Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

kalıcı sakatlık oranı aldınızmı ? yüzde kaç

Dyg35

Sayın dyg35,
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz.
Yaralamalı trafik kazalarında, alabileceğiniz tazminatı hesaplayabilecek kişiler ancak aktüer hesap uzmanlarıdır. Dolayısıyla, gerek forum sitesinde gerekse etrafta fikir veren, uydurma hesap yapan yapan kişilere ve özellikle hiçbir hukuki donanımı yahut yeterlilik belgesi olmayan hasar takip bürolarına itibar etmemeniz tavsiye olunur. Bu tür uzman olmayan ve gerekli eğitimi almamış kişilerin, kulaktan dolma verdiği bilgiler veya uydurma yolla yaptıkları hesaplar sizi yanıltıcı olacaktır. Bu yanılgılar sonucu da mevcut haklarınıza kavuşma imkanınız ortadan kalkacak, telafisi imkansız hukuki hatalara uğramanız kuvvetle muhtemeldir.
Aktüer hesabın ortalama yapılması mümkün değildir. Tazminat tutarının hesaplanabilmesi için;
- Kaza tarihi (ay-yıl)
- Doğum tarihi (ay-yıl)
- Kaza tarihindeki net gelir
- Kesin sakatlık oranı
- Geçici maluliyet (tedavi) süresi, bilgilerinin net olarak verilmesi gereklidir.

Tazminat haklarınız ile ilgili genel bilgi ise şöyledir:
Maddi (daimi ve geçici iş göremezlik zararı ile SGK tarafından karşılanmayan zararlarınız) tazminat haklarınız bakımından; karşı aracın trafik sigortacısına, ZMMS limitlerini aşan bir zararınız varsa ve karşı aracın kasko sigortası varsa kasko sigortacısına, araç sahibine, sürücüsüne ve şayet siz de araç içerisindeyseniz ve aracın kasko sigortası var ise kasko sigortacısına karşı dava ve talep haklarınız bulunmaktadır. Tüm tedavi giderlerinizden (ilaç, hastane, protez, yardımcı tıbbi malzeme vb.) 6111 sy. yasa gereği SGK sorumludur. Tedaviye ilişkin yol vb. zararlarınızı ise sadece sürücü ve araç sahibinden talep hakkınız bulunmaktadır.
** Ne kadar tazminat hakkınız bulunduğunun belirlenebilmesi için, öncelikle geçici işgöremezlik süreniz ile kalıcı sakatlık oranınız belirlenmelidir. Bunun için yetkili hastanelerden, kalıcı sakatlık/özürlülük raporu almanız gerekmektedir.
Ayrıca, tam teşekküllü devlet hastaneleri, araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinin polikliniklerinden alınan kalıcı sakatlık raporları, itiraz edilebilir raporlardır. Böyle bir itirazla karşılaşma olasılığınız çok yüksek olup, rapora itiraz edilmesi halinde Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne müracaatla hakem hastane belirlenmesi gerekir. Bu prosedür oldukça uzun süren, yorucu ve aleyhinize sonuç doğurabilecek bir yoldur. Dolayısıyla, bu olumsuz sürecin uygulanması yerine Adli Tıp Kurumu veya Üniversitelerin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıklarından rapor alınması daha lehinizedir. Zira; bu kurumların raporlarına itiraz mümkün olmayıp, raporları Mahkemelerce dahi hüküm kurmaya elverişlidir.
Kaldı ki; ferdi kaza sigortası branşından talep edilecek tazminat hakkınızın belirlenmesi için de, rahatsızlığınızın ilgili cetveldeki karşılığının bu kurumlar tarafından tespiti gerekmektedir.

Manevi tazminat haklarınız bakımından ise; karşı aracın kasko sigortası varsa ve poliçede manevi tazminat klozu varsa kasko sigortacısına, sahibine ve sürücüsüne karşı dava ve talep haklarınız bulunmaktadır.
Başınıza gelen olayda, tüm bu tazminat haklarınıza kavuşabilmenizi teminen, öncelikle Savcılıktan veya Ceza Mahkeme'sinden 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 85/1 maddesi gereği kazaya sebep olan aracın üçüncü kişilere devrinin engellenmesi için tedbir kararı verilmesini istemeniz tavsiye olunur.

