Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Tamam da ben simdi napayim avukat mi tutayim zaten sofore dava acmak icin avukatla goruscektim onla gorustukten sonra mi gondereyim evraklari sigorta sirketine

kafası kırık

itiraz üzerine yine adlitıp 3 ihtisasa gönderildi yani adli tip dosyayi yeniden inceleyerek yeni rapor düzenleyip gönderecek

Slm tek tafafli kaza sonucu sofor arkadasimin hatasi dolayisiyla yoldan cikip ucuruma ucup 3 takla atim benim yuzumu 15 santim ve 20 santim cam kesikleri olustu ve dikis izleri laldi adli vaka oldunda yuzumu gormemistim sikayetci olmadim ama sikayetci olucam. Olay kastamonunda. Oldu ben istanbuldayim yarim kastamonu adliyesinden trafik kaza tutanani ve diyer evraklari alicam. Burda istanbulda bir hastaneden sigorta sirketine. Gondermek icin rapor istedim bana. Espirz roporun olmasi lazim dedi oyuzden birde kastamonu devlet hastanesine. Gidip ordan raporu cikaricam. Cilt yuz kesinden kac rapor alim tahminen yada benim gibi kaza geciren varmi. Yasim 30 3 cocuk babasiyim. Ben yuz kesinden hic rahat deyilim insanlar garip garip bakmasindan rahatsiz olup ne calisa biliyorum nede evden disari cika biliyorum olay tarihi 6 ay oldu ne evrak hazirlamam. Lazim. Tekrar sikayetci ola bilirmiyim. Hakimi nasil ara maliyim yardimci olabilirmisiniz.

kaza yaptığınız araç senin üzerine kayıtlı değilse ve sen kullanmıyorsan şikayetçi olabilirsin, senin önceden şikayetçi olmadığın ceza davası içindi, şimdi tazminat istemek için tekrar şikayetçi olabilirsin, neler yapman gerektiği bu konunun ilk mesajında detaylı olarak yazıyor,

Arac benim ustume deyil. Ben de kulanmiyordum. Goog bolumune. 34UU9327 plk yazarsan cenaze donusu diye cikicak vidyoyu izleyin sadece bu aractan ben hasarli ciktim yuz anlimda dikis sag yuzumde dikis izleri var cam kesinden dolayi yaralanmali vaka oldundan adli olay oldu ben ameliyatan ciktimda sofor yani uzaktan arkadasim bana sikayetci olma. ben senin butun masrafini karsilicam dedi bende sikayetci olmadim 12 .11.2015 yarinde oldu o tarihten bu gune kadar ne ardi ne sordu tabi buda var ben yuzumun bu halde oldumu gormemistim. Ne calisa biliyorum ne duaune biliyorum. Yasim 30 uc cocum var yuzumden dolayi pakolejim bozuldu. Kalabalik ortamdan ve evden cikmaya gayret ediyorum ufak tefek islere gidiyom. Pazar gunu kaatamonunu yani kaza yapilan yere gidicem. Adliye trafik kaza tutana hastane epikz rapru. Hem madi hem manevi dava acmak istiyorum sofore. Birde sigorta sirketine ben istanbulda oturuyorum benim isimi cozerim hem kazanirim hem kazadirim derse avukatla. on gorusme yapmak isterim yuz yuze. bu isle ilgilenen istanbul. Avukatiyla numaram 05537220456 imel timucin_ab@hotmail.com. benim ne gibi bir yol izlemem beni yonlendiricek ama dava sonuclandinda anlastimiz ucreti alicak pesin pesin soyliyeyim benim durumu yok maddi manevi soforden sigorta sirkedinden kazandin hepsinden hakini alicak saygilarimla herkese gecmis olsun

Slm Arac benim ustume deyil ben kulamoyordum maddi manevi sofore ve sigorta sirketine dava acmak istiyorum henuz rapor almadim trafik kaza tespit tutana hepsi adliyede. tek tarafli kaza 100.100 sofor hatali firen izi bile yok. Ne gibi evrak hazirlamam lazim cvp versen sevinirim

