Lastiğin kendisini isteyen kim?
Dosya Numarası Akşehir.1. Asliye Mahkemesi 2007/583 uyaptan bakabilirsiniz. Ayrıca dikkat ederseniz o dönemki poliçe limitleri kişi başı 50.000 kaza başı 350.000tl bu. Yaptığım bir kaza ve bunu hakimin bu şekilde değerlendirmesini sağlamak ustalık işi. Ayrıca biliyormusunuz ki bilmem Mahkeme kararı olduğunda sigorta şirketleri limitleriyle bağlı kalamazlar.Fazladan ödediklerini arşı tarafa rücü ederler ama o parayı öderler bu yüzden parayı öderken ibra azısı istedikleri gibi dava hakkınızı devir ve temlik etmenizi istyorlar. İnsanlara bilgi verirken lütfen dikkatli olun. Kaza işleri çok farklı. Damdan düşene sorun diye bi laf var bilirmisiniz bilmem.
Sorularınıza gelince;
Üniversiteye gittim demedim hukuk okudum dedim.
Yasal faiz oranına gelince; Faizler deyişir bu tür davalarada en yüksek faizi isterseniz yasal faiz, fakat merkez bankasının kısa vadeli mevduatlara işlettiği faizi isterseneniz çok daha yüksek oranlarda faiz alablirsiniz.
10 yıllık kaza takip edilmezmi onu hiç anlamış deyilim bir defa, evet 10 yıldır ilk 1.5 yıl hariç ben takip ettim.
Burdaki ofisimde yok ama diyer ofisime geçtiğimde mahkeme ilamını faxtan okutup becebilirsem burdan paylaşmayı denicem. Şunu bilin ki Ülkemizde biraz bilgi ve beceriyle yapılmicak hiç bişey yok. Bana inanmayışınızı çok görmedim neden derseniz, ilk başlarda ben ilamda çıkan rakamları alabileceğimi söyleyince herkes benim beynimdeki hasardan dolayı saçmaladığımı düşündü o zaman ki görüştüğüm Avukatımda dahil. Duruşma 14.03.2014 te bittiğinde herkese bunu kanıtladım sizede kızmadım
Bilmenizi isterim hukuk çok karışık ve dışardan insanlara gösterdikleri gibi herşey basit diil. İnsanların sakat kalmaları üzerine saltanatlar kuruluyor nedenmi ? İnsanların sakat kalmaları üzerinden saltanatlar kuruluyor bu kadar basit düşündükleri için. Siz sözde bilgi veriyorsunuz sigorta poliçesindeki limitleri bilmekle yada sigortadan para almak için gerekli belgeleri bu işler olmuyor. Doğru kimlik bilgilerine gelince adıma ve yaşıma kadar doğrudur bilgilerim hayatta sahteciliği sevmem. İnsanları bu şekilde yanlış bilgilendirmeyin. Ayrıca sitenizde bir avukat arkadaş varsa onunlada tartışmaya hazırım. Unutmayın size gösterilen yldan gitmek başka kendinize bir yol çizmeniz bam başkadır. Bu paranın içerisinde Annemin ve Babamın manevi tazminatları yok istemediler çünkü isteselerdi bu rakam 10 bin ia 20 bin arasında yükselebilrdi. Hiç bir hüküm yoktur ki insan hayatının bedelini sigorta şirketlerin poliçe limitleriyle sınırlayabilsin.
S.K göre sigorta şirketleri poliçe limitleri içerisinde yaptıkları ödemeye borçtan kurtulur. Diyer taraftan K.Y.T.K ya göre müteselsilen sorumludur. Öbür taraftan B.K/46 Cismani zarara uğrayan bir kimse külliyen yada kısmen çalışmaya muktedir olamadığı günlerin parasını ve bu sebepten ileri iktsadi kayıplarını ve bütün masraflarını isteyebilir. Bedensel zararlarda tazminat ödenmesini Tazminat Huukuna göre sebebi zarar uğrayan kişinin eski hayatını sürdürebilmesi içindir. Bunar bize hükmeden Kanunlar ve bunları nerede ne zaman ve hangi fıkrasını kullanacağınız size kalmış. Tabiki bunlar ana unsurlar daha neler var neler.