Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Arkadaşlar Merhaba.
Önemli bir konuda sizlerin yardımına ihtiyacım var. 2014 Şubat ayın da kardeşim trafik kazası geçirdi. Aracı başkası kullanıyordu kendisi ön koltuk da oturuyordu. Kazadan sonra sigortacılar başımıza üşüşmeye başladı. Karşı tarafın sigortasından tazminat almak için yardımcı olacaklarını ve bunun karşılında %20 komisyon istediklerini söylediler. Hiç kimseye vekalet vermedik! Bunların anlaşmalı hastaneleri ve detaylı rapor verdiklerini söylediler. Sanırım amaçları karşı tarafın sigortasından daha fazla para almak için anlaşmalı hastanelerden farklı raporlar çıkartıyorlar. Bizim amacımız sadece maduriyetimiz kadar almak. Kendisi o tarih de öğrenciydi ve tedavi gördüğü sürece okula gidemedi. Gidemediği derslerin devamsızlığından bir kaç dersinden kaldı. Bu konuyu hiç kimseye bulaştırmadan izlemem gereken yol konusun da bana yardımcı olabilir misiniz?
Ayrıca kaza tespit tutanağındaki kusur oranlarını hatırlamıyorum. Yolcu konumun da olduğu için iki aracın sigorta şirketine de talep de bulunabiliyormuyuz. Araçların hangi sigorta şirketi ile anlaşması olduğunu nasıl öğrenirim

Asilzade37

Sayın Asilzade37,
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz.
MADDİ TAZMİNAT hakkınız; daimi ve geçici iş göremezlik zararınız (tedavi süresine ilişkin kayıp ile kalıcı maluliyet zararınız) bakımından; kusurları oranında, araçların trafik sigortacısına, araç sahibine ve sürücüsüne karşı dava ve talep haklarınız bulunmaktadır. Ne kadar tazminat hakkınız bulunduğunun belirlenebilmesi için, öncelikle geçici iş göremezlik süreniz ile kalıcı sakatlık oranınız belirlenmelidir. Bunun için görevli kılınan hastanelerden, kalıcı sakatlık/özürlülük raporu almanız gerekmektedir.
Hiçbir hasar takip veya danışmanlık firmasının, anlaşmalı hastanesinin bulunması veya oranı yükselttirmesi mümkün değildir. Bu yöndeki beyanlar sadece kandırma amacına yönelik yalanlardır.

Tam teşekküllü devlet hastaneleri, araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinin polikliniklerinden alınan kalıcı sakatlık raporları, itiraz edilebilir raporlardır. Böyle bir itirazla karşılaşma olasılığınız çok yüksek olup, rapora itiraz edilmesi halinde Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne müracaatla hakem hastane belirlenmesi gerekir. Bu prosedür oldukça uzun süren, yorucu ve aleyhinize sonuç doğurabilecek bir yoldur. Dolayısıyla, bu olumsuz sürecin uygulanması yerine Adli Tıp Kurumu veya Üniversitelerin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıklarından rapor alınması daha lehinizedir. Zira; bu kurumların raporlarına itiraz mümkün olmayıp, raporları Mahkemelerce dahi hüküm kurmaya elverişlidir.
Bu süreçte, kazaya ilişkin tutanak ve ifadelerin örneğini edinmeniz gerekecektir. Gerekli evraklara, adliyedeki Ceza dosyanızdan ulaşabilirsiniz.
Raporunuz düzenlendikten sonra, belirlenen maluliyet oranı esas alınarak yapılacak aktüer hesap ile hak ettiğiniz maddi tazminat tutarı hesaplanabilecek ve gerekli başvurular yapılabilecektir.
Yaralamalı trafik kazalarında, alabileceğiniz tazminatı hesaplayabilecek kişiler ancak aktüer hesap uzmanlarıdır. Aktüer hesap uzmanı olabilmek için uzun süreli bir eğitim ve sınavların tamamlanması gerekip, Adalet Bakanlığı'na kayıt olmak gereklidir.