Nasil baglantiya gecerim teli yeri nerde

Bu konuyla yardimci olan. Arkadaslara tesekur ederim benim isimle ilgilenicek avk erhan ugur gec arkadasim la anlastik

bırakın arkadaşlar uzmanlar işini yapsın kulaktan dolma bilgiler , eksikler ( işinde uzman avukatları bulun , onlara sorun , hasar danışmanlık denen asalak kurumlardan uzak durun )

selam arkadaşlar ben yeni duydum hakkım olabileceğini.11.2004 te yolcu konumunda iken 6/8 kusur(trafik sigortası bizde yok) bizde kaza yaptık.2 sürücüde hastaneye kaldırıldı fakat hepimiz taburcu edildik.ben arac ön camdan çıktım.gsfonunu tespit ettim görüştüm ama ameliyat masrafları bizim araç sürücüsüne rücu eder diye vazgeçtim.yalnız çapraz bağlarımın koptuğu kati rapor alırken farkedilmedi.şimdi yapabileceğim bir şey varmıdır acaba.(şimdi rücu etmesinde sıkıntı yok)bir kaç ay içinde mr çekildi ve kopma tespit edildi ben ise sigortalı işe girdiğim sene 2008 de 2 def aameliyatla vida vs takıldı.

merhaba
öncelikle herkese sağlıklı kazasız günler dilerim.
mesleğim oto boyacısı 40 yaşındayım. 6 ay önce kartal taraflarında tek gidiş tek gelişli yolda alkollü ve ehliyetini daha önceden alkolden kaptırmış bir sürücü benim şeridime geçerek aracıma kafadan vurdu. kaza sonrasında 10 güne yakın yoğun bakımda kaldım. sonrasında 3 adet ameliyat geçirdim ameliyatlarım yaklaşık olarak 9 ar saat sürdü. şu anda belimde kalıcı olarak 5 adet platin ve 25 adet vida olduğunu söyledi doktorum. buna ek olarak kuyruk sokumumda ve bileğimde de kalıcı platin var ve sağ ayağımda haraket kayıbı var bileiğimde düşme oluyor. karşı tarafa devletin açtığı kamu davası var . ben sigortasız ortak çalışandım. 6 aydır çalışamıyorum ve bir daha mesleğimide yapamayacağım. yürümem ve eğilip kalkmamda ciddi sıkıntılarım var.
amliyat oldıuğum ümraniye araştırma hastanesinden haziran sonuna heyet günü aldım. sonrasında sigortadan para almak için dava açmam gerekir mi. evrakları sigorta şirketine versem alacağım paranın büyük bir kısmını keseceklerini söylediler ( sağdan soldan duyduklarım )
şuanda çok zor durumdayım ne yapacağımı bilemiyorum , çalışamaz durumdayım ve maddi anlamda çok kötü duruma geldim.
ne yapmam gerekiyor bana bilgi verebilir misiniz.
yardımcı olan ve olmaya çalılşan herkese çok teşekkür ederim

@mustafagnc
KARŞI TARAFIN SİGORTA ŞİRKETİNE kaza evraklarınızı nifus cüzdan fot. vukuatlı nifus kayıt örneğinizi ifadeler fezdeler falan birde özürlü sağlık kurulu raporunuzu gönderdiğinizde sigorta şirketi kendilerinin hesapladığı miktarda tazminat öder sizde suç unsuru varsa gördüğüm kadarı ile yok hiç bir kesinti yapmazlar tazminat hesabınızda kaza tarihindeki asgari ücret üzerinden olur eğer tazminatınızı aldıktan sonra mahkeme yoluna giderseniz ve sigorta şirketi eksik ödeme yaptı ise yapıyorlar ek kısımları alırsınız avk belli bir komisyon ödersiniz ikinci safhada verdiğiniz avukat işini bilen biri olmalı maddi ve manevi tazminat davasıda açabnilirsiniz sigorta gününüz ne kadar var bilmiyortum ama alacağınız engelli rapıor ilede emekli olma imaknınız olabilir birde fiziki ameliyatlrda zaten kurula girdiğinizde görürsünüz dr süre verebilirler eğer raporunuz süreli çıkar ise sigorta şirketi ödeme yapmıyor