Sayın yusuf89,

Size söylenen 5.000 TL tazminatın ferdi kaza teminatından yola çıkılarak söylenildiği kanaatindeyiz. Lakin, bu tazminata ek olarak, sakatlık oranınıza göre hesaplanacak kalıcı/geçici sakatlık tazminatı hakkınız bulunmaktadır ki, bu tazminatın tutarı çok daha fazladır.
Yaralamalı trafik kazalarında, alabileceğiniz tazminatı hesaplayabilecek kişiler ancak aktüer hesap uzmanlarıdır. Aktüer hesap uzmanı olabilmek için Adalet Bakanlığı'na kayıt olmak gereklidir.
Bu tazminat hesabı birçok formüllerle, verilerle ve olayın özelliklerine göre yapılan bir hesaptır. Dolayısıyla, gerek forum sitesinde gerekse etrafta fikir veren, uydurma hesap yapan yapan kişilere ve özellikle hiçbir hukuki donanımı yahut yeterlilik belgesi olmayan hasar takip bürolarına itibar etmemeniz tavsiye olunur. Aktüer hesabın ortalama yapılması mümkün değildir. Tazminat tutarının hesaplanabilmesi için;

- Kaza tarihi (ay-yıl)
- Doğum tarihi (ay-yıl)
- Kesin sakatlık oranı
- Geçici maluliyet (tedavi) süresi, bilgilerinin net olarak verilmesi gereklidir. Bu bilgileri tarafımıza iletmeni halinde, derneğimizdeki gönüllü aktüer hesap uzmanları tarafından talep edebileceğiniz tazminat tutarı hesaplanarak tarafınıza bildirilecektir.

Tazminat hakkınız ile ilgili genel bilgi şöyledir:
Maddi (daimi ve geçici iş göremezlik zararı ile SGK tarafından karşılanmayan zararlarınız) tazminat haklarınız bakımından; aracın trafik sigortacısına, ZMMS limitlerini aşan bir zararınız varsa ve karşı aracın kasko sigortası varsa kasko sigortacısına, araç sahibine, sürücüsüne ve şayet siz de araç içerisindeyseniz ve aracın kasko sigortası var ise kasko sigortacısına karşı dava ve talep haklarınız bulunmaktadır. Tüm tedavi giderlerinizden (ilaç, hastane, protez, yardımcı tıbbi malzeme vb.) 6111 sy. yasa gereği SGK sorumludur. Tedaviye ilişkin yol vb. zararlarınızı ise sadece sürücü ve araç sahibinden talep hakkınız bulunmaktadır.
Ayrıca, kalıcı sakatlık raporunu hangi kuruluştan aldığınız bilinmemekle birlikte;
Tam teşekküllü devlet hastaneleri, araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinin polikliniklerinden alınan kalıcı sakatlık raporları, itiraz edilebilir raporlardır. Böyle bir itirazla karşılaşma olasılığınız çok yüksek olup, rapora itiraz edilmesi halinde Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne müracaatla hakem hastane belirlenmesi gerekir. Bu prosedür oldukça uzun süren, yorucu ve aleyhinize sonuç doğurabilecek bir yoldur. Dolayısıyla, bu olumsuz sürecin uygulanması yerine Adli Tıp Kurumu veya Üniversitelerin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıklarından rapor alınması daha lehinizedir. Zira; bu kurumların raporlarına itiraz mümkün olmayıp, raporları Mahkemelerce dahi hüküm kurmaya elverişlidir.
Kaldı ki; ferdi kaza sigortası branşından talep edilecek tazminat hakkınızın belirlenmesi için de, rahatsızlığınızın ilgili cetveldeki karşılığının bu kurumlar tarafından tespiti gerekmektedir.