Bu tazminat hesabı birçok formüllerle, verilerle ve olayın özelliklerine göre yapılan bir hesaptır. Dolayısıyla, gerek forum sitesinde gerekse etrafta fikir veren, uydurma hesap yapan kişilere ve özellikle hiçbir hukuki donanımı yahut yeterlilik belgesi olmayan hasar takip bürolarına itibar etmemeniz tavsiye olunur. Bu tür uzman olmayan ve gerekli eğitimi almamış kişilerin, kulaktan dolma verdiği bilgiler veya uydurma yolla yaptıkları hesaplar sizi yanıltıcı olacaktır. Bu yanılgılar sonucu da mevcut haklarınıza kavuşma imkanınız ortadan kalkacak, telafisi imkansız hukuki hatalara uğramanız kuvvetle muhtemeldir.
Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılık şirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmaları derneğimizin internet sitesinde inceleyebilirsiniz.
Sigorta poliçesinden doğan tazminat hakları, yasalardan doğan bir haktır. Bu nedenle de, yasal haklara kavuşulabilmesi ancak ve ancak hukuk eğitimi almış ve bu konudaki yeterliliği diploma ve ruhsatname aracılığıyla tescillenen kişiler yani avukatlar tarafından verilecek hukuki yardımla mümkündür.
Avukatlık ünvanı bulunmayan bir kişinin, hak sahiplerini temsili hukuken mümkün olmadığı gibi; aktüer bilirkişi sıfatı olmayan bir kişinin tazminat miktarını hesaplaması da mümkün değildir. Hukuki yeterliliği bulunmayan kişilerin sigorta danışmanı, hasar takipçisi vb. sıfatlarla mağdur kişilere verdikleri bilgiler sadece kulaktan dolma ve eksik bilgilerdir.
Aktüer hesabın ortalama yapılması mümkün değildir. Tazminat tutarının hesaplanabilmesi için;
- Kaza tarihi (ay-yıl)
- Doğum tarihi (ay-yıl)
- Kaza tarihindeki net gelir/devam ettiği okul bilgileri
- Kesin sakatlık oranı
- Geçici maluliyet (tedavi) süresi, bilgilerinin net olarak verilmesi gereklidir. Bu bilgileri iletmeniz halinde derneğimize aktüer hesap uzmanları tarafından tazminat tutarınız ücretsiz olarak hesaplanabilecektir.
MANEVİ TAZMİNAT haklarınız bakımından ise; araçların kasko sigortası varsa ve poliçede manevi tazminat klozu varsa kasko sigortacısına, sahibine ve sürücüsüne karşı dava ve talep haklarınız bulunmaktadır.
Araçların sigorta polielerine ulaşabilmek için, ceza dosyası mevcudundaki ruhsat bilgileri gerekmektedir. Ruhsat fotokopilerini ulaştırmanız halinde, poliçe bilgileri sorgulanarak tarafınıza bilgi verilebilecektir.
Yapmanız gerekenler işlemlerle ilgili bilgi ve sorularınız için derneğimizi arayarak ya da müracaat ederek, ücretsiz yardım alabilirsiniz.
İyi günler dileriz.

Şirketlere para kaptırmak kaygısını taşıyan arkadaşıma septik yaklaşımı nedeniyle hak vermekle birlikte, bir kaç soru sormak da isterim:
Ağır ceza davalarını ya da medeni hukuk alanına giren davaları ayrı birer uzmanlık alanı olarak kabul ediyor muyuz? Davayı kendileri açan arkadaşlarımız avukat parası, dava parası, dosya parası ödüyorlar, bir dünya yasal mevzuatla boğuşmak zorunda kalıyorlar mı? Sigorta şirketlerinin kendi alanında yetkin avukatları hesaplamanızı asgari ücret üzerinden belirlediklerinde ortaya çıkan hak kaybını tekrar tazmin etmek için müvekkiller nasıl bir yol izlemeli? İlgili davanın yanlızca size özel spesifik bir dava olmadığını varsayarsak; konunun uzmanı avukatlardaki emsal davaların, hasar tespit konusundaki bilirkişi heyeti raporlarının sürece pozitif etki edeceği kanısında mısınız?
Bu soruları uzatmak mümkün..
Bu konudaki kişisel önerim, özellikle iş ve trafik kazalarında ücretsiz danışmanlık hizmetlerimizden yararlanmanız; emsal davaları incelemeniz, haklarınızı, alacaklarınızı, yasal mevzuatı ve süreci net bir şekilde takip edebilecek açılımları da sunan kurumsal yapımızla zaman kaybetmeden iletişime geçmenizdir..

Sevgilerimle..

