Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

[FONT=sans-serif]ELVİNA [/FONT]Öncelikle geçmiş olsun ;

Hastaneden trafik kazasına bağlık sağlık kurulu raporu almanız gerekiyor ama dava açacaksanız rapora gerek yok çünkü adli tıpa sevk edecekler sizi bir dava 3 yıldan aşağı sürmüyor normal başvuruyla almanız en güzeli

ben 2008 yılında tarfik kazası geçirdim.%10 sürekli engel durumum oluştu ama gerek bilgisizilik gerekse üşengeçlikten hiç araştırmadım.2015 yılında bir kaza yapan arkadış bana detaylarını anlattı ve ben 2016 yılında trafik sigortasından maddi tazminat almak için başvurdum. hala sonuç yok ama bu konuda bilgi sahibi olanlar varsa

1.ben 2008 yılındaki maaş gelirime mi yoksa güncel maaş gelirime mi göre aktüer hesap yapılacak?

2.2008 yılındaki maaş bordroma göre hesaplama yapılacaksa gecikme zammı uygulanacak mı?

3.trafik sigortasından maddi tazminat alanlar varsa süreç ne kadar sürer?

bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim, rabbim ne tazminatı nede kazayı kimsenin başına vermesin

selam ve dua ile

cevap vercek arkadaşlara şimdiden teşk.ler

ayrıca yazdığım bilgilerde eksiklik bulunmakta onaları tamamlamak adına;
ben hususi otoda yolcuydum, karşı tarafın alkollü olduğu polis ve mahkemece kayıt altına alındı,
2008 yılında 1500 tl maaş alıyordum,şuanda 3700 tl alıyorum.
ne kadar taminat alabilirim.

öncelikle geçmiş olsun;

2008 ilk 6 ayına kadar En üst limit 100.000 TL 6. ayından sonra 125.000 TL dir.
1- 2008 tarihindeki maaşınıza göre yapılır
2- 2008 yılında başvurunuz olsaydı yasal faiz uygulanırdı.
3- Trafik sigortasından normal başvuru ile tazminatınızı almak 3-5 ay içerisinde alırsınız tabi bazı sigorta şirketleri dahada geç ödeme yapabiliyor.

Kendi fikrim olarak eski bir kaza ve maaşınız o zamam yüksek poliçenin tamamını veya yakın mevla alırsınız düşüncesindeyim.

ben bir aracıya verdim belgeleri,
benden son maaş bordromuda istedi.
direk başvurduk, dava açsak mı daha iyi olurdu bilmiyorum.
şirket medikal inceleme yapıyormuş bir aydan fazladır
daha bitmedi incelemeleri
hayırlısı verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler

Sizden şimdiki maaş bodrosunu istemesi boşuna medikal incelemeler uzun sürebiliyor dava açmayarak en güzelini yapmışssınız paranızı aldıkdan sonra 2. para alma şansınız olacak o zaman ararsanız yardımcı olurum

Yen üye oldum. Öncelikle herkese geçmiş olsun.
Siteyi ekim 2015 ten beri takip ediyorum. Çok faydalı bir site hazırlayanlara çok teşekkür ederim.

Ağustos 2015'te araç içi ölümlü-yaralanmalı trafik kazası geçirdim. Arabada yolcuydum.
2 tane sorum olacaktı.Cevaplayan çıkarsa sevinirim.
1-Sigorta şirketi iadeli taahhütlü postayla yazı göndermiş. 1 ay içinde sağlık kurulu raporunu göndermezsem dosyamın kapatılacağını tazminat hakkımın yanacağını söylüyor. Bu doğru mu?
2-Tazminat hesabında gelir nasıl hesaplanıyor? Yani ben öğretmen olduğumdan okullar açıkken gelirimle yaz tatilindeki gelirim 1000 TL farklı. Kaza tarihine kadar aylık gelirim 3600 tl civarında ama ağustos 2015 te 2700 tl. Bu durumda son maaş mı dikkate alınır yoksa 8 ayın ortalaması mı?

Ayrıca kazadan dolayı boyun bölgesinde omur kayması ve disk yırtılması oluşmuştu.3 ay önce boyundan ameliyat oldum.
Boynuma kafes denen bir sistem takıldı. Boyunda kalıcı hareket kısıtlaması oluştu. Kolda ağrı ve iki parmakta da uyuşma var.
Sağlık kurulu raporu için de başvurdum bazı tahlillerden sonra rapor umarım önümüzdeki hafta çıkacak.

sosa sigorta

vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim.
yazınızda 2.para alma şansından bahsetmişsiniz,
2.para konusunu nbiraz açarmısınız.

