Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Enes bey iciniz rahat olsun biz boyle bir cok dava alip sonucladik.gerekli kosullar saglandiysa tazminati alicaginiz kesindir.

2 ay oldu dava açılalı daha ilk duruşma günü belli değil,neden?
tahminen ne kadar sürer bu tür davalar?

Sayin enes bey davanizin ilk durusma gununun verilmemesinin birkac nedeni olabilir.ama emin olun ki yakin bir zamanda durusma gununuz belirlenecektir.1 yil veya 1,5 yil icerisinde sonuclanacaktir.

çok teşekkür ederim inş. temenni ettiğiniz gibi olur
saygılar

Biz tesekkur ederiz enes bey.umariz hersey gonlunuzce olur.saglikli gunler dileriz.

Merhaba, Arkadaşlar,

Daha önce de anlattım, iş seyahati yaparken otobüs kazası geçirdiğimi. Bu zaman çercevesinde 3 avukat ile yüz yüze, 3 avukatla da tanıdıklar vasıtasıyla görüşme yaptım.
Direkt veya dolaylı olarak irtibat kurduğum avukatların hepsi baştan peşin para + komisyon istediler. Bu istedikleri peşin para min. 3000 TL + 1000-1500 TL arasında masraflar şeklinde, komisyon oranı ise %25 diyende vardı %30 da.
Sonra burada yazılanlardan cesaret alarak işi kendim yapmaya çalışayım dedim.
Sigorta firmasına 2 sigorta kolu için elimdeki tüm belgelerle beraber maluliyet raporumu gönderdim. Ondan sonra başladı sigorta firmasının istekleri. Tedavi gördüğüm 4 hastaneden bu belgeleri toplamaya çalıştım. Ama inanın hiçte kolay değil. Günlerce gidip geldiğim gibi her bölüme gidip-geldim. Hatta bir noktada tıkandım BİMER’e yazdım ancak öyle hastaneden dönüş yaptılar bana.
Velhasıl sigorta firması bana iki sigorta kolu için belli bir para teklif etti. Burada tazminat miktarlarını belirtmeyi uygun görmediğimden yazmayacağım. Aktüer raporunu istedim. Aktüer raporunu incelediğimde bazı yanlışlıklar vardı, o noktalarda itirazımı bildirdim. Sigorta firması belli yargı kararlarını göstererek hesaplamaların doğru olduğunu, ibranameyi imzalamam durumumda tazminatı göndereceklerini söylediler. Aynı zamanda 3.sigorta kolu için diğer sigorta firmasıyla da yazıştım. O sigorta firması da cevap olarak bana aynen şöyle yazdı. Siz sigorta tazminatınızı ilk sigorta firmasından alabilirsiniz,ancak çok yüksek miktar çıkar ve limiti aşarsa o zaman biz devreye gireriz dedi.
Forumda bir yanda mağdur olmuş insanlar bir yanda sigorta danışman firmaların gerek karşılıklı bilgilendirmeleri gerekse atışmaları sürerken iki tarafa da mesafeli durdum.
Dolayısıyla burada yazılanları başımdan geçen olaylar olarak değerlendiriniz,başka hiçbir anlam-mana aramayınız lütfen……..
Arkadaşlar şunu söyleyebilirim ki ben öyle herkese güvenen bir tip değilim. Yani bu benim şüpheci ve kuşkulu yapı karakterim. Ama iş bu noktaya geldikten sonra Hasar Destek’ten Mehmet Bey ile yüz yüze görüşmeyi teklif ettim. Tabi bu yüz yüze görüşme teklif edene kadar gerek email gerekse sms ile aylarca irtibat kurduk. Görüşmemizde Mehmet Bey ısrarla hakkımın bu olmadığını daha yüksek olacağını söyledi. Bende açıkça dobra dobra dedim. Ben bu rakamı garantilemişim. Üstünde alacağın rakamdan hizmet bedelini veririm. Buna göre sözleşme imzalarım dedim. Mehmet bey kabul etti.
Ben sözleşmeyi bekliyorum ki vekaletname ile imzalayıp göndereyim. Mehmet Bey habire bana vekaletnameyi gönderin biz işimize başlayalım. Sözleşmeyi sonra hallederiz. Ben size güveniyorum dedi.
Ben 18 Ağustos 2014 tarihinde kargo ile vekaletnameyi gönderdim. Kendisi işin her aşamasında beni bilgilendirdi. Ve 3 hafta sonra yani 9 Eylül 2014 tarihinde iki sigorta kolundan hesabıma tazminat yattı. Hem de sigorta firmasının bana teklif ettiği rakamdan bayağı üzerinde bir rakam ile. Hizmet bedelini kendisine de o gün ödedikten sonra kalan para bile ilk teklif edilen rakamdan daha güzel bir rakam.
Yani anlayacağınız bu işten oldukça karlı çıktım. Daha da karlı çıkacağım gibi.
3.sigorta kolu için diğer sigorta firmasına da gerekli işlemleri başlatmış. Mehmet Bey kendinden emin, buradan da tazminat alacağız diye. Ayrıca başka birkaç işlemleri daha yapacak. Açıkca benim için benim haklarım için çalışıyor-çalışmakta.
Ha bunun kendisine tabi ki menfaati olacak. Bana ne kadar kazandırırsa kendisi de kazanacak. Ve size bir şey daha söyleyeyim, Mehmet Bey ile aramızda hala yazılı bir sözleşmemiz yok. Sanırım karşılıklı olarak güven duygusunu verebilmişiz.
Şu anda çalışmalar devam ediyor. Dediğim gibi diğer sigorta firmasından da tazminat bekliyoruz, hem de bazı itirazları yapma ve dava açma gibi hazırlıkları yapmaktadır.
Şu ana kadar başımdan geçenleri anlattım. Gelişmeleri aktarırım.