Değerli arkadaşlar: Tek taraflı kaza tanımı, yanlızca sigorta şirketlerinin vicdani sözlüklerinde yer alan bir tanımlamadır. Eğer kaza bir karayolunda olmuşsa, (yani tarlanızda traktörünüzü devirmemişseniz) eğer kaza esnasında alkollü değilseniz ve ehliyetiniz var ise, siz yasal bir hak sahibisiniz. "Virajı alamadım ve şarampole yuvarlandım, yola çıkan köpeği ezmemek için hamle yaparken bariyerlere çarptım, yol kaygandı.." gibi binlerce durum yasal hakkınızı almanıza engel değildir.

merhabalar. trafik sigortasından tek taraflı kaza sonucu para alacağım.alacağım bu paranın vergi ödemesi olacakmı? varsa ben mi firma mı ödeyecek. yani bana yatan paranın vergi ödemesi olacak mı?

urivges

merhaba kardeş ne kadarlık bir maluliyetin var ve ne kadarlık bir ödeme kararı çıktı??

yanlış anlamazsanız tam olarak sağlık sıkıntınız neydi de yüzde 9 rapor verildi acaba

merhaba arkadaşlar.
1 ay önce yolcu konumunda trafik kazası geçirdim. kuyruk sokumumda kırık belimde çatlak var. üniversite öğrencisiyim. sürücü çok yakın bi arkadaşım. kazada 8de 8 kusurlu biziz ışık ihlali olduğu için. sigorta şirketleri zorunlu trafik sigortasından tazminat alabileceğimi söylediler. ve alacağım tazminatın kaza kusurlusuna maddi yönden yansımasının olamayacağını söylediler. bnde sürücüye yansıma olmasını istemiyorum. bu konu hakkında bilgisi olan varmı sürücüye yansıma olur mu? yardımcı olursanız sevinirim

ultrahakan06

Sayın ultrahakan06,

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz.

Yaralamalı trafik kazalarında, alabileceğiniz tazminatı hesaplayabilecek kişiler ancak aktüer hesap uzmanlarıdır. Aktüer hesap uzmanı olabilmek için uzun süreli bir eğitim ve sınavların tamamlanması gerekip, Adalet Bakanlığı'na kayıt olmak gereklidir.

Bu tazminat hesabı birçok formüllerle, verilerle ve olayın özelliklerine göre yapılan bir hesaptır. Dolayısıyla, gerek forum sitesinde gerekse etrafta fikir veren, uydurma hesap yapan kişilere ve özellikle hiçbir hukuki donanımı yahut yeterlilik belgesi olmayan hasar takip bürolarına itibar etmemeniz tavsiye olunur. Bu tür uzman olmayan ve gerekli eğitimi almamış kişilerin, kulaktan dolma verdiği bilgiler veya uydurma yolla yaptıkları hesaplar sizi yanıltıcı olacaktır. Bu yanılgılar sonucu da mevcut haklarınıza kavuşma imkanınız ortadan kalkacak, telafisi imkansız hukuki hatalara uğramanız kuvvetle muhtemeldir.

Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu/sigorta danışmanlık firması açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılık şirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmaları derneğimizin internet sitesinde inceleyebilirsiniz.

Sigorta poliçesinden doğan tazminat hakları, yasalardan doğan bir haktır. Bu nedenle de, yasal haklara kavuşulabilmesi ancak ve ancak hukuk eğitimi almış ve bu konudaki yeterliliği diploma ve ruhsatname aracılığıyla tescillenen kişiler yani avukatlar tarafından verilecek hukuki yardımla mümkündür.

Avukatlık ünvanı bulunmayan bir kişinin, hak sahiplerini temsili hukuken mümkün olmadığı gibi; aktüer bilirkişi sıfatı olmayan bir kişinin tazminat miktarını hesaplaması da mümkün değildir. Hukuki yeterliliği bulunmayan kişilerin sigorta danışmanı, hasar takipçisi vb. sıfatlarla mağdur kişilere verdikleri bilgiler sadece kulaktan dolma ve eksik bilgilerdir.

Aktüer hesabın ortalama yapılması mümkün değildir. Tazminat tutarının hesaplanabilmesi için;

- Kaza tarihi (ay-yıl)

- Doğum tarihi (ay-yıl)

- Kaza tarihindeki net gelir

- Kesin sakatlık oranı, bilgilerinin net olarak verilmesi gereklidir. Bu bilgileri iletmeniz halinde derneğimize aktüer hesap uzmanlarıtarafından tazminat tutarınız ücretsiz olarak hesaplanabilecektir.