Manevi tazminat haklarınız bakımından ise; aracın kasko sigortası varsa ve poliçede manevi tazminat klozu varsa kasko sigortacısına, sahibine ve sürücüsüne karşı dava ve talep haklarınız bulunmaktadır.

Sayın muhammed37,

Tazminat hakkınızın kapsamının belirlenebilmesi için mutlaka kalıcı sakatlık oranınız ile geçici sakatlık sürenizin belirlenmesi gerekmektedir. Bunun için de, tedaviniz bittikten sonra yetkili sağlık kuruluşlarından kalıcı özürlülük raporu almanız gerekir. Tam teşekküllü devlet hastaneleri, araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinin polikliniklerinden alınan kalıcı sakatlık raporları, itiraz edilebilir raporlardır. Böyle bir itirazla karşılaşma olasılığınız çok yüksek olup, rapora itiraz edilmesi halinde Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne müracaatla hakem hastane belirlenmesi gerekir. Bu prosedür oldukça uzun süren, yorucu ve aleyhinize sonuç doğurabilecek bir yoldur. Dolayısıyla, bu olumsuz sürecin uygulanması yerine Adli Tıp Kurumu veya Üniversitelerin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıklarından rapor alınması daha lehinizedir. Zira; bu kurumların raporlarına itiraz mümkün olmayıp, raporları Mahkemelerce dahi hüküm kurmaya elverişlidir. Oran belirlendikten sonra hakkınız olan maddi tazminat miktarı hesaplanabilecektir.

Yaralamalı trafik kazalarında, alabileceğiniz tazminatı hesaplayabilecek kişiler ancak aktüer hesap uzmanlarıdır. Aktüer hesap uzmanı olabilmek için uzun süreli bir eğitim ve sınavların tamamlanması gerekip, Adalet Bakanlığı'na kayıt olmak gereklidir.

Bu tazminat hesabı birçok formüllerle, verilerle ve olayın özelliklerine göre yapılan bir hesaptır. Dolayısıyla, gerek forum sitesinde gerekse etrafta fikir veren, uydurma hesap yapan yapan kişilere ve özellikle hiçbir hukuki donanımı yahut yeterlilik belgesi olmayan hasar takip bürolarına itibar etmemeniz tavsiye olunur. Bu tür uzman olmayan ve gerekli eğitimi almamış kişilerin, kulaktan dolma verdiği bilgiler veya uydurma yolla yaptıkları hesaplar sizi yanıltıcı olacaktır. Bu yanılgılar sonucu da mevcut haklarınıza kavuşma imkanınız ortadan kalkacak, telafisi imkansız hukuki hatalara uğramanız kuvvetle muhtemeldir.

Aktüer hesabın ortalama yapılması mümkün değildir. Tazminat tutarının hesaplanabilmesi için;
- Kaza tarihi (ay-yıl)
- Doğum tarihi (ay-yıl)
- Kesin sakatlık oranı
- Geçici maluliyet (tedavi) süresi, bilgilerinin net olarak verilmesi gereklidir.

Maddi (daimi ve geçici iş göremezlik zararı ile SGK tarafından karşılanmayan zararlarınız) tazminat haklarınız bakımından; karşı aracın trafik sigortacısına, ZMMS limitlerini aşan bir zararınız varsa ve karşı aracın kasko sigortası varsa kasko sigortacısına, araç sahibine, sürücüsüne ve şayet siz de araç içerisindeyseniz ve aracın kasko sigortası var ise kasko sigortacısına karşı dava ve talep haklarınız bulunmaktadır. Tüm tedavi giderlerinizden (ilaç, hastane, protez, yardımcı tıbbi malzeme vb.) 6111 sy. yasa gereği SGK sorumludur. Tedaviye ilişkin yol vb. zararlarınızı ise sadece sürücü ve araç sahibinden talep hakkınız bulunmaktadır.