Hizmet bedeli komisyon oranını açıkca yazmakta zarar olmaz sanırım, ödediğim hizmet bedeli tam olarak %8 dir. Ne eksik ne fazla.......

Aynen katılıyorum mutineer901 Burada yardım adı altında insanın yaşadığını sahtekarlık olarak değerlendiriyorlar. Dosya Numaramı verdim hala bakamadı
72 Avukattan birisi sanırım bir daha vereyim. Akşehir 1. Asliye Hukuk 2007/583 Esas. Sigorta şirketleri eksik para ödüyor bunun yüzlerce ispatı var.

Osman abi işin içine para girince avukatlar bile paralı asker kimseye güvenme.

Hepsini aynı kefeye koymak doğru olmaz ama bir çoğu öyle malesef. Ben nicelerini tanıyorum haklı olduğuna inandıkları insandan 5 kuruş almadıkları gibi yardım dahi edenleri var. Ama genelleme yaparsak bu rakam % 5 civarlarında sanırım. Beni suyun dibine vuranda bi avukattı ordan tutup çıkaranda başka bi avukat. Şimdi şükürler olsun ki kendi işimi kendim fazlasıyla yapabiliyorum.

Merhaba tek taraflı trafik kazası sonucu %80 raporluyum tam bir sene olucak kaza olalı. Aracın sigortasından tazminat talep ettik 5 ay falan oldu fakat 2. Bi heyet raporu istediler.kazanın üstünden 1 sene geçtikten sonra şimdi 2. Bi rapor alıcam tekrar vericem. Bu sefer kesin olarak sonuclanır mı? ( aracın sigorta şirketi allianz sigorta)

Sigorta sirketi rapor itirazina gittiyse il saglik mudurlugu araciligi ile 2. Raporu alicaksiniz arada oran farki cikarsa ozaman hakem hastaneye sevk ediliceksiniz muhtemelen.

