Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

bu sigorta direkt tazminat davası açmadan para veriyomuş bunun içi ne yapmalı

kazazede

Sayın Kazazede bey;

Size öncelikle çok teşekkür etmek isterim, bu açık yürekli ve dürüst davranışınızdan dolayı
yeterince açıklayıcı bir bilgi olmuş ama sakat kalan arkadaşlara yazılmış bir yazı olduğunu düşünüyorum,
bizim durumumuz farklı, kaza tarihinde 46 yaşında olan eniştemiz kendi üzerine kayıtlı 2011 model TEB çetelemden çektiği krediyle aldığı araçla 2012 yılında 17 yaşındaki oğlunun kullandığı araçla, sola dönüş yaptığı sırada, diğer şeritten gelen aracın çarpmasıyla rahmetli oldu, yeğenim babası olduğu için ceza almadı, fakat ehliyeti olmadığı için kasko aracın bedelini karşılamadı, halen kazada perte ayrılan aracın taksitlerini kız kardeşim bizim yardımlarımızla ödemekte, maddi olarakta çok zorlanmakta, kaza raporuna göre 1. derece yeğenimin kullandığı araç, 2.ci derecede enişteme çarpan araca kusur verilmiş durumda, halen herhangi bir sigorta şirketine müracaatta bulunmadık, kendimiz müracaatta bulunsak işin içinden sizin gibi çıkabilir miyiz? bilmiyorum, önce Allah, sonrada sizlerin yardımıyla maddi ve manevi tazminat ile sigorta şirketine müracaatlar konusunda bize yardımcı olursanız işin üsetsinden geleceğime inanıyorum, bizden deneyimlerinizi esirgemezseniz çok sevinirim, kız kardeşim kaza olduğunda 35, erkek olan yeğenlerim 17, 13, 7 ve kız olanda 4 yaşlarındaydılar.

Şimdiden TEŞEKKÜRLER.

sayın metturel
başınız saolsun, sizin mesajlarınızı takip ediyorum , sizinki biraz araştırılması gerekli, sürücünün ehliyetsiz olması sigortanın elini güçlendiriyor,
benim şahsi düşüncem, ehliyetsiz sürücü hariç diğer destekten yoksun kalanlar için trafik sigortası tazminat ödemesi gerekiyor ve bu ödediği tazminatı büyük bir ihtimalle sürücüye rücu ettirecektir diye düşünüyorum, ama hukuki olarak araştırılması gereken bir durum sizinkisi,hukuki yardım alarak araştırın bence,
şu yargıtay kararını bir inceleyin http://image.haber7.com/files/yargitay_karari.docx
bu durumla ilgili başka yargı kararları varsa araştıralım.

birde şöyle bir karar var kusurun tamamı yegeninizde değilmiş, %25 karşı araba kusurlu olduğu için karşı arabanın sigortasından % 25 oranında destekten yoksun kalma tazminatını alacaklar, biz diğer %75 için nasıl hakkınız varmı onu araştıralım
http://www.kazanci.com.tr/gunluk/hgk-2011-17-2.htm

yine şöyle bir karar ar bu karar işinize yarayabilir, eger bu kazanın oluşu tamamen yetersiz ehliyet nedeniylemi oluştu, yeterli ehliyeti olsaydı yine bu kaza olurmuydu bu konunun hukuki olarak işlenmesi gerekli
http://www.kararara.com/forum/viewtopic.php?f=48&t=13206

([FONT=Verdana]b) Genel Şartlar’daki hükme göre, sigortacının işletene rücu edebilmesi için “kaza, aracın gereken ehliyetnameye sahip olmayan kimseler tarafından kullanılması sonucu” meydana gelmiş olmalıdır. Daha açık bir anlatımla,“kazanın oluşu” ile “yeterli ehliyetnameye sahip olmama” arasında “uygun nedensellik bağı” bulunmalı; başka bir deyişle, kaza, yeterli ehliyetnameye sahip olmamanın bir sonucu olmalı, kaza ile yetersiz ehliyetname arasında “neden-sonuç” ilişkisi kurulabilmelidir.[/FONT]

