Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Kazazede

Sa herkese ben geçen hafta salı günü karşı dan karşıya geçerken adimi.mi caddeye attığı gibi sOL ayagmi ezdi ve uç kırık oluştu bunlar içinde 2 implate takilacak benim sigortadan para almam için ne yapmam lazım nasil bir yol izlemam ne gibi evrakları hazırlanan lazım bu sigorta danışmanları yapıştı %30 lük bi istekle vekalet vermemi ve isimi coEbileceklerini söylediler ben bilmerigim için direk tamam dedim ama araştırınca illa bir aracı gerekmediğini ogrendim maddi durumu çok kötü olan biriyim ve ailenin calismamam ihtiyacı var banq lutfen yardımcı olurmuaunuz allah riZasi için

kazazede sosa sigorta

bu konuda yardımcı olursanız sevınırım tazmınatı davayı acmıs oldugumuz tarıhtekı asgarı ucret uzerınden mı goruyolar yoksa karar tarıhındekı asgarı ucret uzerındenmı ?

kazazede ve bu platformda herkesi bilgilendiren bilinçlendiren tüm arkadaşlardan Allah razı olsun.Geçirdiğim trafik kazasıyla ilgili sigorta şirketlerinden eksik miktar aldığımı daha önce burda belirtmiştim.Fakat o bilgiler biraz eksikti.ve bende derdimi tam anlatamamıştım.Şimdi tüm bilgilerle fazla detaya girmeden soruyorum.Yardımcı olursanız sevinirim. Kazada yolcu konumundayım.vertabra kırığı..adli tıp oranım %11.2 .devlet memuruyum.kaza sırasındaki yaşım 30 ve o tarihteki maaşım : 1.780,00 Bulunduğum aracın kusur oranı %75 ve ödenen rakam 34.500 diğer aracın kusur oranı %25 ve ödenen rakam 17.000. yüzde dağılımına göre bi dengesizlik olduğunu düşündüğümden bulunduğum aracın sigortasıyla görüştüğümde bana aktüer hesaplamasındaki miktarın 46.000 olduğunu fakat hatır indirimi adı altında 11.000 civarında bir kesinti yapıldığını söylediler.bu konuyla ilgili yaptıkları kesinti doğrumudur.itiraz etmelimiyim

runo_6161

Kalan bakiyeniz var. Hem durumunuzdan dolayı hem de sigorta şirketlerinin kullandığı yaşam tablosundan dolayı. mahkemenin kullandığı yaşam tablosu arasında ciddi fark var. Mahkemelerde sonuç hep daha fazla çıkar yani. Vakit kaybetmeden bir avukat ile anlasın ve mahkemeye gidin.

Kolay gelsin sigortaya yaptigim nasvuru sonucu belli bir miktar odeme yapilacak ibraname imzalanmak sartiyla.
Fakat ibranamede gayri kabulu rücu maddesi var
Birde rücu etme hakki tamamen sirketin olacak

Sorum sofor bendim tek tarafli bir kaza kusur %100 bndeydi bunlara dayanarak sirket bana dava acip benden
Para talep edermi

slymn38
herhangi bir rücu olayı olmaz, ehliyetin varmış, alkollü değilmişsin, onun için rücü edemez,

Arkadaşlar sağlık kurulu raporum 1 yıl süreli %6 çıktı. Bu oranda bir hata olduğunu düşünüyorum. 30.03.2013 tarih ve 28603 sayılı resmi gazetede yayınlanan doktorların da kullandığı özür oranları cetvelinde servikal omurganın özürlülük oranları %8 den başlıyor ve boyun omurgasında cerrahi işlem varsa %18 , boyunda kalıcı hareket kaybı varsa %28 yazıyor. Bende boyun bölgesine platin kondu kalıcı hareket kısıtlılığı var bundan dolayı %28 olması gerekirdi diye düşünüyorum. Rapora itiraz edilebiliyor ama kaza olalı daha 6 ay oldu. 1 yıl sonra bir daha rapor almam gerekir mi?

1 yıldan önce rapor almamanızı tavsiye ederim 6 ay sonra yeniden rapor talebinde bulunabilirsiniz

sosa sigorta;
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Galiba en uygunu kaza tarihinden değil de ameliyat tarihinden 1 yıl sonra rapor için başvurmak olacak.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar babam 2008 yılında trafik kazası geçirdi kendisinde suç bulunamadı yaklaşık 1 seneye yakın hastanede kaldı,dün %32 rapor aldık 2 yıl süreli ibaresi var sigortaya gönderdik 2 yıl süreli olması bi sıkıntı çıkartırmı yardımcı olurmusunuz

@♥On-x

iki yıllık olunca sigorta şirketi iki yıllık tazminatı öder gibime geliyor

2 Yıl sonra yeni rapor ister medikal firması onu göndermeseniz daha iyi olurdu

2 yıllık tazminat neye takamül eder hilal hanım sizce

Sosa sigorta tazminat alamayızmı bu durumda?