hilal72
doktorum üstü kapalı heyette özürlü sağlık raporu verileceğini söyledi %40 üzeri olacağını dedi. vududumda toplamda eklem yerlerimde 7 adet kalıcı pilatin var ve ayak bileğimde kalıcı sakatlık var. ben verilen rapora göre ne kadar ödeme alacağımı az aldığımı nasıl anlarım peki bunun hesabı nedir. süreli rapor derken pek anlamadım kusura bakmayın

@mustafagnc
sigorta şirketlerinin hesabı başka bir sistem üzerinden hesaplıyorlar ondada yaşam süresi daha az olduğu için tazminat az çıkıyor hesaplamaya gelince ben bunun hesabını yapmamam bu hesaplama çok ince bir iş ve aktüarya uzmanları hesaplıyabiliyor yalnızca kimseye komisyon vermedn ilk tazminatınızı kendiniz alabilirsiniz sürweli rapora gelince hst bazen bir yıl yada iki yıl süreli diye rapor veriyorlar eğer böyle bir rapor çıkar ise o sürenin sonunda yeni alınacak raporu geçerli olarak kabul ediyor sigorta şirketi

mustafagnc

Geçmiş olsun kardeşim.Eger maddi anlamda bi sıkıntın varsa şöyle bi yol izleyebilirsin
ilk etapda sigortaya kendin bi başvuruda bulunursun ve 20 25 gün içindede normalde alıcagın tazminatın 3te1ini sana layık görürler tazminatı alıp maddi anlamda rahatladıktan sonrada dava açarsın oda bi 2.5 3 sene sürer o zamana kadarda aldıgın seni idare eder.

yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim
önümüzdeki ay kaderimiz belli olacak kısmetse

Gurkan16

Sayın Gürkan16,

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz.

Tazminat hakkınızın kapsamının belirlenebilmesi için, öncelikle geçici iş göremezlik süreniz ile kalıcı sakatlık oranınız belirlenmelidir. Bunun için yetkili hastanelerden, kalıcı sakatlık/özürlülük raporu almanız gerekmektedir.

Tam teşekküllü devlet hastaneleri, araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinin polikliniklerinden alınan kalıcı sakatlık raporları, itiraz edilebilir raporlardır. Böyle bir itirazla karşılaşma olasılığınız çok yüksek olup, rapora itiraz edilmesi halinde Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne müracaatla hakem hastane belirlenmesi gerekir. Bu prosedür oldukça uzun süren, yorucu ve aleyhinize sonuç doğurabilecek bir yoldur. Dolayısıyla, bu olumsuz sürecin uygulanması yerine Adli Tıp Kurumu veya Üniversitelerin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıklarından rapor alınması daha lehinizedir. Zira; bu kurumların raporlarına itiraz mümkün olmayıp, raporları Mahkemelerce dahi hüküm kurmaya elverişlidir.

Raporunuz düzenlendikten sonra, belirlenen maluliyet oranı esas alınarak yapılacak aktüer hesap ile hak ettiğiniz maddi tazminat tutarı hesaplanabilecek ve gerekli başvurular yapılabilecektir.

Maalesef ki sigorta şirketleri, tazminat ödemeleri konusunda çok da iyiniyetli değillerdir. Öncelikle kişileri gereksiz bir çok belge talebi ve itiraz ile uğraştırmaktadır. Sonuçta ise, hak edilenden çok daha az bir tazminat teklif etmektedirler.

