Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

recep cetin;

geçmiş olsun
kaza ne zaman oldu, senin tedavin bittimi,tedavin bittiyse eğer sen yolcu konumunda olduğun için aracın trafik siğortasırdan tazminat alabilirsin, arkadaşın aracı kullandığı için ve kusurlu olduğu için tazminat alamaz ,şikayetçi olmaman tazminat almana engel değildir.

öncelikle böyle bir platform yaptığnız için teşekkür ediyorum.bi konu hakkında bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.12.10.2010 yılında annemi tek taraflı kaza sonucunda kaybettim.sigorta şirketine herhangi bir tazminat başvurusunda bulunmadım.1 hafta önce beni bi avukatlık bürosundan aradılar.o tarihte öğrenci olduğum için gerçi halen daha öğrenciyim belli bir miktar tazminat hakkımın olduğunu söylediler ve onlara benim adıma işlemleri takip etmeleri için vekalet vermem gerektiğini söylediler.1 ay içerisinde bu parayı alabileceklerininde iddaa ettiler.vekalet vermeden önce bu sayfayı gördüm ve sizden bu konuda yardımcı olmanızı istiyorum.vekalet vermeden bu işlemleri ben nasıl takip edebilirim.veya edebilirmiyim.saygılarımla

makin
başın saolsun
evrakları temin et ve ilgili sigorta şirketine müracat et, kendin takip edebilirsin ,eğer sigorta şirketiyle sorun yaşarsan zaten dava yoluna gideceğin için bu konularda bilgili bir avukatla hareket edebilirsin.

Sigortaya başvurularda belgeler eksiksiz olmalıdır. Bunlar:
Ölümlerde : Trafik kazası tespit tutanağı, otopsi raporu, aile nüfus tablosu, ölenin işi ve kazancı hakkında belgeler. Bunlar zorunlu olanlardır.
Bunların dışında (eğer varsa) Savcılık dosyasındaki ifade tutanakları, kusur incelemesi yaptırılmışsa bilirkişi raporu, iddianame, fezleke veya takipsizlik kararı, ceza davası açılmışsa bununla ilgili belgeler. (Belgeler arasında kaza yapan aracın sigorta poliçesi yoksa Tramer’den öğrenilebilir.) Bunların dışında başka belgeye gereksinim yoktur. Eğer sigorta şirketi ilgilileri yeni ve gereksiz belgeler istemede ısrarlı iseler hiçbir biçimde ödün verilmemeli, derhal yasal yollara başvurulmalıdır.

peki zaman aşımı diye bişey sözkonusu olabilir mi ?

peki sigorta şirketinin ödememe gibi bir hakkı varmı ?

Merhaba Kazazede,
27.02.2014 saat 22:50 de E-5 avcılar köprüsü girişine 50 metre kala birden araçların yavaşladığını gördük ve araçların sol şeritten 15-20 km hızla orta şerite yavaşca geçtiğini gördük. Bizde yavaşca geçtik ve köprünün girişinde beyaz bir aracın bariyerlere çarparak kaza yapmış ve ters dönmüş. Kaza olalı 15-20 saniye olmuş. Kimsenin durmadığını görünce aracın 10 metre ilerisine alıp dörtlüyü yakıp durduk. Aracımda 3 kişiydik. Aracım yüksek olduğu için dörtlü flaşörüm çok net gözüküyordu. Yola baktığımızda da araçların yavaşça sol şeritten sağ şerite geçtiğini gördüm. Sonra yaralıya baktık. Yaralı bu sürede araçtan indi. Ufak yaraları vardı ben hemen 155i aradım ve yeri tarif ettim bu sürede araçtan sıvı aktığını gördük. Karşıdan yaya olarak gelen bir arkadaş akü kutup başını acil çıkarmamız gerekli dedi. Adres basitti ve hemen polise tarif ettikten sonra hemen aküye baktık akü zaten yerinden düşmüş. Tek kablosu çıkmış. Akünün durumunu gördükten sonra ben arkadaşlara 112 arayıp aramadıklarını sordum yok dediler. Bu sırada 112 tuşlayıp arkamı döner dönmez çok süratli bir araç çarptı. Gözümü açtığımda ayaklarım arabanın altında ben kaportaya sağ kolumu dayanmış şekilde sürükleniyordum. Köprünün sağ ayağına 1 metre kala araç durdu. Yaklaşık 20 metre sürüklemiş. Bir nefeste kendimi köprünün ayak yükseltisine atıp uzandım. Baktığımda aracın sol alt kısmında bir kişi daha vardı ve sağ ayağımda sıcak kanların boşaldığını hissettim. Sonra bize vuran aracın kapısı açıldı ve son ses yabancı bir müzik çalıyordu. Köprü yankılanıyordu müzikten. Arkadaşlarımı sordum biri iyidi ama diğerini bulamıyorlardı. Ambulans geldi ve hastaneye götürdü. Bize vuran araç spor bir araçmış ve ilk kaza yapan araca vurduğunda o araç gelip benim on metre uzağımdaki araca vurmuş. Araç bu kadar süratliymiş. Bizim durmamız ve aracın bize çarpması 40 veya 50 saniye sürdü. Bu kaza sebebi ile 15 gün devlet hastanesinde yattım.Burada derin açık yaralarım iyileşti. Orada amelyat sırası çok olduğu için özel hastanede Bileğimden ve dizimden ameliyat oldum. 45 Gün ayaklarımın üstüne basamayacağım. Diğer arkadaşımında ayağında kırık varmış ve amelyat oldu.Ben ve iki arkadaşım özel bir şerkette çalışıyoruz. Birde benim kendi şirketimde İki personel çalışmakta ve mekatronik şirketi olduğum için tasarım ve uygulamaları ben yaptığım için şirketimdeki işler tamamen durmuş durumdadır.Aracım maddi hasar görmüştür. Bu sebeple benim izlemem gereken yol nedir.Tazminat alabilirmiyiz?

