Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

@kafası kırık
lütfen tam bilmediğimiz veya emin olmadığımız konularda yorum yaparken biraz daha dikkatli olalım, kesin ifadeler kullanmayalım
@incebilal
evet doğrusunu yapmışsınız avukata vermekle, inşallah iyi bir oran alırsınız, dava açıldığı için adli tıp verecek sizin oranınızı ve aşagıdaki cetvele göre verecek
[FONT=Calibri]ÇALIŞMA GÜCÜ VE MESLEKTE KAZANMA GÜCÜ KAYBI ORANI TESPİT İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ[/FONT]

Teşekkür ederim kazazede. Baktım ama pek anlayamadım. 3 kez ameliyat oldum 1.cisi köprücük kemiğime 8 cm platin takıldı. 2.cisi korokoid ile kürek kemiği arasına vida takıldı. 3 amelyat im ise sağ omuz yuvasında kemik büyüme yapmış impegement ameliyatı oldum. Yani kemik torpulendi. 1 hafta sonra adlı tıpa randevu verecekler. Tahmini oran ben 12 dedim yasal olarak kaça denk geliyor sizce bu ameliyatlar bilginiz var mı? .

Kazazede sigorta şirketleri hangi hastaneleri daha çok ciddiye alıyo

Aktüerya dediğimiz destekten yoksun kalma tazminatıda mevcuttur. Hem siz hem sizin sayenizde geçmini sağlayanlar bu tazminattan faydalanır. Avukatınız varmış. Avukatınıza güvenin derim. Aktüerya bilirkişileride size ne kadar tazminat çıkabileceğini hesaplarlar. Bu hesabı avukatınızında aktüerya da uzmanlığı varsa yapabilir. Kulaktan dolma bilgilerle kafanızı karıştırmayın.

Tam teşekküllü hastaneler her zaman daha çok ciddiye alınır.

arkadaşlar merhaba
öncelikle hepinize teşekkür ediyorum böyle faydalı konulara zaman ayırdığınız için. Benimde bu konuyla ilgili bilgi almak istediğim bir meselem var. yaklaşık 3 ay önce evin önünde 8 yaşındaki oğluma araba çarptı. Kalça kemiği kırıldığı için 3 aydır yataktaydı yeni ayağa kaldırabildik. biz şöförden şikayetçi olmadık ama geçenlerde sigortacı birisi nasıl bulmuşsa numaramı beni arayıp tazminat hakkımızın olduğunu bildirdi bende onlara güvenmediğim için konuyu geçiştirdim. şimdi benim merak ettiğim kaza raporu elimizde yok bu halde tazminat alabilirmiyiz. selamlar

merhaba ben 09/02/2015 tarihinde motorsikletimle bir araca çarptım kaza tutanağında 8/2 ben 8/6 karşı taraf suçlu ve benim sağ femur kemiğimde küt kırık var platin takıldı bu nedenden dolayı dizim 10-15 cm gibi açık kalıyor diz üstü oturamıyorum bir çok yerde bununla ilgili sorun yaşıyorum adli tıp kaçta kaç oran verir birde bacağımdaki platinin alınmasının bu orana etkisi olurmu.

Bir arkadaşım "borçlar kanunu 76. madde"den dolayı dava sürerken ödeme yapılabileceğini söyledi. Acaba kedni davamda kullanılabilir mi diye internette biraz araştırdım fakat iş hukuku ile alakalı olarak yorumlar gördüm. Trafik kazasına binaen açılmış tazminat davalarına ilişkin bir şey göremedim. Acaba bu iş kazası olmayan, trafik kazasına binaen açılmış tazminat davalarında kullanılabilir mi?

Merhaba, 12.11.2015 tarihinde arkadaşıma ait motosiklet ile trafik kazası yapmışım kendimi hastanede buldum. Kaza sonrası sol bilek ile dizim arası platin ile, sağ kalça kemiğim platin ile, sol omuzum platin ile baştan yaratılmış ve sağ elim parçalı kırık nedeni ile tedavi edildi. Henüz iyileşmediler ama sol ayak ve solkolumda sinir tahribatları var. Kazada polis raporuna göre yer kayganmış ve yolun başka hatası yokmuş. Yoldan cıkıp orta refüjlere çarpmışım suç oranı nedir bilmem. Bu durumlarıma göre motosikletin sigorta şirketinden tazminat alabilirmiyim ilerleyen zamanlarda¿

Aktüer hesaplama nasil yapılıyor bilgisi olan varmı arkadaşlar hangi cetvel kullanılıyor.

