Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Oncelikle merhabalar, 2 ocak 2015 gunu erzurum yolunda arkadasimin aracinda yolcu konumunda kaza yaptık,kaza sonucu esim agir yaralandi, 15 gun yogun bakımda yatti yaklasik 45 gunde hastanede yatti, doktorlar beyin zarinin carpmanin etkisiyle yirtildigini ve carpmanin etkisiyle alın bolgesinde bulunan kkemiklerin parçalandığı ni soylediler,alin bolgesinde bulunan kemikler cikarildi ve o bolgede su anda bir cukurluk var kemik eksikliginden dolayi , bu nedenle temmuz ayinda bir operasyon yine gecirecek kafatasinin arkasindan kemik alinip alin bolgesine konulacak,bunun disinda kaza aninda carpmanin etkisiyle gorme sinirleride hasar gormus bu nedenle sol ve sag gozde yan taraflarda hic goruntu olmamak uzere sol gozde buyuk oranda gorme yok sag gozde sol goze gore daha iyi olmak uzere gorme sorunu yasiyoruz,goz icinde tedavi gorduk gozlerin yan taraflarinda bir degisiklik yok ortalarda biraz gorme var doktor gozluk verecek daha iyi olmasi icin.,bunlarin yaninda esim su anda kazadan sonra epilepsi ilaci kullaniyor doktordan ilac kullanmasi gerektigi ile ilgili raporu var ,bunlar disinda kazadan sonra eşimin koku alma duyusuda kayboldu,bu konularla ilgili olarak ne kadarlik bir maluliyet ortaya cikar ve tahmini tazminat orani ne olur, eşim 22 yasinda ve kaza oldugu zaman calismiyordu?? Cevap verirzeniz sevinirim

ABICIM oncelıkle tedawı bıtıp özur oranını belırten bı raporun olması lazmı calısmasına gerek yok askerı ucretten hesaplanıyo calısmıyosa eger bide rapor oranı cok cıkarsa aracın trfık sıgortası varsa sıgortada yazan lımıtın ustune cıkarsa para arac sahıbınden tahsıl edılır en sıgorta sırketıylede anlasabılırsın bunların hepsı ıcın tam tesekkullu hastaneden özurlu raporualman lazım onuda kazadan bıryıl gecmıs olması lazımm

rapor oranına gore tazmınat gelır aldıgın maasa gore ıs kaybına gore hesaplanır

Sayın unye5252 eşinizin hastaneden alıcağı sağlık kurulu heyet raporu sonucunda ve gerekli bilgiler:
Geliri (calışmıyorsa asgari ücret üzerinden hesaplanır)
Rapor oranı
Olay tarihi
Bu bilgiler sağlandıktan sonra tazminatınız hesaplanabilir.rapor oranı belli olmadan tazminat calışması yapılamaz.

Selamün aleyküm Kardes bana yolda Yürürken araba. Çarptı bana çarpanda arkadasımdi bn şikayetçi olmadım Hatanın yüzde yüzde bana verilmiş polic

Selamün aleyküm Kardes bana yolda Yürürken araba. Çarptı bana çarpanda arkadasımdi bn şikayetçi olmadım Hatanın yüzde yüzde bana verilmiş policiye raporlarında Ayak dizimde Pilatin var dava açılmadan kapanmış ben anlayana kadar araştırdım bana hic bir hak talep edemezsin dediler hatta araba ya verdiğin zarari isterse benden davacı olabilirmiş bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler

geçmiş olsun sulo5555 sana çarpan araç hakliysa kazanın oluşumunda yapılacak bir şey yok tamamen kusur sende tazminat açısında hiç bir hakkın yok sakatlığın varsa kazanın oluşumunda kendini haklı göruyorsan trafik kurallarını araştır .ona göre keşif yaptır bundan başkada yapılacak bir işlem yok geçmiş olsun rabbim yardımcın olsun

güvence hesabına açtığım tazminat davası devam ederken,dava sonucunu beklemeden güvence hesabına uzlaşma teklif etsem
kabul ederlermi? mahkeme bakıcı tazminatı ve faizine karar verecek olsada ben sadece bakıcı tazminatı konusunda UZLAŞMA teklif etsem FAİZİ istemesem güvence hesabı benle uzlaşırmı?

Sayın Şahin Yılmaz,

Devam etmekte olan davalarda genel olarak; sulh, davalı (Güvence Hesabı) tarafından teklif olunur. Ancak, sizin sulh teklif etmenizde hukuki bir engel yoktur. Bunu Mahkeme kanalıyla yaparsanız davadan kısmi feragat/vazgeçme olarak nitelendirilir ve haklarınızın bir kısmı ortadan kalkar.

