Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Petek Hanim,

Davaniz icin avukat tutmadiysaniz avukat tutmanizi tavsiye ederim. Sizin davaniz maluliyet orani net olmadigi icin hesaplamalar degisken olabilir. Sigorta sirketi davaniza tarafsa dosyayi takip eden sigorta avukatıyla iletişime geçin. Maluliyet oranını netleştirmek için serebralinden rapor alacaklardır. Eksik evrak varsa sizden talep ederler. Daha sonra rapor gelince aktuerlerine tazminat hesabını yaptırırlar. İki-üç ay içinde sulh teklifinde bulunurlar.

PMF yargı sistemimizde kabul edilmiş hesap yöntemidir. Gerekli açıklamaları http://www.engelliler.biz/forum/tra...-hesabinda-esas-alinmasi-gereken-esaslar.html verdiğim linkteki makalede bulabilirsiniz

av shasO teşk. ama benim raporum katirapor araştırma hastanesinden aldım avukatı dahil etmemiştim skortaya kendim halletmeye çalışıyorum herghalde bir bilenden yardım almam gerekecek çünkü cok karışık bir hal almaya başladı cünkü ben okadarda yüksek bi rakamlar tahmin etmemiştimside bi hasplaya bilirmisiniz ortalama ne çıkar cünkü 117.000 ile 190.000 arasında baya bi fark varbilgilri tekrar vermek gereirse kaza tarihi 2012 7 ay 06 15 1983 doğum tarihi kazada tam kusur karşı taraf ev hanımıyım ve kazada motosiklet kazası motoru eşim kullanıyordu ben yolcu oluyorum kati rapor oran%47 ortapedi% 24 psikiyatri %30 ilginize şimdiden teşekkür ediyorum

Tazminattan Yapılacak İndirimler

Yolcu olarak bulunmak kazanın oluşumunda kusurunuz olmasa da her zaman tazminatın tamamının alınacağı anlamına gelmeyecektir. Mesela motosiklette kask takmamak, ehliyetsiz olduğunu bile bile bu kişinin aracına binmek, hatır taşıması yani yolcu olarak araca binmekte menfaatinizin olması hesaplanacak tazminatta indirim yapılmasına neden olacaktır.
Örnek Yargıtay Kararı:
“...Keza, davacının kask gibi zararın artmasını önleyecek güvenlik önlemlerini almaksızın ve istiab haddini de aşacak şekilde motosiklete binmesinin BK’nun 44. maddesi gereğince müterafık kusur oluşturup oluşturmayacağı değerlendirip, tazminat tutarından belirlenecek kusur oranında indirim yapılması gerekip gerekmediğinin açıklığa kavuşturulması icap ederken, bu konuda her hangi bir araştırma yapılmadan, trafik kazası nedeni ile davacıya Sosyal Güvenlik Kurumundan rücua tabi herhangi bir ödeme yapılıp yapılmadığı da araştırılmadan yazılı şekilde hüküm kurulmuş olması da isabetli değil- dir...”(17. HD 22.03.2010 gün ve 2009/9970 E. 2010/2559 K.)

Saygılarımla

Av.Gökhan TÜRKYILMAZ

Hasar Desteğin hesabı yaklaşık olarak doğrudur. % 47 varsayımında yaklaşık 190.000, % 24 varsayımında yaklaşık 100.000 TL alabilirsiniz. Ayrıca bu varsayım sizin kusursuz olmanız durumunda geçerlidir. Analiz hukuğun dediği gibi kaskın takılmaması gibi bir güvenlik tedbirinin alınaması durumunda ve bu güvenlik tedbirinin alınamaması sizin maluliyetinize neden olduysa kazada sizin de kusurunuz olacaktır. Her halde avukat tutmanızı tavsiye ederim. ücret vermemek adına davaya avukatsız devam etmeniz avukata vereceğiniz ücretten çok daha fazlasını kaybetmenizle sonuçlanabilir.