geçmiş olsun recep kardeş burdan bazen siz gibi arkadaşlar sorunca yazarim trafik kazalarında uzuv kopmaları ve organ kayıpları dışında süreç bir yıldır .bir yildan sonra alınacak raporla sigorta şirketine başvurduğunda tazminat talebin değerlendirmeye alınır. onun dışında bir yıldan önce talep ettiğinde yıl dolduğunda yeni rapor ister işin yoksa git hastaneyle il sağlik müdürlüğüyle uğraş dur. alacağın 2 . raporda kalıcı yüzdelikli ibaresi varsa kesin sonuca gidersin tekrar geçmiş olsun selamlar

Tekrar aynı oranı aldığımızda. Yine 3. Kez bir rapor daha istemezler sanırım anladığım kadarıyla. Aynı oranı aldığımızda sonuca nekadar zamanda gideriz

kalıcı ve yüzdelikli rapor aldiğinda işlemler 45 iş gününde biter başka evrak istenmezse tabbi

Arkadaşlar başına trafik kazasiyla ilgili sıkıntı gelen arkadaşlar Hasar Destek ile güvenle konuşabilir vekalet verebilir. Şuan benimde vekaletim mehmet beyde inanın paraya dayalı hicbirsey konusulmadi. Karşılıklı güven çerçevesinde işlerimiz tıkır tıkır yürüyor. Konumuz sonuçlandıginda sizleri tekrar bilgilendiricem. Hasar Destek ekibine tesekkur ederim.

Sayın kazazade benim oğlum 10 yaşında motosiklet çarptı yüzde 14 maluliyet raporu verildi .birde bu ayın 30 da mahkeme var.bu mahkeme neden acaba.birde tahmini ne kadar alır oğlum

Öncelikle geçmiş olsun..

Oğlunuzun çalışma hayatı 18 yaşından sonra başlayacağı varsayılıp hesap ona göre yapılacaktır.Tazminat hesabın için kusur oranı ve kazanın oluş zamanın da bilinmesi gerekir.Ayrıca mahkeme asgari ücret üzerinden hesap yapacaktır.Ailenizde herkes yüksek öğrenim görmüşse bu delilleri mahkemeye sunarak tazminatı artırma şansınız vardır.

Öncelikle iyi akşamlar...
11 eylül 2011 tarihinde geçirdiğim trafik kazası sonucu splenektomi ameliyatı oldum.Baştan darbe aldım ve hastahanede kaldığım sürece bir kaç ameliyat geçirdim.Yaklaşık 2 hafta önce dava açarak tazminat alabileceğimi öğrendim ve bir danışmanlık şirketi aracı olabileceğini söyledi.2011 tarihinde hastahane masraflarını 1.500 tl olarak aldık.Şu an danışmanlık şirketi dava açmamı ve tazminat hakkımın olduğunu söyledi malullük engelli raporu almadan bunu gerçekleştirebileceğimizi heyete girmeden de bunun mümkün olduğu söylendi.Yalnız kazada asli suç benim ve kaza olduğunda ehliyetim yoktu yaşım 18 ve myo öğrencisiydim doğum tarihim 1993.Ancak asli kusurlu olmamın da dava açmaya engel olmadığını ehliyetimin olmayışının da sorun olmadığını söylediler.Uzuv kaybı olduğundan tazminat alabileceğimi söylüyorlar.şu an mevzuatta dalak yokluğu %10 oran veriyor.Bana verilen bilgiler doğru mu nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız memnun olurum...Danışmanlık şirketi ayrıca alacağı payın %20 olduğunu söyledi ve buradaki % 8 lik orana bakılırsa çok yüksek bir rakam...

kazasuç;

Gökmen Bey öncelikle geçmiş olsun..

Anladığım kadarıyla iki aracın karıştığı bir trafik kazası meydana gelmiş ve araçlardan birinin sürücüsü sizsiniz ve kusur raporuna göre asli kusurlusunuz.

