Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Arkadaşlar ben de bir kaza gecirdim ama tespit tutanagim yok bunun dışında yuzde 4 surekli engelli raporum ve sag omuz kırığı var hastanede yapilan herseyi aldım rapor çıkarmaya gittiğimde ise dr kötü bir kırık oldugunu ve kaynamis olsa bile kemiğin curuyebilecegini soyledi tazminat alabilirmiyim ve miktari nedir cevaplarsaniz sevinirim

kazazede peki benim 18 02 2012 yılında geçirdiğim trafik kazasında 1 yıl süreli rapor ve ondan sonra sürekli %25 psikiyatri ankisiyeti bozukluğu,%14 ortopedi kalçada 3 adet vida,kalçadan dize kadar 25cm platin,%14 işitme kaybı, toplam %45 sürekli raporum ve vergi indirimim var.kazadan 7 ay sonra doğup büyüdüğüm istanbul'dan bursa'ya göç ettim.2012 yılının 10.ayında avukat aracılığıyla trafik kazası maddi hasarlı nedenli hukuk mahkeme açtık sigorta şirketi ve araç sahibine hala devam ediyor 2 gün önce e-devlette asliye ticaret mahkemesi gözüküyor sigorta şirketi ve ben vekili avukatım.acaba bu ne demek oluyor

Arkadaşlar ben de bir kaza gecirdim ama tespit tutanagim yok bunun dışında yuzde 4 surekli engelli raporum ve sag omuz kırığı var hastanede yapilan herseyi aldım rapor çıkarmaya gittiğimde ise dr kötü bir kırık oldugunu ve kaynamis olsa bile kemiğin curuyebilecegini soyledi tazminat alabilirmiyim ve miktari nedir cevaplarsaniz sevinirim bu msj cevap gelip gelmedigini nasıl takip ediyorum

G.taylan %4 sürekli engel raporu aldıysanız yaşınız gelir durumunuz gibi kıstaslar göz önüne alınarak bir hesaplama yapılacaktır.

60 yaşında emekli bir akrabam halk otobüsünde yolculuk yaptığı esnada otobüs durakta duruyor inerken birden hareket ediyor ve araca takılarak sürükleniyor 1 ay hastanede yattıktan sonra hayatını kaybetti hastane raporunda ölüm sebebi açıkça trafik kazası diye belirtilmiştir polis tutanağı ve tutulmuş hata şoföre verilmiştir kaba taslak bu akrabam sigortadan ne kadar alır kabaca yani Av.Gozde O.

Peki kabaca bi miktar verebilirmisiniz yasim 50 ve maasim3.800TL ve bu kırığın ikeri de oluşturacağı riskler goz onune alinir mi

kaza

sarasota Merhabalar, vefat halinde eşi ve çocukları destekten yoksun kalma tazminatı hakları vardır.Net bir hesaplama için maaşını ve vukuatlı nüfus kağıdını ve kaza tespit tutanağını görmek lazım.Bu evrakları bana mail yoluyla ulaştırırsanız inceleyip bilgi verebiliriz.İyi günler,

G.taylan tam bir rakam vermek tüm evrakları incelemeden doğru olmaz ama maaşınız yüksek olduğu için tazminat miktarı yüksek olacaktır.

Benim durumum geçirdiğim trafik kazası sonrası vücudum da kalıcı özür oluştu. sigorta şirketine başvurduk ve bize 30.000 tl tazminat ödediler ve ibraname imzalattılar. Aracı kişi bizim hesabımıza göre eksik ödendi ikinci bir para talep edeceğiz dedi.
yaklaşık 8 ay geçti fakat dava açılacağını söylediler ama hala dava açılmamış. ilgilenen kişiyle de irtibat kuramıyorum dosya daha önce bilirkişideymiş çıkmış ve aslında 48.000 TL ödeneceğini bildirimiş. şimdi de sigorta şirketine başvurduk ikinci para için cevaplarını bekliyoruz diyorlar. ben sigorta şirketini aradım çağrı merkezi bize herhangi bir başvuru gözükmüyor diyorlar. ne yapmalıyım bilgisi olan varsa sevinirim.

azledip o hasar şirketini bir avukat kanalı ile işlemi yaptırırsınız

rücu

Merhabalar, 5 ay kadar önce tek taraflı araç içi trafik kazası geçirdim yolcu konumundaydım omurgamda kırıklar var ve 12 vida takıldı ben sigorta şirketine tazminat için başvursam ve tazminatı alsam sigorta şirketi bana vermiş olduğu bu parayı aracı kullanan kişiden şoförden rücu yoluyla talep edebilir mi?(şoförde alkol yok ,ehliyeti var)

