Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

sevgili kazazede, konuyu hakkında forun aracılıgıyla insanları bilgilendirdiğin için cok tesekkurler.

ben 2012 aralık ayında bir arkadasımın motorunda yolcuyken zemin kayması sonucu sol ayak kaval kemiğimi kırdım.
hastanede 1 hafta kadar yattım ve daha sonra 4-5 ay kadar ayagım alcıda kaldı. Sigortalı bir işte çalışmıyordum o sıra.

şimdi gecenlerde telefonumu nerden buldularsa, beni arayıp tazminat için basvurabilecegimizi, vekalet vermem sonucu %35 gibi bir komisyon karşılığı konuyu takip edecegini söyleyen birileri oldu. ben de bu yazıyı gordukten sonra işlemlerimi kendim yapmaya karar verdim.

bir kac sorum olacak, umarım kısa zamanda cevaplama şansınız olur cünkü bir an evvel işlemlere baslamak istiyorum.

1- epikriz raporu ve adliyeden kaza raporunu aldım, fakat hastaneden maluliyet raporunu almak icin devlet hastaneleri 250 TL gibi bir para talep ediyor. bu meblağyı ödemek zorundamıyım hastaneye ?

2- ayagıma platin takılması gerektigini söylemislerdi fakat ben ameliyat olmayı reddettim, şu an saglıgım ufak tefek sorunlar dışında iyi. yine de heyet raporunda %5 - %10 arası kusurlu cıkmam mümkünmüdür ?
benle iletişim kuran takipçiler, rapor yüzdesinin az olması durumunda, itiraz edip bu oran yükselesiye kadar işin peşinde olabileceklerini söylemişlerdi, bu konuda bir bilginiz var mı ?

simdiden tesekkur ederim.
541 629 5358 no lu telefondayım gerekirse,

Saygılar
Serhat

seratto

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz.

Maddi zararınızın hesabı için öncelikle geçici maluliyet süreniz ile kalıcı sakatlık oranınızın belirlenmesi gerekmektedir. Ayrıca, tam teşekküllü devlet hastaneleri, araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinin polikliniklerinden alınan kalıcı sakatlık raporları, itiraz edilebilir raporlardır. Böyle bir itirazla karşılaşma olasılığınız çok yüksek olup, rapora itiraz edilmesi halinde Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne müracaatla hakem hastane belirlenmesi gerekir. Bu prosedür oldukça uzun süren, yorucu ve aleyhinize sonuç doğurabilecek bir yoldur. Dolayısıyla, bu olumsuz sürecin uygulanması yerine Adli Tıp Kurumu veya Üniversitelerin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıklarından rapor alınması daha lehinizedir. Zira; bu kurumların raporlarına itiraz mümkün olmayıp, raporları Mahkemelerce dahi hüküm kurmaya elverişlidir. Maluliyetiniz hakkında HEYET HALİNDE ÇALIŞAN UZMAN HEKİMLER dışında, kişilerin veya uzmanlığı olmayan bireysel hekimlerin oran bildirmesi mümkün değildir.
Tazminat tutarını belirleyen maluliyet oranı; kazanın büyüklüğüne göre değil, yaralanmanın bıraktığı sakatlığa göre ve sadece bu konuda uzman hekimlerce belirlenebilir.
Maluliyet oranınız belirlendikten sonra, sakatlık tazminatınızın miktarı belirlenebilecektir. Bu tazminatın miktarının, ilgili formüller kullanılmadan hesaplanması veya yaklaşık bir şey söylenmesi imkansızdır. Yaralamalı trafik kazalarında, alabileceğiniz tazminatı hesaplayabilecek kişiler ancak aktüer hesap uzmanlarıdır. Aktüer hesap uzmanı olabilmek için uzun süreli bir eğitim ve sınavların tamamlanması gerekip, Adalet Bakanlığı'na kayıt olmak gereklidir.
Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılık şirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmaları derneğimizin facebook sayfasından inceleyebilirsiniz.
Aktüer hesabın ortalama yapılması mümkün değildir. Tazminat tutarının hesaplanabilmesi için;
- Kaza tarihi (ay-yıl)
- Doğum tarihi (ay-yıl)
- Kaza tarihindeki net gelir
- Kesin sakatlık oranı
- Geçici maluliyet (tedavi) süresi, bilgilerinin net olarak verilmesi gereklidir.
Maddi (daimi ve geçici iş göremezlik zararınız) tazminat haklarınız bakımından; aktüer hesap uzmanları tarafından hesaplanacak maddi zarardır. Aracın trafik sigortacısına, ZMMS limitlerini aşan bir zararınız varsa ve karşı aracın kasko sigortası varsa kasko sigortacısına, araç sahibine, sürücüsüne karşı dava ve talep haklarınız bulunmaktadır.
Manevi tazminat haklarınız bakımından ise; karşı aracın kasko sigortası varsa ve poliçede manevi tazminat klozu varsa kasko sigortacısına, sahibine ve sürücüsüne karşı dava ve talep haklarınız bulunmaktadır.