Hocam dosya kapanmaz merak etmeyin ama cevap vermekte fayda var kaza zamanindaki bodro onemli ama oncesinde yuksek olan ayi cikartmakdada fayda var gecmis olsun.

2. Para sizin kendinizin yapacagi bir durum olsa anlatirim ama sigortacilarin isi.

muallim06
1- sigorta şirketine rapor almadanmı başvurdunuz, rapor almış olsanız bile eger uzuv kaybınız yoksa kazadan sonra 1 yıl geçmeden alınan raporları sigorta şirketi dikkate almaz, alsa bile oranı düşük gösterir ve tazminatınızı eksik öder.dosyanız kpanması söz konusu olamaz, yaralamalı kazalarda zamanaşımı 8 yıldır, kazada ölüm olayı varsa 15 yıldır, yani sizin kazanın zamanaşımı 15 yıldır.
2-tazminat hesaplmasında kaza anındaki maaşınıza göre hesaplanır, ama siz öğretmen olduğunuz için ek ders ücretlerinide isteyebilirsiniz ama sigorta şirketi dikkate alırmı orası bilinmez, siz dava yolunu seçmemişsiniz herhalde, dava yolunu seçseydiniz hiç bir hak kaybına uğramazdınız.
dava yolundan şaşmayınız, anlaşma yoluna gitseniz eksik ödeme olacağı için daha sonra yine dava açacağınız için en baştan dava açmanızı öneririm.

sosa sigorta selamlar

bana aracı döndü bugün 32.900 tl önermişler lütfen cevaplamanızı rica ederim
ben 2008 yılında kaza olduğu ayda 1.408,00 TL net 1.800,00 TL bürüt ücret alıyordum
ben araçta yolcuydum karşı taraf alkollüydü.
kaza tarihinde 28 yaşında ve evliydim.
tam teşekküllü heyet raporumu aldım oran %6 çıktı şimdi bu rakamı kabül etmelimiyim?
cevaplamanız temennisiyle iyi günler

Iyi rakam vermişler bence alın sonra dava açrsınız

Evet ibraname imzalamadan ödeme yapmıyorlar ama yine de tahkim komisyonuna itiraz edilebildigini biliyorum.
Yanlış bilgilendirmek olmasın benim ki tamamen tahmin ve onsezi %6 oranına göre çok yüksek vermediler ise de çokta düşük vermediler diye düşünüyorum. Tabi ki aktüer hesabını bilen birileri daha iyi cevap verecektir.

[FONT=sans-serif]israfil27 [/FONT] Gelen paranı al itiraz etmeyin daha sonra tahkimden farkını alırsın.

Davayı sadece sakatlık oranının %6 dan yüksek olduğunu düşünüyorsan dava açarsın adli tıpa gider tekrar raporun çıkar ve değerlendirirler.

Herkze mehrba bi konu hakinda birsey sorcakdm 2008 yilinda kza gecrdim ve % 20 rapor aldm akciger yirtlmasi vardi ve doktur incelnmesinde arter kan gazi testi solnum raporu istediler gonderdim onlari doktur rapor verirken degrlerin normal amelyt gecrdgin icin % 20 rapor verdm dedi hala incelmede ne zmn belli olur sizce

Son düzenleme:
Dosyanız medikal incelemede anladığım kadarıyla ama medikal firmanın kaç günde incelediği belli olmuyor.

s.a arkadaşlar 2yıl önce tek taraflı kaza yaptım ve felç kaldım.yeni düzenlenen sigorta kanunuyla tazminat alabilirmiyim teşekkür ederim