Manevi tazminat haklarınız bakımından ise; karşı aracın kasko sigortası varsa ve poliçede manevi tazminat klozu varsa kasko sigortacısına, sahibine ve sürücüsüne karşı dava ve talep haklarınız bulunmaktadır.
Başınıza gelen olayda, tüm bu tazminat haklarınıza kavuşabilmenizi teminen, öncelikle Savcılıktan veya Ceza Mahkeme'sinden 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 85/1 maddesi gereği kazaya sebep olan aracın üçüncü kişilere devrinin engellenmesi için tedbir kararı verilmesini istemeniz tavsiye olunur.

merhaba arkadaşlar. ocak ayında yolcu durumunda olduğum şehirlerarası yolcu otobüsü buzda kayarak şarampole devrildi. kolum otobüsün altında sıkıştı. kolumu 2 ay kullanamadım. sırtımda t1 t11 ve t12de de kırıklar meydana geldi. fizik tedavi ile kolum eski haline geldi. ancak yüzümde elimin üstünde ve birkaç yerde cam kesiğinden dolayı izler kaldı. maddi ve manevi tazminat için neler yapabilirim? teşekkürler.

Platinden dolayi verirler ayriyetten sinirlerde omurgada ne kadar hasar oluştu ise onu da verirler emg cektirmende fayda var % 10 bile yeterli tazminat almanda

kazamağduru

Sayın Kazamağduru,
Birkaç mesaj üstte bu konuyu detayları ile anlatmış bulunuyoruz. Tazminat için yapmanız gerekenler belirtilmiştir. İncelemeniz fazlasıyla faydanıza olacaktır.

Geçmiş olsun dileklerimizle.

eşimle geçirmiş olduğumuz kaza neticesinde eşime yüzde 25 oranında kalıcı malül raporu verildi ,,eşim kaza yaptığımız zaman 22 yaşındaydı ve çalışmıyordu,, kazayı 2 ocak 2015 te yaptık ,,bu durumda ne kadarlık bir tazminat hakkımız olur ??

unye5252

Sayın Ünye5252,

Daha önceki başvurunuza ilişkin yapılan hesaplama revize edilerek; %25 oran üzerinden, aktüer bilirkişilerimizce yapılan hesaplama sonucu, tazminat hakkınız 124.335,00 TL. olarak belirlenmiştir.

%98 özürüm t7 den aşağısı yok 5 yıl önce tek taraflı motosiklet kazası yeni kanunlarda bakıcı tazminatından bahsediyor yada benim bir hakkım varmı

Slm bir soru sorsam cvp larsaniz sevini simdidende tesekkur ederim,2014 senesinin subat ayinda yol kenarinda calisirken araç carmasi sonucu is kazasi gecirdim,sag ayagim koma derecesine geldi sol ayagim kapali kirik ve kesikler filan 2 ameliyat gecirdim plak ve platin takildi hala devam ediyo muduruyetim sag ayagima yeni yeni basicam insallah,carpan arkadasi avukata verdik ama avukat oyle biyuk para tazminatlardan hic bahsetmiyor,birde kendi kafasina gore tedbir konulan araci tedbirden cikarip,yerine carpan kisinin evinin 60 bin lik kismina tedbir koyuyo,bu gun bi takipci ile gorusdum bosa kurek cekersin avukat simdiden 30 bin 40 bin cebine koymistur, senin dava daha cok uzar filan dedi ,bu arada ceza davamis sonuclandi hapis cezasini 10 bin para cezasi 1 yil ehliyete el konuldu, takipci kucucuk kazalardan bile sigortadan 100 bin filan aldigindan bahsediyor bizim avukat 30 40 bin alirsan filan diyor,napacam boyle anlamadim.yani resmen ben suçlu oldum carpan hakli !!!