Son düzenleme:
rücu

Kamu görevlisiyim resmi araç ile görevde iken kaza yapmıştık.Kazada şoförle birlikte iki arkadaşımı kaybettim kazada kusurun tamamını şoföre verilmiş.Trafik sigortasından alacak olduğum tazminatı sigorta şoförün ailesinden rücu etmez demişssiniz,
Henüz tam saglığıma kavuşamadım( t2 t3 t4 t5 t6 t7 kırık,12 vida takılı)sigorta tazminatında zaman aşımı ne kadar.tazminata başvuru yapmam için 1 yılı beklemek zorundamıyım.
Bir de bu geçirmiş olduğum kaza iş kazasına giriyor mu?

evet resmi araçla görevli olarak kaza geçirmişseniz iş-trafik kazası olarak kayıtlara geçmesi gerekiyordu, evet şöförün ailesine rücu etmez, eger tedaviniz bittiyse ve organ kaybı varsa 1 yılı doldurmanıza gerek yok ama organ kaybı yoksa 1 yıl beklemeniz gerekir maluliyet oranınızın belli olması için. Siz bu kaza ile ilgili olarak ortak hareket edin, şöförun ailesi ve diğer vefat eden arkadaşınızın ailesi hep beraber dava yoluna gidin, siz işgücü kaybı tazminatı alacaksınız, ölenlerin ailesi destekten yoksun kalma tazminatı alacaklar.
siz ayrıca görevde olduğunuz için ilerleyen süreçte vazife malülü sayılmanız için sgk ile uğraşın, vazife malülü size ileride çok büyük maddi katkılar sağlayacaktır,
ayrıca iş-trafik kazası olduğu için % 10 ve üzerinde bir maluliyet oranı alırsanız sürekli işgöremezlik maaşı alabilirsiniz, sözün özü beraber hareket edin ve mutlaka deneyimli bir avukata vekalet verin, hukuk yolundan ayrılmayın.

sorular...

Kazazede verdigin bilgiler için teşekkür ederim.İnsanın başına birşey gelmeyince bişeylerin farkına varılmıyo aklımda cevap bekleyen onlarca soru var...
Kazada hayatını kaybeden arkadaşların aileleriyle aramızda kopukluk var bu nedenle birlikte harekat edilmesi biraz güç.
Belimde ki vidalardan 1 tanesi hafiften egilmiş bu nedenle sinirlere baskı yapması sonucu sol kürek kemiğime ve boynumda agrı yapmakta umarım olmaz ama agrılarım çok artarsa sanırım ikinci bir ameliyat söz konusu olcak ve o sorunlu vida alınacakmış doktor öyle diyor.
Vazife malulü ve iş göremezlik maaşı için sgk yamı başvurulması gerekiyor vazife malullügünde malulen emekli mi olunuyor.
Bu trafik sigortası tazminatı nı almayı acaba ben tek başıma altından kalkabilir miyim.
Kendi doktorum bana rapor vermeye korkuyo dışardan iyi gibi görünüyorum lakin hergün agrılarla cebelleşiyorum dediğim gibi ikinci bi ameliyatta sözkonusu ama aynı doktora tekrardan ameliyat olmak veya olmamak ne kadar dogru o aryrı bi mesele...
Ayrıca sigorta tazminatı ile ilgili arkadaşlar özelden yazmışlar yardımcı olmak manasıyla teşekkürler ama keşke siteden yazsaydınız daha iyi olurdu diye düşünüyorum.
Benim bu süre zarfında içinde bulunmuş olduğum durumda neler yapabilirim konusunda beni bilgilendirirseniz sevinirim.
Şimdiden çok teşekkür ederim.saglıcakla kalınız...

o arkadaşlar hep özelden yazarlar , akbaba misali ... siteye neler yapılabileceğini bir türlü yazmazlar. uzmanlık işiymiş güya anlatacakları )))
tazminat için acele etme ,öncelikle tedavinin bitmesi gerekli, zamanaşımı süresi 15 yıl, tedavin bittikten sonra maluliyet oranlı rapor alabilirsen trafik sigortasıyla anlaşma yoluna gidebilirsin ve tazminatını alabilirsin, ben kendim halletmek istiyorum diyorsan neler yapman gerektiği bu konunun ilk mesajında detaylı olarak yazmıştım.
vazife malulü ile ilgili olarakda biraz araştırmanı öneririm
Vazife Malullüğü Nedir? Kimler Vazife Malulü Sayılır? - SSK Emekli

@kazazede

Peki kuruma herhangi geridönüşümü olur mu ?