petek hanım yapılan hesaplama sizede söyledigimiz gibi bilgi ermek için yapılan bir hesaplamadır gercek aktüer raporunuz dosya takibi itibai ile hazine müsteşarlıgına baglı resmi aktüerimiz tarafından kesin olarak hesaplanarak sizlerede rapor halinde sunulacaktır.bu raporda belirtilen tazminat miktarını şirket olarak sizlerin hesabına yatırmalarını saglayamazisek sizlerden hiçbir hizmet bedeli alınmayacak. belirtilen rakamı almanızı saglarisek sizlerden tüm masraflar içerisinde olmak şartı ile %8 olarak hizmet bedeli alınacaktır bu konuda kesinlikle iddialıyız. birçok kazazedemiz kendi imkanları ile dosyasını acmış ve gelen ibranameleri imzalamadan bize ulaşmış e bizde gelen ibranamelerden cokdaha fazlasını almalarını sagladık.yine tekrarlıyorum kişisel başvurular sigortalarca eksik ödenmiştir ve ödenecektir.

bende 2 ay önce trafik kazası yaptım aracı arkadaışm kullanıyordu alkolluydu ben agır yaralandım yüzde 82 kurul raporum var tazminat alabilirmiyim peki

öncelikle geçmişolsun evet tazminat alma hakkınız var fakat sanırım şuan sizin tedainiz devam etmektedir.öncelikle tedainizin bitmesi gerekir sonra alınacak rapor oranı göz önüne alınarak tazminatınız hesaplanır e ödemeniz yapılır.tedainiz deam ederken tazminat alma imkanınız varmı ? birkaç sigorta şirketi bu durumda ödemeyi yapar fakat minimum oran üzerinden yapar ve tedavi sonucunda alınan rapordan sonra gercek deger üzerinden öder.şunuda unutmayalım tabiğki şöför alkollü oldugu için rucu edilecektir yani sizlerin alacagı tazminat ruhsat sahibinden tahsil edilecektir bu konuda bilginiz olsun istedim

Merhaba arkadaşlar,
Ben 3 ay önce bir trafik kazası geçirdim. Ben motorlu karşı taraf araba ile. Karşı taraf ben ambulansla hastaneye giderken benim işim var diyerek evraklarını bırakarak olay yerinden ayrılmış. Bu yüzden kazada kusur oranı tespiti henüz yapılamadı ama karşı taraf kesinlikle kusurlu ve zaten her ne kadar sigorta şirketi için bir anlam taşımasa da kusurunu kabul ediyor. Kaza sonucu benim sağ kulağımda kalıcı işitme kaybı (%72) işitme cihazı kullanmaya başladım, motorumda da 5000 TL'lik hasar oluştu. Axa sigorta (karşı tarafın trafik sigortası) motorum için ve yaralanmam için iki ayrı dosya açtı. Kusur oranı belirlenmediği için motorum için olan dosyayı "red" ile kapattı. yaralanmam için olan dosya ise hale Serebral'de işlemde duruyor, kendilerine tabiri caizse kaza ile ilgili kitap gibi evrak göndermeme rağmen sürekli yeni ilginç evraklar isteyip duruyorlar. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum;
- En son işitme kaybım ile ilgili özür oranı hakkında kurula girdim raporum %6 çıktı, bu orana göre yaralanma tazminatı ne kadar olur?
- Bu %72 işitme kaybıma rağmen %6'lık oran normal mi, keza benimle birlikte kurula giren birçok kişiden duyduğum itibariyle heyet sorumluluk korkusundan verilmesi gereken yüzdelerden çok daha düşük yüzdeler yazıyorlarmış, bu konuda itiraz etmem gerekir mi?
-Sigorta ekspertizinin süreci bu kadar uzatması normal mi (yaklaşık 3 ay oldu).
- Motorumun hasarını tazmin etme şansım var mıdır?
Bu arada yaşım 38, evli 2 çocuk sahibiyim, maaşım 3500 TL, (yazılı olarak Serebral'le de bildirdim).
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim, keza bu durum özellikle belirsizlik, işitme cihazı kullanmaya başlamamın verdiği psikolojik hezeyan beni çok kötü durumu soktu...
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Oncelikle gecmis olsun diliyoruz.