Gorbi20;

Kaza tek taraflı dediğin nasıl yani kendi kusurunlami kaza yaptın.
Daha önce bu kaza olayıyla ilgili falan biyerde tazminat aldinmi?

kazazede benım annem 7 sene once hamıleyken kaza gecırdı bu sene dava acıldı savcıda su ab.ve butun evraklarda savcıda annemde sadece epıkrız var ve dun annemı bı avukat aradı kazahakkında vekaletını ankaraya kargoyla gondermesını ıstedı bızım sıgortadan nasıl para alacagımızı anlatırnısınız tesekkurler

kazayı detaylı yazarsan bildiğimiz kadarıyla yardımcı olabiliriz, maluliyeti varmı, kusuru varmı, rapor aldımı, 7 sene neden beklediniz,

Sayın yusuf89t asgarı ucret goz onune alınarak ve %45 oran baz alınarak yapılan tazmınat calışmasında almanız gereken tazmınat mıktarı 181.000 bın tl olarak hesaplanmıştır.Sağlıklı günler dileriz.

Sayın dyg35 tedavi sürecinizin bitimi itibari ile tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak heyet raporu sonrasında

kusur oranı
doğum tarihi
gelir belgenız
olay tarihi

bu bılgılerı belırtırsenız aktuer calışmanızı yapabılırız.Sağlıklı günler dileriz.

Sayın kaza mağduru tedavi bitiminizden sonra tam teşkküllü devlet hastanesınden alacagınız heyet raporu ıle tazmınat başvurusunda maddı manevı bulunabılırsınız.Sağlıklı günler dileriz.

Sayın unye5252 yapılan tazmınat calışmasında almanız gerekn tazmınat tutarı 105.000 bin tl ıle 130.000 bin tl arasındadır.sağlıklı günler dileriz

Merhaba arkadaşlar konu bayağı eski ama bu konuda acilen bilgi almam gerekiyor
iki aracın hatası nedeniyle. Banakaldırımda. Araç çarptı
aracın ikiside %100 suçlu su an ortopedik engelliyim. Kaza öncesi reşit değildim şuan reşitım sigorta takipçileri aileme
bir şekilde sözleşme imzalattı
sonra biz sözleşmeden caydık
çünkü avukatı'mızın da alacağım tazminattan çıkarı var kaza gecireli üç yıl oldu elime tazminat adına bir kuruş geçmedi sözleşmeden saydığımız için sigorta takipçileri ile davamız hala devam ediyor
eğer kazanırlarsa bizim avukatımızla birlikte paranin yarasindan fazlasına ortak olacaklar elimize cüzi miktar para geçecek lütfen bu konuda bilgisi olan beni aydinlatabilirmi
Teşekkürler

gorbi20

Sayın gorbi20,

Bakıcı ihtiyacında bulunduğunuz anlaşılmakla birlikte, bu konuda maddi tazminat talep edebilmeniz için, hastaneden bakıcı raporu almanız gerekmektedir.

Diğer yandan; geçici ve kalıcı sakatlık tazminat haklarınız bulunmakta olup; bu haklarınıza ilişkin maddi tazminat almadıysanız derneğimizi arayarak ücretsiz bilgi ve yardım alabilirsiniz.

si-ma-der yalnız benim kaza tek taraflı motosiklet kazası çok araştırdım tek taraflının hiç bir hakkı yok varsa telinizi yazınız ararım

gorbi20

Sayın gorbi20,

Tek taraflı kazada, sürücü sizseniz maalesef ZMMS (Trafik) poliçesinden tazminat talep hakkınız bulunmamaktadır.

Eğer yoldan kaynaklı bir kusur (işaretleme hatası, çukur vb.) var ve kaza tutanağında bildirilmiş ise; yolun bakımından sorumlu kuruma karşı dava ve talep hakkınız bulunmaktadır.

