Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

bundan sonra ilk duruşmada karar verilir, taraflar kararı temyiz etmezlerse karar kesinleşir, bilirkişi raporu istediğiniz gibimi geldi ,

kazazede;

evet istediğm gibi geldi taraflar itiraz edip temyize gönderebilirlermi peki ? onun günü yokmu bilirkişi raporunu gördkten sonra

geçen celsede bilirkişi raporuna itiraz etmediler temyize göndermediler yani şimdiki gelecek celsede edebilirlermi ?

geçen celsede itiraz etmemiş olabilirler, zaten bilirkişi raporu temyiz edilmez mahkeme kararı temyiz edilir.mahkeme davayı karara bağladığı zaman taraflara belli bir süre verilir temyiz etmeleri için. eğer o süre içerisinde kararı temyiz etmezler ise karar kesinleşmiş olur.

arkadaşlar ben bir şey sormak istiyorum..amcam seyahat otobüsünde trafik kazası geçirmişti..83 gün sonra yoğun bakımda hayatını kaybetti..şimdi nasıl bir yol izleyeceğiz..nerden başlayacağız..acil cevaplarınızı bekliyorum..nerelere başvuracağız.

turan başınız saolsun
yapmanız gereken kaza tutanağı, hastane evrakları, ölüm raporu, ve vukuatlı nüfus kayıt örneği ile beraber tüm bu evraklarla beraber ötobüsün trafik sigortası şirketine müracat etmek, rahmetlinin desteğinden yoksun kalanlar için DESTEKTEN YOKSUN KALMA TAZMİNATI alacaksınız

kazazede;

yasal faiz davanın açıldığı günden itibarenmi işliyor ? inşallah temyize gitmez yaaa 2009dan beri bekliyorum

Merhaba,
Öncelikle basiniz sagolsun. Amcanizin desteginden yoksun kalan kisiler (oncelikle esi ve18 yasindan kucuk cocuklari -ogrenciyse 21- ayrica diger desteginden yoksun kalan kisiler ispatlamak sartiyla) tazminat talebinde bulunabilirler. Burada hem zorunlu trafik sigortasi policesi, hem de zorunlu koltuk siigortasi policeleri var bu policeleri duzenleyen sigorta sirketlerine kazazede rumuzlu mustafa beyin belirttigi evraklarla birlikte basvurulabilir.

Saygilar

Av.Gökhan TÜRKYILMAZ

arkadaşlar ben bir şey söylemeyi unuttum..amcam bekardı. babaannem ile birlikte kalıyordu..yanlarında 2 bekar halam var..ayrıca amcamlar toplam 11 kardeşti,benim babam daha önceden vefat etmişti..şimdi hem kaza ile ilgili hemde kendine ait olan malvarlıkları ile ilgili tüm kardeşler varisi mi oluyor..benim babam olmadığından bizde varis sayılıyormuyuz.

Merhabalar benim bir sorum olacaktı benim babam 10 ay önce trafik kazası geçirdi yaya haldeyken tır çarptı ve 10 aydır çalışmıyor 3 ay kadar hastanede yattı tazminat davası açtık maddi ve manevi ilk dava haftaya sizce nasıl sonuçlanır kazadan dolayı bacağında doku kaybı oldu ve dizinde problem var yürümesinde. Simdiden teşekkür ederim..

Ceza Mahkemesi karşı tarafın gelmemesi sonucu sonuclanamadi ama görgü sahitleri var karşı taraf yüzde yüz suçlu

2012 yilinda abimin kullandigi kiralik minibüsle kaza yaptik kazada vertepra kirigi olustu omurgamda 13 tane platin var ön kaburgalarimda kiriklarvardi ama onlara tedavi uygulanmadigi icin yamuk kaynadilar ben aracin sigortasina tazminat davasi acabiliyormuyum

Bu arada kaza tek tarafliydi arac şarampole yuvarlandi

suara;
abinizin yeterli ehliyeti varsa ve kaza anında alkollü değilse tazminat alabilirsin, neler yapman gerektiği bu konunun ilk mesajında yazıyor.

