Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Meraba ben Urfa dan Halil 31 yaşındayım 8 ay önce tirafik kazası geçirdim şağ bacağımı kaybettim diz üstü ben dava açtım ama ilk davada herhangi birşey çıkmadı tekrar itirazda bulundu davayı açan kişinin ilk başta bana % 50 şansın var dedi malesef vekalette vermiş tim ona kamyonla kaza yaptım biraz benim dikkatsizligim dolayı bu kaza kamyon benimdi benim sigortam yoktu kaza anında bide bütür işleri bilmiyorum yani biraz kendi derdime düşmüşüm yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

mrb 35 yaşında kaza geçirdim kaza geçirdiğim tarihte maaş bodrom 3284 tl ortopedi %4 psikiyatri %25 oran verdi ne kadar tazminat alabilirim

Merhaba arkadaslar ben mart 2014 de yaralamali kaza yaptim motosikletli trafik polisiyim bir arac bana carpti arac asli kusurlu benim herhangi bi kusurum yok carpan surucu adli olarakta para cezasi alsi o tarohte maasim 3000 tlydi ayagima tel taktilar 9 ay heyet raporluydum ve 11.2 oran cikti bnm aktuer hesabim ne cikir acaba iyi gunler

Ayrica kaza oldugunda yasim 28 di

yaklaşık olarak 150 000 tl civarı bir tazminat çıkar bu demek değildir illede 150 000 tl 3 aşağı 5 yukarı bir rakamdır işlemin kimde avukatmı takipçimi oda biraz değişir senden alacağa komisyona bağlı eline ne kadar geçeceği biri sadece komisyon keser diğer komisyon artı kdv artı vekalet ücreti .ne kadar bir rakamın çıktığınıda öğreenmek istersen kusurlu aracın bilgilerini ve kaza tarihini paylaşırsan çıkan net rakam öğreniriz

Konuyla avukatim ilgileniyor bi merak ettim bende bi kac ortamda soruyorum extra bilgi icin tesekkurler

Suan evraklarda sigortanin medical incelemesindeymis bekliyoruz

Ne kadar alırım

hsynbrcn

Merhaba ben 2015 mayıs ayında tırafik kazası geçirdim o dönemde 2500 maşa çalışıyordum 23 yaşım ve tali kusurlu sayıldım yaklaşık 21. Ay sonra heyete girdim ve yüzde 23 oran verildi bu tarihe kadar da çalışamadım sürekli raporluydum beni çarpan belediye aracıydı sizce ne kadar tazminat alırım ortalama

2011' de tek taraflı araç içi bir kaza geçirdim araçta yolcu konumundaydım ve seyir halinde şoför uyuduğu için kaza oldu. Kazada sağ bacağım kırıldı ve 4 vidali bir platin takıldı. 41 yaşındaydım ve iş veren konumundaydım devlet hastanesinden maluliyet raporu aldım rapor oranım %15 olarak verildi. Kazadan sonra 1 sene evden çıkamadım. Şirket 2014 senesinden 2016'ya kadar faaliyet göstermedi ve 2016 yılında şirketi devrettim. Okuduğum yazılarda dava yolu ile daha fazla tazminat alabileceğim yazıyor. Sigorta şirketlerinin küçük miktarlarla olayı kapatmak istediklerini öğrendim. Sizce benim nasıl bir yol izlemem gerekmekte. Ne kadar tazminat alırım. Konu ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Kendiniz sigorta şirketine başvurur saniz çok düşük para veriyorlar. Ama paraya ihtiyacınız varsa basvurun. Ödeme aldıktan sonra. Tekrar avukatla dava acabilirsiniz.ben %52 heyet raporluyum. Araba çarptı bana.karsi taraf % 75 kusurlu. Bana verdikleri fiyat 46 bin TL. Araştırdım biraz. Aradan bir hafta geçti avukatla gorustum bana çıkan tazminat meğer 325bin teleymis. Kendiniz başvurur saniz sigorta şirketine odemeyi aldıktan sonra tekrar avukatla dava açıp geri kalan odemeyide alabilirsiniz. Bende bunu yaptım mahkeme kararını bekliyorum su an. Avukatta sizden hiç birşey talep etmiyo para çıktıktan sonra % 20 aliyo 😉

ACİL
oran:% 7
gelir:3.045 tl
kaza tarihi:ağustos 2015
sigorta şirketi tazminat olarak 51.300 tl hesaplamış.
doğru mu acaba

ibranameye fazlaya ilişkin haklarım saklıdır yazıp imzalayıp göndersem sonra da kalan için avukat yoluyla dava açsam uygun mudur?
bu konunun uzmanlarından yardım istiyorum.
şimdiden teşekkür ederim.