Salt ehliyetsiz olmanız sizin tazminat alamayacağınız anlamına gelmez ve kusur atfına göre de karşı araç sürücüsü tali kusurludur. Tali kusur genel anlamda % 25 kusuru ifade eder ve bu durumda karşı aracın Trafik sigortacısı, sürücüsü ve araç işleteninden tazminat talep etme hakkınız vardır.

Dava açmanız durumunda aldığınız 1500 TL haricindeki tedavi giderlerini ve %10 oranında sürekli iş görmezlik tazminatını talep edebilirsiniz.

Av.SHasO;

Tazminat davasını trafik sigortacısına açtığımızda tahmini ne kadar tazminat alabiliriz ?

şimdi doğru mu anlıyorum.. suçlu da olsa tazminat alabiliyor mu sigortadan..
bnm hanım a platin takıldı kalça kemiğine suç oranı henüz netleşmedi.. %100 suç da verebilir bize %75 de verebilir..suç kalabilir bize.. her ne durumda olursa olsun biz tazminat alabiliyoz mu sigortadan.. doğru mu algılıyorm.

Sayin gokmen bey oncelikle gecmisolsun
asli kusur sizde ve tali kusurda karsi tarafta ise 8/6 kusurlu8/2 kusursuzsunuz demektir ve kusursuz oldugunuz oran uzerinden tazminat alabilirsiniz.heyet raporu almadan sigortaya basvuruda bulunma konusuna gelince sadece 1 sigorta sirketinde bu uygulama var.onunda isleyisi cok farkli gercek deger degil minimum oran uzerinden odeme yapiliyor.hizmet bedeli konusunda % 8 orani sadece hasardestek te bulabilirsiniz.

kazasuç
Tazminat davasını trafik sigortacısına açtığımızda tahmini ne kadar tazminat alabiliriz ?
Karşı tarafa % 25 kusur atfı ve % 10 maluliyet olduğunu varsayarsak asgari ücret üzerinden 10.000-15.000 TL arası tazminat çıkacaktır. Ancak MYO öğrencisi olduğunuz için yapacağınız meslekte aldığınız ücret üzerinden hesaplama yapılacaktır. Bu durumda tazminat miktarı katlanacaktır.

Ramazan Bey,

Tazminatın suçla bağlantısı yoktur. Kusurla bağlantısı vardır. Suçlu olabilisizin ancak karşı tarafın az da olsa kusuru varsa tazminat talep edebilirsiniz. Ancak alacağınız tazminat miktarı düşük olacaktır.

Av.SHasO;
Cevabınız için teşekkür ederim..

hasar.destek;
Teşekkürler...Heyet raporu aldığım zaman engelli olarak mı kayıtlı olacağım yoksa sadece tazminat için mi gerekli ?danışmanlık şirketi bunun engellilik raporuyla ilgisinin olmadığını belirtti bu mümkün mü ?

kazasuç;

Engellilikle alakası yoktur sadece tazminatta esas alınmak üzere Heyet Raporu verilecektir.

Bu rapor kaza nedeni ile olusan isgucu kaybinizi belirlemek icin aliniyor .engellilikle alakasi yok gokmen bey

Merhaba Hasar destek. benimde bir sorum olacak cevap verirseniz sevinirim. bir yakınımızın davasında karar açıklandı karar yakınımın lehine. lakin sigorta itiraz etmiş ve temyiz olmuş. şimdi bu kararın değişme olasılığı varmıdır yoksa temyizdende sonuç yakınımın lehinemi sonuçlanır ? ve temyiz nezaman sonuçlanır ? bu konuda bizi aydınlatırsanız seviniriz. saygılar.

Sayin ankyrali
sigorta sirketinin temyiz yolu aciktir ve genelde kullanirla temyize gonderilen dosyalarin sonucu hakkinda net bir gorus bildililemez dosyanin bir ornegi olsaydi yaklasik bir tahminde bulunabilirdik.temyize gonderilen dosyalar 6 ay ile 1 yil icinde sonuclanmaktadir

Üst Alt