Kusur orani tespit edilemedigi icin ret olmustur.
Kusur orani davasi sonucu tazminat tutariniz hesaplanabilir.
% 6 oran dusuk olup itiraz etme sansiniz vardir.
3 ay sure olmasida normal degildir.

Öncelikle geçmiş olsun Dinçer Bey,

Kusur oranını ceza dosyasından temin ederek sigorta şirketine sunun. Eğer ceza dosyasında henüz kusura ilişkin rapor alınmadıysa herhalde kusurun net olmaması sebebiyle eksik ödeme alacağınız varsayımıyla dava açmanızı öneririm.

Dosyanızın serebral incelemesi, tedavi gördüğünüz hastanelerden temin ederek verdiğiniz evrakların doğruluğu teyit edilerek yapılmaktadır. Daha sonra maluliyet oranı belli olacaktır. Daha sonra dosya aktüere gönderilerek tazminat hesabınız yapılacaktır.Ancak kusur henüz net olmadığı için aktüer tazminatınızı hesaplayamayacak talebiniz reddedilecektir.

Bu itibarla araç hasarı, maluliyet ve manevi tazminat talepli davayı vakit kaybetmeden açmanızı öneririm. Mahkeme özür oranının saptanması için sizi adli tıp kurumuna sevk edeceği için ayrıca itiraz da etmek zorunda kalmazsınız.

Sonuç olarak

Kurul raporuna itiraz hakkınız vardır.
Serebral incelemesinin bu kadar uzun sürmesi zaman zaman normaldir.
Motorunuzun hasarını talep etme imkanınız vardır.
%6 maluliyet ve karşı tarafın %100 kusurlu olduğu varsayımında 55.000-60.000 TL tazminat hakkınız vardır.

Sayın Av.SHasO ve hasar.destek.Kişi yolcu olarak 2007 yılında kaza yapmıştır.Engellilik yüzdesi%95 olarak belirlenmiştir.Trafik sigortasında 60 Bin TL ve Kaskodan da para almıştır.
Soru şu ; Bu Kişi Tekrar dava açarak Trafik sigortasından 60 Bin TL bedeli bir kere daha alabilir mi ? Alıyor ise nasıl ?

Cem Bey,

Aldığı tazminat miktarı bana düşük geldi. Kişinin yaşını,aldığı ücreti, aldığı 60.000-TL nin hangi tarihte alındığını, kazanın hangi tarihte olduğunu belirtirseniz size yardımcı olabilirim.

Kaza 2007 yılında olmuştur.Kişi 28 Şubat 1989 doğumludur. Şimdi ne kadar aldığından çok bu meblayı tekrar ve şimdi açılan başka bir dava da alma şansı varmı ?

Sayin cem bey oncelikle almis oldugunuz tazminati dava yolu ilemi basvur yolu ilemi aldiniz dava acarak alindiysa artik yapilacak birsey yok fakat basvuru yontemi ile alindiysa fark davasi acabilirsiniz.bir tazminat daha alma hakkiniz var sanirim siz bu hakkiniz icin hicbir talepte bulunmamissiniz bize ulasirsaniz bu konuda bir durum degerlendirmesi yapabiliriz

Lastiği mutlaka bulman lazım yoksa olmuyor. bu konuda emsalller var

Cem bey buişte bir hesap hatası var bence konuyu etraflıca özelden anlatın.Çare oluruz

Merhaba. 20.10.13 tek taraflı kaza yolcu konumundaydm.ilk raporda %80 oran aldım. Tazminat için başvuruda bulunduk fakat 1 sene geçtikten sonra tekrar rapor almamızı istediler ve 2 hfta önce %80 oranlı sürekli rapor alıp tekrar başvurduk.bu sefer sonuçlanırmı? Yoksa sigorta şirketi tekrar itiraz edip başka bit belge falan iater mi?

sayın hasar destek benim oğlum 2012 de motosiklet çarptı.oğlum o zaman 8 yaşındaydı şimdi 10 yaşında heyet raporu 14,3 kaza raporu yüzde 70 biz kusurluyuz tahmini ne kadar çıkar mebla