Bu nedenle, hem sigorta şirketinin yükümlülüklerini iyi bilen ve sigorta hukuku konusunda uzman hem de sigorta şirketinin yaptırdığı aktüer hesaptaki hataları farkedebilecek niteliği bulunan yani hesap uzmanı olan tecrübeli bir avukat ile çalışmanızda fayda bulunmaktadır. Sigorta şirketi karşısında bilgili ve tecrübeli bir avukat tarafından temsil edilmeniz halinde, tüm haklarınıza kavuşmanız mümkün olabilecektir.

Hukuki yeterliliği bulunmadığı için, kanunları yorum yetisine sahip olmayan bu tür hasar takipçileri ve bazen de konuda yeterli tecrübeye sahip bulunmayan hukukçular, uygulamada sigorta şirketlerince kandırılmakta ve tazminat ödemesi geciktirilmektedir.

Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu/sigorta danışmanlık firması vb. açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılık şirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmaları derneğimizin internet sitesinde inceleyebilirsiniz.

Sigorta poliçesinden doğan tazminat hakları, yasalardan doğan bir haktır. Bu nedenle de, yasal haklara kavuşulabilmesi ancak ve ancak hukuk eğitimi almış ve bu konudaki yeterliliği diploma ve ruhsatname aracılığıyla tescillenen kişiler yani avukatlar tarafından verilecek hukuki yardımla mümkündür.

Avukatlık ünvanı bulunmayan bir kişinin, hak sahiplerini temsili hukuken mümkün olmadığı gibi; aktüer bilirkişi sıfatı olmayan bir kişinin tazminat miktarını hesaplaması da mümkün değildir. Hukuki yeterliliği bulunmayan kişilerin sigorta danışmanı, hasar takipçisi vb. sıfatlarla mağdur kişilere verdikleri bilgiler sadece kulaktan dolma ve eksik bilgilerdir.

Yaralamalı trafik kazalarında, alabileceğiniz tazminatı hesaplayabilecek kişiler ancak aktüer hesap uzmanlarıdır. Aktüer hesap uzmanı olabilmek için uzun süreli bir eğitim ve sınavların tamamlanması gerekip, Adalet Bakanlığı'na kayıt olmak gereklidir.

Bu tazminat hesabı birçok formüllerle, verilerle ve olayın özelliklerine göre yapılan bir hesaptır. Dolayısıyla, gerek forum sitesinde gerekse etrafta fikir veren, uydurma hesap yapan kişilere ve özellikle hiçbir hukuki donanımı yahut yeterlilik belgesi olmayan hasar takip bürolarına itibar etmemeniz tavsiye olunur. Bu tür uzman olmayan ve gerekli eğitimi almamış kişilerin, kulaktan dolma verdiği bilgiler veya uydurma yolla yaptıkları hesaplar sizi yanıltıcı olacaktır. Bu yanılgılar sonucu da mevcut haklarınıza kavuşma imkanınız ortadan kalkacaktır, telafisi imkansız hukuki hatalara uğramanız kuvvetle muhtemeldir.

Aktüer hesabın ortalama yapılması mümkün değildir. Tazminat tutarının hesaplanabilmesi ve sigorta şirketlerinin ödemekle yükümlü oldukları tutarın belirlenebilmesi için;

- Kaza tarihi (ay-yıl)
- Doğum tarihi (ay-yıl)
- Kaza tarihindeki net gelir
- Kesin sakatlık oranı bilgilerinin gerekmektedir.

Bilgi ve sorularınız için derneğimizi arayarak ya da müracaat ederek, ücretsiz yardım alabilirsiniz.
İyi günler dileriz.
Sigorta Mağdurları Derneği

mustafagnc
Sayın Mustafa Bey,

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz.

Tazminat hakkınızın kapsamının belirlenebilmesi için, öncelikle geçici iş göremezlik süreniz ile kalıcı sakatlık oranınız belirlenmelidir. Bunun için yetkili hastanelerden, kalıcı sakatlık/özürlülük raporu almanız gerekmektedir.