Bu durumda bi arkadaşımıza normal başvuru sonucu red etmişlerdi ödemeyi dava açınca uzlaştılar bide bu yolu var.

2 yıl sonra aynı hastaneden tekrar rapor al derler,sana tavsıyem kazadan 1,5 yıl sonra tıp fakultesı yada unıverste hastanesınden adli ana bilim dalı Bölümünden raporunu al

Iyi forumlar. Sigorta sirketine basvuru sonucu belli bir miktar tazminat odemeyi kabul ettiler fakat odenen miktar la arastirdigimda buldugum miktar farkli
Bu konuda yardimci olacak aktuer yada bu isle ugrasan birilerini nasil bulabilirim

sigorta evraklarınız medikal incelemede dedi bu ne kadar sürer daha sonraki aşaması nelerdir bilgisi olan varsa paylaşabilirmi

@edremitli
oooo daha çok sürer neden diye sorceksin medikal inceleme en fazla 3 gün sürüyor sigorta şirketini ara 2 ay sonra hala medikalden evraklarınız gelmedi diyecek parayı ödememk için ellerinden geleni yapacaklar

edremitli evraklariniz medikalde bir veya iki haftadan incelemesi biter buyuk ihtimal sigortayi arasira arasaniz size bilgi verirler
Odeme plani ciktiktan sonra odemenizi ibraname imzaladiktan sonra hemen yaparlar
Itiraz ederlerse hakem hastane vs isterler yani uzun surecek bir is degil diye tahmin ediyorum

Selam kazazede öncelikle açıklamaların için herkes adına teşekkür ediyorum yalnız bu tür konuşmaları yaparken herkesi kapsaman doğru değil sigortacılık uzmanlık isteyen bir alan değildir doğru. Ama zeka ve girişkenlik isteyen bir iştir buda herkes için geçerli değildir neyazıkki türkiye'de aracılık olmadan ve davalık olmadan hakkını alman mümkün değil kardeşim sana denk gelmiş olabilir ama herkes senin gibi şanslı değil mesela sana bir (parapleji) yani felçli olan bir kardeşimiz var ona sence ne kadar tazminat alınabilir. Sanada hak veriyorum okadar kendini bilmez okadar şerefini haysiyetini bir muhtaç yada engelli insanlarn iki kuruşuna göz dikenler varki anlatamam sevgili mustafacım.

Arkadaşlar meraba ben 20 yaşında universite elektrik bolumu okuyorum 2 yıllık bundan bir ay once trafik kazası gecirdim karsi taraf tam kusurlu uzuv kaybim var %15 raporum var devlet hastanesinden alinmis size 3 sorum var
1- bu tazminati bana carpandan mi yoksa sigortadan mi alicam yani karsi tarafa bi zarar gelir mi?
2-ne kadar bi para alabilirim sizce?
3-mahkeme rapor icin tekrar adli tıpa gonderirmi yani %20 rapor mu gecerli olur?
Tesekkurler.

Crazy26
Kazada surucunun ebliyeti var alkollu degilse ve agir bir kusur yoksa tazminati sigorta sirketinden alirsin
Tazminat miktarinanada gelince yas kusur orani asgari ucret miktari vs kisacasi iyi bir para alirsin
Maluliyet oraninida sirket uzlasmaya gitmek icin hakem hastane talep edebilir elindeki hastane belgelerine gore kendi medikalcileri

Anladim benim engel oranimi devlet hastanesi %15 verdi universite hastanesimde olsaymis daha yukari cikabilir dediler bende gidicektim zaten mahkeme gonderiyor gerek yok diye gitmedim verdiginiz bilgiler icin tesekkurler

Tesekkurler

Raporu sirkete gondermediysen ve zamanin varsa univeste hastanesini deneyebilirsin rapordan 6 ay zmn gecmesi gerek yada itiraz edip tekrar rapor alabilirsiniz
Yuksek rApor avantajiniza cunku iyi para alirsiniz buyuk ihtimal
Kolay gelsin

Zaten mahkeme karar vermeden once tekrar adli tipa gonderiyormus gerek yok sigorta icin o zaman zaten adli tip raporu gecerli olucak

Adli tip raporu istemeyebilir sirket direkt bi odeme plani cikarabilir herzmn adli tip raporu istemez
Eniyisi sigorta sirketini arayip gorusmek onlar daha iyi bilgi verirler

Crazy26

Sayın @Crazy26,

Kaza tarihi ve doğum tarihinizi gün/ay/yıl olarak yazarsanız aktüer hesaplama yapılabilir.

İyi günler.

Kaza 1 ay önce oldu yazmışsınız ama %15 raporum var diyorsunuz 1 yıl dolmada aldığınız raporu sigorta şirketi kabul etmez zaten siz dava açmıssınız sizi adli tıpa çağıracaklar ordaki rapor geçerli olacak.

Üst Alt