Sayin halil bey kusur oraniniz, oglunuzun yasi ve heyet oraninizda goz onune alinarak yapilan hesaplamada hakettiginiz tazminat 17.230 bin tl ve 25.000 bin tl arasidir.

mrb hasr destek benim oğlum a 8 yaşındayken motosiklet çarptı kaza tarihi 2012 o zaman oğlum 8 yaşındaydı şimdi 10 yaşında.heyet raporu 14,3 çıktı kaza suç oranı yüzde 70 biz suçlu görünüyoz.tahmini ne kadar tazminat çıkar

pardon yüzde 70 karşı taraf kusurlu

sayın halilcan02 aktüer bilgileri düzeltilerek yapılan hesaplamada 40.000 ile 59.000 tl arasıdır

sayın recep bey öncelikle gecmişolsun sigorta şirketi tekrarlamanızı istedigi heyet raporuna ihtiyaç yoktu fakat kişisel başvurularda sigorta şirketleri gereksiz belgeler istemekte ve raporları tekrarlatmaktadır.şuan sanırım sizlere yine zamanı uzatabilmek için sizin raporunuza itiraz edilebilir. ve hakem hastane den rapor yeniletebilir. bu arada sizlere sunulacak olan rakama dikkat edin en az % 40 oranında eksik teflifler gelecektir.

selam kazazede ve arkadaşlar lütfen fikri olanlar yardımcı olabılırmı. 2007 de trafık kazası gecırdım yolcu konumundaydım, aracın ruhsatı sıgortası mevcut tek taraflıydı. kaza sonucu omurgam kırıldı 8 tane vida 2 tane yapay disk takıldı, fakat sakat kalmadım allaha şükürler olsunkı şu varki agrım sızım dınmedı 7 yıldır. trafık sıgortsının tazmınat ödedıgını yenı ögrendım ve bı avukatla görustum sıgortaya durumumu belırten bır yazı gönderdı ve mahkeme acmadan anlaşmalı yolla olabılecegını ögrendım. benden bazı evraklar ıstendı ve hazırladım bugun heyete gırdım sonuc 15 gun sonra cıkacakmıs sonrasında sıgortaya yollıcaz, şimdi ben merak edıyorum tahmını ne kdr tazmınat alabılırım yada daha ıyı bır yolu varmı, bırde şunu merak edıyorum trfık sıgortası sakatlıga göremı tazmınat öduyor yoksa uygulan herseyın bedelınımı, ozmn 23 yasındaydım ve calışmıyordum, suan 30 yasndyım ve sıgortalı calışıorum

sigortadan alacağın miktarını etkileyen unsurlar:

1) kaza tarihi
2) kazada kusur oranı
3) kaza sonucu kalıcı maluliyet rapor oranı
4) kaza tarihinde aylık gelirin

Tazminatınız maluliyet oranınız belli olmadığından hesaplanamayacaktır. Bilinen dönem tazminat hesabı için son 7 yıllık kazancınız esas alınacaktır bu suretle sgk kayıtlarında yer alan ücretten fazlasını alıyorsanız tazminat her halde eksik hesaplanacaktır ve dava yolunu seçmeniz en doğrusu olacaktır. En önemli husus zamanaşımı sakatlıklarda 8 senedir. Bir sene içinde dava açmazsanız hak kaybına uğrarsınız. Geç olmadan dava açmanızı öneririm.

Sayin vertebra kirigi.. murat bey
Verdiginiz bilgilere gore yapilan on degerlendirme
Kaza tarihi ..2007
yas..23
gelir...asgari ucret
Maluliyet orani tahmini...% 8 en dusuk oran
maluliyet orani tahminu...% 27 en yuksek oran
Tazminat tutari ....en dusuk 72.000 en yuksek.140.000 tk
2007 yili sigorta limiti 80.000 tl

söz verdigimiz gibi.....

slm hasardestek aracın poliçesınde yaralılara 60.bin yazıyor. tabı ozmnın polıcesınemı tabı olucam sımdınınmı bılmıyorum, bıde merak edıyorum gerıye dönuk faizidemı alınıyo hala şaşkınım.

