Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

wiya
evet hukuk mahkemesinde dava açabilirsin, geç bile kalmışsın, hukuk mahkemesi biraz uzun sürüyor

10 ekim 2016 tarihinde benim uyapta adli tıp dosyam gözüküyordu fakat gecen haftadan sonra uyapta dosyam gözükmüyor bu ne anlama geliyor acaba bilgi verirseniz yardımcı olursanız bu konuda sevinirim?

arkadaşlar, biz kazadan 1.5 ay sonra devlet hastanesinden %93 2 yıl süreli rapor aldık ve bu raporla guvence hesabina başvuracağız.
guvence hesabi bu raporu dikkate alır mı? tedavi için para bize şimdi lazım. 1 -2 yıl sonra yeni rapor alın vs derlerse tedavi olacak gücümüz yok bu süreçte.
guvence hesabınin bu 2 yıl süreli 93 oranlı raporu kabul etmeme durumu var mıdır?

Herkese merhaba.
1,5 yıl önce trafik kazası geçirdim ve sağ kolumun sinirleri koptu.şu an sağ kolumu hareket ettiremiyorum.sgk'ya malüllük için başvuruda bulundum ve bu ay aylığım bağlandı.
Şimdi gelelim konumuza..
Fizik tedavide tanıştığım ve benimle aynı hastalığı taşıyan bir arkadaş yüzde 60 rapor ile sigortadan 310 bin lira almış.ama avukatla %15e anlaşmışlar ve 50 bin lirasını avukata vermiş.şu an bende mahkemeye başvurup sigortadan hakkımı almak istiyorum ama belkide ömür boyu yaşayacağım sıkıntıların karşılığı olacak paranın büyük bir bölümünü avukatlara vermekte anlamsız geliyor.internetten biraz araştırdım ve avukatların hepsinin yüzde ile çalıştığını gördüm.bu işte uzman ve yüzdeli değilde standart bir fiyata çalışan avukatlar yokmu?fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.bilhassa senin yorumunu merak ediyorum kazazede abi.

hasan umut aydın

Başka bi konuda sorduğunuz bu soruya cevap yazmıştım zaten, neyse yine yazayım raporunuz çıkmış 10 gün içinde mahkemeye ulaşır
@Brakialpleksus
Maalesef bütün avukatlar % ile işlem yaparlar ve minimum %15 alırlar.

Brakialpleksus
Tazminat davalarında yüzdelikle bakar avukatlar davalara, sabit fiyatla olursa senin içinde iyi olmaz, avukatın alacagı para belli olduğu için pek fazla asılmaz davaya,
kaz geçirmişsin , tek taraflımıydı, çift taraflımıydı, kusur nasıldı, yolcu konumundamıydın, malulen emekli olduguna göre engelli raporu aldın herhalde, rapor oranın kaç,
avukata para vermek istemiyorum diyorsan kendinde takip edebilirsin davanı

Tek taraflı kazaydı ve ben araçta yolcu konumundaydım.arabayı kuzenim kullanıyodu.araçta bir kişide vefat etti.ailesi davacı olmadı ama kuzenime kamu davası açıldı ve devam etmekte.alkol ve ehliyetsizlik gibi durumlar söz konusu değil.
Ben direk olarak sgk'ya başvurup malüllüğümü istedim.onlarda okmeydanı araştırma hastanesinde heyete girmemi istedi.heyet sonuçları kargoyla sgk'ya gidiyomuş.sonrasında askerlik borçlanmamı yatırdığım takdirde emekli olabileceğim söylendi.borçlanmamı yatırıp emekli oldum.sgk çalışanına engel oranımı sorduğumda 'bunu ben göremem bunun için gidip yine heyete girmen gerek' dedi.
Benim anlamadığım konu şu;
Zaten malül olabilmem için yüzde 60 işgücü kaybımın olması gerekmiyomu?malülen emekli olduğuma görede yüzde 60 iş gücü kaybım var.ne diye bir daha heyete gireyimki?
Bu arada mahkeme sürecinde adli tıp doktoruda 'tazminatını aracı kullanmadan kendinde alabilirsin' demişti.ama bu aktüer hesapları kafa karıştırıyo işte. kazazede