@Kandirsel kaza da yolcu konumundaysaniz sizin kusurunuz olmaz, kazadan 1 yıl sonra tedavin sonu sürecinde kalıcı işgücü kaybı belirtir oran yazılı (örnek %10) şeklinde rapor alıp sigorta şirketine başvuru yapabilirsin.

@murat7044 Yargı ve SGK Kurumları tazminat hesabinda pmf 1931yaşam tablosunu kullanırlar.

@kafası kırık evet bahsettiğiniz şekilde avans geçici ödeme tazminatı trafik kazası tazminat davasında da istenebilir, ama bu sekilde benim dava da dahil Hakim/hakimler kimsenin davasinda avans geçici ödeme talebini çeşitli bahanelerle kabul etmeyip hep erteliyorlar.

Merhabalar. Ben yaklaşık olarak 4 ay önce bisikletimle yaya geçidinden geçerken iş makinasıyla çarpıştım. Kazada sağ ayak tibia ve fibula kemikleri kırıldı. Ameliyatla dizden bileğe kadar çivi takıldı ve muhtemelen 2 ay daha raporla 6 ay raporlu olacağım. Kaza raporunda kepçe operatörüne birinci derece bana ise tali kusur verildi. Şahıstan şahsi olarak şikayetçi oldum, fakat daha sonra şikayetten vazgeçtim. Şahıstan maddi manevi herhangi bir talepte bulunmayacağım.

Kazadan sonra bir sigorta şirketiyle anlaştım. Şimdi vekalet vereceğim. Fakat bu uğraşılmaya değer mi arkadaşlar? Sigorta danışmanı maddi kazancımın olacağını söyledi fakat, ben tatmin olamadım. 1 sene sonra Hastaneden yuzde bildiren rapor alınacakmış. Sizce benim durumuma rapor çıkar mı?

Devlet memuruyum ve kaza zamanında 2950 tl maaş alıyordum.

Merhabalar 03.01.2015 tarihinde kaza yaptım. Bulunduğum aracı arkadaşım kullanıyordu.Araç arkadaşın babasına aitti. Arkadaş viraja biraz hızlı girince yoldaki buzlanma nedeni ile araç kaydı ve bariyerlere çarptık. Kolumda humerus denilen bölgede parçalı kırık oluştu. Ameliyatla koluma platin taktılar. 10 gün hastanede yattım,45 gün de rapor aldım.Bu süre içerisinde avukata başvurdum. dün itibari ile mahkemem oldu mahkeme adli tıpa sevk etti. Ankara adli tıp ancak eylül ayına randevu verebiliyormuş. bir sene geçmesine rağmen kolumda güç kaybı ve ağrı oluyor. Size sorum şu olacak adli tıp tahminen bana yüzde kaç rapor verir. Ve tahmini alacağım tazminatı hesaplayabilir misiniz. Bu arada yaşım 37 iki çocuğum var o dönem belgelenebilir maaşım 4000 tl eşimin o dönemki maaşı 2500 tl.
Bir sigorta şirketi 15.000 tl civarı alırsınız demişti.İlginize teşekkür ediyorum.

cihannüma öncelikle geçmiş olsun Şuan kolunuzda haraket kısıklığı veya platin varmı.
güç kaybı için hastaneye gidip EMG çekilip bunu kanıtladınızmı 4000 maaşınız varsa 15.000 gibi komik bir rakam almazsınız merak etmeyin

kazazede
kardeş güvence hasabına başvuru dilekçe örneği var mı elinde. yardımcı olursan sevinirim

arkadaşım herhangi bir dilekçe örneğine gerek yok, gerekli evrakları hazırla ve basit bir dilekçe ile müracat edebilirsin

guvencehesabi

Yeni çıkan trafik sigortası hakkında bilgisi olan var mı acaba?

kazazede
merhaba güvece hesabına başvuruda bulunacağım fakat bir konu kafama takıldı. yardımcı olur musunuz? trafik kazasından dolay dizimde kalıcı özür oluştu. ama ben kazadan sonra karşı tarafa şikayetçi olmadım. o yüzden kamu davası açılmadı kaza tespit tutanağım var ama kusur oranı belirtilmemiş karşı tarafın asli kusuru var. yinede tazminat alabilir miyim.

