Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

sağol mustafa abi,avukatım demişti ki kaza tarihinde itibaren dava sonucuna kadar faiz işler
2 ay sonra ilk duruşma var eğer dava kazanıldığında avukatın dediği gibi kaza tarihindemi faiz işler.

şahin
kaza tarihinden itibaren değil, dava tarihinden itibaren faiz işler, yani sigorta şirketi davadan haberi olduğu andan itibaren temerrüde düşer,

pardon mustafa abi ben yanlış hatırladım,kaza tarihi değil ya ilk güvenceye başvurduğum tarih demişti.
teşekkürler mustafa abi sağol.

evet abi bu davada güvencenin eksik ödediği tazminatta belli bi miktar kesin gibi
ama ençok merak ettiğim bakıcı tazminatı ne olacak,şuanda devletten aldığım aylık bakım parası sorun olmaz inş. avukatımın dediğine göre şuanda aldığım aylık bakım parası sürekli gelir değil sosyal yardım olduğu için sorun olmaz (tabi avukatta tam emin değil gibi)

şahin
sgk dan bağlanan gelirler tazminattan düşülmez diyor çelik hoca bu yazısında ama evde bakım maaşıyla ilgili herhangi bir bilgiye ulaşamadım.bence evde bakım aylığıda sgk dan bağlanan aylıklar gibi düşünülmelidir ve tazminattan düşülmemelidir.
Bu konuda çelik ahmet hocadan, eğer kendisine ulaşabilirsen net bilgiye ulaşabilirsin.
TRAFİK KAZASI NEDENİYLE AÇILAN DAVALARDA SOSYAL GÜVENLİK GELİRLERİ TAZMİNATTAN İNDİRİLMEZ - Tazminat Hukuku : Çelik Ahmet ÇELİK

ayrıca sitede bulunan avukat arkadaşlar bu konuda fikirlerini beyan ederlerse bilgi sahibi oluruz.

evet mustafa abi,bu başlığı daha önceki yazılarında incelemiştim,mustafa abi bakım aylığı ve engelli maaşı gibi yardımların sürekliliği yok neticede belli bi gelir kriteri şartı olduğu için bu yardımların mahkemede dikkate alınacağını sanmıyorum,tabi temennim bu şekilde:)

dediğin gibi forumdaki hukukçu arkadaşlardan konuya açıklık getirmelerini bekliyoruz.

teşekkürler mustafa abi sağol.

şahin kardeş tazminat işlemlerin guvence hesabinda ise guvence sadece maddi kaybını öder bakıcı bedelini ödemiyor.sadece sakatlık bedelini alırsın

ibrahim arslan;

diğer sigorta şirketleri ve güvence hesabının sorumluluğu devam ediyor.

25.02.2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 13.02.2011 tarih, 6111 Sayılı Yasanın 59. maddesi ile değişik 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 98. maddesinin açık lafzından da anlaşıldığı üzere, yapılan değişiklik ile trafik kazaları sebebiyle üniversitelere bağlı hastaneler ve diğer bütün resmi ve özel sağlık kurura ve kuruluşlarının sundukları sağlık hizmet bedelleri, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacak, maddenin devamında ve geçici 1.maddede düzenlenen “aktarım” gerçekleşmesi koşuluyla da, hastanelerce sunulan sağlık hizmet bedelleri yönünden sigorta şirketlerinin ve Güvence Hesabının yükümlülükleri sona erecektir. Kazazedelerin, bunun dışında kalan bakıcı veya tedaviye bağlı sair harcamaları, sigorta şirketlerinin ve Güvence Hesabının tedavi teminatları kapsamında, yine sigorta şirketleri ve Güvence Hesabı tarafından karşılanmaya devam edecektir.

Öncelikle Merhaba. Temmuz ayında yegenim şarjlı motorla arkadışının arkasında seyahat ederken dolmuş çarpması sonucu diz kapağı kırıldı.geçirdiği ameliyatlarla platin ve çivi takıldı ayağına trafik raporunda suç dolmuş şöforuna verildi ve yegenim henüz 15 yaşında idi şuan hafif topallıyor. ve hayatı boyunca askeriyeye giremicek ve polis olamayacak. bu yüzden tazminat hakkımızı sadece aracın sigorta şirketinemi açacagız

Öncelikle iyi geceler..

Benim erkek arkadaşım 11 Eylül 2011 de karşılıklı trafik kazası geçirdi. 02.02.1993 doğumlu. Kaza sonucunda dalağı alındı bir takım ameliyatlar geçirdi 4 ekime kadar yoğun bakımda kaldı ve kazadan 1 ay sonra çıktı hastaneden.
Kaza esnasında EHLİYETİ YOKTU arabayı kullanan kendisi. Arabada kendi dışında kardeşi ve 2 kuzeni vardı onlar da yaralandı bir takım muayeneler sonucu iyileştiler hatta biri ayağına platin takıldı sonra çıkartıldı.
Tali yoldan çıktığı için asli kusurlu erkek arkadaşım. O zaman çalışmıyordu 18 yaşında okuyordu. Myo mezunu şu an çalışıyor.
Malullük oranı %10 olarak belirlendi.