Hani nerdeler hukukçu arkadaşlar onların yardımlarına bilgilerine yönlendirmelerine ihtiyacımız var....

arabayı kullanan şoför alkollü değilse ve yeterli ehliyeti varsa kuruma rücu olayı olmaz,

Bir de işin şu boyutu var ;
Ben çalışmış olduğum kuruma maddi manevi tazminat davası açarsam ki büyük ihtimalle tazminat almayı hak kazanırız bu aldığım tazminattan dolayı çalıştığım kurum şoför arkadaşın ailesine aracın tazmini için dava yoluna gider mi ?

Evet avukat arkadaşlar alın size kitap gibi ni soru, cevaplarınızı bekliyorumm...

grift
normalde bu soruya cevap verebilirdim ama sen avukat arkadaşlara sormuşsun, avukat arkadaşları sınava tabi tutuyon herhalde,hemde kitap gibi bi soru ))))

kazazede Evet mustafa abi ama kimseden çıt yok anlamadım.
Bu arada vazife malullüğü adı altında bi konu açtım yorumlarını bekliyorum...

grift

iş yerine neden dava açıyorsun ? sonuçta işveren iş trafik kazası olarak sgk bildirim yapmadımı.
Ben de iş trafik kazası geçirdim ve işveren sgk ya iş trafik kazası diye bildirmedi. şikayetçi oldum.
Neyse avukatım trafik kazası olarak açtı davayı iş kazası olarak değil.
Sizin davanız da trafik kazası olarak açılır gerçi sgk bağlamış olduğu gelirin
psd tazminattan her şekilde düşülüyor .
1. işverene dava açabilirsin
2. aracın sigortasına açarsın
3. aracı kullanan kişiye dava açabilirsin.

Son düzenleme:
İron
Sgk ya bildirimi iş yeri yapmak zorunda mı?
İnanın neyin ne nasıl olacağını buradaki yorumlardan öğreniyorum.
Kanadı kırık kuş misali.

acıl danısman veye avukat arakdasların dıkkatıne

[SIZE=3]merhaba arkadslar benım adım kenan bende kazaa zedeyım ve mevzumu anlatmak ıstıyorum ve bana yardımcı olabılecek avukat danısman arkdasların ulasmasını taleb edıyorum.
ben 23.2.2016 da yayayken bır aracın ayagımı ezmesınden dıolayı uc kırıkla bana vuran sahıs benı hastaneye goturdu ve ben bu kısıden sıkayetcı olmadıgımı belırttım ılkkez kaza gecırdıgımden dolayı bana dedılerkı sıkıntı yok sen sıgortadan para alacksın ve bu kısı anlasmamıza uymayıp benım maglulıyetımı karsılamadı ve ben gecen ay adlıyeye kaza tutanagımı almak ıstedıgımde adlıyede boyle bır dosya olmadıgını ve bole bır sorusturma acılmadıgını dıle getırdıler ve benı olay yerı karakoluna yonlendırdıler bende karakola gıttıgımde ne kaza tutanagı ne bana vuranın ıfadesı ne benım ıfadem hıc bırsey alınmamıs ve sadece elımızde olan hastane polıs defterıne belırttıgı tutanak ve benım adlı kagıdım hastaneden verılen epıkrız ve dıger kagıtlarım var sankı bu adam polısle ıs bırlık yapıp benı oyalama taktıgı yapıp hıcbır ıfade rapor bısı tutulmamıs benım ıfadem bıle alınmamıs sıkayetcı olmamamı belırtmem sadece hastane polısınde ve ımzaladıgım hıc bır kagıtta yok bu olayda bana bı yol harıtası cızebılecek bılgılı tecrubelı arkdaslar lutfen bana yardımcı olsun burdan mesaj atarak konusup daha sonra telefonla gorusebılırız bos beles ınsanlar bulasmasın dırek sıkayetcı olabılecek bırıyım pımpırıklıyım bıraz ona gore bosa vaktınızı almıyım bosa vaktımı almayın lutfen onemle rıca olunur cunku burda kendını avukat danısman dıye gosteren cok gereksız ıkı lafı bır araya getıremeyen ısnanlar var lutfen benden uzak durun. davayı da kazanabılecek benı hem sıgortadan hem kısıden tazmınat alabılecegımı garantılıyen kısıler arasın lutfen[/SIZE]

Arkadaşlar geçirmiş oldugum trafik kazasından ötürü mahkemelik olduk,suan 1,5yil oldu ve mahkeme şua. İçin bilirkişi gorevlendirme aşamasında bundan sonraki aşama karar aşaması mi?Ne zaman mahkeme sonuca varır beklemekten yoruldum .

wiya

Bilirkişi hatasız hesaplama yaparsa ve karsı taraf yada siz bilirkişi raporuna itiraz etmezseniz mahkeme gerekçeli kararı verir. Eğer bilirkişi tazminatı düşük çıkarır ise senin avukatın tekrar bilirkişi tayin eder , yüksek çıkarsa karşı taraf itiraz eder tekrar bilirkişi tayin edilir benim davamda 3 defa bilirkişi ücreti ve hesaplanması yapıldı buda davayı 1 yıl daha uzatıyor ayrıca hakim gerekçeli kararı yazdı tazminat düşük çıkarsa sen Yargıtay a gidiyorsun burada dosya 18 ay bekliyor Yargıtay kararı bozarsa tekrar mahkemeye dönüp tekrar dava ve bilirkişi hesaplaması yapılıyor. Her bilirkişi hesaplaması için 500tl para ödersin bu ülkede ne adalet sistemi var nede hukuk ülke bitmiş resmen.