Tam teşekküllü devlet hastaneleri, araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinin polikliniklerinden alınan kalıcı sakatlık raporları, itiraz edilebilir raporlardır. Böyle bir itirazla karşılaşma olasılığınız çok yüksek olup, rapora itiraz edilmesi halinde Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne müracaatla hakem hastane belirlenmesi gerekir. Bu prosedür oldukça uzun süren, yorucu ve aleyhinize sonuç doğurabilecek bir yoldur. Dolayısıyla, bu olumsuz sürecin uygulanması yerine Adli Tıp Kurumu veya Üniversitelerin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıklarından rapor alınması daha lehinizedir. Zira; bu kurumların raporlarına itiraz mümkün olmayıp, raporları Mahkemelerce dahi hüküm kurmaya elverişlidir.

Raporunuz düzenlendikten sonra, belirlenen maluliyet oranı esas alınarak yapılacak aktüer hesap ile hak ettiğiniz maddi tazminat tutarı hesaplanabilecek ve gerekli başvurular yapılabilecektir.

Maalesef ki sigorta şirketleri, tazminat ödemeleri konusunda çok da iyiniyetli değillerdir. Öncelikle kişileri gereksiz bir çok belge talebi ve itiraz ile uğraştırmaktadır. Sonuçta ise, hak edilenden çok daha az bir tazminat teklif etmektedirler.

Bu nedenle, hem sigorta şirketinin yükümlülüklerini iyi bilen ve sigorta hukuku konusunda uzman hem de sigorta şirketinin yaptırdığı aktüer hesaptaki hataları farkedebilecek niteliği bulunan yani hesap uzmanı olan tecrübeli bir avukat ile çalışmanızda fayda bulunmaktadır. Sigorta şirketi karşısında bilgili ve tecrübeli bir avukat tarafından temsil edilmeniz halinde, tüm haklarınıza kavuşmanız mümkün olabilecektir.

Hukuki yeterliliği bulunmadığı için, kanunları yorum yetisine sahip olmayan bu tür hasar takipçileri ve bazen de konuda yeterli tecrübeye sahip bulunmayan hukukçular, uygulamada sigorta şirketlerince kandırılmakta ve tazminat ödemesi geciktirilmektedir.

Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu/sigorta danışmanlık firması vb. açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılık şirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmaları derneğimizin internet sitesinde inceleyebilirsiniz.

Sigorta poliçesinden doğan tazminat hakları, yasalardan doğan bir haktır. Bu nedenle de, yasal haklara kavuşulabilmesi ancak ve ancak hukuk eğitimi almış ve bu konudaki yeterliliği diploma ve ruhsatname aracılığıyla tescillenen kişiler yani avukatlar tarafından verilecek hukuki yardımla mümkündür.

Avukatlık ünvanı bulunmayan bir kişinin, hak sahiplerini temsili hukuken mümkün olmadığı gibi; aktüer bilirkişi sıfatı olmayan bir kişinin tazminat miktarını hesaplaması da mümkün değildir. Hukuki yeterliliği bulunmayan kişilerin sigorta danışmanı, hasar takipçisi vb. sıfatlarla mağdur kişilere verdikleri bilgiler sadece kulaktan dolma ve eksik bilgilerdir.

Yaralamalı trafik kazalarında, alabileceğiniz tazminatı hesaplayabilecek kişiler ancak aktüer hesap uzmanlarıdır. Aktüer hesap uzmanı olabilmek için uzun süreli bir eğitim ve sınavların tamamlanması gerekip, Adalet Bakanlığı'na kayıt olmak gereklidir.

Bu tazminat hesabı birçok formüllerle, verilerle ve olayın özelliklerine göre yapılan bir hesaptır. Dolayısıyla, gerek forum sitesinde gerekse etrafta fikir veren, uydurma hesap yapan kişilere ve özellikle hiçbir hukuki donanımı yahut yeterlilik belgesi olmayan hasar takip bürolarına itibar etmemeniz tavsiye olunur. Bu tür uzman olmayan ve gerekli eğitimi almamış kişilerin, kulaktan dolma verdiği bilgiler veya uydurma yolla yaptıkları hesaplar sizi yanıltıcı olacaktır. Bu yanılgılar sonucu da mevcut haklarınıza kavuşma imkanınız ortadan kalkacaktır, telafisi imkansız hukuki hatalara uğramanız kuvvetle muhtemeldir.