[FONT=Verdana]c) Yukardaki açıklamalar çerçevesinde somut olaya eğildiğimizde, sigortacının rücu hakkını kullanabilmesi için, kaza, yeterli ehliyetnameye sahip olmamanın bir sonucu olmalı; başka bir deyişle, kazanın nedeni, (B) sınıfı sürücü belgesiyle kamyon kullanan (ölen) sürücü NAZMİ TEKİN’in kamyon kullanmada acemiliği ve yetersizliği sonucu olmalı, kazanın oluşunda başka bir (dış) etken bulunmamalıdır.)[/FONT]

Son düzenleme:
Hocam merhabalar acil cevap verirseniz sevinirim.ben 5 ay önce motosiklet ile kaza yaptım dayim önde ben arkadaydim dayimin ehliyeti yok ama motor sigortası var.trafiğin olmadigi köy yolunda kaza yaptıkyani trafik raporu tutanak falan tutulmadı ambulans aldi bizi motoruda bizimkiler alip götürmüşler benim kaval kemigim kirildi kazada ameliyat oldum ayağımda şuan platin var.bugün tanimadigim bir avukat aradi bu konuda hakkimin olduğunu belirtti şimdiye kadar boyle birşey bilmiyordum çok rica etsem bunu açıklar misiniz

arkadaşlar ben 2006 kasım da kaza yaptım şu an hala tazminat alma hakkım var mı 10 yıl dolmadı

şirtketkaza
yapmış olduğunuz kazada ölüm olayı varsa zamanaşımı 15 yıldır, sadece yaralamalı kaza ise zaman aşımı süresi 8 yıldır.

Buna göre zamanaşımı süresi;

Ölümlü trafik kazalarında 15 yıl,
Yaralamalı trafik kazasında 8 yıl,
Hem ölü hem yaralı varsa 15 yıl olarak uygulanacaktır.

Eğer sadece yaralanmalı bir trafik kazasında uzamış ceza zamanaşımı süresi (8 yıl) içerisinde zarar ya da tazminattan sorumlu olan öğrenilememişse öğrenme tarihinden itibaren 2 yıl içinde de dava açılabilir ancak sadece yaralanmalı trafik kazalarında hiçbir şekilde kaza tarihinden itibaren 10 yıl geçtikten sonra dava açılamaz. Yaralanmalı trafik kazasında süre 8 yıl olup bu süre geçirildikten sonra sorumlu öğrenildiğinde 2 yıllık süre başlar ancak süre kazadan itibaren 10 yılı geçemez buna göre nasıl oluyo acaba

Çok teşekkürler Kazazede bey;

Sizin gibi dostlar olduğu sürece kimse yolunu şaşırmaz
İşleride yolunda gider.

Arkadaşlar yarın yine tazminat davasi 3. duruşmam var ve Adli tip raporum 3 ay olmasına rağmen daha mahkemeye gelmemiş. Yarın ki dava da yine ertelenecek galiba.
Şimdi sizlerden fikir almak istiyorum, yarın 3. Duruşma olacak ve ben şimdiye kadar ki duruşmalara katılmadım hiç vekalet verdiğim avukatım katıldı. yarın ki duruşmaya bende katılmak istiyorum avukatimla beraber, BENİM DURUŞMAYA KATILMAM TAZMİNAT DAVASINA OLUMLU KATKI SAĞLAR MI? Yarınki duruşmaya katılsam davaya olumlu etken olurmu?

adli tıptan rapor gelmediyse boşuna gitme şahin, ertelenir zaten, rapor geldikten sonra karar duruşmasına katılırsan iyi olur diye düşünüyorum.

