Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

halil bey kadrolu çalışıyor veya çalışmıyor olmanız muhım değil ispat edebirseniz gelirinizi 55oo TL üzerinden hesap yapılacaktır. maaş bordrom mevcut demişsiniz dolayısı ıle o yonuyle bır sıkıntı yok. eğer olmasaydı meslek odasından gelir araştırması yapılacaktı. gecmiş olsun tekrar.

scorpio
sigorta şirketi raporunuzu kabul ederse (muhtemelen kabul etmez çünkü uzuv kaybı yoksa eğer kaza tarihinden itibaren 1 yıl geçtikten sonraki raporları kabul ediyorlar), bu haliyle verdiğiniz bilgiler doğrultusunda tahmini olarak 28.000- 31.000 tl arasında bir tazminat çıkması lazım, sigorta şirketleri bu durumlarda yani hatır taşımacılığında ödeyeceği tazminatları düşük hesaplamaktadır,sigorta şirketiyle pazarlık yaparak rakamı biraz yukarı çekebilirsiniz veya dava yoluna giderek tazminatınızı alabilirsiniz.

merhebalar benim raporumda sigorta şirketinin itirazı sonucu İstanbul adli tıp kurumuna gitti oradan %39.2 olarak onaylandı kaza tek taraflı idi kazada yolcu konumundayım ve kaza tarihinde 37 yaşina 3 ay kala oldu sakatlık l3 lomber kırığı sonrası sol bacakta güçsüzlük ve düşük ayak var meslek olarak düz işçi yazdırdık mahkemeye bu bilgiler ışığında bana gelecek tazminat miktarı ne kadar olmalı davanın sonuna yaklaştık ama ben daha fazla beklemek istemediğimden eğer sigorta şirketi çok düşük bir rakam teklif etmezse anlaşmayı düşünüyorum onun için bu konuda bilgisi olan arkadaşların görüşüne ihtiyacım var

Merhaba 27 yaşında 1yıllık evliyim 03.10.2013 tarihinde trafik kazası geçirdim dükkanımın önünde kamyona yükleme yaparken freni şişen araç arkam dönükken beni iki aracın arasına sıkışltırdı.Aynı tarihte hastaneye yatırıldım sol bacağımın kaval kemiği kırıldı ödemden dolayı müdahale yapılamadı 10 gün sonra ameliyata girdim bacağıma 40cm titanyum takıldı.ortalama 24gün hastanede yattım Ve diz kapağımla ayak bileğimin arası kangren oldu.Git gide yara açılıp kemiğim ortaya cıktıgı için biran önce ameliyat olmam gerekti yoksa bacağımı keseceklerdi.Özel bir hastanede doku nakli ameliyatı oldum bacağımdan kazıdıkları kangrenli bölge için sırtımdan 480gr doku alıp oraya naklettiler ve sağ baldırımdan iki karış deri yüzüp bu naklettikleri dokunun üstüne kapattılar.10 aydır yatıyorum baş parmağımdan %100 duyu kaybı sol ayak bileğimde %50 duyu kaybı ve genel olarak da %16 özürlülük raporu verdiler.
Şimdi sigortaya başvurmayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz?Sigortadan hakettiğim ödeneği alabilirmiyim yoksa dava yolunumu denemeliyim.
Şimdiden teşekkür ederim.

geçmiş olsun 03/10/2014 tarihinden sonra alacağın raporla başvurunu yap sakatlık bedelini al eksik bakiye varsa dava yoluna git.davalar işini bilen biri değilse yıllarca sürebilir buda senin mağdur olman demektirgeçmiş olsun rabim şifa versin

Suan verilen heyet raporunun Hukmu yok mu peki?
Elimde gecen ay aldigim heyet raporu var.

kazadan sora tedawı surecı 1 yıl gozukuyoo 1 yıl sora aldıgınız rapor ıs yaparrrr

Kardesim 29.06.2014 tarihinde Istanbulda yaptigi

Kardesim 29.06.2014 tarihinde Istanbulda yaptigi bir is gorusmesinden donerken otobus soforunun % 100 kusurlu bulundugu bir kaza gecirdi.
Kaza sonrasi omurgasinda olusan kiriklar nedeni ile iki ay yataga bagimli olacak. Kaza sinrasinda olusan saglik problemleri sozlesme imzaladigi ise baslamasini engelledi ve sozlesme gecersiz sayildi. Kpss sinavina giremeyecegi icin gelecekteki is ihtimali de bitti. Kaza sonrasi yuzunde olusan kesiklerden dolayi psikolojisi bozuldu ve daha bir cok sorunla ugrasiyoruz.
Maddi manevi zararlarimizin karsilanmasi icin nasil bir yol izlemeliyiz?

