Merhaba, Arkadaşlar,
Daha önce de anlattım, iş seyahati yaparken otobüs kazası geçirdiğimi. Bu zaman çercevesinde 3 avukat ile yüz yüze, 3 avukatla da tanıdıklar vasıtasıyla görüşme yaptım.
Direkt veya dolaylı olarak irtibat kurduğum avukatların hepsi baştan peşin para + komisyon istediler. Bu istedikleri peşin para min. 3000 TL + 1000-1500 TL arasında masraflar şeklinde, komisyon oranı ise %25 diyende vardı %30 da.
Sonra burada yazılanlardan cesaret alarak işi kendim yapmaya çalışayım dedim.
Sigorta firmasına 2 sigorta kolu için elimdeki tüm belgelerle beraber maluliyet raporumu gönderdim. Ondan sonra başladı sigorta firmasının istekleri. Tedavi gördüğüm 4 hastaneden bu belgeleri toplamaya çalıştım. Ama inanın hiçte kolay değil. Günlerce gidip geldiğim gibi her bölüme gidip-geldim. Hatta bir noktada tıkandım BİMERe yazdım ancak öyle hastaneden dönüş yaptılar bana.
Velhasıl sigorta firması bana iki sigorta kolu için belli bir para teklif etti. Burada tazminat miktarlarını belirtmeyi uygun görmediğimden yazmayacağım. Aktüer raporunu istedim. Aktüer raporunu incelediğimde bazı yanlışlıklar vardı, o noktalarda itirazımı bildirdim. Sigorta firması belli yargı kararlarını göstererek hesaplamaların doğru olduğunu, ibranameyi imzalamam durumumda tazminatı göndereceklerini söylediler. Aynı zamanda 3.sigorta kolu için diğer sigorta firmasıyla da yazıştım. O sigorta firması da cevap olarak bana aynen şöyle yazdı. Siz sigorta tazminatınızı ilk sigorta firmasından alabilirsiniz,ancak çok yüksek miktar çıkar ve limiti aşarsa o zaman biz devreye gireriz dedi.
Forumda bir yanda mağdur olmuş insanlar bir yanda sigorta danışman firmaların gerek karşılıklı bilgilendirmeleri gerekse atışmaları sürerken iki tarafa da mesafeli durdum.
Dolayısıyla burada yazılanları başımdan geçen olaylar olarak değerlendiriniz,başka hiçbir anlam-mana aramayınız lütfen
..
Arkadaşlar şunu söyleyebilirim ki ben öyle herkese güvenen bir tip değilim. Yani bu benim şüpheci ve kuşkulu yapı karakterim. Ama iş bu noktaya geldikten sonra Hasar Destekten Mehmet Bey ile yüz yüze görüşmeyi teklif ettim. Tabi bu yüz yüze görüşme teklif edene kadar gerek email gerekse sms ile aylarca irtibat kurduk. Görüşmemizde Mehmet Bey ısrarla hakkımın bu olmadığını daha yüksek olacağını söyledi. Bende açıkça dobra dobra dedim. Ben bu rakamı garantilemişim. Üstünde alacağın rakamdan hizmet bedelini veririm. Buna göre sözleşme imzalarım dedim. Mehmet bey kabul etti.
Ben sözleşmeyi bekliyorum ki vekaletname ile imzalayıp göndereyim. Mehmet Bey habire bana vekaletnameyi gönderin biz işimize başlayalım. Sözleşmeyi sonra hallederiz. Ben size güveniyorum dedi.
Ben 18 Ağustos 2014 tarihinde kargo ile vekaletnameyi gönderdim. Kendisi işin her aşamasında beni bilgilendirdi. Ve 3 hafta sonra yani 9 Eylül 2014 tarihinde iki sigorta kolundan hesabıma tazminat yattı. Hem de sigorta firmasının bana teklif ettiği rakamdan bayağı üzerinde bir rakam ile. Hizmet bedelini kendisine de o gün ödedikten sonra kalan para bile ilk teklif edilen rakamdan daha güzel bir rakam.
Yani anlayacağınız bu işten oldukça karlı çıktım. Daha da karlı çıkacağım gibi.
3.sigorta kolu için diğer sigorta firmasına da gerekli işlemleri başlatmış. Mehmet Bey kendinden emin, buradan da tazminat alacağız diye. Ayrıca başka birkaç işlemleri daha yapacak. Açıkca benim için benim haklarım için çalışıyor-çalışmakta.
Ha bunun kendisine tabi ki menfaati olacak. Bana ne kadar kazandırırsa kendisi de kazanacak. Ve size bir şey daha söyleyeyim, Mehmet Bey ile aramızda hala yazılı bir sözleşmemiz yok. Sanırım karşılıklı olarak güven duygusunu verebilmişiz.
Şu anda çalışmalar devam ediyor. Dediğim gibi diğer sigorta firmasından da tazminat bekliyoruz, hem de bazı itirazları yapma ve dava açma gibi hazırlıkları yapmaktadır.
Şu ana kadar başımdan geçenleri anlattım. Gelişmeleri aktarırım.
Hizmet bedeli komisyon oranını açıkca yazmakta zarar olmaz sanırım, ödediğim hizmet bedeli tam olarak %8 dir. Ne eksik ne fazla.......