Maddi (daimiiş göremezlik zararınız) tazminat haklarınız bakımından; kusurlu aracın trafik sigortacısına, araç sahibine ve sürücüsüne karşı dava ve talep haklarınız bulunmaktadır. Bu sorumlulardan hangisine başvuracağınıza kendiniz karar verebilirsiniz. Ne kadar tazminat hakkınız bulunduğunun belirlenebilmesi için, öncelikle tedavinizin sonuçlanıp, kalıcı sakatlık oranınız belirlenmelidir. Bunun için görevli kılınan hastanelerden, kalıcı sakatlık/özürlülük raporu almanız gerekmektedir.

Tam teşekküllü devlet hastaneleri, araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinin polikliniklerinden alınan kalıcı sakatlık raporları, itiraz edilebilir raporlardır. Böyle bir itirazla karşılaşma olasılığınız çok yüksek olup, rapora itiraz edilmesi halinde Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne müracaatla hakem hastane belirlenmesi gerekir. Bu prosedür oldukça uzun süren, yorucu ve aleyhinize sonuç doğurabilecek bir yoldur. Dolayısıyla, bu olumsuz sürecin uygulanması yerine Adli Tıp Kurumu veya Üniversitelerin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıklarından rapor alınması daha lehinizedir. Zira; bu kurumların raporlarına itiraz mümkün olmayıp, raporları Mahkemelerce dahi hüküm kurmaya elverişlidir.

Bu süreçte, kazaya ilişkin tutanak ve ifadelerin örneğini edinmeniz gerekecektir. Gerekli evraklara, adliyedeki Ceza dosyanızdan ulaşabilirsiniz.

Raporunuz düzenlendikten sonra, belirlenen maluliyet oranı esas alınarak yapılacak aktüer hesap ile hak ettiğiniz maddi tazminat tutarı hesaplanabilecek ve gerekli başvurular yapılabilecektir.

Diğer yandan; aracın kasko poliçesi bulunması halinde, ferdi kaza teminatından da ayrıca tazminat alma hakkınız bulunmaktadır.

Manevi tazminat haklarınız bakımından ise; karşı aracın kasko sigortası varsa ve poliçede manevi tazminat klozu varsa kasko sigortacısına, sahibine ve sürücüsüne karşı dava ve talep haklarınız bulunmakta olup, bu sorumlulardan hangisine başvuracağınızı kendiniz seçebilirsiniz.

Rücu konusunda ise;

Ancak aşağıda sayıllan hallerden birinin varlığı halinde, sigorta şirketi tarafından size ödenecek tazminatın, araç sahibine rücu edilmesi mümkündür. Yani, bu haller yoksa, araç sahibi bakımından her hangi bir sorun bulunmamaktadır:

Sigortalıya başlıca şu nedenlerle rücu edilir:
a) Kasıtlı olarak çarpılması,
b) Sürücünün ehliyetinin bulunmaması
c) Sürücünün yasal sınırın üzerinde alkollü olması ve kazanın bu nedenle gerçekleşmiş olması
d) Araçta istiap haddinin aşılmış olup, kazanın bu nedenle gerçekleşmiş olması

Bilgi ve sorularınız için derneğimizi arayarak ya da müracaat ederek, ücretsiz yardım alabilirsiniz.
İyi günler dileriz.

slam bu gün heyete girdim sadece biryerden yüzde 5 yazdı yaş 31 esnafım ne kadar para alırım. yarın göz ve çene içinde verecekler şayet onlardan almasam yüzde5 e nekadar para alırım.