tam 1 sene önce kaza yaptık sürücü arkdaştı araç kontrolden cıktı takla attık ayagımda talus kemigi kırıgı oluştu 3 tane vida var elimde büyük bi iz kaldı epkirz raporum felan var fizik tedaviye gittim 2 ama hala 1 sene geçti yinede agrı oldugunda ayagımda bir aksama oluyor şimdi ben sigortaya dava acsam tazminat alırmıyım ?

fatih001;

arkadaşınızın kaza anında yeterli ehliyeti varsa ve alkollü değilse aracın trafik sigortasına müracat edebilirsiniz, ama öncelikle tam teşekküllü resmi bir hastaneden maluliyet raporu almanız gerekiyor.

merhaba ilk nur hanım geçmiş olsun izlemen gereken yol önce kardeşininzin tedavisi bitecek kazanın ardından bir yıl geçtikten sonra saglık kurulu olan bir hastaneden özürlü ölçütlü kalıcı ibaresi olan bir rapor aldığınızda ilgili sigorta şirketlerden tazminat alabilirsiniz.onun dışında izlenecek bir yol yoktur.belki burdan birileri çıkar der 3 . dunya savaşı ilan et şöfüre araç sahibine sigortaya belediyeye karayollarına dava aç der.izlemen gereken yol önce tedavin bitecek sonra bir yıl bekleyecen rapor alacan sigortadan tazminatını aldıktan sonra sürücü ve devir sahibine dava açabilirsin dava için elinde raporun olduğu zaman yolu yarılamış olursun zamanı beklmezsin işin erken biter aksi halde yıllarca adliye koridorlarında beklemek olacak selamlar rabim şifa versin

herkese merhaba
arkadaslar ben istanbulda motorize olaral calısan polis memuruyum..2013 un 11, ayında gorevdeyken alkollü bi sahsın serdime tecavuz etmesi sonucu kaza gecirsim .kaza sonucunda heriki el bileklerimde parcalı kırıklar olustu..üç defa amaliyat oldum.suan Allaha şükür iyiyiim.kendi kendimizi idare edebiliyoruz..kazada yuzde yuz karsı taraf suclu bulundu.kaza yaptıgım sahısada istanbul sosyetesini unlu isimlerinden biri..sonuc olarak sol bilegimde doktorun demesine gore yuzde yirmi oranıda kalıcı hasar mevcut..
1-sigortayamı yoksa kaskoyamı tazminat davsı acmalıyım..
2-artık aktif olarak gorevimi yapmakta zorlanıorum onun için idari polisliğe basvurmam sozkonusu oldugu için manevi acıdan bunu getirisi ne olabilir
3-nekadarlık bir maddi ve manevi tazminat davası acmalıyım..
4-bunun için bana yardımcı olabilicek istanbulda onerebiliceginiz bi avukat varmı..
5-butun bu işlemler ne kadar bir surede sonuca ulasır...
vericeginiz cevaplar beni aydınlatıcaktır.şididen tesekkr ederim..hayırlı ramazanlar...

kadir bey merhaba. öncelikle geçmiş olsun.
öncelikle derhal sigorta şirketine ilgili evraklarla başvurarak sigorta şirketini temerrüde düşürmelisniz.
ardından süresi içinde ya ödeme yapmayacaklardır yada gerekenden az ödeme yapacaklardır. bu süreç te onları beklemeden Sigortaya ve araç sürücü ve malikine karşı işgücü kaybı ve tedavi giderlerinden dolatyı maddi tazminat, ayrıca yine sürüceye karşı manevi tazminat davası açabilirsiniz. Ancak maddi tazminatla ilgili dava için iş gücü kaybınızın belirlenmesi gerekecek bunun içinden kaza tarihi,nden 1 yıl sonra kati rapor alınmak suretiyle dava dosyanız aktüer b,ir bilirkişiye gidecek ve davanız netilenecek. Vakjit kaybetmemenızı öneririm. Yardımcı olmamızı arzu ederseniz İstanbul Kadıköy de iş ve trfaik kazaları ağırlıklı çalışan bir avukatlık bürosuyuz. tekrar geçmiş olsun diliyorum.