ayrıca hastaneden aldığım oranın düşük olduğunu düşünüyorum

Benim annemle babam on beş sene önce kaza yaptı traktör kazası annen sakat kaldı omuzları kırık ve bir sürü hastalık şoför babam annem yolcu idi biz bundan tazminat alabilir miyiz ki alsak da babamı mi dava edecegiz

kusur oranını yazmamışsınız. karşı taraf %100 kusurlu ise ve belirttiğiniz gelir brüt gelirinizse şirketten yaklaşık 20.000 TL daha talep edebilirsiniz. belirttiğiniz gelir net gelirinizse, şirketten 40-50 bin tL daha talep edebilirsiniz.
size tavsiyem, önce şirkete kendiniz başvurun ve 51.300 lirayı alın. sonrasında kalan kısım için bir avkatla görüşüp dava açın. @muallim06

öncelikle sigorta şirketine kendiniz başvurun. zaten telefonla ararsanız gerekli olan belgeleri size bildirirler, belgeleri toplayıp şirkete gönderin.
sonrasında şirket size bir miktar ödeme yapacak, o parayı alın ve kalan kısım için bir avukatla anlaşıp dava yoluna gidin. @bingul

ücretsiz destek ;teşekkür ederim.ben özel bir araçta yolcuydum.yani kusurum yok. gelirim net gelir.evraklarımı daha önce gönderdim. sigorta aktüer hesabı yapmış ihbarname göndermişler imzalayıp gönderirsem hesabıma parayı yatıracaklar.
yalnız sigorta şirketi bir aktüer raporu göndermiş, nasıl az öderim diye yanlış ve eksik bilgilerle hesaplanmış.
net gelir eksik,rapor oranının günlük hayata olumsuz etkisi olmaz demişler,pasif dönem asgari ücretten vs vs

Son düzenleme:
muallim06

size gönderilen şey ihbarname değildir, ibranamedir büyük ihtimalle.
fazlaya ilişkin haklarımı saklı tutuyorum yazarak imzalayın ve gönderin onlara.
sonrasında parayı hesabınıza yatırmalarını bekleyin.
sonrasında bir avukatla anlaşıp bakiye tazminatınızı talep edersiniz.

tazminat düşük hesaplanmış ibranamede öyle bir kayıt olması daha garanti ama olmasa dahi dava açabilirsiniz imzalatılan ibranamelerin geçerli olmadığına dair bir çok yargıtay kararı mevcut

merhba arkdslar aranıza yeni katıldım sizden fikir almak istyorum .bn 2012 yılında kaza geçirdim kaca kemiği kırığı vardı 2015 yılında istanbulda bi hastaneden %12 lik heyet raporu aldım avukatım sigorta şirketiyle mahkme olmadan anlaşma yoluna gtti belli bi miktar para aldık. işin diğer boyutu burdan başlıyor aldgimiz para da avukat eksik oldugnu söyleyip mahkme yoluna gtti adli tipa sevkedildim adli tıp bana %0 oran verdi ..mahkeme mız devam edyo adli tıp kararına itiraz ettik ama bugün ogrendm sigorta şirketi mahkeme yoluna gtmeden avukatimla anlaştığı ödedikleri para yi geri almak için başka bi mahkemeden rucu davası açmış ne yapablrm aldgimiz parayi geri alabilirler mi yardmci olursaniz sevnrim saygilar...

ada_sin

Adli tıp kurumundan gelen rapor doğrultusunda karar verilecektir. bu yüzden adli tıptan gelen rapora itiraz edilmesi gerekiyor. avukatınız zaten itirazı yapmış, artık beklemekten başka yapacak bir şey yok.
itiraz sonucunda gelen rapor da aleyhinize olursa, almış olduğunuz tazminatı geri ödemeniz gerekecek.

Peki adli tıp sonunda karar benim aleyhime olursa yasal faizyle mi beraber oducem ? bide şunu sormak istyorum size yargitay kriterlerine gore dava açılmadan bana ödedikleri para var raporumda %12 dava disi tespité bakmıyorar mi temyiz aşaması olursa ?

ada_sin

dava aşamasında birbiriyle çelişen iki rapor varsa adli tıp kurumunun raporu esas alınır.
size verilen para faiziyle birlikte istenir. avukatınız itiraz ederek, faiz başlangıç tarihinin, paranın ödendiği tarih değil, dava açılma tarihi olmasını sağlayabilir, ayrıca sizden ticari faiz istenmişse bu faizin yasal faiz olması gerektiği yönünde itiraz edebilir.
bunlar dışında yapabileceğiniz pek fazla şey yok.
adli tıp kurumundan tekrar rapor almaya çalışın hatta duruşmada adli tıp kurumunun dosya üzerinden değil, muayene ederek rapor vermesi gerektiği yönünde itirazda bulunun. adli tıp size muayene için gün verecektir, o gün tüm tedavi evrakınızı, cdleri, epikriz raporlarını vs yanınızda götürün.

