Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

slymn38
Sirketin verdigi miktari kabul edersem tekrar rapor istemez evet o yuzden direk mahkemeyle bağ kurmak istiyorum gereken parayi teklif etmeyeceklerinden eminim

simader
Kaza tarihi:17.02.2010 yaşım: 10.01.1996 universite okuyorum yani çalışmıyorum tesekkurler

sosa sigorta
Evet ama bu duzelebilir durumlarda gecerli yani uzuv kaybinin duzelmeyecegi icin mahkeme durumu cok uzatmayacagini dusunuyorum dediginiz gibi tekrar gonderiyormus adli tip raporu icin yani bu aldigim %15 rapor gecersiz sayilicak zaten devlet hastanesinden almistim raporu yani bi universite hastanesinden alsaydim daha iyi olurdu o yuzden tekrar adli tip raporu istemeleri benim icin iyi olacagini dusunuyorum

Ben yanlış anlamışım kusura bakmayın bence dava açmayın adli tıpdan daha fazla çıkıyor bazı durumlarda hasarın ne olduğunu bilmediğim için yorum yapamıyorum bulunduğunuz şehrin üniversite hastanesinin yanı rapor alınıp sigortaya başvurulur dava çok uzun sürüyor

Tek taraflı araç içi şoför tazminati hakkındaki güncel durum nedir bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?

on-off

Benim bildiğim yolda veya trafik işaretlemelerinde bir kusur yoksa.Genelde bir kusur olmuyor.Tazminat alamaz.Ölümü halinde yakınları destekten yoksun tazminatı alır diye biliyorum.

Tek taraflı kazalarda şöförün tazminat alabilmesi için 1.Araçda teknik arıza olması gerekir 2. Yolda bir sıkıntı olması lazım

2yıl önce trafik kazası sonucu engelli kaldım.%98 raporum var.Tek taraflı bir kaza sigortadan para alamadım.Kaskodan para alabilirmiyim arkadaşlar teşekkür ederim

Sayin ayhan bey kaza oluşumunu detay vererek anlatabilirseniz daha net cevaplar verebiliriz.geçmiş olsun diliyoruz 26ayhann

hasar.destek kazadan sonra hasar şirketine %15 olarak dosyayı verdim.vekaleti de verdim.1 yıl oldu ve avukat dosyayı önderdiğini söylüyor.fakat ben e devletten yargıtaydaki dosyalar diye girince göremiyorum.ne yapmam gerekiyor sonuçta vekalet verdim ve haklı olduğum %76 ağır engelli çıktığım bi kazada

Son düzenleme:
Selam bende motorsiklet ile arabayla carpistim 9 ay oldu %96 engelli raporu aldım benim kazada sadece karşı tarafın ifadesi ile kusuru bana bulmuşlar ben hastanede iken kazadan 14 gün sonra polis ifademi aldı kimseden davacimisin dedi acemiligime gelmiş değilim demisim şimdi kazada beni gören 3 kişi şahit buldum karşı tarafın istese bana çarpmaya biteceğini ama direk panik yapıp carptigini söylediler bu 9 aydan sonra bi mahkeme hakkım varmı yeniden değerlendirme olabilir mi yada olmasa bile bendeki kusur %90 yani bi %10 kalıyor bununla da tazminat alabilir miyim sonuçta kalıcı ozrum varcyasim 35 iki çocuğum var herkeze çok geçmiş olsun.

Afacan4848

bana kalirsa bu isle ilgilenen bi avukatla gorusun detayli olarak belki bunu okuyan avukatlar size mesaj yoluyla ulasirlar
tazminat alma olasiliginiz cok yuksek
kusur orani azda olsa iyi bir tazmiinat alirsiniz takipcisi olun dosyanizin

Kaza tutanağında asli kusur lumu yazıyor yoksa %90 diye bir kusur belirtmezler sadece karşı tarafın bir kusuru bulunmadığı kanaatine varılmıştır yazar

Sayin erci öncelikle geçmiş olsun diliyoruz.e devlette görülmeyen dava açılmamış demektir.UYAP sisteminde bazen bu hatalar olabilmekte yine de her ihtimale karşı sigorta şirketinizi ariyarak dosyanizin açılıp açılmadığıni yada hangi yöntemle açıldığını (dava,basvuru) kontrol etmeniz gerekmektedir.

Sayin afacan öncelikle geçmiş olsun diliyoruz.öncelikle tutulan raporun doğruluk derecesini olcebilmek için trafik bilirkişi raporu düzenleterek bu konuda bilgi sahibi olmanız ve çıkan rapora göre de kusur tespit davası açılıp açılmayacağı kararı verilebilir.haklılık dereceniz olan %10 diye bir rapor şekli yoktur.8 üzerinden değerlendirilerek tutulan bir rapor vardır öncelikle bu oranida öğrenmeniz gerekmektedir.

arkadaşlar dosyamızın medikal incelemsi bitti aktüerde hesaplamasıda yapılmış arıyorum dosyanız inceleniyor nihai sonuç için diyolar ne kadar sürer bu sallıyolarmı bizi sizce oyalama taktiğimi daha ne kadar bekleriz ne yapmamız gerek

Afacan4848

Sayın Afacan4848,

Tazminat talebinize ilişkin hukuk davanızın, sürücüden şikayetçi olup olmamanız ile ilgisi bulunmamaktadır.