Yazı kurallarına uygun olarak yazsan ne bu Caps Lock'la bi ilişkin mi var kopamıyorsun

arkadaşlar hepinize merhaba ben daha öncede yazzmıştım benim çocuk okul bahçesinde trafik kazası geçirdi mahkemeye verdik çocuğa hastanede verlen raporda derin venöz yetmezliği dendi artı bir sürü şey yazıp raporu adliş tıpa gönderdiler adli tıp yüzde 5.1 işgücü kaybı yazmışlar benim anlamadıgim hastanede çocuğun engerlli rapor oranı yüzde 20 iken neden adli tıp oranı düşürmüş bir farklılıklmı var bizim raporlar bilirkişiye gitti ne kadar bir tazminat çıkar kaza2011 kasımda oldu çocuğun yaşı 13 dü asli suc şöföre verilmiş cevaplarsınız sevbinirim

İzlemem gereken yol

Merhaba oncelikle herkese gecmis olsun ve en kisa zamanda iyilesmeniz dilegiyle. Ailem gecen hafta trafik kazasi yapti izlemem gereken yolu tam olarak bilmiyorum bu konuya biraz goz gezdirdim umarim yardimci olabilirsiniz. Ailemden 4 kisi (biri 8 aylik hamile) aractaydi hepsi de yaralandi 2 sinde kiriklar var ve biri ameliyat olacak. Psikolojik olarak cokmus durumdayiz. Kaza raporu elimize gecti ve karsi taraf asli kusurlu bizde ise herhangi bir kusur cikmadi, zaten karsi taraf kusuru u kabul etti ve sikayetci bile olmadilar. Su an icin karsi tarafin policesi elimde bi sigortayla anlasmali bir oto tamir firmasiyla gorustum gerekli belgeleri toplayip getir karsi tarafin sigorta policesinden 26800 tl arac icin odeme alirsin dendi ama martta bitmis olan 41000 tl kaskoyu araci satacagim icin yaptirmamistim geri kalani kisiden rucuu edersiniz dendi. Tazminat davasi acmak istiyoruz avukatlami anlasalim yoksa konunun basinda anlattiginiz gibi raporlari toplayip kendimiz mi dava acalim, tazminat miktarini nasil belieyecegiz. Lutfen yardim edin, hic sucumuz yokken hayatimizi mahvettiler. Bizim basimiza geldi baskasinin hayatina kastetmesinler...

Öncelik çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin bu konuda sizde kendi çapınızda çalışmalar yapabilirsiniz fakat hiç bir sigrota danışmanlık firmasını araya koymadan ama bunun sonucunda alıcağınız cevaplar sizin sorularınızı susturabilir..Ama bu konuda daha detaylı bilgi sahibi olmak için lütfen mesaj atınız bana bilgi sahibi olmanızı tavsiye ederim sizi zaten sigorta şirketleri arayacaktır..lütfen herhangi bi işlem yapmadan önce sadece bilgi edinin sonu hüsran olabilir tekrar geçmiş olsun..06.12.2013 yılında trafik kazası geçirdi şu an bi sigorta danışmanlık firmasıyla görüşme aşamasındayım şartları olumlu ve mantıklı geldi ilerleyen günlerimizde vekalet vereceğim gerekli işlemler için başlayacaklar..

arkadaşlar bir daha yazıyorum,
sadece sigorta şirketinden anlaşma yoluyla tazminatınızı almak istiyorsanız bu işi aracı olmadan kendiniz halledebilirsiniz, yok eğer kazayla ilgili karşı tarafa dava açmayı düşünüyorsanız mutlaka vakit kaybetmeden bir avukatla hareket edin, sigorta şirketinide davaya dahil edin temerrüde düşürün.
adı üstünde danışmanlık şirketi sadece sana yapacağın işlemleri söyleyecektir.

Merhabalar. Bir konuda danışmak istiyordum. Ben 2010 yılında trafik kazası geçirdim. Kaza tek taraflı kaza ve ben yolcuydum. Arabayı kullanan kazada rahmetli oldu, uyudu diye tahmin ediyorum. İş seyahatindeydik. Benim bu durumda trafik sigortasından tazminat alma şansım olurmu yada durumum nedir nereye başvurmam gerekiyor? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Kazada iki ayağımın tarak kemiklerinde parçalı kırık vardı ve kalçamda krıık vardı, 2 ay kadar hiç kalkmadan yattım , sonrasında dafizik tedavi süreci başladı.daha sonra da çalıştığım işten ayrıldım 1 seneden fazla çalışamadım. Şimdiden teşekkürler.

geçmiş olsun halil kardeş eğer sakatlığın varsa aracın sigortasından tazminat hakkın vardır.ilk yapman gereken sağlık kurulu olan bir hastaneden özür oranını belirten bir rapor alacaksın kendin işlemi biliyorsan kendin yap yok bilmem diyorsanda paranı erken almak istiyorsan bu işlemleri takip eden arkadaşlar var onlara yönel yok ben paramı geç almak istiyorum git her hangi bir avukata ver vekaleti işin yoksa yıllarca inşallah önümüzdeki mahkeme paranı alırız sözünü çok duyarsın. kazada vefat eden sürücününde tazminat hakkı vardır eğer geride kalan eş devir sahibi değilse sürücünün ailesini tanıyorsan benimle irtibata geçmesini sağla gereken neyse en kısa sürede işi bilenlerle çözüme götürelim selamlar tekrar geçmiş olsun kardeş