Mustafa abi, evet abi ertelenecek ama tazminat hesabına gitmeden son duruşma olabilir. Çünkü rapor geldiği zaman duruşma günü beklenmeden "tazminat hesaplanmasina"gönderilmesini talep edecek avukatım. Bu durumda benim katilmamda olumlu olur diye düşünüyorum, enazinda hakim benim tekerlekli sandalyeye mahkum oldugumu görür:) :) bakici tazminatinda indirim yapmaz:) :)

arkadaşlar ben kaza geçirdim maluliyet oranını gösterir rapor alıyorum kazadan önce gözümde sıkıntı vardı ama kazada gözümün damarları kesildi görmeme derecesine geldi maluliyete girer mi nasıl olur

Mrb yokmu konyada trafik kazasında uzman bi avukat yada yardimci olacak birisi

Kazazede mrb ben 3 ay önce trafık kazası sonucu bacamda tıbıa plota kırığı oluştu ve bacağıma Platın kondu doktorum bana 4 gecıcı rapor verdı 4 Aydan sonra iş bası dedi raporum bitikten sonra tam teşekküllü hastaneden heyete girebilirmiyim tedavim bitmiş oluyomu bide benim ssk yok geçici iş göremezlik parasını trafık sıgortasından taleb edebilirmiyim kusur karşı taraftA ve benim gibi tıbıa plota kırığı olan varmı vars su an Nasıl

Mrb kazazede Bnm de basımdan böyle bır olay gectı yapacakların sunlar: önce unıverste hastanesıne gıdeceksın kazadan dolayı is gücü kaybı oranı ıcın başvuru yapacaksın onlar sana 1 sene ıyılesmesı ıcın Zaman verecekler 1 sene sonra almış olduğun raporla karşı tarafın araç sıgortasına başvuru yapacaksın,sıkayetci olduysan karşı taraftan ceza mahkemesı suç oranları belli olacak buna göre tazmınat alcaksın sıgorta eksık ödeme yaparsa sıgorta ya maddı sana çarpan kısıyede manevı tazmınat davası açacaksın bu ıslemler ha deyınce olmuyor ortalama 2ıle3 yıl sürüyor bende beklıyorum ve kendıne avukat tutmanı onerırım ve avukat olmayan kısılerle bosuna vakıf harcama Bnm bildıgım bunlar

Iyı günler Bnm basımdan 1 yıl önce trafık kazası gectı unıverste hastanesıne is gücü kaybı icin nisan 1 sene 4 ay tedavı suresı verdı ,devlet hastanesıne özür oranı ıcın 2 yıl sureli %44 engelli belgesı verdi ceza mahkemesı devam edıyor tazminat almak icin nısan ayına kadar bekleyıp raporu aldıktan sonramı başvuru yapacam.

Merhaba arkadaşlar 13.03.2014 tarihinde araç içi kaza geçirdim.bizim araçta 2 kişi karşı araçtan da bir kişi vefat etti.karşı araç 8 de 8 kusurlu bulundu.ben araçta yolcu mahallindeydim.adli tıp %13.5 rapor verdi.devlet memuru olarak görev yapıyorum ve o zaman ki maaşım 2550 liraydı.yaşım 33 ve 3 çocuk babasıyım.bu verilere göre ne kadar tazminat alabilirim.yardımcı olursanız sevinirim.teşekkür ederim.

tesanud

Sayın tesanud,

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz. Aktüer hesap uzmanları tarafından yapılan hesaplama sonucu, bildirdiğiniz veriler uyarınca, kalıcı sakatlık maddi zararınız 154.609,00 TL. olarak hesaplanmıştır.

Yaralamalı trafik kazalarında, alabileceğiniz tazminatı hesaplayabilecek kişiler ancak aktüer hesap uzmanlarıdır. Aktüer hesap uzmanı olabilmek için uzun süreli bir eğitim ve sınavların tamamlanması gerekip, Adalet Bakanlığı'na kayıt olmak gereklidir. Bu tazminatın miktarının, ilgili formüller kullanılmadan hesaplanması veya yaklaşık bir şey söylenmesi imkansızdır. Size bu yönde bilgi veren hasar takipçileri veya aktüer uzman olmayan hukukçular sadece kötüniyetli şekilde kandırma amacı gütmektedirler.