Merhaba Arkadaşlar,
iki ayağımda kırıklar olduğu için tekerlekli sandelye aldım. 5 gün sonra elimde olacak ve 35 gün sonra kullanmayacağım.İhtiyacı olan birine göndermek istiyorum. Uzak yakın fark etmez kargo ücretini ben ödeyeceğim. Ama alım gücünde sıkıntı olan birine vermek isterim. Yüce Allah kimseyi Elden Ayaktan düşürmesin.Amin

Merhaba Blade_34,

Öncelikle çok geçmiş olsun der, bir an evvel sağlığına kavuşmanı dilerim. Çok talihsiz bir kaza geçirmişsiniz. Meydana gelen kazada sizin yazdığınıza göre sanıyorum güvenlik önlemi alınmadan ve işaretlemeleri koymadan ikinci kaza meydana gelmiş. Sonuçta yaralanmışsınız. Bahse konu kaza ile ilgili olarak soruşturma zaten yürüyordur. Burada dikkat etmeniz gereken konu bahse konu kazaya karışan tarafların kusur durumu. Kusur durumu Bilirkişi raporaları ile belirlendikten sonra Karşı tarafa maddi ve manevi dava açabilirsiniz. Sizin ve diğer yaralıların tedavileriniz sonucunda Tam Teşekküllü bir Hastaneden Kalıcı sakatlığınızı gösteren Sağlık Kurulu Heyet raporu almanız gerekiyor. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra tazminattınız bilirkişi marifetiyle hesaplanarak mahkemeye sunulur. Ancak Trafik sigortasında dava açmadan doğrudan müracat edilebilir. Bu konuda yardım isterseniz. selcukkocak_@hotmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz. Yardım edebilirsem mutlu olurum. Geçmiş olsun.

Merhabalar 21.04.2012 tarihinde bir aracın bana çarpmasıyla sakat kaldım. Kaza tutanağında %75 suçlu görülüyordum mahkemenin incelemeleri sonucunda suçluluk oranımda değişiklik olmadı. Sigortanın bana verdiği para 26.000 tl henüz kabül etmedim çünkü mebla çok düşük. Bunun hesaplaması nasıl yapılıyor bana yardımcı olabilir misiniz?
Emekliyim maaşım 2.800 tl eşim sağ adli tıp raporunda Posterior segmantal enstrumantasyon için arıza ağırlık ölçüsü 33, Şahsın mesleği düz işçi kabul edilerek ve yaş (54) göre hesaplandığında Genel beden gücünden kayıp oranının %42.2 ve kalıcı olduğunu bildirir tıbbi rapordur diye yazıyor.
26.000 tl çok az bu nasıl hesaplancak yoksa meblayı kabul mü etmeliyim?