Aktüer hesabın ortalama yapılması mümkün değildir. Tazminat tutarının hesaplanabilmesi ve sigorta şirketlerinin ödemekle yükümlü oldukları tutarın belirlenebilmesi için;

- Kaza tarihi (ay-yıl)
- Doğum tarihi (ay-yıl)
- Kaza tarihindeki net gelir
- Kesin sakatlık oranı bilgilerinin gerekmektedir.

Bilgi ve sorularınız için derneğimizi arayarak ya da müracaat ederek, ücretsiz yardım alabilirsiniz.
İyi günler dileriz.
Sigorta Mağdurları Derneği

Merhaba arkadaşlar ben 2015 mayıs ayının 14 tırafik kazası geçirdim Bn motorluydun karşı taraf belediye arabası ve belediye personeliydi tali kusur Bnm asli kusur onda çıkıyor tutanakta Bnm sol Femurkırığı ve dizimde kazaya bağlı yırtılma oldu bir yıl geçti iki kere amaliyat oldum hala ayağım kaynamadı bir yıldır raporluyum böyle giderse bir yıldaha çalışamıyacağım doktora sordum /18 rapor alırsın dedi Bnm motorumun herşeyi tamdı aylık maaşım pirimlerle bir 2500 siğortamda aynı şekilde 2500 üzerinden yatıyordu Bn bu arkadaştan şikayetçi oldum sizce ne kadar tazminat alırım çok Tşk şimdiden

Bu arada 15.06.1992 doğumluyum ve her ay 1700 falan rapor parası alıyorum siğorta şirketleri bunu düşermi tazminattan

kaza raporuna taraflardan biri itiraz eder bilirkişi ile yeniden bir rapor yazılır,istanbul trafik ihtisas ,adli tıp ,kazazedenin durumuna ilişkin belgesi ,şahitler vs ceza davası 2 yıl falan sürer benim ceza davası daha bitmedi.sonrası bilmiyorum ama sanırım hukuk davası açılır asli ve tali kusur yüzde oranları sakatlık orları tespiti hakimin manevi tazminat miktarına karar vermesi sigortadan tazminat. bu arada sigorta daha ceza davasında çok az bir para teklif ederler uzlaşalım diye.avukat şart.herşeyin faturasın alın.hastane faturalarını artık SGK SUT kapasamında ödüyormuş sigorta ödemiyor.sormak istediniz birsey varsa genel degil açık yazarsanız cevaplamak daha kolay olur misal bilirkişi keşifi nasıl yapılıyor gibi.

Bnm dava bitti ama kendim gidemediğim için avk tutmuştum e devletten girdiğimde gerekçeli karar yazıldı şeklinde yazı var avk kazandık baya ceza aldı ama onlar termize yolladı dedi dosyayı

selam arkadaşlar ben yeni duydum hakkım olabileceğini.11.2004 te yolcu konumunda iken 6/8 kusur(trafik sigortası bizde yok) bizde kaza yaptık.2 sürücüde hastaneye kaldırıldı fakat hepimiz taburcu edildik.ben arac ön camdan çıktım.gsfonunu tespit ettim görüştüm ama ameliyat masrafları bizim araç sürücüsüne rücu eder diye vazgeçtim.yalnız çapraz bağlarımın koptuğu kati rapor alırken farkedilmedi.şimdi yapabileceğim bir şey varmıdır acaba.(şimdi rücu etmesinde sıkıntı yok)bir kaç ay içinde mr çekildi ve kopma tespit edildi ben ise sigortalı işe girdiğim sene 2008 de 2 def aameliyatla vida vs takıldı.bu saat ten sonra ki 10 yıl zaman aşımı görünüyor acaba ugraş vermek mantıklımı.

bosborus33

Zaman aşımı 10 yıl diye biliyorum.Ve sizinde bu kaza zaman aşımına uğramış.Bence bir sonuc alamazsınız ama bilen bir arkadaş varsa yapılacak başka birşey var mıdır bilemem.