Ben tazminat başvurumu yaptığımda dolar 1,730 lardaydı. (Şubat 2012)
Şimdi ise dolar 3,400'ü gördü. Daha 5 ay oldu dosyam yargıtayda. Eğer yargıtayda bozma kararı çıkar yeniden hesaba felan giderse muhtemelen dolar 5,00 liraları bulduğunda tazminatımı almış olurum. 95.000 TLye normal bir ev alınabilirken bugün aynı evi 250 ye ancak alabilir insan. Şimdi düşünüyorum da hiç uzatmayıp ilk etapta sigorta şirketleriyle anlaşsam acaba daha mı karlı olurdum?

Uyduruk bir tazminat davası bile 5 yıldan fazla sürüyor. Aslında aklı başında nitelikli, işlek bir yapı olsa bir ayda herkesin hakkını teslim eder. Belki torunlarımız görür öyle bir hukuk sistemini.

Pejmurde

dolar fırlasa ne olacak senin yıllık faiz oranın %9 arkadaşım dolara endeksli değil maalesef eğer dolar üzerinden tazminat alsaydın köşeyi dönmüştün. Düşün parası olmayan biri dava bile açamaz bu ülkede dosya masrafı dava açmak için 800tl ile 1000tl arası tutuyor ayrıca bilirkişi ücreti 500tl bu ücreti benim gibi defalarca ödeyende vardır sonra Yargıtay için 600tl hakim karar verirken karşı tarafın avukatlarına vekalet ücreti çıkıyor ülkede manevi tazminat 5bin tl veriliyor düşün yani bu sistemde mahkeme avukatlar icra daireleri köşeyi dönüyor davacı sürünüyor bir de haksız fiilden zenginleştirme yasası var buda zengini koruyup fakiri zenginleştirmeme

merhaba arkadaşlar bir fikri olan cevap verirse sevinirim
ben iki aracın çarpışması sonucu 15 yasında araç dışı trafik kazası geçirdim 3 ay hastanede yattım %18 sakat kaldım şu an 20 yaşındayım
çıkan mahkeme kararı ile (Arabaların ikiside %100 suçlu ben bu yaşıma kadar karşı taraftan 1krş alamadım )

sebebi babamı sigorta acenteleri kandırıp tazminattan pay için vekalet aldılar sonra biz vekaleti fes ettik
sigorta acentesi bize dava açtı davayı kazandık bu arada babam
yine yapacağını yaptı avukatlık ile alakası olmayan beceriksiz akrabamıza vekaletname verdi
biz araçların sahipleri ne ve sigortalarına dava açtık dava bir dosyanın eksik olması nedeniyle iki sene sonra düştü
bizim ilgisiz kayıtsız avukatımız sigorta acentesi ile süren davayı yürüttü bu arada bu adam benim alacağım tazminatı öne sürerek babamdan 15.000 tl borç aldı tam iki sene oldu
şimdi eski açtığımız dava düştü yatırdığımız harç iade edildi ben reşit oldum verdiğimiz borç yüzünden tekrar hukukla hiç alakası olmayan bu adama vekalet verdim
bu işin içinden nasıl çıkarız bilmiyorum

Kardesım cok gecmıs olsun bende iş kazası gecırdım ve mahkemlık oldum 4yıl surdu ve sormak istedıklerım sunlardır ben 2 sırketle davalıyım bırı temyız cektı ve bırı odemenın yarısını kabul edıyor ama asıl sorum ben yarısını aldıgımda karsı taraftan alcagımız butun harc masraflarında icra masrafların yarısını yatırıor ve boyle olunca dıelimki alacagım 50binse ve masraflar 30binse benden düşüyor ama asıl senden cıkmıyor dıor avukatım cunkı sen bu parayı aldıgın zaman harc ıcra masrafları yatrmazmız gerekıor dıor ve temyıze gıden dosyadan gelen paran masrafsız sana kalır yagnı dycegım şuki ben neden net paramı alıp kenara cekılemıorum devletın bana vermıs oldugu tazmınatımı 50bınse bu gıderleri bırden dusmek zorunlulugu varmı

Üst Alt