doğum tarihinizi 1958 olarak girdiğimizde yaklaşık olarak 90000 tl civarında bir rakam çıkıyor ama bu sadece bir varsayım yani kesin hesaplama değil,maaşınızın yüksek olması alacağınız tazminatın yüksek olmasını sağlıyacaktır.
işgücü kaybı tazminatı 3 bölümden oluşur
1-geçmiş dönem (kaza tarihiyle tazminatın hesaplandığı tarihe kadar olan dönem)
2-gelecek aktif dönem (tazminatın hesaplandığı tarihten 60 yaşına kadar olan dönem)
3-gelecek pasif dönem (60 ile 70 yaş arası)
bunun teknik bir hesaplaması vardır ve bunu aktüer denen uzman kişiler yapabilirler.
herhalde size teklif edilen rakam sadece geçmiş dönemi kapsıyor herhalde ve sigorta şirketi işi ucuza kapatmak istiyor gibi geldi bana,

[FONT=Arial]

[/FONT]

geçmiş olsun selahattin bey sigortanin ödeyeceği rakam makul bence .kaldiki emeklisiniz gelirinizden bir kayıp yok kaza öncesi ve kaza sonrası için bir kaybınız yok.kazadan dolayi zaten %75 kusurlusun yani buda demektir.raporun 10.5 üzerinden degerlendirmeye alınmasidir.selamlar saygılar

Kazazede merhaba

ihbarname elime geçti dosyada şöyle bir ibare var;
Davacı hakkında yaptırılan ekonomik ve sosyal durum araştırması sonucunda kaza tarihinden önce bankadan emekli olduğu,aylık 2500 tl civarında emekli maaşı aldığı, evli ve eşinin ev hanımı olduğu tespit edilmiştir.
Değerlendirme kısmında ise
Davacının emekli olduğu dönemde asgari ücretin üzerinde geliri olduğuna dair dosyada belge bulunmayışı nedeniyle Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin yerleşmiş kararları gereği hesaplama asgari ücret esas alınarak yapılmıştır diyor.
kusurda 25 değil 30mus %70 suçluymuşum %75 değil ama burada ki hesap asgari ücret üzerinden yapılmış aklım çok karıştınapcam anlamadım...!

selahattin bey

dosyanıza gelirinizle ilgili belgeyi koymadınızmı, eğer koymadıysanız asgari ücretten hesaplanır, gelirinizi gösteren resmi bir belge koymalısınız dosyaya,
belge koyacaksanız teklif edilen parayı kabul etmeyin

Ben avukata verdim ama koyup koymadigini bilmiyorum avukatin bana dedigi ben arastirdim emeklisin diye senin durumunu asgari ücretten hesapliyorlarmis dedi ama raporda da belge eksikliginden dolayi diye yaziyor simdilik hem size danisiyor hemde baska yerlerden arastirmaya calisiyorum simdilik hicbir sey imzalamicam avukatin yalan soyledigi ortaya cikarsa direk azledecem simdilik halen arastiriyorum kusura bakmayin sizinde basinizi agritiyorum...

onrars;

Merhaba, bence karşı firma yani sigorta firması ile temasa geçip durumu öğrenin. Avukatınız aracılığıyla bu eksik belgenin verildiğini belirtin.
Gerekirse tekrar verebileceğini ve hesaplamaların yeniden yapılması için gereğini rica ederim diyerek konuşursanız ilerleme sağlarsınız diye düşünüyorum.

Tekrar merhaba,

daha öncede yazmıştım, trafik kazası sonrası 5% süresiz raporum var ve en nihayetinde sigortadan avukatıma ibrarname gelmiş. 6.250 TL hesaplamışlar, kabul edersem daha sonra dava açabilirmiyim? kabul etmeyip itiraz edersem hesaplama değişirmi? Teşekkürler...

denız bey sigorta şirketleri şahsi başvurularda genelde bu uygulamayı yapmakta bircok arkadaş bunun dogru olmadıgını savunsada gercek bu sigorta şirketleri ile mücadele etmenin yolu bu konuda tecrübe sahibi danışmanlar veya avukatlardır başvurunuzu birde hukuksal koruma altında yapmanızıöneririz bunu yaparkende hizmet bedellerinize dikkat ediniz gecmişolsun

tüm arkadaşlara buradan söylemek istedigim tazminat konusunda birçok yorum yapılmaktadır fakat bu yorumların cogu yanlış olmasada eksik oldugundan dolayı birkez daha magdur olmaktasınız. lütfen konuları konusunda uzman danışmanlara yada avukatlara danışarak yapınız

iyi günler ben motor la kaza geçirdim önüme kamyon döndü ve vurdum suç tamamen onda sağ ayak bileğimde ciddi anlamda kırık oluştu ve platin takıldı 24.06.2013 tarihinde oldu bu kaza fakat motor ehliyetim yok ve kazadan sonra kamyon şöföründen şikayetci olmadım şimdi sigortadan tazminat almak istiyorum ehliyetimin olmaması engelmi acaba

peki ben şirket aracının hangi sigorta şirketine bağlı olduğunu nasıl öğreneceğim?ben işten ayrıldım ama aracın bilgileri yani kaza tutanaklarım bende mevcut.ayrıca bu işten bnm şirketimde para aldı dimi?araç sigortalı çünü?