Sulh teklifinizin kabul edilip edilmeyeceği, kurumun kendi insiyatifindedir ve kesin olarak bir yorum yapılması mümkün değildir. Ancak, sulh halinde yargılama giderleri ile vekalet ücretinin kim tarafından ödeneceğinin mutlaka netleştirilmesi gerekmektedir. Tüm bu giderlerin size yüklenememesi için pazarlık yapmanız önerilir.

İyi günler.

simader;
ilginiz için teşekkür ederim
güvence hesabını aradım uzlaşma konusunda bilgi aldım
dilekçe yazıp mail yoluyla iletmem gerekiyormuş
hukuk servisi karar verecekmiş olumlu/olumsuz diye
bende bugün dilekçe yazdım gönderdim,bu hafta bana döneceklermiş.

slm arkadaşlar 2014 ağustos 16sında ben ve oğlum 2 motorsiklt kafa kafaya çarpıştık oğlumun bir ayağı dizden kırıldı. benimse çene,damak,burun, elmacık kemiği, kırıldı kusur karşı tarafa verildi benim kusurum yok sadece motoru devrini yeni aldığım için sigorta yaptırmamıştım bu durumda tazminit hakkım varmı acaba .

oktay
evet maluliyetiniz oranında her ikinizinde karşı motorun trafik sigortasından tazminat alma hakkınız var, eger karşı motorunda trafik sigortası bulunmuyorsa o zaman güvence hesabına başvurup tazminatınızı alacaksınız,senin trafik sigortasının olup olmaması sorun değil,

benim sigortam motrun önceki sahibinde görünüyor.yani trafik polisin tutanak evraklarında motr benim adıma sigorta farklı tc de görülmektedir.diye bir ibare var

henüz rapor almadım. sizce ne kadar tazminat alabilirim.oğlum 9 yaşında onada başvursak tazminat alabilirmiyiz.
.

ben 7 gün yoğun bakımda yattım toplam 10 gün hastanede yattım

Sayın Oktay Bey,

Kusurun hepsi karşı tarafa verilmiş olduğundan, sizin aracınızın sigortasının bulunmaması herhangi bir hak kaybına neden olmaz. Ancak, talep edebileceğiniz tazminat tutarınızın belirlenebilmesi için öncelikle sizin ve oğlunuzun kalıcı sakatlığının bulunup bulunmadığı ve oranı hakkında rapor alınması gerekmektedir.

bendeki sıkıntı çenemdeki kırık bölgeler hala uyuşuk ve o bölgeylen çiğneme yapamıyom.pilatin ve vidalar vevcut hala

elmacık kemiği kırık olan göz diğerinden farklı.rapor oranı kaç olur. acaba ne kadar alabilirim.

yaşım 31
di kaza yaptığımda.

Son düzenleme:
Sayın Oktay2133,

Raporunuzun oranı konusunda bir tahminde bulunmak son derece yanlış olur.
Daha önce de bir başka konuda bahsettiğimiz gibi;
Maddi tazminat hakkınızın belirlenebilmesi için öncelikle kalıcı sakatlık oranınızın belirlenmesi gerekmektedir. Kalıcı sakatlık raporunuzu tam teşeküllü devlet hastaneleri ile üniversite hastanelerinden alabilirsiniz. Ancak, bu raporu üniversite hastanelerinin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıklarından almanız önerilir. Zira, Adli Tıp tarafından düzenlenen raporlarda daha kapsamlı inceleme yapıldığından hem oran yüksek çıkmakta, hem geçici iş göremezlik süreniz belirlenmekte hem de karşı tarafın ve sigorta şirketlerinin her hangi bir itiraz hakkı bulunmamaktadır. Kalıcı sakatlık oranınız ile geçici iş göremezlik sürenizin belirlenmesinin ardından, maddi tazminat hakkınızın tutarı aktüer hesap uzmanları tarafından hesaplanabilecektir.

şu an sigorta danışmanlığı ile görüşmekteyim.onlar tazminat albileceğimi söylüyor

Son düzenleme:
Sayın oktay bey tazmınatınız tam teşekküllü develet hastanesınden alıcagınız heyet raporu sonucu hesaplanabılmektedir.Heyet raporu alınmadan soylenen tutarlara itibar etmeyınız.sağlıklı günler dileriz.

benim öğrenmek istediğim aslında bu kırıklardan dolayı rapor alabilirmiyim?

benim durumumda olupta alan var mı acaba?