2006 yili policesi anlasilan .alacaginiz limit bununla sinirli olacaktir.gecmise donuk faiz alamazsiniz faiz dava acildigi tarih itibari ile baslar şaşkin olucaginiz birseyde yok

Sigorta şirketi daha önce temerrüde düşürülmediyse dava tarihinden itibaren faiz talep edilebilir. Faiz poliçe limitinden ayrıdır ve hesaplanan tazminatın üzerine eklenir. Yani 60bin üst limit olsada alacağınız tazminata eklenecek faizle bu rakam 60bini geçebilir. Tazminat hesabı yapılırken en son gelir durumunuz dikkate alınacaktır. Bu durumda şuan ki aylık net gelirinize göre hesaplama yapılır.

Öncelikle sağlıklı ve iyi günler dilerim.
28.07.2014 tarihinde trafik kazası geçirdim. Aracı eşim kullanıyordu. Ankara'dan Konya istikamet,ne ilerlerken direksiyon hakimiyetini bir anlık kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandık ve aracımız takla attı. Kaza sonucu tutulan kaza tespit tutanağında eşim kusurlu bulunmadı. Bende kaza sonucu:
1. Sternum kırığı oldu ve op ile 3 platin takılarak sabitlendi
2. Ön kol açık kırıkları; ulna ve radiusa ilk operasyonda 2 platin takıldı, kemiklerde kaynama olmayınca 2. operasyonda (14.05.2013 tarihinde) kalçadan kemik alınarak nakil yapıldı ve yine 2 platin takıldı. Ancak bugün itibariyle radiustaki kırık kaynamamış durumdadır. Sonraki süreç hem ağrılı hem de zor olduğundan bir operasyon daha geçirmek istemiyorum. Ayrıca sinir sıkışması nedeniyle sol el baş parmağımda ve hem dirsek hem de el bileğimde hareket kısıtlılığı vardır.
3. Sağ kaburgalardaki kırıklar nedeniyle akciğer sönmesi. Çok şükür akciğerle ilgili bir sıkıntı kalmamasına karşın halen devam eden kaburga ağrılarım var.
4. Sağ ayak küçük parmak kırığı. Sonuç iyileşti. Herhangi bir iz kalmadı.
5. Psikolojik sıkıntılarım zaman zaman depreşmekle beraber giderek azalmaya başladı. Herhangi bir tedavi görmedim. Ancak ailemin ve yakın çevremin ilgisi ve sevgisi ile bu süreci atlatabildim.

Sonuç olarak Temmuz 2014'te bir avukat aracılığı ile tazminat işlemlerimi başlattım. Henüz duruşma gerçekleşmedi. Sakatlık oranım da belli değil. Sakatlık oranı nasıl belirleniyor ve benim durumumda yaklaşık oran ne çıkar?

Kaza yaptığım sırada kamuda Şube Müdürü olarak yaklaşık 2850 TL maaş alıyordum. Üniversite mezunuyum ve kaza yaptığımda 41 yaşındaydım. Tahmini tazminat tutarım ne kadar çıkabilir?

Teşekkür ederim.

Aylin hanim
İletişim olarak 0534 316 89 18 bu numaradan bana ulaşabilir siniz size yardimci olabiliriz.

0534 316 89 18 bu numaradan bana ulasabilirsiniz ismim mehmet can aylin hanim. 24 saat ariya bilirsiniz iyi akşamlar.

geçmiş olsun aylin hanim olayını bir avukata verdiysen neden burdan yazma gereği duydun zaten işlemlerini takip ediyordur.sigorta davaları senin duruşmaya katılıp katılmaman bir şey değiştirmez son aşamada adli tıp için çağrılırsın o zaman adliyeye gider dosyanı alır adli tıpa gidersin izleyeceğin yol bu onun dısında avukatına guven elbet iş bilendir .

arkadaşlar merak ettiğim bi konu var ???
benim de trafik kazası tazminat davası açıldı
4.5 aydır dava açılmış ama daha duruşma günü belli değil:((
bu kadar uzun sürede duruşma günü belli olmaması normal bi süremi ?

Üst Alt