Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

ben umut

Merhaba arkadaslar ben umut bundan 3 sene once trafık kazası gecırdım arac ıcı ben yolcuydum sol femur kırıgım vardı platın takılmadı 3 ay hastanede yatak tedavısı ıle ıyılestım trafık sıgortasından tazmınat alma hakkında bır bılgım yoktu 1 ay once bı hasar danısma aracılıgı ıle boyle bı hakkım oldugunu ogrendım yasadıgım kent te bulunan devlet hastanesınde heyete gırdım %30 engellı raporu alddım fakat raporu ortapedıden degıl de dıyabet ten aldım bu raporla trafık sıgortasından tazmınat alabılırmıyım haklarımı bılmıyorum kaza tutanagım var hastaneden ekızpırız raporu alabılırım kazaya daır % 30 dıyabet aldım raporu yasım 39 bılgısı olan arkadaslar cevap yazarsa sevınırım cunku kaza sonrası ıslerım cok kotuye gıttı maddı anlamda baya sıkıntıya gırdım

Zoranlarvar

almış olduğunuz % 30 luk raporun trafik kazası nedeniyle oluşup oluşmadığı önemli.diyebetinizin herhalde kazayla bir bağlantısı yoktur, bu nedenle sigorta şirketi raporunuzu kabul etmeyecektir.
yeni rapor alarak kaza nedeniyle vücudunuzda meydana gelen maluliyetin tesbiti gerekir ve bu maluliyete göre oran verilmesi gerekir.

ben umut

Ben umut tesekkur ederım arkadaslar zaman ayırıp msj cevap. Yazdıgınız ıcın ben kaza sonrası yogun strese baglı olarak dıyabet oldum ı yıne de kaza ıle ılgılı ama sıgorta sırketının cıddıye almıyacagını dusundugum. Icın ugrasmayada deymez bır umut ya olursa % 30 rapor dıye bılen arkadaslarıma sorayım ıstedım sagolun

sağ el bilek ile dirsek arasına plak takılmış..şoför yanında idi..herhangi bir tazminat olur mu

sayın ramazan bey sanırım bahsetmiş oldugunuz konu şöyle ;yolcu konumunda ve sağ el bilek ile dirsek arasına platin takılmış.evet tazmınat alma hakkı vardır.heyet raporu alındıktan sonra tazmınat hakkı vardır.sağlıklı gunler dılerız.

aynen dediğiniz gibi ama platın demediler plak dediler

Sayin ramazan bey heyet raporu alindigi takdirde ki muhtemelen alacaksinizdir, raporda belirtilen oran goz onune alinarak aktuer hesaplamalar yapildiktan sonra sahsin hesap numarasina tazminat aktarilacaktir.

anladım... plak platın farketmez... daha 3 aylık mevzu...nasıl bir yol izleyım.. yoksa 12 ay bekleyim mi

t
mm hemen pazartesi gunu bu işle uğraşıyorm.
savcılıktan herhangi bir rapor istenmeyecek demi.... şoföre patlamaz sanırsam bu iş..nasıl bir yol izlemeliyim.

Dosyaniz incelenmeden bu sorunun cevabini vermemiz dogru olmaz sizleri yanlis yonlendirmek istemeyiz