Öncelikle herkese merhaba ben 4- 5 sene önce trafik kazası geçirmiştim sigorta şirketine şahsen başvurarak maddi tazminatımı aldım şimdi manevi tazminat için avukata verdim benim öğrenmek istediğim alınan maddi tazminat manevi tazminattan düşüyormu (Avukat öyle bir şey der gibi oldu) teşekkürler...

Formdakilere bilgi amaçlı aldığım tazminat miktarları

% 6 özür YAŞ:61 6000 TL
%23 Özür yaş:35 120000 tl (çalışan)

nur1971

Sayın nur1971,

Maddi ve manevi tazminat hakları birbirinden bağımsız olup; bu iki farklı tazminatın birleştirilmesi yahut birbirinden mahsubu söz konusu değildir.

İyi günler

lütfen yardımcı olun annem 2008 yılında 6 aylık hamıleyken aşırı hızlı ve ehlıyetsız bır genc tarafından kazaya uğradı ayağına platın takıldı ve çok acılar cektı hamıle olduğu ıçın uyusturmalar yapılmadı.bız bu sene dava actık ve kaza raporu yok ortada guvence hesabına basvurmak için lazım mış...annemın epıkrızı gordugu tedavıler elımızde. pazartesı gunu de ozur raporu gelecek sıze sorum kaza raporunu nasıl bulcaz adlıyede de cıkmıo yardımcı olun kaza tarıhı 14.07.2008 zaman aşımına gırmesıne 10 gun var

aracla ılgılı hıcbır bılgıye sahıp degılız

guvence hesabından sonuç almamız için avukata gerek varmı

[FONT=Arial][FONT=inherit][FONT=inherit] zamanaşımı süresi;[/FONT][/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=inherit][FONT=inherit] [/FONT][/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=inherit][FONT=inherit]Ölümlü trafik kazalarında 15 yıl,[/FONT][/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=inherit][FONT=inherit]Yaralamalı trafik kazasında 8 yıl,[/FONT][/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=inherit][FONT=inherit]Hem ölü hem yaralı varsa 15 yıl olarak uygulanacaktır.[/FONT][/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=inherit][FONT=inherit] [/FONT][/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=inherit][FONT=inherit]Eğer sadece yaralanmalı bir trafik kazasında uzamış ceza zamanaşımı süresi (8 yıl) içerisinde zarar ya da tazminattan sorumlu olan öğrenilememişse öğrenme tarihinden itibaren 2 yıl içinde de dava açılabilir ancak sadece yaralanmalı trafik kazalarında hiçbir şekilde kaza tarihinden itibaren 10 yıl geçtikten sonra dava açılamaz. Yaralanmalı trafik kazasında süre 8 yıl olup bu süre geçirildikten sonra sorumlu öğrenildiğinde 2 yıllık süre başlar ancak süre kazadan itibaren 10 yılı geçemez.

zamanaşımına daha 1 yıl var
eğer hukuki bilginiz yoksa avukatla hareket etmeniz iyi olur,[/FONT]
[/FONT][/FONT]
[FONT=inherit][FONT=inherit]
[/FONT]
[/FONT]

sevgili kazazede, konuyu hakkında forun aracılıgıyla insanları bilgilendirdiğin için cok tesekkurler.

ben 2012 aralık ayında bir arkadasımın motorunda yolcuyken zemin kayması sonucu sol ayak kaval kemiğimi kırdım.
hastanede 1 hafta kadar yattım ve daha sonra 4-5 ay kadar ayagım alcıda kaldı. Sigortalı bir işte çalışmıyordum o sıra.