Ben bu konuda zor durumdayım bana yardımcı olurmusnuz bi yol gösterin atcam adımları doğru karar vererek atmak istyorum ağzım yandı baya

ada_sin

dosyanızın durumunu ve yapılması gerekenleri en iyi bilen kişi avukatınızdır.
benim size yardımcı olabilemem malesef mümkün değil.
bir avukata vekalet verip dosyamla ilgilenin dedikten sonra avukatınızın işine karışamazsınız. bırakın ne yapılması gerekiyorsa avukatınız yapsın. sizin beklemekten başka yapabileceğiniz bir şey yok.
ümitsizliğe de kapılmayın, adli tıp kurumundan rapor gelmesini bekleyin.

Peki size son bi sorum olacak ;ben kalca kemiği kırığı ndan heyete girmiştim devlet hastanesinde %12 lik oranla sigorta şirketine başvuru yapıp tazminat aldık. sorum şu ben smdi adli tipa kalca dan muayene olmaya gircem ancak belimde ve boynumda geçen ay Mr cektrdim fitiklar ve farklı rahadtszliklar mevcut bel ve boyundaki rahatszliklari da adli tipta dile getirip raporlarımi göstersem oran konusunda benim lehimde yarar sağlar mi ?? teskkur ler şimdiden saygilar ....

Ben kendim başvuru yapmıştım 46 bin verdiler meğer 325bin miş. Avukata verdim bir ay önce bir aya sonuçlanacak yüzde yüz alacaz. İstersen senide benim avukatimla tanistirayim iki ayda dava yi sonuclandiriyorlar. Trafik sigortası avukatları

bende magdurdum avukatimdan Allah razı olsun davam iki ay içerisinde sonuclanacak. Kendim basvurdum sigorta şirketine 46 bin verdiler meğer 325 binmiş. Beni %75 kusurlu göstermişlerdi. Aslında karşı taraf 75 kusurliymus.hakem karşı tarafa % 75 kusur verdi. Davam devam ediyor hala bir aya sonuçlanır Allahın izniyle

ada_sin

bel ve boyundaki rahatsızlıklarınız kaza nedeniyle oluşmuşsa tabi ki rapor verilirken bu rahatsızlıklar da göz önünde bulundurulur.
ama epikriz raporunuzda, bel ve boyunla ilgili bir şey yazmıyorsa, bu rahatsızlıkların kaza nedeniyle meydana geldiğini ispatlamak zorundasınız.

epikriz raporumda Belle ilgili bişe yazmıyor boyunla ilgili yazıyo . Bunların kazayla ilgili meydana geldiği ni nasıl ispatlacam ki ??

ada_sin

siz değil avukatınız ispatlayacak. nasıl yapılacağını da bilir zaten, siz adamcağızı darlamayıp davanın sonucunu bekleyin yeter.

Arkadaşlar ceza davasında bilirkişi incelemesine karşı taraf itiraz etti ve hakim 6ay sonrasına gün verdi. Karar aşaması diye de söyledi.Bu 6aylik süre çok değil mı? yaklaşık 2 yılı buluyor davanın neticelenmesi.birde hukuk mahkemesi var zararimin tazmini için.hukuk davalarında hakimler genel teyamul ceza davalarının sonucunu bekliyorlarmış.bende düşündüm tekrar zaman kaybetmektense gideyim hukuk mahkemesi için simdiden (maddi ve manevi tazminatın icin) başvuruda bulunayım.es zamanlı yürütmek istiyorum tekrar ceza davası sonuçlanınca birde hukuk mahkemesine başvurarak 3-4 ay beklemek istemiyorum..simdiden basvurayim hakkima biran evvel kavusayim istiyorum..Maddi anlamda baya param gitti sağlık giderlerine o nedenle yazıyorum.kisaca ceza davasının sonucu belli olmadan hukuk mahkemesine başvurabilir miyim.?

kazazede

10 ekim 2016 tarihinde benim uyapta adli tıp dosyam gözüküyordu fakat gecen haftadan sonra uyapta dosyam gözükmüyor bu ne anlama geliyor acaba bilgi verirseniz yardımcı olursanız bu konuda sevinirim ?

Üst Alt