Sn Kazazede trafik tazminatını kısaca tam sonuç vermese de yakın verecek basit bir hesaplama yöntemi var mı?
Ercan Erdem tablosundan bir şey anlamıyoruz.

sayın diver16 bu forumda birçok kez kazazede ve kazazede yakınlarına anlatmak istediğimiz fakat anlatamadığımız olay sizin başınıza gelmiş bulunmakta.Sigortadan tazminat almanız için 3...5 tane evrak göndermeniz yeterli değildir.Bu yönlendirmeler yüzünden birçok kişi tekrar mağdur olmaktadır.ibranamelerinizi imzalamadıysanız evrakların 1 nüshasıni tarafımızı göndererek gercek tazminat rakamınızı hesaplatarak tazminatınızı hesabınıza yatırılmasınızı sağlayabiliriz.diğer sorularınız için ücretsiz danışma hattımızı arayabilirsiniz.0850 455 3 112 nolu yada 0532 151 98 34 nolu telefonlardan bize ulaşabilirsiniz.Sağlıklı günler dileriz.

20 nisan 2010 da trafik kazası geçirdim araçta yolcu olarak bulunuyordum ve femur kırığım vardı 2 ameliyat oldum platin takıldı ve 1 hafta önce trafik sigortası aradı beni aacaba gerçekten bir tazminat almam mümkün mü dava zaman asımına uğrar mı eğer dava açılıyorsa ne kadar süre içinde tamamlanır şimdidien teşşekkür ederim.

Umut bey tazminat alma hakkınız var.İşlemlerin tamamlanması ve paranızın hesabinıza yatması kısa sürede olucaktır.Gerekli bilgileri ; yaş,çalışıyorsanız kaza yaptığınız aya ait maaş bordrosu,ve heyet raporunuzun sonucu gibi bilgilerle aktüerya yapılıp hesabınıza yatıcak parayı sizlere sunabiliriz.

Herkese mrba..
Ben polis memuruyum.30 yasindayim..2013 un 11.ayinda gorev basindayken karsi yonden gelen aracin seridime tecavuz etmesi sonucu heriki el bileklerimde parcali kiriklar olustu.suanda kalici hasar mevcut.yaptigim incelemelerde yuzde yirmi gibi bi sonuc alicagimi dusunuorum..kaza yaptigim sahis alkollu ve yuzde yuz kusurlu bulundu..
Sigortaya kendim baasvurdugumda nekadar bi ucret talep ederler.karsi tarafin alkollu olmasi bu ucrette bi etkisi okurmu.en nihayetinde sigirta bana odedigi miktari karsi taraftan rucu edicek
Evtaklari teslim ettikten sonra nekadar surede islemler biter.
Ilgilenenlere simdiden tesekkurler...

geçmiş olsun SHAKİR

sigortaya kendin başvurdugunda kim senden ücret talep edecek anlayamadım, alkollü olması senin için sorun teşkil etmez, bu konunun ilk mesajında yazdığım şekilde hareket et, evraklarını ve maluliyet raporunu al, sigortaya gönder, eksik evrağın yoksa 1 ay gibi bir sürede tazminatını alırsın, eğer dediğin gibi % 20 civarında bir rapor alırsan bayağı iyi bir tazminat alırsın, ayrıca görev başında olduğu için kaza kurumundan nakdi tazminat hakkın var, ayrıca polis sandığına ortak isen ordanda tazminat hakkın var.
tüm bunları kendin takip edebilirsin,

Son düzenleme:
mrb kazazede sana ulaşmak için çok çaba sarfettim bana yardımcı olur musun bi kaç soru sorsam

Hasar tespit ve destek merkezi danışmanları oluşan kazalardaki mağduriyetleriniz hakkında merak ettiğiniz tüm konuları cevaplıyor.Bizlere danışma hatlarımızdan dilerseniz de forumdan ulaşabilirsiniz.Sağlıklı günler dileriz.

7/24 ücretsiz danışma hattımız ve irtibat numaralarımız: 08504553112-0532 151 98 34

Kazalarda aracılık yapan şirketlerin çoğu sahtekar.6 yıl önce trafik kazası geçirdim abartısız 100'e yakın sigorta şirketi bir şekilde telefon numaramı biryerlerden alarak bana ulaştılar. Ben ise yakınım olan bir avukatla dava açtım ve bu şirketlerin bana söylediğ miktarın 5 katından fazla tazminat aldık dava ile alakalı bütün masrafları avukatlık ücretleri dahil aracın sigorta şirketi karşıladı ve 5 yıl gectiği için tazminatın üçte biri kadar da yasal fazinini aldık. Sigorta şirketlerine güvenmeyin derim.

Üst Alt