Atsız;
kusur oranı kesinleştikten sonra babanızın maluliyeti oranında tazminat alabilirsiniz, daha önünüzde uzun bir süre var davanın sonuçlanması için

merhaba turan kardeş rabim vefattan dolayi sabir versin kazadan dolayi var olan yasal haklarin otobüslerde kaskoya zorunlu taşimacılık ve ferdi koltuk sigortasına başvurabilirsin .taşima sigortasından ödenecek tazminati babaannen alır .kasko ve ferdi koltuktan ödenecek olan tazminatin yarısını babaannen alir geri yarisini dedenizin payini sizler alirsiniz eşit miktarda siz kaç kardeşseniz eşit miktarda alirsiniz aynı zamanda zamanda baban sağ olsun yada olmasin dedenizin mirasçisiniz

merhaba atsiz kazadan dolayi babanızın tedavisi bitecek bir yıldan sonra ortada sakatlık varsa sağlık kurulundan alacağin raporla maddi hakkın doğar rapor oranında bir ödeme alırsın fakat siz işi 3 . dünya savaşi gibi algılamışsınız önce tedaviniz bitecekti sakatlık varsa raporlandirma yapılırdı rapor oranında sakatlik tazminatını alır 45 gün de işlem biterdi .ondan sonra sürücüyle aracın işletenine manevi dava açardiniz bu şekilde işiniz çok uzar selamlar iyi günler

Merhaba arkadaşlar biraz geç oldu ama yine de yazmak istedim. Bildiğiniz üzere tazminat davam vardı. Mart ayında sonuçlandı ve 176 bin tl ödeme yapıldı. Geri kalan miktar için ise mahkeme süreci başlatıldı. İyi yada kötü temennileriniz için teşekkür ederim. Bilgilendirmek amaçlı yazdım.

Selam kazazede.Kardeşim bir tırla yapmış olduğu trafik kazası sonucu kolu koptu ve dikildi şu anda hala tedavi görmekte ve durumu iyi değil. Tırın sigortası Anadolu sigarta. Durumu avukata bildirdik ve vekalet verdik. Belli bir miktar sigortadan para alınacağını tahmin ediyoruz. Ancak öyle olaylar duyuyoruz ki avukatlara karşıda bir güvensizlik oluşuyor ister istemez. Acaba budurumda avukatın hesabına yatan para miktarını öğrenmemiz münkünmüdür? Mağdur olmak istemiyoruz çünkü kardeşimin geleceği söz konusu .
Avukata vekalet verdik . Sözleşmeyi avukat tanıdık olduğu için sözle yaptık %15 kabul ettik.forumda okuduğum kadarıyla kendimiz alabileceğimizi söylemişsiniz. Bu durumda ne yapmalıyım. Şöför ve şirkete de maddi manevi dava açmak istiyoruz .
Avukat bunlar için ayrıca 1000 tl ve dava Isparta da görüleceği için DENİZLİ den git gel ücreti alırım dedi . Bunlar doğru mu. Ayrıca kardeşim malulen emekli olabilir mi
Yardımcı olursanız sevinirim

iPhone'umdan gönderildi

geçmiş olsun kardeş eğer avukatın gerçekten işi biliyorsa kişinin ikametinde dava açılabilir işin altinda soymak fikri yoksa nasilsa yüzdelik düşük nasil yükseltmenin derdinde bulunduğun yerde ilgili sigorta acentesi varsa davayi açabilirsiniz kaldiki sakatlıkta tedavi süreci bitecek bir yıldan sonra alacağın raporla işlem yapılabilinir.dava için başka ile gitmesine gerek yok trafik tazmintı içinde avukata gerek yoktur sen kendinde yapabilirsin çözümsüz kaırsan bir acenteye git yardim iste sana gereni derler

Sağol İbrahim bey. Ancak ben avukatla anlaştım. Şimdi gidip ben vekaleti almak istiyorum tazminatı kendim takip edicem dersem etik olur mu?

etik boyutu size kalmiş bir karar tavsiye değil önerim şu şekil avukata belli süre şartı koşarsın o sürenin içinde olayin çözülmezse kendi aranizda sözleşme yaparsiniz sürenin sonunda işleminiz bitmediyse gider vekaleti azl edersin .aksi takdirde yargıtay kararına istinaden avukatlık ücreti ödemek zorunda kalırsin
normal trafik kazalarında sakatlık tazminatı bir yıldan sonra alacağın rapora işlem yapılır.süreçte zararzıs kurtulmak istiyorsan bu şekil bir yol izlemelisin bana göre yinede sizinle ilgili en doğru kararı siz verirsiniz