şimdi gecenlerde telefonumu nerden buldularsa, beni arayıp tazminat için basvurabilecegimizi, vekalet vermem sonucu %35 gibi bir komisyon karşılığı konuyu takip edecegini söyleyen birileri oldu. ben de bu yazıyı gordukten sonra işlemlerimi kendim yapmaya karar verdim.

bir kac sorum olacak, umarım kısa zamanda cevaplama şansınız olur cünkü bir an evvel işlemlere baslamak istiyorum.

1- epikriz raporu ve adliyeden kaza raporunu aldım, fakat hastaneden maluliyet raporunu almak icin devlet hastaneleri 250 TL gibi bir para talep ediyor. bu meblağyı ödemek zorundamıyım hastaneye ?

2- ayagıma platin takılması gerektigini söylemislerdi fakat ben ameliyat olmayı reddettim, şu an saglıgım ufak tefek sorunlar dışında iyi. yine de heyet raporunda %5 - %10 arası kusurlu cıkmam mümkünmüdür ?
benle iletişim kuran takipçiler, rapor yüzdesinin az olması durumunda, itiraz edip bu oran yükselesiye kadar işin peşinde olabileceklerini söylemişlerdi, bu konuda bir bilginiz var mı ?

simdiden tesekkur ederim.
541 629 5358 no lu telefondayım gerekirse,

Saygılar
Serhat

Sayın Serhat Bey,
Kanunlarımızın izin verdiği vekalet ücreti %15-25 arası olup, avukat olmayan kişilerin sizden aracılık ücreti talep etmesi yasal değildir. Kaldı ki; %35 ücrete %18 KDV eklendiğinde, tazminatınızın neredeyse yarısını kaybetmeniz söz konusudur.

Tazminat hakkınızın belirlenebilmesi için öncelikle maluliyet oranınızın tespiti için kalıcı özürlülük raporu almanız gerekmektedir. Bu raporu, maalesef ki ücretini ödeyerek yetkili hastanelerden alabilirsiniz. Tam teşekküllü devlet hastaneleri, araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinin polikliniklerinden alınan kalıcı sakatlık raporları, itiraz edilebilir raporlardır. Böyle bir itirazla karşılaşma olasılığınız çok yüksek olup, rapora itiraz edilmesi halinde Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne müracaatla hakem hastane belirlenmesi gerekir. Bu prosedür oldukça uzun süren, yorucu, defalarca ücret ödemenizi, birçok kez hastaneye gitmenizi gerektiren ve aleyhinize sonuç doğurabilecek bir yoldur. Dolayısıyla, bu olumsuz sürecin uygulanması yerine Adli Tıp Kurumu veya Üniversitelerin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıklarından rapor alınması daha lehinizedir. Zira; bu kurumların raporlarına itiraz mümkün olmayıp, raporları Mahkemelerce dahi hüküm kurmaya elverişlidir.

Ameliyat önerildiğini ve sizin yaptırmadığınız bilgisini muayene sırasında hekime söylememeniz tavsiye olunur.

Maluliyet oranınız belirlendikten sonra; talep edebileceğiniz tazminat miktarının aktüer hesap uzmanları tarafından hesaplanması gerekecektir. Çünkü, sigorta şirketleri hakkınızdan çok daha az bir miktar teklif edeceğinden, pazarlık aşamasında, yasal hakkınız olan tutarı bilmeniz önem arz etmektedir.

Tazminat tutarının hesaplanabilmesi için;

- Kaza tarihi (ay-yıl)

- Doğum tarihi (ay-yıl)

- Kaza tarihindeki net gelir (gelir belgesi yoksa hesaplama asgari ücret üzerinden yapılacaktır)

- Kesin sakatlık oranı

- Geçici maluliyet (tedavi) süresi, bilgilerinin net olarak verilmesi halinde, derneğimize üye aktüer uzmanlar tarafından ücretsiz olarak hesaplama yapılabilecektir.

Bilgi ve sorularınız için derneğimizi arayarak ya da müracaat ederek, ücretsiz yardım alabilirsiniz.