Karşı tarafa asli verilmiş ise size tali kusur verilmiştir. Güvence hesabına neden başvuruyorsunuz karşı aracın sigortası yok mu?

Merhaba yaklasık 7 ay önce trafık kazası gecirdim tek taraflı kaza yaptık ben yolcu konumuydaydım omuzum kırıldı be dız kapagım parcalandı ayagıma platın taktılar ayagımda sakatlık kaldı para almam için 1 yıl gecmesi gerekiyormus bırı geldi hemen parano vıkarıcam dedi vekalet verdim simdi ise benı sallıyor surekli bu verdıgım davadan vazgecebilirmıyım 1 yıl beklenmesi sart mı bu yuzden dolayı kimse işe almıyor cok mahdur kaldım eşimden ayrıyım nafaka yatıramıyorum 2 cocugum var ne yapabılırım bılmıyorum

Vekalet verdiğiniz bir avukat mi? Dosyanızı mahkemede mi?
Mahkemedeyse zaten süreç başlamıştir.
Mahkemenin sonuçlanmasıni bekleyeceksiniz.

Merhaba;
Araç eşimin annesinin üzerine ve sigortalıda o.Araçta kasko yok. Sadece trafik sigortası var.
1-) bundan yaklaşık 6 ay önce eşimin babasının kullandığı hususi camlıvan ile aracın yol dışına çıkması ile yan yatması sebebiyle ( kazanın oluşmasında başka araç yok.) yanında oturan eşinin bel kırılması sonucu yaklaşık 11 platin takıldı. Eşimin babasının ise burnu kırıldı. Bu durumda araç içindekilerin tazminat alma hakkı var mıdır?

2-) Aynı araçla dün yine, eşimin kardeşinin kullanması sırasında aracın yol dışına çıkması ile yan yatması sebebiyle kaza oluştu.( kazanın oluşmasında başka araç yok.) Araçta eşimin kardeşi ve babası vardı. Eşimin kardeşinin çene kemiği kırılmış ve beyinde kalıcı olmayan bir ezilme meydana gelmiştir. Bu durumda herhangi birinin tazminat alma hakkı var mıdır?

Her iki durumda da sigortalıya herhangi bir zararı dokunur mu ?

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun
1. Kazada eşinizin tazminat alma hakkı vardır.
2. Kazada Eşinizin babasında mağduriyet varsa onun alma hakkı vardır.

Öncelikle geçmiş olsun
1. Kazada eşinizin tazminat alma hakkı vardır.
2. Kazada Eşinizin babasında mağduriyet varsa onun alma hakkı vardır.

Merhaba;
Öncelikle cevabınız için teşekkürler.
1. ve 2.kazada eşim araçta yoktu. 1.kazada beli kırılan eşimin annesi.Eşimin annesi aynı zamanda sigortalı.

Yanlış okumuşum araç kendi üzerine olduğu için anneniz taazminat alamaz

size son bir soru daha sormak istiyorum. 2.kazada yaralanan eşimin kardeşinin sigortası bağkur. Fkat bldiğim kadarı ile 2 aydıan fazladır ödeme yapmıyor. Bağkurda 60 günden fazla ödeme yapmaması dolayısı le sağlık hizmeti alamıyor. Trafik kazalarında SGK ücret almdan tedavi gerçekleştiriyor diye biliyorum. Kusurlu sürücüdede bu geçerlimidir.
Teşekkürler.

Trafik sigortası şöförün masraflarını karşılamaz haklılık derecesi kadar belki karşılama yapabilir.

Merhabalar sizlere bir şey sormak istiyorum 2008 yılında yaya halindeyken ticari bir taksi bacağımın üzerinden geçti ve bacağıma platin takıldı o dönem 3 ameliyat geçirdim ve o süreçte sağlığım daha önemli diyerek şikayetçi olmadım ama geçen bir arkadaşımın bu konuda beni bilgilendirmesiyle trafik sigortasına dava açmak istiyorum hastane epikirizlerim ameliyat raporlarım ve adli raporum var. pilaltinler de daha bacağımda çıkartılmadı ama bana hayatımı engelliyecek herhangi bir etkisi yok topallama vb. gibi yineede dava açabilirmiyim hastaneden ek bir rapor almam gerekir mi?

Üst Alt