İbrahim bey yardımcı olduğunuz için sağolun.
Peki protez kol taktırnak istiyoruz fakat SGK bunu karşılamıyor zannedersem . Bizimde alacak gücümüz yok protez kullanacağını doktora yazdırmalımıyız eğer doktor yazarsa bunu sigorta şirketinden talep edebilir miyiz

protez kolu doktora yazdırsan bile malum torba yasalariyla trafik sigortasında bulunan tedavi giderleri sgk ya devroldu.sigortalı çalişiyorsanız yada bir şekilde sosyal guvenlik kurumundan faydalaniyorsan mevzuata uygun bir protez verirler.onunda işe yarayacağini sanmiyorum ağırlıktan başka bir şey değildir.tekrar geçmiş olsun rabbim şifalar versin

mrb 2 ay önce trafik kazasında babamı kaybettim. babam araçta yolcu konumundaydı. araç sürücüsü kontrolü kaybedip orta refüjdeki direğe vurmuş ve babam hayatını kaybetmiş.gerekli evrakları topladım sigorta şirketi ile görüştüm. bana 45000 tl gibi bir rakam önerdiler. babam 62 yaşındaydı.emekliydi. bize önerilen rakam hakkında siz ne düşünüyorsunuz.azmı yoksa yeter deyip kabul etmelimiyim .ilk defa başımıza böyle bir şey geldi. yardımlarınız için tşk..

Merhaba,
Basiniz sagolsun.
Babaniz emekli oldugu icin asgari ucrete gore hesaplama yapilacaktir..Ancak hesaplama yapabilmemiz icin destekten yoksun kalan kisinin yakinlik derecesi ve yasi gerekiyor.

Av.Gokhan TURKYILMAZ

AnalizHukuk;

babam 62 yaşındaydı. annem alacak o da 62 yaşında.

Verdiginiz bilgilere gore 65-70bin TL civari bir destekten yoksun kalma tazminati cikiyor. Onerilen tutari alsaniz bile eksik kisim icin dava acma v.s. haklariniz devam eder.

Av.Gokhan TURKILMAZ

Benzer bir olayda benim basima gelmis ve daha once yazmistim. Annem hareket halindeki dolmustan dustu ve vefat etti. Surucu asli kusurlu bulundu. Sigorta destekten yoksun kalma tazminatini 50bin tllcikardi. Babam 60 yasinda. Annem 54 yasindaydi ve ev hanimiydi. Kardesim unv son sinif ogrencisi ve haziranda mezun oldu. Onerilen rakam yetwrli bir miktar mi.kardesim icin talepte bulunmadim

trafik kazası sonucu bakıma muhtaç ibareli raporu olanlar
trafik sigortasında BAKICI TAZMİNATI alan var mı?
25 şubat 2011 6111 sayılı yasa ile trafik kazası sonucu
tedavi giderleri sgk sorumluluğunda, ancak SGK nın ödemediği
BAKICI TAZMİNATI ve diğer harcamalarda sigorta şirketlerinin
sorumluluğu devam ettiğini YENİ öğrendim.
bu durumda olupta BAKICI TAZMİNATI alan var mı?
bende hukuki yollarla bakıcı tazminatımı alma işlemleri ile uğraşıyorum.

29/06/2013 te yolcu oldugum aracta kaza gecirdim sol femur ve.batindaki icvkanama nedeni ile ameliyat oldum. Daha sonra sol femurdan sekiz ayri operasyon gecirdim ve yuzde 12 rapor aldim 31 yasindayim 5500 maas bodrom vardi tahminen sigortadan ne kadar alirim sagolasiniz

geçmiş olsun kardeşim kadrolu çalışansan % 12 rapora 72 bin 100 bin arası alırsın mevcut raporla ödeme yapmazlar 29/06/2014 tarihinden sonra alacağın rapor geçerlidir kazadan bir yıl dolduktan sonra kalıcı ibareli raporla işlem yapabilirsin geçmiş olsun rabbim yardımcın olsun

Selamlar. Tek taraflı yaralamalı trf. kazası yaptım. Sürücü bendim Araçta 3 yolcu vardı. Yolculardan birisi kardeşimdi. En ağır yarası olanda oydu. Kardeşime yüzde 8 rapor verildi. Sigortam halk sigorta. Kardeşimin dosyasını kendimiz takip ediyoruz. Halksigortaya gerekli müracaatları yaptık. Kardeşim bekar ve asgari ücretli. Bakmakla yükümlü olduğu kimse yok. Bugün sigortadan aradılar ve hesaplamayı bitirdiklerini 14.000 küsür TL. tazminat vereceklerini söylediler. Biz forumlarda yer alan hesaplama araçlarından hesaplayınca 35.000/45.000 TL. arası rakamlar çıkıyor. Sigortanın önerdiği 14.000/15.000 TL arasındaki rakam normalmi kabul etmelimiyiz. Kardeşimin alacağı tazminatın ne kadar olması gerekir. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Ibrahim kardes dun aldim raporu bir yilim doldu. Kadrolu derken anlamadim ben truzim de calisiyorum sagolsin. Cumlemize gecmis olsun.

scorpio_60;

kaza tarihi ve kardeşinizin doğum tarihi kaçtır

Üst Alt