Bize denilen belgeleri teslim ederken ne kadar yüksek maaş gösterirsek yani son yatırılan sigorta ne kadar yüksekse o kadar fazla tazminat alınır. Bu doğru mu yoksa kaza tarihinde aldığın maaş mı etkili tazminatta ?
Karşı tarafın kusur oranı kadarını tazminat alıyormuşuz ancak raporda %75 e %25 gibi oran yok yani sayısal anlamda hiç bir veri yok kusur oranına ilişkin. Sadece erkek arkadaşımın asli kusurlu, karşı taraf tali kusurlu olduğu tazminat alabilir mi alırsa ne kadar alır ?

manisa4564;]
dolmuşun ruhsat sahibine ve şoföre maddi ve manevi, dolmuşun trafik sigortasına maddi tazminat davası açabilirsiniz

kaza2011
arkadaşınızın yapmış olduğu kazada ehliyetsiz ve asli kusurlu olması sebebiyle tazminat alma olasılığı çok düşüktür.trafik kaza tutanaklarında artık oran verilmiyor,asli veya tali kusurlu yazıyor,

Merhaba öncelikle böyle bir site yaptığınız için teşekkürler.
Ben 2010 yılında trafik kazası geçirdim.Sürücü arkadaşımdı ben yanında oturuyordum. Araç kaydı ve karşıdan gelen arabanın şeridine girdik ve çarptık.
bende iç kanama meydana geldi ve ameliyat oldum. Karaciğer, dalak, böbrek ameliyatı oldum. Şuanda ağır işte çalışmadığım için çok bi rahatsızlık vermiyor.
Beni sigorta danışmanlığı adıyla arayanlar oldu ve tazminat hakkım olduğunu söylüyorlar. Bu konu hakkında aydınlatır mısınız?
İyi çalışmalar.

selam arkadaşlar daha önceden yazmıştım sıze 2007 agustos tek taraflı yolu konumunda trafık kazası yapmıstım, ozmn calışmıyordum babam devlet memuruydu ondan yararlandım. omurgamda kırıklar oluştu 8 vida 2 yapay disk takılı, heyete girdim % 9 (sürekli) engel oranı verildi,, sigortalı çalışıyorum 31 yasına gırdım. bır avukat tanıdık sıgortayla anlaşmalı yazışmalarımızı yaptı 32.800 vermişler. beklemede bıraktım. sizce mahkemeye vermelimiyim yada 32.800 vermelerı normalmidir , düşünceleriniz önmli

Sayin hakan bey hastaneden alicaginiz heyet oran raporu sonucunda tazminat miktariniz belirlenir.yolcu konumunda oldugunuz icin tazminat hakkiniz vardir.alicaginiz tazminatin hesaplanmasi su kriterlere dayanir
Yasiniz
Kusur orani
Heyet oran raporu
Kaza yaptiginiz tarihteki net maas tutariniz

Sayin murat bey olay tarihinde calismadiginiz icin tazminatiniz asgari ucret uzerinden hesaplanmistir.

istanbul adli tıp kurumu

slam merek ettiğim şeyler var şimdiden teşekkürler ben adli tıp kurumuna sevk etti mahkeme 15 gün önce nazaman cağırırlar ve ve benim ünüversite hastanesinden aldığım rapor %47bunun 30u pskiyatri 24 dü ortebeti ve benim oranım adlitıpta değişkenleşirmi düşermi şimdiden teşekkürler

teşekkür ederim yazmış olduğunuz bilgiler için,2013 yılında ünlü bir firma ile yolculuk yaparken kaza geçirdim 5 kişi ölüdü, yaralı olarak çok şükür kurtuldum(kaburgam kırıldı vs.. dikişlerim alındı) 1 yıl psikilojik tedavi gördüm 1 yıllık ilaç raporu yazıldı,20 gün psikiyatri servisinde yattım ve%30 kaza ile alaklı diye hasar heyet raporu tam teşekkülü hastaneden, avukatım 9 şubatta 2015 yılında sigortaya verdi hala bekliyorum,acaba ne zaman sonuçlanır merak ediyorum e-devlete de bir şey gelmedi...

