaptım 7 ay önce boyunda c6-c7 kırık oldu kaza tek taraflı hatayı bende bulmuşlar hastalık kalıcı engelli oldum tazminat almaya hakkım varmi???bana göre suç karayollarının iki yol arasındaki su kanalına girdim 25 metre sürüklendim yanımda yolcu konumunda biride vardı oda ameliyat oldu durum buuu ne diyorsunuz???

Kaza tek taraflı olduğu için şoför yani siz tazminat alamazsınız. Sadece karayollarına dava açabilirsiniz. Arkadaşınız ise yolcu olduğu için hak sahibidir. Tabii ki kalıcı maluliyeti olması şartıyla..

Merhabalar, ben 28 Şubat 2012 de yolcu otobüsün şarampole yuvarlanması sonucu iki bacağım otobüsün altında kaldı.
Bugün bacaklarım için sağlık kurulu raporu aldım. Rapor özeti aşağıdaki gibidir.
"Tek ekstremitede non invazif tetkiklerle tespit edilmiş derin ven trombozu (Kronik) (USG raporu: Sol popliteal vende kronik DVT bulguları)
Oran= 40
Ağır özürlümü= Hayır
Sürekli mi = Evet

Bu ayın 28 inde kaza tarihi 2 yıl dolmuş oluyor. Gerek dava açmak için gerek özel sigorta şirketlerinden tazminat alabilmek için 2 yıllık zaman aşımı diye bir şey var mı?
Yani bu ay sonuna kadar kesinlikle dava açmam gerekiyor mu?

Ölümlü kazalarda 10 yaralanmalı kazalarda 8 yıl içerisinde dava açma hakkınız var. İstediğiniz zaman açabilirsiniz davayı yani. Benim bildiğim bu şekilde.

Teşekkürler,

Arkadaşlar bir şey soracaktım. Benim kazada hangi sigorta şirketleri olduğunu nereden nasıl öğrenebilirim.
Elimdeki "Trafik Kazası Tespit Tutanağı" nda sigorta durumu bölümünde tespit edilemedi yazıyor da.

Üst Alt