Tek tarafli kazada sag kolum dirsek ile omuz arasinda iki yerden kirildi ameliyatla platin takildi.Bugün adlı tıpta muayene oldum ama ne muayene. Kolunu kaldır indir, ağrınız var mı, kolumu mezroyla ölçtü bu kadar. Ne bir tahlil ne bir röntgen. Doktora başkasının sürdüğü araca binemiyorum diyorum anlıyorum diyor tebessümle. Adam resmen dalga geçiyor. Gerçi onlarda haklı kendince daha önceden raporu fazla alabilmek için çok yalan söyleyen çıkmış anlaşılan. Beni uyarmislardi bire on katarak anlat diye ben ne yaşıyorsam onu anlattım. Doktorun bana vereceği raporun 3-4 ten fazla olacağını düşünmüyorum. Rapor sonucu çıkınca buna itiraz edebilir miyim. Veya hangi adlı tip kurumu bana Adilce bir rapor verebilir. Tavsiyelerinizi bekliyorum

Yukardaki belirttiğim gibi tek istediğim çektiğim sıkıntının karşılığını almak. Ne fazla ne eksik. Birde bir şey dikkatimi çekti. Zaman zamn konuştuğum bazı kişiler raporun 15 ten aşağı çıkmaz alacağın para 150.000 olur. Bazıları da raporun 8 alacağın 12- 15 olur diyor. 70-80 alırsın diyen de oldu. Bu nasıl hesaplama. Herkes farklı hesaplıyor. Maaşım eşimle birlikte 6500 TL 2 çocuğum var devlet dairesinde idareciyim yaş 38 belirttiğim gibi humerus kırığı platin var.

cihannüma

Kırıklarda bir yer için %5 veriyolar diye biliyorum.Sizin rapor oranınız %5 veya %10 arası birşey cıkar.Burda önemli olan eşinizin maaşı değil sizin aldığınız maaş dır.Ve kazada ki kusura oranı da alacağınız tazminat için önemlidir.Tek taraflı kazalar da eğer yol vs. sorun yoksa kendi hatanızdan dolayı kaza yapmışsanız.Tazminat alamazsınız diye biliyorum.Teşekkürler.

2008 de fabrika servisiyle bende kaza yaptım araci kullanan benim kusur oranim 8de 0 dava actim karsi taraftan 2010 yılında 12 bin tl aldim parca parca parca tabi aracta 10 kişiyiz herkes ufak tefekte olsa karsi taraftan biseyler aldi .sorum şu simdi başımızda birileri dolasiyor siz sigortadan çok para alırsınız bize vekalet verin 3 ayda işi cozelim vs...madem boyle bisey var benim sirasiyla ne yapmam gerek bilen varmı. Sag bacak femur kırığı var hala platin duruyor saglik kurulundan bir rapor almadim hiç

Birol10

bir avukata verin dosyanızı, o baksın durum nedir geride ne bakiye kalmış mı? sakın sizi arayan o aracılara vekalet vermeyin. dediklerine inanmayın. bu hukuki bir durumdur ve ancak avukatlar vasıtasıyla halledilir.

Sigortadan tazminat alabilnek.icin avukata verilen vekaletnamenin gecerlilik suresi nedir?yani islemler bittikten para alindiktan sonra vekalet kendiliginden sona eriyormu?yoksa notere gidip iptalmi ettirmem gerekir?yardimci olabilecek varmi?

Peki dolmuslarda koltuk sigortasi varmidir?avukatim bikac yil once sehirici tasimaciliktaki koltuk sigortalarinin kaldirildigini,sehirlerarasinda gecerli oldugunu soyledide?

Üst Alt