Açacağınız tazminat davasında kusur oranlarının tekrardan tespiti için bilirkişi incelemesi yapılmasını ve tanık dinlenmesini talep etme hakkınız bulunmakta olup, %10 kusur dahi karşı tarafa yüklenirse tazminat hakkınız bulunmaktadır.

İyi günler dileriz.

Sigorta Mağdurları Derneği

merhaba ocak 2015 da kaza yaptım ilk raporumu %69 verdiler dava açtım avukat aracılığıyla kusur oranı %50 bana %50 karşı tarafavermiş ne kadar tazminat alırım ve dava ne zaman sonuçlanır

hasar.destek sosa sigorta dava açalı 1 sene oldu ne kadar sürer ne kadar tazminat alabilirim geçirdiğim kaza 01.2015 doğum tarihim 07.1984,gelir asgari ücret, %69 rapor kusurluluk oranı %50 bana %50 karşı tarafa

Son düzenleme:
tek taraflı oldugu için alkol yok ehliyet var.
sadece tek tarâflı suçlu ben oldugum için ödeme yapmıyor
sosa sigorta

@kafası kırık
bende yeni fark ettim iş yeri asgari ücret üstünden göstermiş ozamanlar bordro imzalamdığım için bordrodaki aylığımı görmüyordum neyseki işyerim resmi bir kurum sayıldığından dernek olduğundan yapılan maaş zamlarım yönetim kurulu kararına geçmişti bu kararlar doğrultusun sgk il müdürlüğüne itiraz ettim.tabi ben yeniden maluliyetimin belirlenmesi için adli tıpa sevkim olacak benimde benim aklıma takılan kazadan sonra ki zamanlarda aylıkalrım ve maaş zamlarım belli birde emekli oldum yine sgk tabi destek primi ödiyerwek çalışıyorum bunlarıda ibraz etmem gerekiyor değilmi 2011 den itibaren aldığım tüm aylıkalrı ibraz etmem gerekiyor sen bilirsin ben avukata sormadım utandım kazadan sonra emekli olup iki aylık almanmın tazminatıma artı etkisimi olur eksi etkisimi olur bunu düşünüyorum.

sulh ve ibra protokölünü yolladımız halde parayı bir türlü ödemiyolar çıkan paramız belli evraklar tamam cevapta veremiyolarlar arayınca yok biz size ödeme gününü mesaj atıcaz falan filan evraklar tamam olduktan sonra 8 gün değilmi yasal süre 1 aydır sallıyolar bizi napsak bi akıl veren olurmu icraya yada avukatamı verelim napalım

Merhaba paylasimlariniz ve verdiginiz bilgiler icin tesekkurler simdiden benimde sorum olucak annem 7 ay once bindigi dolmus minibuste yolculuk yaparken aracin frenleri patliyo ve sofor araci sola yatiriyo o kazada annemin sag kolu omuzdan 3 yerinden kiriliyo doktor platin takmak istemedi aylarca bekletti sonunda iyilesmedi bu ay doktor ameliyat edip platin takti bu hafta dikisleri alincak sonrasinda fizik tedavi vs... annem ev hanimiydi aylardir tek basina evde kalamiyor ihtiyaclarni tek basina karsilayamiyor piskoljiside cok kotu dolmuslara binmiyo artik bende sigortadan para talep etmek istiyorm bu konuda fikrinizi paylasir yardimci olursaniz sevinirim tesekkurler simdiden

Gurkan16

çok geçmiş olsun. annenizin tedadivisi bittikten sonra sağlık kurulundan alacağı rapor ile başvuru yapabilirsiniz.
tedavi süresi boyunca olan iş göremezlik ödemesini sigorta şirketleri yapmıyor. bunun yanında psikolojiye binaen alınan raporlara itiraz ediyorlar.
bir avukat tutun ve dava açın. adli tıp iş göremezlik süresini de belirtir ordan da bir hak kaybınız olmaz. ayrıca adli tıpın psikoojik değerlendirmesi de önemli, sigorta şirketleri adli tıp raporlarına, değerlendirmelerine itiraz edemez.
bu önemli bir durum psikiyatriden destek alın mutlaka.

Tesekkurler peki ben simdi avukat tutmadan evraklari tamamlayip sigorta sirketine gondersem herhangi bir odeme yapilmaz mi bu hafta kaza tespit tutanagini aldim cuma gunude hastane heyetinden maluliyet raporu basvurusu yapicaktim

kafası kırık

Maalesef sigorta şirketleri adli tıp raporuna da itiraz edebiliyor:(
Adli tıp bana %100 iş göremez raporu verdi, sigorta şirketi itiraz etti, mahkeme hakimi de sigortanın itirazını kabul edip yeniden rapor istedi.

Gurkan16

yaparlar. evraklarınızı tamamlayın gönderin sigorta şirketine. sağlık kurulunun size vereceği rapor kalıcı, sürekli ibareli olmalı ona dikkat edin.

enes75

hocam bildiğim kadarıyla istanbul adli tıp son nokta. ona itiraz olmuyor diye biliyorum.

enes75

hocam bildiğim kadarıyla istanbul adli tıp son nokta. ona itiraz olmuyor diye biliyorum.[/QUOTE]
Maalesef adli tıp raporu olsada itiraz hakkı olabiliyormus, yaşanmış örnek benim dava da oldu ve adli tıp raporuna itiraz ettiler hakim de itirazı kabul etti.

Üst Alt