Mustafa bey;
Öncelikle “trafik” olayının sadece kaza ve tazminat gibi sonuç odaklı ve basite indirgenecek bir olay olmadığını söylemek ve yapacağım birkaç satır açıklama sonucunda uzmanlık gerektirip gerektirmediğinin tekrar düşünülmesi gerektiğini belirtmek istiyorum.
Sadece 2013 yılında (1.046.048’i maddi hasarlı, 161.306’sı ölümlü ve yaralamalı olmak üzere) 1.207.354 kaza, hastanede tedavi sürecinde hayatını kaybedenler hariç olmak üzere 3.685 ölü ve 274. 829 yaralı olarak karşımıza çıkan trafiğin ülkemizde çok önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum.
Aslında sadece bu rakamlar gösterse bile müsaadenizle trafiğin neden ve hangi açılardan bir uzmanlık işi olduğunu anlatmaya çalışayım.
Öncelikle neden böyle bir tablo?
Taşıma ortamındaki dengesizlik, yük ve yolcu taşımalarının ağırlıklı olarak karayolları ile yapılması,
Karayolu altyapısından kaynaklanan nedenler, Tasarım ve geometri hataları, yetersiz aydınlatma, yatay ve düşey işaretlemelerdeki eksiklikler, kısa görüş mesafeleri, küçük yarı çaplı yatay kurplar, dar ve düşük banketler, tırmanma şeritsiz dik rampalar,
Trafik yönetimi, denetimi ve uygulamaya ilişkin hususlar, etkin ve sürekli denetimin yapılamaması, denetlemelerin caydırıcılık etkisinin insanımız üzerinde baskı oluşturamaması.
Sürücü-yaya-yolcu olarak yolu kullananların davranışları, trafikte karşılaşılabilecek riskler konusunda yeterli bilgiye sahip olmamak, trafik eğitimi konusundaki eksiklikler, güvenli trafik bilincinin oluşması konusunda yaşanan sıkıntılar, yolu kullanan insanın yaşı, beden yapısı, görme-işitme-reaksiyon yetenekleri ve psikolojik durumu.
Taşıtlardan kaynaklanan nedenler, taşıtların teknik muayenelerinde yaşanan sorunlar, aşırı yükleme, teknik şartları uygun olmayan taşıtların trafikte yer almaları, Türkiye’deki taşıt kompozisyonu içinde düşük model taşıtların oranının yüksekliği.
Hızlı ve plansız şehirleşme, altyapı eksiklikleri, eksik ve hatalı geometrideki yollar ve kavşaklar, otopark problemleri.
Ve sosyal kayıtsızlık, bu tablonun oluşumuna etki eden önemli unsurlardır.
Yukarıdaki vahim tablonun düzeltilmesi için öncelikle sosyal sorumluluk kavramını benimseyen ve çıkarılan yasaları titizlikle uygulayan bir toplumla beraber daha etkili bir eğitim, daha iyi bir denetim, daha iyi bir mevzuat, güvenli taşıtlar ve güvenli yol altyapısı gerekmektedir.
Bütün bunların yanında ülkemizdeki olası kazaları; araç, sürücü ve yaya özellikleri, yol güzergahının sahip olduğu geometrik ve kaplama karakteristikleri ile tasarım kriterleri (yatay ve düşey işaretleme standartları,en kesit, şerit sayısı, banket,kaldırım, bisiklet yolu, kavşak, alt üst geçitler- adalar-yaya geçitleri- sinyalizasyon tesisleri,yol kenarı elamanları,hız azaltma tedbirleri, yaya güvenlik tedbirleri, kurp, yarma, şev, drenaj, sürtünme direnci, aliyman, refüj genişlikleri v.b.) gibi açılarından değerlendirebilecek, kaza kara noktası, trafik sayımı, kaza etüdü, başlangıç-varış etüdü, önce-sonra etüdü v.b. faaliyetleri yapabilecek uzmanlar olmalıdır diyor saygılar sunuyorum.

“Olmasın Yollarda Ölüm, Kurallardır Trafikte Çözüm.”

Hocam kardeşim ve annem motosiklet ile giderken arabanın çarpması sonucu kardeşim yaralanıyor ve annem ne yazık ki hayatını kaybediyor. Kazada kardeşimin sola dönüşte hatalı olması ve annem ve kardeşimin kasksız gitmesi yüzünden kaza tespit tutanağında % 100 hatalı bulunuyor. Hocam sigorta şirketinden annemin ölümü nedeniyle tazminat alabilir miyiz? Yardımlarınızı bekliyorum.

sayalan
başınız saolsun
evet alabilirsiniz, anneniz yolcu konumunda olduğu için annenizin destegine muhtaç olanlar varsa DESTEKTEN YOKSUN KALMA tazminatı isteyebilirler.kusurun tamamı kardeşinde olması tazminat almanıza mani değildir.