Ben 2 ay önce evraklarımı hazırlayıp sigorta şirketine göndermiştim. O zaman tedavim devam ettiği için sağlık kurulu raporu olmadan sadece adıma dosya açılması için gönderdim. Ölümlü-yaralanmalı kazalarda zaman aşımı süresinin uzun olduğunu biliyorum. Buna rağmen sigorta şirketi 1 ay içinde sağlık kurulu raporunu isteyip göndermediğimde dosyamın kapanacağını söyleyince şaşırdım. Bundan dolayı da hemen ertesi gün rapor için hastaneye başvurdum,raporum daha çıkmadı.
Sigorta şirketini bu konu için telefonla aradım.Hakkımın ölmeyeceğini sadece rapor gönderilinceye kadar dosyanın rafa kaldıralacağını söylediler.
Bu siteyi takip eden biri olarak mahkeme yoluna gitmeden, herhangi bir aracıya gerek duymadan daha çabuk tazminatı alacağımı düşündüm.Oran belli olduktan sonra sitede aktüerlerce tazminat tutarı hesaplanabiliyor.Bu da sigorta şirketinin vereceği tazminatın eksik olup olmadığı hakkında bilgi verecektir.

[FONT=sans-serif]muallim06 [/FONT]Evraklarınızı yollamışssınız belliki kendiniz yapıyorsunuz işinizi sağlık kurulu raporunu aldıkdan sonra onuda alın yollayın dosyanız incelenir ödeme yaparlarsa gönderirler burdan aktüerya yaptırsanızda kişisel bir başvuru olduğu için onlar kendi kafalarına göre hesaplayıp yollarlar...

kazazede bir sorum olcaktı tek taraflı kaza geçirdi pederle valide validenin dalağı aldılar evrakları hazırladık epikriz raporlarına kadar yok kurul rapaoru istiyolar yok şunu yok bunu şirket epikrizde zaten dalağın olmadığı belli illa rapor olcak diyolar ne yapmammız lazım

paranın ödenmesi ne kadar zaman alıyor bide bulunduğum yerdeki hastaneye ne raporu diye müracat edicem tek bir doktoradanmı alıcam raporu yoksa valideyi krulamı sokucam hastane 70 yataklı olmasına rağmen tam teşküllü değil bizim hastane diye sallıyo yok burda olmaz dir bakanlığı listesine baktım bizim hastanenin ismi var rapor veren hastaneler listesinde

kazazede ve bu platformda herkesi bilgilendiren bilinçlendiren tüm arkadaşlardan Allah razı olsun.Geçirdiğim trafik kazasıyla ilgili sigorta şirketlerinden eksik miktar aldığımı daha önce burda belirtmiştim.Fakat o bilgiler biraz eksikti.ve bende derdimi tam anlatamamıştım.Şimdi tüm bilgilerle fazla detaya girmeden soruyorum.Yardımcı olursanız sevinirim. Kazada yolcu konumundayım.vertabra kırığı..adli tıp oranım %11.2 .devlet memuruyum.kaza sırasındaki yaşım 30 ve o tarihteki maaşım : 1.780,00 Bulunduğum aracın kusur oranı %75 ve ödenen rakam 34.500 diğer aracın kusur oranı %25 ve ödenen rakam 17.000. yüzde dağılımına göre bi dengesizlik olduğunu düşündüğümden bulunduğum aracın sigortasıyla görüştüğümde bana aktüer hesaplamasındaki miktarın 46.000 olduğunu fakat hatır indirimi adı altında 11.000 civarında bir kesinti yapıldığını söylediler.bu konuyla ilgili yaptıkları kesinti doğrumudur.

[FONT=sans-serif]runo_6161 [/FONT]Kaza tarihi kaç acaba
hatır indirimi hususi araçta yolcu olarak bulunduğunuz için yapıyorlar bunu...

[FONT=sans-serif]edremitli [/FONT]Evrakları eksiksiz yollarsanız rapor alıp sigorta şirketiyle devamlı bağlantıda olursanız 2 veya 3 ay içerisinde sonuç belli olur
devlet hastanesi veya eğitim araştırma hastanesi varsa daha hızlı olur yada üniversite hastanesi duyduğum kadarıyla biraz sıkıntılıymış rapor konusunda balıkesir hastaneye gidip trafik kazasına bağlı rapor almak istiyorum diyin dilekçenizi sunun.

Bilmiyorum ama ögrenmeye çalışayım bir umut varmı sizce?

sosa sigorta

trafik kaza tutanagında hata oranımi göremedim nerde yazıyor acaba sosa sigorta

Ayhan bey dalgınlığıma gelmiş tek taraflı kısmını okumadım tek taraflı kusurlı kazalarda sadece vefatlarda ödeme yapıyorlar

Üst Alt