Bu tazminat hesabı birçok formüllerle, verilerle ve olayın özelliklerine göre yapılan bir hesaptır. Dolayısıyla, gerek forum sitesinde gerekse etrafta fikir veren, uydurma hesap yapan kişilere ve özellikle hiçbir hukuki donanımı yahut yeterlilik belgesi olmayan hasar takip bürolarına itibar etmemeniz tavsiye olunur. Bu tür uzman olmayan ve gerekli eğitimi almamış kişilerin, kulaktan dolma verdiği bilgiler veya uydurma yolla yaptıkları hesaplar sizi yanıltıcı olacaktır. Bu yanılgılar sonucu da mevcut haklarınıza kavuşma imkanınız ortadan kalkacak, telafisi imkansız hukuki hatalara uğramanız kuvvetle muhtemeldir.

Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılık şirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmaları derneğimizin internet sitesinde inceleyebilirsiniz.

Manevi tazminat haklarınız bakımından ise; karşı aracın kasko sigortası varsa ve poliçede manevi tazminat klozu varsa kasko sigortacısına, sahibine ve sürücüsüne karşı dava ve talep haklarınız bulunmaktadır.
Sigorta Mağdurları Derneği

Selam Admin K.gelsin çok güzel bir konuya deyimmişsin motorsiklette arkadaşımla gidiyorduk ben arkada yolcu konumundaydım trafik kazası oldu ve kusur 8de6 karşı tarafta benim kazayla bi ilgim alakam yok fakat mağduriyetim var 1 ay işsiz kaldım göz kapağım düştü ve şu anda halen düşük vaziyette burnum kırıldı ameliyat oldum ve cam parçaları kollarımı parçaladı faça izi gibi duruyor yüzümde cam parçaları izleri var ve o camları aldırmak içinde ameliyat oldum ve önümüzdeki ayda da göz kapağı ameliyatım var sigorta şirketinden tahmini ne kadar ücret alabilirim

genco277

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz. Tazminat haklarınız ile ilgili işlem başlatabilmeniz için tedavi sürecinin tamamlanmış olması gerekmektedir.

Genel olarak tazminat haklarınız ise şöyledir:

Maddi (daimi ve geçici iş göremezlik zararınız) tazminat haklarınız bakımından; aktüer hesap uzmanları tarafından hesaplanacak maddi zarardır. Aracın trafik sigortacısına, ZMMS limitlerini aşan bir zararınız varsa ve karşı aracın kasko sigortası varsa kasko sigortacısına, araç sahibine, sürücüsüne karşı dava ve talep haklarınız bulunmaktadır.

Maddi zararınızın hesabı için öncelikle geçici maluliyet süreniz ile kalıcı sakatlık oranınızın belirlenmesi gerekmektedir. Tam teşekküllü devlet hastaneleri, araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinin polikliniklerinden alınan kalıcı sakatlık raporları, itiraz edilebilir raporlardır. Böyle bir itirazla karşılaşma olasılığınız çok yüksek olup, rapora itiraz edilmesi halinde Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne müracaatla hakem hastane belirlenmesi gerekir. Bu prosedür oldukça uzun süren, yorucu ve aleyhinize sonuç doğurabilecek bir yoldur. Dolayısıyla, bu olumsuz sürecin uygulanması yerine Adli Tıp Kurumu veya Üniversitelerin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıklarından rapor alınması daha lehinizedir. Zira; bu kurumların raporlarına itiraz mümkün olmayıp, raporları Mahkemelerce dahi hüküm kurmaya elverişlidir.