araçın sigorta geliri şirkete aittir. seni ingilendirmez. ama şirket seni iş için ilçe yada ülke dışına gönderiyor ise ve kaza o esnada geliyor ise senin tazminatı vermek zorunda. araç sigortasını aracın plakasından noterden öğrenebilirsin. şayet aracın sicil numarasını şahıs isim soyismi biliyor isen internettende öğrenebilirsin. bilmiyorsan noterden öğrenebilirsin. noter söylemez ise avukata başvur savcılıktan izin kağıdı alsın avukatla gidip öğrenebilirsin... kısacası tazminat senin hakkındır...

sedat gedik,
cvp için tşkr ederim.yani bu işlemler insanı o kadar yoruyor ki.zaten yaşadıkların sıkıntılı ve hakkını almak istediğin zaman da seni öyle bir yoruyorlarki ama mecburen yapılması gerekilenleri yapacağız.yarın inşh.hastaneden heyet rapormu alacağım orda da zorlu bir maraton bekliyor.peki bir şey daha sormak istiyorum kaza gerçekleşeli tam 1 yıl 5 gün oldu.dava açmak için zaman aşımı olmuşmudur?1 yılı geçmesine rağmen yine dava açabilirmiyim?

kazazede,
sigorta şirketine başvurduğum taktirde ne kadar sürede cvp alabiliyorum???

geçmiş olsun kardes kazada eger çarptiğin araç kusurluysa sende ehliyetin olmamasi tazminat almana engel degildir.kaza tarihinden bir yil sonra sakatliğin varsa tazminat alabilirsin kusur oraninda ve alacağin rapor oranı kadardir.ehliyetin yoksa ehliyetsizlik cezasi zaten almişsindir. para cezasidir

geçmiş olsun sevda kaza bir buçuk yil diyorsun tedavi sürecin bitmiş raporda aldiysan ilgili evraklari kazayi yaptiğin yerin adliyesine başvuracan dosyanin fotokopisin istersen bütün belgeler mevcuttur .kaza dosyasinda aracin sigorta poliçesi yoksa kaza tarihini plakasini yaz sana yardimci olayim selamlar saygilar

Kaza Davaları Ve Tazminat Hakları Hakkında Bilgiler (Bilmeniz Gerekenler)

ukuksal çerçevede yaşanan en önemli olaylardan biride trafik kazalarıdır. Günümüzde ne kadar dikkat edilse de bazen kaçınılmaz olan trafik kazaları, gerek ölüm gerekse sakatlık gibi ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Tazminat davalarında, kusurlu iseniz ödeyeceğiniz büyük miktarda maddi tazminat ücreti ödeme gibi sonuçlar doğurabilen kazalar, hayatımızı zora sokacak şekilde sorunlara yol açabilir.

Yasaların zamanla değişmesiyle birlikte trafik kazalarını sürekli takip etmemiz zorlaşabilir ama her an başımıza gelebilecek bir olay olduğu için; bu davalarla alakalı olarak aleyhimize açılan davalar, veya adımıza açılan tazminat alacağından alınacak bedel ve sair bilgileri bilmemiz kesinlikle gerekiyor. Peki, bu konular hakkında ne kadar bilgimiz var? Birazda bu k onular hakkında bilgi verelim.

Kaza yaptığımızda her zaman kusur/suç karşı tarafta olmayabilir. Yakınımız ve desteğinden yoksun kaldığımız daha da basitleştirirsek bize bakan/destek veren (anne-baba-çocuk, karı-koca yani birbirine bakmakla yükümlü olanlardan) Şoför/araç maliki olarak gerek tek taraflı (örneğin,aracın takla atması,duvara,direğe,ağaca veya duran araca arkadan çarpması,şarampole yuvarlanması gibi kazanın oluşumunda kendisinden başka hiçbir unsurun etkili olmadığı vs gibi) gerek de çift taraflı olup da kusurun bir kısmı veya tamamı izah edilen şekilde bize destek olan yakınımız daysa dahi, 2011-2012 yılında cari olan Yargıtay içtihatları ile sigorta şirketinden tazminat alabiliyoruz. Yani kusur tek taraflı da olsa tazminat almamız mümkündür.