Sayın oktay bey alıcagınız raporda kalıcı hasarınız olup olmadığı tespit edildikten sonra bunun cevabı verilebilmektedir.

peki kalıcı hasar dediğiniz nasıl.benim sağ gözüm elmacık kemiğinin kırılmasından dolayı biraz içerde,çenemin sağ bölgesiyle çiğneme yapamıyorum burnumda yırtılmadan dolayı kalıcı izler var gözlerime bakan tanımadığım kişiıer gözün pretez mi diyor

bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum?

özelikle kazazede arkadaşın bilgisinden yararlanmak isterim

Merhabalar,
Yeni üyeyim. Tüm cevapları henüz okuyamadım.
Yeğenim 2014 Mart'ta arkadaşının motosikletinde yolcu olarak kaza yaptı. Motosikletten düştü ve ağır yara ve asfalt yanıkları geçirdi. Tabii arkadaşı korktu ve gitti. Tutanaklar, raporlar, heyet raporları vs. yapıldıktan sonra savcılık 6 ay sonra tekrar rapor isteyeceğini belirtti, ancak tam senesinde bu süreç tamamlandı (heyet, rapor vs.). Sonuç henüz belli değil. Yeğenimde kalıcı yanık izleri var, güneşe çıkma yasağı var. Çok zorlu ve acı dolu bir yıl geçirdi. Şu anda işe girdi çalışıyor. Sigorta danışmanlık şirketleri tazminat alabileceğini söyledi. Tazminat sadece Kaza Sigortasından mı alınabilir, kaza sonrası kaçan araç sahibinden ayrıca maddi-manevi tazminat talep edilebilir mi, nasıl ?

Nazeninin

Sayın Nazeninin,

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz.

MADDİ TAZMİNAT hakkınız; daimi ve geçici iş göremezlik zararınızı (tedavi süresine ilişkin kayıp ile kalıcı maluliyet zararınız) bakımından; kusurları oranında araçların trafik sigortacısına, araç sahibine ve sürücüsüne karşı dava ve talep haklarınız bulunmaktadır. Ne kadar tazminat hakkınız bulunduğunun belirlenebilmesi için, öncelikle geçici iş göremezlik süreniz ile kalıcı sakatlık oranınız belirlenmelidir. Bunun için yetkili hastanelerden, kalıcı sakatlık/özürlülük raporu almanız gerekmektedir.

Tam teşekküllü devlet hastaneleri, araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinin polikliniklerinden alınan kalıcı sakatlık raporları, itiraz edilebilir raporlardır. Böyle bir itirazla karşılaşma olasılığınız çok yüksek olup, rapora itiraz edilmesi halinde Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne müracaatla hakem hastane belirlenmesi gerekir. Bu prosedür oldukça uzun süren, yorucu ve aleyhinize sonuç doğurabilecek bir yoldur. Dolayısıyla, bu olumsuz sürecin uygulanması yerine Adli Tıp Kurumu veya Üniversitelerin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıklarından rapor alınması daha lehinizedir. Zira; bu kurumların raporlarına itiraz mümkün olmayıp, raporları Mahkemelerce dahi hüküm kurmaya elverişlidir.

Raporunuz düzenlendikten sonra, belirlenen maluliyet oranı esas alınarak yapılacak aktüer hesap ile hak ettiğiniz maddi tazminat tutarı hesaplanabilecek ve gerekli başvurular yapılabilecektir.

Yaralamalı trafik kazalarında, alabileceğiniz tazminatı hesaplayabilecek kişiler ancak aktüer hesap uzmanlarıdır. Aktüer hesap uzmanı olabilmek için uzun süreli bir eğitim ve sınavların tamamlanması gerekip, Adalet Bakanlığı'na kayıt olmak gereklidir.

Bu tazminat hesabı birçok formüllerle, verilerle ve olayın özelliklerine göre yapılan bir hesaptır. Dolayısıyla, gerek forum sitesinde gerekse etrafta fikir veren, uydurma hesap yapan kişilere ve özellikle hiçbir hukuki donanımı yahut yeterlilik belgesi olmayan hasar takip bürolarına, sigorta danışmalık şirketlerine itibar etmemeniz tavsiye olunur. Bu tür uzman olmayan ve gerekli eğitimi almamış kişilerin, kulaktan dolma verdiği bilgiler veya uydurma yolla yaptıkları hesaplar sizi yanıltıcı olacaktır. Bu yanılgılar sonucu da mevcut haklarınıza kavuşma imkanınız ortadan kalkacaktır, telafisi imkansız hukuki hatalara uğramanız kuvvetle muhtemeldir.