İyi günler dileriz.
Sigorta Mağdurları Derneği
0232 489 10 90
Cumhuriyet Bulv. Akdeniz Cd. 1/310 Pasaport Konak İzmir

Merhabalar. Daha önce defalarca uyarmamıza rağmen halen baroya kayıtlı resmi sorumluluğu olan avukatlara güvenmektense vatandaşlarımız maalesef çantacı dediğimiz sigorta simsarlarına güvenmekte. Sayın simader in dediği gibi lütfen %10-%20 arası rakamlar dışında çok uçuk rakamlara anlaşmayınız. Taraf avukat ise de anlaşmayınız. Kanunun belirlediği makul ölçüler dışına çıkarak zaten var olan mağduriyetiniz arttırmayınız. Unutmayınız ki avukatların avukatlık kanunundan kaynaklı ve aranızdaki vekalet ilişkiisinden kaynaklı sorumlulugu olup hak kaybına uğrama ihtimaliniz çokca düşüktür. Aksine çantacı dediğimiz simsarların hiçbir sorumluluğu bulunmamaktadır. Lütfen dikkatli olunuz.

Kazazade

Kaza Gecirdim 2 senedir ugraşıyorum bende ama bir türlü para alamadım sigorda acaba para karşılıyormu ayriyetten tazminat dğilde başka bir para karşılaması oluyor mu ? Yardımcı Olacak olan var mı bana

konu nedir, detaylı yazarsan yardımcı olunur, tazminatdan başka nasıl para ödeyecek, ne parası ödeyecek

sevo

Sayın sevo,
Konu hakkında daha detaylı bilgi vermeniz gerekmektedir. Örneğin; iki senedir ne ile uğraşıyorsunuz? Sigorta şirketine başvurunuz oldu mu? Olduysa kabul mü edilmedi? Gerekçe neydi gibi soruları yanıtlarsanız size daha iyi yardımcı olabiliriz.
iyi günler.

sevim hanım kaza dolayısı ile ne gibi bir mağduriyetiniz var. maluliyet mi iş görememezlik mi, vya maddi kaynaklı hasar mı daha ayrıntılı yazarsanız yardımcı olmaya çalışalım.

arkadslarım benim dawam bir hfta önce bitti 2010 yılında kaza yaptım adli tıp 100 de 66 raporum var askerı ucretlı calısodum 205 milyar para aldim maddi manewide az kaldi sonuclanacak sigorta sırketlerı benı aradı yıllrca 90 mılr verelim 120 mılyr alırız dosyanı bize getir die daha faizleri yok bu parada ve 2010 da plıcede yazan rakm175 lira idi

merhabalar ben trafik sigortasına tazminat kapsamında istenilen tüm belgeleri(bodrolar, tutanaklar, raporlar) yolladım ve sistemde eksik evrak gözükmüyor. Bu kapsamda bundan sonraki süreç nasıl işliyor?örneğin sigorta şirketi kaç gün içersinde dönüş yapmalı yasal olarak vs.?

İyi gunler ben turizm sirketinde sehir ici servis soforlugu yapiyordum ise girdigimizde sigortanin yapildigini soylediler ancak 27/06/2015 tarihinde yogun yagis nedeniyle arac kaydi ve orta rofuse cikip agaclara carparak durdum yolculardan sadece birisinin dudagi patladi benim ise sol bacagim sikisti ambulans ile hastaneye gittik rontgen cekildi ama kirik olmadigi soylendi ancak sigortamin olmadigi ortaya cikti diz kapagimda cok agri var ve liflerde zedelenme varmis 15 gun oldu hala uzerine basamiyorum ve isten cilartmislar kaza gunu beni aradilar ve ifademi alacak polislere ise yeni basladigimi soylememi soylediler bende ise yeni basladim o yuzden sigartam yok dedim sizce bu konu hakkinda ne yapabilirim yardimlarinizi bekliyorum cunki issizim ve sikintidayim iyi gunler

(Bisyountud )
Akrabanmiydi ki yalan ifade verdin.
Ikincisi ise yenide girsen is kazası seninki ,ortada kalmışsin iste , sürekli is goremezlik geliri alabilmen icinde yüzde 10 ve uzeri rapor gerekli , kalıcı bir sakatlığın olursa her türlü hakkını ara cok pişman olursun , laf uçar gider , sen kalırsın dertlerinle onun icin dogru karar ver .

bisyountud

Sayın bisyountud,
İş Hukuku kapsamındaki haklarınız konusunda, bir avukattan yardım almanızı öneririz.

Diğer yandan; çalışamadığınız günler ve tedaviniz bittikten sonra kalıcı sakatlık gerçekleşirse bu zararınız için; aracın Kasko poliçesi kapsamındaki ferdi kaza sigortası ile, şayet düzenlenmişse Koltuk Ferdi Sigorta Poliçesi kapsamında tazminat talep edebilirsiniz.