Sevgili arkadaşlar acil olarak bana cvp yazarsanız cok sevinirim.Sigorta şirketi Benim % 18 sağlık kurulu raporuma 4,500 tl tazminat belirtmiş.bu doğru bir rakam mıdır acaba.parayı almam gereklimi dir.İş kazasından dolayı bir banka tarafından ferdi kaza sigortam yapılmış.poliçemde Teminat Limit 25.000 tl yazıyor.ve sigorta şirketi 25.000 tl nin % 18 rapor olanı kadar para veriyor.buda 4.500 tl yapıyor.kaza gecirdigimde 37 yasındaydım.okudugum yazılarda hep yüksek miktar tazminatlar veririyor.fakat bana veriren 4.500 tl komık ücret değilmi.bu konuda ne yapmalıyım acaba.

cumaliman
hesaplama doğru, ferdi kaza sigortasında hesaplama bu şekilde yapılır, sen diğer trafik sigortasıyla karıştırma olayı.trafik sigortasının hesaplanma şekli farklıdır

Tesekurler kazazede fakat poliçeçde su husus da var
Kaza sonucu sürekli sakatlık teminatı
sigortalının poliçe teminatına giren bir kaza sonucu bedeni olarak sürekli bir sakatlığa maruz kalması durumunda kendisine poliçede yazılı limitler ve ferdi kaza sigortası genel koşulları çerçevesinde sürekli sakatlık tazminatı odenir. Diyor.
Diğer bir maddede aynen bunlar yazıyor
Hesap Ekstresi/Borç Bakiyesi( yalnızca asıl kart sahibi için geçerlidir) diyor
Sigortalının ferdi kaza sigortası Genel Şartlarına giren bir kaza neticesinde vefatı veya daimi maluliyeti halinde
a) Sigortalıya ait .....bank kredi kartının"son hesap bakiyesi"nde belirtilen borç tutarı
. B) Son hesap kesim tarihi ile söz konusu kaza tarihine kadar gecen surece yapılan onaylanmış ve madde (a) da belirtilen"Son hesap bakiyesi"ne dahil edilmemiş harcamalar toplamı poliçe üzerinde belirtilen limitler dahilinde karsılanır.
.....bank sigortalının borç bakiyesi miktarı kadar menfaattardır diyor.Acaba bu ne demektir bu maddeye dayanarak tazminat işteyemezmiyim daha fazla
. Ferdi kaza vefat/sürekli sakatlık 25.000 tl
. Ekstre borç bakiyesi. 15.000 tl
. Kredi kartı calınma
. beher kart 150 tl
. yıllık toplam. 1.500 tl
. Gasp/kapkac nakit para. 1.000 tl
. Çanta anahtar cüzdan ehliyet kimlik 3.500 tl
. Yazıyor bunlara dayanarak sadece 4.500 tl tazminat odemeleri normal mi acaba.bu konuda da bilginiz varsa sevinirim cvp'ınızı en kısa zamanda bekliyorum.Simdi den teşekkürler

Bes yil once bir akrabamiz traktorle calisirken traktorun devrilmesi sonucu hayatini kaybetti. Traktoru kullanan kendisiydi . Geriye kalanlari sigortadan tazminat alabilirlermi ?

slam bu gün heyete girdim sadece biryerden yüzde 5 yazdı yaş 31 esnafım ne kadar para alırım. yarın göz ve çene içinde verecekler şayet onlardan almasam yüzde5 e nekadar para alırım.

Merhabalar konuyla ilgili araştırma yaparken sitenizi buldum ve durumumu sizlerle paylaşmak istedim ben 1998 yılında trafik kazası geçirdim ve 2 yıl yatalak yatmak zorunda kaldım 3-4 defa bacagımdan ameliyat oldum sonuç sol bacagım sag bacagımdam 2 cm kısa kaldı geçen zaman içinde bacagımda egiklik durumu meydana geldi biz 2 arkadaş motosiklet le giderken ana yolda bize araba çarptı kusurun büyük oranı karşı tarafta idi hatırladıgım kadarıyla bir arkadaşım bana kaza yaptıgım için para alabilecegimi söyledi fakat sizlerin dedigi gibi bir şahıs bütün evraklarla ilgilencek ve ben vekalet verip bütün evrak işlerini onun yapacıgını söyledi masraf olarakda hakedilen paranın %32 oranında o şahsa ödeme yapacakmışım bende olur bi görüşelim dedim ama asla vekalaet vermem tanımadıgım bir kişiye sizce bu durumda ne yapmam gerekiyor aradan uzun bir zman geçti karşı tarafta ne sigorta ne kasko hiçbir şey yoktu aradan 17 yıl geçti kaza ile ilgili elimde hiç bir evrak bulunmuyor sizce ne yapmam gerekiyor teşekkür ederim

ali007

Sayın ali007,

TRAFİK KAZASI TAZMİNAT DAVALARINDA ZAMANAŞIMI:
YARALAMA 8 SENE
ÖLÜM 15 SENE
ÖLÜ + YARALI 15 SENE şeklindedir.