Yine çift taraflı veya tek taraflı olup da kaza yapan araçta yolcu olan kişinin ölümü (bu kişinin baktığı kişiler omun mirasçısı olarak) ve yine iş bu yolcunun sakat kalması halinde de kendisi, alacağınız tazminat, sürekli sakat kalanın sakatlanma oranına göre kişiye temin edilir.

Diğer bir konu ise kaza yapan (yaya olarak size veya trafikte iken aracınıza çarpıp kaçan) aracın tespit edilememesi veya yeni alınan motorsiklet gibi henüz trafiğe tescil edilmemiş (yani plakasız araçlarla alakalı) ve size zarar vermiş araçlar veya tespit edilen aracın bir sigorta şirketince trafik sigortasının olmaması halinde de bedeni zararlar için (yukarıda izah edilen şekilde) tazminat alabilirsiniz.

Trafik hukukunda zaman aşımı da çok önemlidir ve takip edilmesi gereken konulardan biridir. Tek taraflı kazalarında KTK’YA göre zaman aşımı iki yıldır.Fakat eylem TCK’da suç kabul edilirse ceza zamanaşımı uygulanacaktır.Bu durumda yaralanma ve ölüm haline göre 5-8-15 yıl’dır.Bu sebeple ilgili içtihatlar ışında hak kaybına uğramamak için sigorta şirketleri ve Güvence Hesabı Müdürlüğüne bir avukat yardımı ile başvurmak gereklidir.Ayrıca çift taraflı kazalarda manevi tazminat talebinde de bulunabilirsiniz.

Günlük yaşantımızda sürekli ihtiyaç duyduğumuz otobüslerle ilgili olarak da; Yapılan herhangi bir otobüs kazasında yolcu mirasçıları, ölüm hallinde koltuk sigortası gereği aktüer hesabı yapılmaksızın başına 250 bin TL tazminat alabilirler. Yaralanma halinde de sakatlık oranına göre ferdi kaza koltuk sigortasında sakat kalan kişi sigorta şirketinden tazminat alabilecektir.

kazadavalari.com sitesinden alıntıdır.

GÜVENCE HESABInda TRAFİK KAZASI SONUCU AĞIR ENGELLİ (T 2) RAPORU OLUPTA BAKICI TAZMİNATI ALAN ARKADAŞLAR VAR MI? BEN AĞIR ENGELLİ KALDIM KAZA SONUCUNDA AMA BAKICI TAZMİNATINI ALAMADINM.BENİM GİBİ DURUMUMDA OLUPTA BAKICI TAZMİNATI ALAN ARKADAŞLAR CEVAPLARINIZI RİCA EDİYORUM. TEŞEKKRLER

Arkadaşlar merhaba. 15 gün önce annem hareket halindeki dolmuştan düşmek suretiyle 8 gün yoğun bakımda yattıktan sonra hayatını kaybetti.
olay yerine gelen trafik ekibi dolmuş yerinden oynatıldığı için herhangib bir kusur oranı ya da kusurlu bir taraf belirtmeyecek şekilde tutanağını tutuyor ve adli sürecin kusuru belrleyeceğini not olarak düşüyorlar.
lafı daha fazla uzatmadan ben ve ailemin burada izleyeceği yol nasıl olacak. 3 kardeşiz kardeşlerimden birisi ünv öğrencisi ve şuan finalleri var. kız kardeşimin 3 aylık bebeği var ve annemin ölümü sonrası sütü kesildi babam yıkılmış durumda

başınız saolsun
adli bir olay olduğu için öncelikle kamu davası açılacaktır ve bilirkişi vasıtasıyla kusur oranları belirlenir , eğer minübüscünün kusuru varsa ceza davası açılır, kusur oranları belli olduktan sonra minübüste kusur varsa trafik sigortasına müracat edeceksiniz, trafik sigortası annenizin desteğine muhtaç olanlara DESTEKTEN YOKSUN KALMA tazminatı ödeyecektir.

merhaba 2009 yılında trafik kazası geçirdim ve açmış olduğum davam halen devam etmektedir. adli tıp raporum geldi bilirkişiye gönderildi / bilirkişi raporu geldi mahkemenin sonundayız sanırsam artıkk . bilirkişi raporu sonucuna göre mahkeme ıslah harcınıda yatırdık bundan sonra ne olabilir bilgilendirirmisinz teşekkürler ?

Üst Alt