İyi günler

Bey efendi soyle bir durum wardirki ben 1HAFTA OLFU LOKANTADA ISE BASLADIM ICERI SERVIS.YANI KOMI PATRONUM HUKUMET BINASINA.YEMEK.SERWISI MOTORSIKLET`LEN goturmemi istedi ehliyetim yoktu bide kasksiz gonderdi donuste araba sikistirinca direge carpip araba kacti herhangi bir mobesa kayitlarina uladamadik patronumisnkazaraporunu cikartmadi kaza raporlarim kaza krokisi felan hersey elimde ifademi werfim.sikayete bulundum dawa acarsan bi sey kazanamam bnde kendime gore pilanlarim war dedi magdur kaldim ewliyim babam bana bakacak gucu yok

Akrabam deyil sahsi herkes tanir kucuk bir memmleket bizim bura esnafi taniriz kazadan 4 ay gecti hergun beni arayip ifadeni nasil kulanacan fiye bndenolan biteni oda sikistirip yanlis kulan derdi bende cok uzuluyordum magdurdum.biraz manewi destek wermedi beni bir gun disari bile cikarmadi sozu wardi gezdirmedi sakat kalinca gitim karakola.ifademi werdim sikayetci oldum patrondan polisede anlatim.ifademde yanlis ifade kulanm
ami istedi sikistiriyodu

Ben neyapmam.gerekli efennd.bnaafil yardima ihtiyacim war kaza gecirdim.lokanta.motoruylan ayagim koptu magdurm sigortami yaptirdi kaza gecirdigim.gun is kazasina koymadilar araba sikistirdi kacti ehliyetim.yok kask ykk is benim.isim.deyildi.iceride calismaktaydim.bna.bunlari etiler buda.kaderm i

İyi günler. Yakalaşık 1,5 yıl önce kaza yaptım. Annem yaralandı ve şuan platin var. Yaptığım kaza tek taraflı ve kusur tamamen bende.Ehliyetim verdı ve alkollü değildim. Annem yolcu olduğu için sigortadan tazminat alabirimi. İzlememiz gereken prosedür nasıl olur. Saygılarımla.

evet alabilir, kaza nedeniyle maluliyet oranlı rapor alabilirse tazminat alabilir, neler yapman gerektiği bu konunun ilk mesajında detaylı olarak yazılı,

yüzde 15 rapor ,yaş 22 ,maaş asgari ücret trafik sigortasından ne kadarlık bir tazminat alınabilir?

Merhaba Mustafa Bey
2013 yılında Hatayın Belen ilcesinde ben yaya durumdayken yanimdan gecen kücük bir kamyonetin üst ek ilevesi benim kafama carptı ve kafa tasimda kaş bölgesinde catlak oldu bu olay nedeniyle beyin ameliyati gecirdim carpan taraf yüzde yüz kusurlu bulundu ve hicbir sekilde benimle irtibata gecmediler gecmis olsun bile denmedi su an izlemem gereken yol nedir yazilarinizi okudum bana yardimci olabilirmisiniz, gorüsebilirmiyiz

unye5252
kusur durumu nasıl, kaza tarihi ne zaman

Meraklıfb
arkadaşım yapman gerekenler bu konunun ilk mesajında yazıyor, orda yazılanlara göre evraklarını tamamla ve sigorta şirketine müracat et

Karsı taraf yüzde yüz kusurlu özür oranı daha cikmadı ve 23 yasimda gecirdim kazayı suan hala mahkemeligim sonuc ne olur sizce

Meraklıfb
Karsı taraf yüzde yüz kusurlu özür oranı daha cikmadı ve 23 yasimda gecirdim kazayı suan hala mahkemeligim sonuc ne olur sizce

kazazede merhaba,kusur %100 bizdeydi ancak biz araçta yolcu konumundaydık aracın arkasında oturuyorduk,kaza 02.01.2015 tarihinde meydana geldi.

mrb mustafa

kardes banaa da bi yardımcı olsan telefonda konusma sansımız varmı

0533 664 80 00

Bugun heyete girdim beyin cerrah %96 verdi 10 gun sonra raporu alicam yasim 28 calismiyordum 1 mart tarihinde kaza gecirdim 8/8 söför kusurlu

Üst Alt