MANEVİ TAZMİNAT haklarınız bakımından ise; karşı aracın kasko sigortası varsa ve poliçede manevi tazminat klozu varsa kasko sigortacısına, sahibine ve sürücüsüne karşı dava ve talep haklarınız bulunmaktadır.

İyi günler dileriz.

Merhaba
Ben 1 ay once akrabamın arabası ıle köy yolunda yagmurda aracımın kayması sonucu kaza yaptım.aracın kontrolunu kaybederek savrulan aracın arka kısmı ıle yayaya carptım.savrulma esnasında yayayı uyarmak ıcın kornnaya bastım.koy yolu oldugu ıcın kaldırım yok.sahsın sol bacagı kırıldı ve sag kulagından plastık cerrahı ıslemı gordu. kaza sonucu yaralı ıle ılgılenıp 112 acıl servısı aradım.
benim bu konu ıle sorum şu: carpmıs oldugum yaya nın ve benım haklarım nelerdır.
2918 S.lı Karayolları Trafik Kanunu MADDE 68 a bendinin 3.maddesi Her iki tarafında, yaya yolu ve banket bulunmayan veya kullanılır durumda olmayan iki yönlü trafiğin kullanıldığı karayollarında yaya kafileleri dışındaki yayalar, taşıt yolunun sol kenarını izlemek zorundadır.

Merhabalar.6 ay kadar önce trafik kazası geçirdim.ilk çarpan aracın sahibi polis olduğu için arabasını olay yerinden çektirip suçu olmayan diğer çarpanın üstüne atmış.Şikayetçi ve davacı olduğum halde hiç bir yanıt gelmedi.Çarpan polis bana mobeselerin silindiğini birşey yapamayacağımı söyledi.Ve ilk gittiğim hastanede tutulan rapor yalandan ibaret.Hakkımı nasıl savunabilirim? Şimdiden teşekkür ederim ilginiz için.

hecate

Sayın Hacete,

Taraf olduğunuz kaza her halukarda karakol ve savcılık kayıtlarına geçmiştir. Kazanın gerçekleştiği yerin bağlı olduğu adliyeye giderek, TC numaranız ile savcılık dosya numaranızı ve savcısını öğrenip, dosyanızın fotokopisini almanız tavsiye olunur.

Dosyanız incelendikten sonra, işlem aşamasına göre uygulanması gereken prosedür ve haklarınız ile ilgili bilgi verilebilecektir.

İyi günler.

kazazede merhaba arkadaşım ben işyerine ait araçla kaza yaptım elimde kaza raporu var burada kaza kusur oranı yazmıyor ayrıca bileğimde kırık var alçıda şirket tedavimi özel hastanede yaptırıyo kırık kaynamazsa vida takılacak bgun sigorta şirketlerinden biri telefonumu bulmus nasıl olduysa yüzde 20 komisyonla para alıcagını söylüyor ne yapmam lazım nasıl başlarım yatdımcı olurmusun

bide kardeşim sigorta şirketinden sadece malül olarakmı tazminat alabiliyoruz malül raporu olmadan şuan çalışamıyorum mesele 2 veya 3ay bu kayıp için başvurabilirmiyim

Benim de kaza sonucu tazminat davam devam ediyor, avukatım tamamen sigorta hukuku üzerine çalışıyor, tazminat davam halen devam ediyor, hiç bu ücret harç PARASI vs. vermedim dava sonucu alınacak tazminat ta 15% anlaştım, sana da bu avukatı tavsiye ederim özel mesaj olarak bana numaranı yaz ben seni arar detayları anlatir avukatimla görüştürurum.

Slmlar 2011 yilinda trafk kazasi gecirdim 2012 de iki kez boyun krigi amaliyati oldum ve % 45 engelli kaldom sigortadan tazminat almak istiyorum ve bunu dava ile degil tahkim Komisyonu ile yapmak istiyorum. Danistigim bir sigortaci bana 5 bin tl alabilirsin dedi policede o yazıyor dedi ama cogu sigirtaci cok cok daha fazlasi dedi ne yapacagim bilmiyorum police orani kadar mi tazminat alirim yoksa sakatlik oranim kadar mi. Sakatlik sinir sisteminde suan 26 yasindayim kaza da yolcu idim teşekkürler.

3 ay önce trafik kazası geçirdim.araçta yolcuydum omurilik t12 kırığı mevcut,platin takıldı.sürücü 8/8 kusurlu.nekadar tazminat hakkım olur

Üst Alt