Bu durumda sizin davanız zamanaşımına girmiştir. Lütfen sizden vekalet ve benzeri evraklar isteyen kişilere itimat etmeyiniz.

iyi günler.

bakın kardeşim kazaaedenin yazdıklarının bir kısmı doğru ama hepsi değil tek taraflı kazalarda 01.06.2005-01.06.2015 tarihleri arasında ise sürücüde tazminat alabiliyor bu rarihi geçmiş ise sadece yolcular alıyor. biz ankara borosu olarak bu karara itiraz ettik ve hala dava yargıtayda cevap bekliyoruz ama şunu çok iyi bilinki kazazede arkadaşımın yazdıklarını yapmak gerçekten çok kolay değil

istenen komisyon oranı % 32 olması zaten yasal olarak mümkün değil % 30' geçemez ayrıca vekalet konusunda ise evet herkeze zaten güvenmeyin ve sözleşme yapmadan ve avukatlık belgelerini görmeden asla vekalet vermeyin

eğer kaza tarlada oldu ise alamazsınız ama yolda oldu ise kaza raporuna bakılır

bakın arkadaşım bu işlere sigorta şirketleri karışmaz karışsa dahi ticari firmalar olduğu için ne kadar az para verirlerse o kadar fazla kar ederler bu işlerin çözüm merci mahkemelerdir.

06. 02. 2015 tarihinde tek taraflı kaza yaptım. Yolcu konumundaydim. 29.10.1992 tarihinde doğdum aylık 2400 bodrolu net gelirim var. 8 ay istihirhatim var belgelerle beraber. %5 rapor verecekler aktüer hesabı yapılmasını istiyorum. Bana yardımcı olur musunuz?.

Merhabalar. Aylık aldığınız veya alabileceğiniz gerçek ücret üzerinden bir hesaplama yapılacaktır.

Themis25 yazmış olduğum maaş almış olduğum ücret dogrudur. İlginiz için teşekkürler.

incebilal

Sayın Bilal İnce,

Verdiğiniz bilgiler uyarınca, derneğimize üye aktüer hesap bilirkişileri tarafından, kalıcı iş göremezlik zararınız 58.847 TL. olarak hesaplanmıştır.

Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılık şirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmaları derneğimizin internet sitesinde inceleyebilirsiniz.

İyi günler dileriz.

merhabalar kazazade

aracımızla kaza yaptık bizde 0 kusur var ama ortada benim araçla beraber 3 araç var aracın biri %75 digeri %25 kusur tespit edildi
elimde %20 saglık kurulu raporu var ekiprz herşey var
ama karşı taraftaki iki aracın sigortasından da tazminat alabilirmiyim ?
ve %20 az bi oranmı? ve bu orana sahip kişi şöfor degil
yaşıda 26 çalışmıyor ögrenci

teşekkürler

özelden mesaj atamıyorum problem oluyor bana facebbok yada başka iletişim aracıyla biraz daha yardımcı olurmusun arkadaşım sana zahmet kusura bakmazsan eger

mesajlar gelmiyor forumdan biraz daha yardımcı olurmusun
raporda 2 yıl geçerli süresi var diyor
maddi kaybım çok oldu
ve aynı zamanda eşim elini ve omuzunu tam olarak kullanamıyor
sigorta şirketi neden vermez bir fikrin varmı ?

Ozgererhan sen tazminat alırsın % 20 cok düşük değil çok iyi bir mikysr alırsın bundan emin ol.ugradmsya değer sana oneri pes etme.banada çok diyen dedi ugrasmaya değmez vermezler diye fakat ben aldım tazminat sigorta şirketlerinden.o kadar çok uzunda surmuyor.onemli olan raporun kaza tutanakları vede tazminat iltiyorum diye dilekçe yazıp imzalayacaksın.trafik policesindeki sigorta şirketinin adresine posta yolu ile tahuttlu olarak yolla.ve her gün de ara sigorta şirketini ne durumda diye dosyam.

slm arkadaşlar benim yüzde 16 çıktı buna nekadar para alırım kaza sırasında yaş 31 idi ,kaza tarihi 16.08.2014

Üst Alt