Maluliyet oranı belirlendikten sonra, sakatlık tazminatınızın miktarı belirlenebilecektir. Bu tazminatın miktarının, ilgili formüller kullanılmadan hesaplanması veya yaklaşık bir şey söylenmesi imkansızdır. Size bu yönde bilgi veren hasar takipçileri veya aktüer uzman olmayan hukukçular sadece kötüniyetli şekilde kandırma amacı gütmektedirler.
Yaralamalı trafik kazalarında, alabileceğiniz tazminatı hesaplayabilecek kişiler ancak aktüer hesap uzmanlarıdır. Aktüer hesap uzmanı olabilmek için uzun süreli bir eğitim ve sınavların tamamlanması gerekip, Adalet Bakanlığı'na kayıt olmak gereklidir.

Bu tazminat hesabı birçok formüllerle, verilerle ve olayın özelliklerine göre yapılan bir hesaptır. Dolayısıyla, gerek forum sitesinde gerekse etrafta fikir veren, uydurma hesap yapan kişilere ve özellikle hiçbir hukuki donanımı yahut yeterlilik belgesi olmayan hasar takip bürolarına itibar etmemeniz tavsiye olunur. Bu tür uzman olmayan ve gerekli eğitimi almamış kişilerin, kulaktan dolma verdiği bilgiler veya uydurma yolla yaptıkları hesaplar sizi yanıltıcı olacaktır. Bu yanılgılar sonucu da mevcut haklarınıza kavuşma imkanınız ortadan kalkacak, telafisi imkansız hukuki hatalara uğramanız kuvvetle muhtemeldir.

Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılık şirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmaları derneğimizin internet sitesinde inceleyebilirsiniz.

Sigorta poliçesinden doğan tazminat hakları, yasalardan doğan bir haktır. Bu nedenle de, yasal haklara kavuşulabilmesi ancak ve ancak hukuk eğitimi almış ve bu konudaki yeterliliği diploma ve ruhsatname aracılığıyla tescillenen kişiler yani avukatlar tarafından verilecek hukuki yardımla mümkündür.

Avukatlık ünvanı bulunmayan bir kişinin, hak sahiplerini temsili hukuken mümkün olmadığı gibi; aktüer bilirkişi sıfatı olmayan bir kişinin tazminat miktarını hesaplaması da mümkün değildir. Hukuki yeterliliği bulunmayan kişilerin sigorta danışmanı, hasar takipçisi vb. sıfatlarla mağdur kişilere verdikleri bilgiler sadece kulaktan dolma ve eksik bilgilerdir.

Aktüer hesabın ortalama yapılması mümkün değildir. Tazminat tutarının hesaplanabilmesi için;

- Kaza tarihi (ay-yıl)
- Doğum tarihi (ay-yıl)
- Kaza tarihindeki net gelir
- Kesin sakatlık oranı
- Geçici maluliyet (tedavi) süresi, bilgilerinin net olarak verilmesi gereklidir.

Manevi tazminat haklarınız bakımından ise; karşı aracın kasko sigortasıvarsa ve poliçede manevi tazminat klozu varsa kasko sigortacısına, sahibine ve sürücüsüne karşı dava ve talep haklarınız bulunmaktadır.
Sigorta Mağdurları Derneği

Herkese iyi akşamlar. 28.07.2012 tarihinde yolcu olarak bir trafik kazası geçirdim. Aracı eşim kullanıyordu ve kaza tek taraflıydı. Eşimin kusuru tespit edilemedi. Kaza tarihinde 41 yaşındaydım. Doğum tarihim 10.06.1971. Şube müdürü idim ve yaklaşık 2850 TL alıyordum. Adli Tıp Kurumu maluliyet oranımı %15 olarak belirledi. Bilirkişinin aktüeryal hesabını bekliyorum. Yaklaşık ne kadar alırım?

Yanı sıgorta sırketınden tazmınat almak ıcın ceza davasının bıtmesı mı gerekıyor,dıyelimli mahkeme 1,5yıl surdu ve karşı taraf 8/8kusurlu bulundu o Zaman'da taZmınatı faızlemı alınacak

Üst Alt