Trafik kazası sonrası tazminat hesaplama

Merhaba;
Ben 2010 yılında iş yeri servisiyle trafik kazası geçirdim.
Dava açıldı karşı taraf sekizde sekiz kusurlu bulundu bilirkişi tarafından
bende tazminat davası açtım hastaneden rapor aldım (kazada sol omzum kırıldı) yüzde 4 oranı aldım.
Sorum şu olacak;acaba ne kadar tazminat alırım? (Rapor şu an hesaplaması için bilirkişiye gönderilmiş)

Kaza yaptığımda yaşın 24'dü.Asgari ücretle çalışıyordum ve 30 gün iş göremez raporu aldım.

hsn 10
tahmini olarak 18.000 ile 21.500 tl arası bir rakam çıkacaktır

Teşekkür ederim kazazede.
12 mart'ta mahkeme var inşallah sonuçlanır.

arkadaşlar sıze bahsetmıstım 2007 trafık kazası yolcu konumundaydım aracta , 8 vida 2 yapay dısk takılmıstı omurga kırıgı nedenıyle, o trhte calısmıyordum, şimdi avukat anlaşmalı görusmüş sigorta sırketıyle ve 32 000 cıktıgını söyledı, fakat ne zmn ödenır nasıl yatacak hesaba hıcbır bılgı vermedı 1 ayı gectı, huzursuz oldum acaba sigortayı aramalımıyım nasıl ulaşabılırım ne kdr cıktı ne zmn yollarlar dıye :S

kaza tarihindeki aracın plaka ve poliçesini yazarsan gidişat hakkında bilgi paylaşımında bulunabilirm yada beni ara detaylı olarak sana yardımcı olayim selamlar

Öncelikle herkese geçmiş olsun.. Benim bazı sorularım olacak yanıtlayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim bundan 2 sene önce trafik kazası geçirdim iki kişiydik diğer arkadaş vefat etti benim de sağ femur kırığı ve ön kol radius kırığı oldu hastanede tedavi gördümplatin takıldı eve geldim 3-4 ay yatak ta yattım hiç kımıldayamıyor dum şimdi ayağımda topallama var adli Tıp a sevkimi istedim 10 gündür kağıt elime ulaşmadı ne zaman gelir ve acaba bu dava daha ne kadar uzar.. İşin sonunda ne kadar tazminat alırım maddi ve manevi olarak

Peki tek taraflı kaza yaptık yolcu konumunda arkadasım tazmınat alcak ben den alınırmı o alkol yok ehlıyet var

Geçmiş olsun ahmet arkadaşın tazminat alır sakatlığı varsa tek taraflı kazada eğer araç şehirler arası yolcu taşımacılığı yapıyor ise ferdi koltuk kaza sigortasından diğer normal araçsada kaskosundan tazminat alırsın onun dışında tazminat hakkın yoktur . Kaza sırasında yeterli ehliyet aracın sigortası var alkolde yoksa hiç bir sıkıntı olmaz arkadaşının alacağı tazminat konusunda

Kasko yok trafık sigortası var yolcu tasımacılıgı da del ole gezıyoduk dıreksıyon hakımıyetını kaybettım levhalara carptım arkadasın alacagı tazmınat benden yada ruhsat sahıbınden alınmaz o para diilmi

Merhaba arkadaşlar. Sigorta tahkim'e başvurup sonuç alan var mı?

selam beyler

29.11.2014 tarihinde trafik kazası yaptım motorsikletimle özel halk otobüsüne çarptım trafik polisinin tutanağında ikimizede hata vermiş otobüse durak harici yolcu indirip bindirmekten banada sinyalden. 3.5 aydır tedavi görüyorum femur şaft denilen kemiğim parçalanmış 2 hafta hastanede tedavi gördüm ve ameliyat oldum platin takıldı ve kırık kaynama yapmadığı için tekrar bir ameliyat olucam.

benim öğrenmek istediğim karşı taraftan şikayetci olmuştum ve beni adliyeden aradılar uzlaştırmacı diye daha tedavim devam ediyo ne olacağını bilmiyorum bu durumda karşı taraf ile anlaşırsam herhangi bir kalıcı hasar durumunda tekrar dava açabilirmiyim yada ne yapmalıyım

merhaba mustafa kardeş geçmiş olsun kazada haklılığın varsa ilerde tedavin bittiğinde sakat kalırsan kusur oranı artı rapor oranında bir tazminat alırsın .uzlaşmacı konusuna gelince işi davaya gitmeden sen ve karşı aracın işleteni ve sürücüsüne dava açmadan sulhen kendi aranızda anlaşip dava dosyasını kapatmaktır.uzlaşmacı tarafından anlaşmaya gidilmesi durumunda orda kullanılacak hukuki terimler seni hak sahibide yapar yada kazadan dolayı oluşacak olan maddi ve manevi haklarını yok edebilir .istersen daha detaylı görüşmek sana yardımcı olmamı istiyorsan çağrı ver görüşelim işi en iyi bilenlere yönlendirelim selamlar rabbim şifa versin
05327495986

Üst Alt