İyi günler.

teşekkür ederim kusur bende galiba motorun üzerinde tansiyon düşüp bayılma sonucu meydana gelmiş

Merhabalar,
Ben trafik kazası geçirdim ve %100 karşı taraf suçlu. Motoruma arkadan araba çarptı. Herhangi bir kırığım olmadı ama kaburga kemiğim ezildi ve ağrı yaptı, kolum şişti morardı. Bir kaç yerimde de çizikler oldu. 10 gün rapor verildi. Bayan kullanıcı olduğum için çok zorlandım, korkularım falan oldu geceleri. Şikayetçi oldum. Dava açıldı ve ilk davada uzlaşmaya gidin denilip ertelendi. Karşı taraf beni hiç aramadı. 2 gün önce 2. dava oldu, gelmediler duruşmaya. Dava sonuçlandı ve adli para cezası verildi. Bu para devlete ödeniyor diye bir arkadaşım bilgi verdi bana. Benim motorumun değer kaybı ne olacak? Karşı tarafın sigortası motorumu yaptırdı fakat satarken değerinde satamadım. 10 günlük de iş kaybım oldu prim usülü çalıştığım için. Şimdi benim ne yapmam gerekiyor? Bu adli para cezası bana gelmeyecekse ne yapmalıyım? Karşı tarafın sigortasından motorumun değer kaybını talep edebilir miyim? Şimdiden teşekkür ederim.

Tek tarafli kaza tazminat

Merhaba ben geçen yıl tek taraflı kaza yaptım eşim sürüyordu ve araba yoldan çıktı takla attı. Kazada sadece bende boyun bölgesinde kırık oluştu ve bu yıl %8 oran aldım hastaneden.araba sadece zorunlu trafik sigortalı. Sorum sigorta şirketinden tazminat alabilir miyim.eğer evet ise kaza anında maaş 4970tl ve yaş 33.tahmini ne kadar alırım ayrıca sigorta şirketi bana para verecekse eşime karşı bir dava açabilir mi. İyi günler

erkanuludag

araç ruhsatı kime ait, eğer ruhsat sahibi sen isen tazminat alamazsın, sen değilsen evet tazminat alabilirsin, eşinde kaza anında yeterli ehliyet varsa ve alkol yoksa sana ödenen tazminatı eşinde isteyemezler.
verdiğin bilgileri doğru kabul edersek ve bu belgeleri sigorta şirketi kabul ederse tahmini olarak 152000 ile 163500 tl arasında bir tazminat alabilirsin.

Son olarak tazminat hesaplama formulü ne nasıl ulaşabilir im.mesele 152000 ile 163.500 tl rakamını nasıl elde ettiniz

Erkan bey öncelikle geçmiş olsun.

Sürekli İş Göremezlik Tazminatı Yönünden Hesap Kriterleri Şunlardır:
1-Kaza Tarihi
2-Davacının Yaşı
3-Sürekli işgöremezlik oranı
4-Davalının Kusuru
5-Kazanç Unsuru

Bu kriterlere göre yapılacak hesaplamada sigorta şirketlerinin ve mahkemelerin hesap yöntemleri farklı olduğundan tazminat tutarları değişmektedir. Bu nedenle sigorta şirketince yapılacak ödemenin eksik olması halinde dava yolu ile eksik kısım için talepte bulunulabilir.

Saygılarımla

Av.Gökhan

erkanuludag

Sayın Erkan Uludağ,
Bildirmiş olduğunuz veriler uyarınca, aktüer hesap uzmanı tarafından yapılan hesaplama sonucu talep edebileceğiniz kalıcı sakatlık (iş göremezlik) tazminatı miktarı 156.883,00 TL. olarak belirlenmiştir.

Yaralamalı trafik kazalarında, alabileceğiniz tazminatı hesaplayabilecek kişiler ancak aktüer hesap uzmanlarıdır. Aktüer hesap uzmanı olabilmek için uzun süreli bir eğitim ve sınavların tamamlanması gerekip, Adalet Bakanlığı'na kayıt olmak gereklidir.
Bu tazminat hesabı birçok formüllerle, verilerle ve olayın özelliklerine göre yapılan bir hesaptır. Dolayısıyla, gerek forum sitesinde gerekse etrafta fikir veren, uydurma hesap yapan yapan kişilere ve özellikle hiçbir hukuki donanımı yahut yeterlilik belgesi olmayan hasar takip bürolarına itibar etmemeniz tavsiye olunur. Bu tür uzman olmayan ve gerekli eğitimi almamış kişilerin, kulaktan dolma verdiği bilgiler veya uydurma yolla yaptıkları hesaplar sizi yanıltıcı olacaktır. Bu yanılgılar sonucu da mevcut haklarınıza kavuşma imkanınız ortadan kalkacak, telafisi imkansız hukuki hatalara uğramanız kuvvetle muhtemeldir.

Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılık şirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmaları derneğimizin internet sitesinde inceleyebilirsiniz.

Maddi zararınızın hesabı için gerekli olan kalıcı sakatlık/özürlülük raporları farklı sağlık kuruluşlarından alınabilmektedir. Tam teşekküllü devlet hastaneleri, araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinin polikliniklerinden alınan kalıcı sakatlık raporları, itiraz edilebilir raporlardır. %8 maluliyete ilişkin raporunuz bu nitelikte bir hastaneden alınmış ise, itirazla karşılaşma olasılığınız çok yüksek olup, rapora itiraz edilmesi halinde Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne müracaatla hakem hastane belirlenmesi gerekir. Bu prosedür oldukça uzun süren, yorucu ve aleyhinize sonuç doğurabilecek bir yoldur. Dolayısıyla, bu olumsuz sürecin uygulanması yerine Adli Tıp Kurumu veya Üniversitelerin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıklarından rapor alınması daha lehinizedir. Zira; bu kurumların raporlarına itiraz mümkün olmayıp, raporları Mahkemelerce dahi hüküm kurmaya elverişlidir.
Diğer yandan; sigorta şirketince ödenen tazminatların rücuen sigortalı (araç maliki) veya sürücüden talep edilebilmesi; belirli bir takım hallere bağlıdır. Yani, aşağıda temel olarak bildirilen haller, sizin kazanızda mevcut değilse, sürücü veya araç maliki aleyhine hiçbir sonuç doğmayacaktır ve sigorta şirketi, size ödeyeceği tazminatı bu kişilerden talep edemeyecektir. Rücu halleri şunlardır:
a) Kazanın kasten yapılması
b) Sürücünün ehliyetinin bulunmaması
c) Sürücünün, alkol veya uyuşturucu etkisiyle kaza yapmış olması
d) Kazanın istihap haddinin aşılması nedeniyle gerçekleşmesi veya aracın yolcu taşımaya ruhsatlı olmaması
e) Aracın çalıntı olup, bunda işletenin kusurlu olması
f) Tedavi amacı dışında, kazanın ardından olay yerinin terk edilmiş olması

Ben yaya olarak okul Bahçesinde Yürürken arkamdan ehliyetsiz bir sürücü araba ile Çarptı ve sağ Ayak bileğimde ve kaval kemiğimin arkasındaki ince kemikte 3 kırık var 1 platin ve 2 kanca takıldı yaklaşık 3 ay boyunca işe gidemedim ve işimde hep ayakta kalmak zorundayım ve bu benim iş hayatımıda engellicek tazminat açsam kazanma ihtimalim %kaçtır ve kazanırsam en fazla ne kadar alabilirim ?

merhabalar,

yaklasık 1.5 sene önce yaya halindeyken otoparka hızla giren bir araba carptı. Ben de kusur bulunmadı, kuyruk sokumunda catlak ve ön capraz bag kopması ve menisküs yırtıgı olustu. Fakat o sırada gittiğim doktor ameliyat önermemişti. Agrılarımın devam etmesi üzerine 15 gün önce menisküs ve ön capraz bag ameliyatı oldum. Avrupa ülkelerinde ön capraz bag ameliyatları gizli engelli sayılmakta. Bu durum türkiye için de gecerli mi? Su an için 45 günlük raporum var. Kazadan sonra da yaklasık olarak 20 günlük iş göremez raporum var. Yasım 28, kaza sırasında 1700 maaş almaktaydım. sigortadan tazminat talep edebilir miyim ?

Üst Alt