Basiniz sagolsun

kardesiniz ve motorsikletin sahibi disinda destekten yoksun kalanlar tazminat talep edebilecektir.

trafik kazası geçirdim raporda tamamen kusursus bulundum ama mahkemem devam ediyor kazada annemi kaybettim sigorta işlemleriyle uğraşan kişiler geldi çok kısa sürede sigortadan para alacaklarını söylediler. annemin vefatıyla ilgili 4 cocuğu var eşi vefat ettiğinden ve çocuklarının geliri olduğundan sigorta para ödemez dediler kazada eşim 6 derecede ağır yaralandı 1964 doğumlu kazadan 8 ay geçti hastahaneden %40 oran çıktı bu neye takabül eder annem içinde ödeme yapılırmı

Sayin nihat bey oncelikle allah sabir versin .annenizin vefati ile ilgili olarak kisaca sunu soyleyebiliriz.destekten yoksun kalma tazminati 18 yasindan kucuk cocuklara yada okuyorsa okul bitimine yani en fazla 24 yasina kadar tazminat hakki vardir.esiniz icin ise evet alinan rapor dikkate alinarak aktuer hesaplama yapilarak gerekli tazminati alma hakkiniz vardir.bu arada kusursuz oldugunuz icin annenizin vefatindan dolayi manevi tazminat davasi her aile bireyi icin acilabilir.

merhabalar

26.11.2014 de şahsi motorumla kaza yaptım kaza tespit tutanağında karşı taraf 1.dereceden ben ise 2.dereceden suçlu olduğum yazıyor. benim sağ elimdeki 2 tarak kemiği kırıldı ve platin taktılar.yaşım 24 aylık gelirim maaş bodromda net 1400 brüt 1900 tl. tedavim devam ettiği için heyet raporu almadım ama doktor elimi en fazla %98 kullanabilirsin dedi buna göre karşı tarafın sigortasından tazminat alabilirmiyim alırsam ortalama olarak ne kadar alırım?

Sayın furkan bey kusur oranı tamamen sizde bulunmadığı için heyet raporu oranının sonucuna göre tazminat alabilirsiniz.

Merhabalar bende 2 sene önce tek tarafli trafik kazasi geçirdim .yalniz yolcu konumunda idim.%12 özürlülük raporu aldim 2 yil süreli. 26 yasindayim kaza geçirdiğim zamanda 930 lira maaşla calismakta idim.benim tazminat hakkim ne kadar olabilir.
Herhangi bir trafik kazalari ile ilgilenen bir yer araciligi ile başvuru yapali 2 ay oldu ama hala sonuç yok.nereden sorgulayabiliriz dosyamizi

Sayin murat bey dosyanizin hangi sigorta firmasinda oldugunu biliyorsaniz dosyanizi sorguluyabilirsiniz.

slm %6 boyun kırıgından %25 pisikolojiden asgari ücret yas 31 ne kadar tazminat alırın ilginiz için teşekürler

slm hasar destek ve diğer arkadaşlar benim sorunumu öncedende yazmıştım motosiklet kazasında yolcu idim 2012 de yaptığımız trafik kazasında %47 rapol almıştımbunun %24 ortebedi %30 pskiystri ve mahkemenin sonlarına yaklaştık sanırım bugünki mahkemede beni istanbul atk na göndercekler öyle karar alındı ve mahkeme nisan sonuna ertelendi şimdi izliyeceğimiz yol nedir beni a t k na göndermeleri iyibirşeymidir sizce nezaman cağırırlar maluliyet oaranlarında bi değişme olurmu ve özellikle pskiyatri % 30 akibeti ne olur ve nisan sonuna kadar a t k dan dosyam gelirmi şayet gelirse duruşmada mahkeme bitermi birde bu mahkeme karşı tarafa acılan dava ile birleştirilmiş bir davadır yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla.

sayın petek05
7/24 bize ulaşabilirsiniz.sizler için 24 saat hizmet veren danışmanlarımıza irtibat telefonlarından ulaşabilir ve her konuda bilgi alabilirsiniz. biz teşekkür eder gecmişolsun dileklerimizi sunarız
www.hasardestek.com

bu mesajı okuyan herkese merhaba,arkadaşlar merak ettiğim konu;

trafik sigortasına açılan dava süreci içerisinde ödenecek tazminata işleyecek faiz sigorta şirketinin teminat limiti dahilinde mi?
mesela poliçe üst limit 225.000TL ,tazminat davası 2 yıl sürdü bu 2 yıl süre içerisinde 30.000 TL faiz işlenecek olursa sigorta şirketi poliçede belirtilen üst limit 225.000 mi öder yoksa 225.000 artı 30.000 faiziyle beraber mi öder?

Üst Alt