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Brakialpleksus
Sigorta şirketinden tazminat talep edebilmek için sakatlık oranınızı kanıtlamanız lazım.
emekli olabildiğime göre %60tan fazladır, ona göre hesaplasınlar diyemezsiniz. belki kazadan önce %59 sakattınız ve kazadan sonra da sakatlık oranınız %61 oldu, bu durumda sigorta şirketi hesaplamayı yaparken %2 sakatlık oranını esas alır.
bu yüzden, tekrar sakatlık raporu almanız gerek.
eğer gerçekten %60 oranında sakatlık varsa ve çok yaşlı değilseniz, kaza tarihindeki teminatın üst limitinden tazminat alacaksınız.
ilgili sigorta şirketini telefonla arayın, istedikleri belgeleri öğrenin ve belgeleri tamalayıp şirkete gönderin, sizin dosyanız büyük ihtimalle teminat limitinin çok üzerinde olacağı için, hak ettiğiniz parayı alırsınız, dava açmanıza gerek kalmaz.

ücretsiz destek,

Kazazede@ tazminatın hesaplanması için genel müdürlüğe yollanmış bundan sonraki süreç ne kadar sürer. Bilgilendirirseniz sevinirim

Hamitsam

yasal olarak 8 işgünü içinde ödemek zorundalar, daha geç ödenirse 8 iş gününden sonraki her gün için alacağınıza faiz işleyecektir.

sürecin ne kadar süreceği hakkında kesin bir bilgi vermem imkansız, şirkete ve hatta dosyayla ilgilenen çalışana göre ödeme süresi değişiyor. başvuruyu eksiksiz ve düzgün bir şekilde yapmışsanız genel olarak 2-3 hafta içinde tazminatı öderler ama 3 günde ödendiğini de ödemenin 2 aya uzadığını da gördüm.

ÜCRETSİZ DESTEK@tesekkür peki ben net nekadar alırım hakkımı bilmek isterim en azından.çünki güvenmek zor bu zamanda.YAŞ37KAZA TARİĞİ 27.04.2016 MAAŞ ASGARİ ÜCRET EVLİYİM 2 ÇOCUK VAR KARŞI TARAF 100 100 SUÇLU%24HEYET ve sürekli ölene kadar 24 oranda sakat kaldım koşamıyom namaz kılamıyom rahat çünki tam dizimi kıramıyom tez yoruluyom.

Tazminat

kazazede

sayın kazazede bana ulaşırmışın abi bişey sorcam sana 05321794461 ben 2015 yılı mayıs ayında motorsikletle eve giderken belediye aracının tali yoldan önüme çıkması sonucu kaza yaptım kusur oranı /75 karşıya /25 bana verildi iki amaliyat geçirdim femur kırığım vardı 18 aydın çalışmıyorum o dönemde 2.300tl belgelenebilir net gelirim vardı 18 ay ıstırat raporum vardı ama işterim 8 ayımda fes etti çalışmama ama ben rapor parası almaya devam ettim tırafik kazası olduğu için şubat ayında heyete girdim yüzde 22 kalıcı rapor verdiler yaşım 24 dü sizce ben ne kadar tazminat alırım avukata normal mahkeme verdim ama Siğortayı kendim baş vurup almak istiyorum nasıl biyol izlemeliyim birde tahmininiz nekadar tazminat alırım beni bi ararsanız bu numaradan çok sevinirim

Mrmehmet
sigorta şirketinden 2015 yılındaki ZMSS üst limiti olan 290.000 TL alırsınız. karşı tarafın İMMS poliçesi varsa ayrıca İMM sigortacısından da tazminat talep edebilirsiniz. İMM yoksa araç sahibi ve sürücüden talep edebilirsiniz.

avukatınız dava açmışsa artık şirketle anlaşıp para alamazsınız. şirket ödeme yapmak için davadan feragat etmenizi isteyecektir, avukatınıza bu konuda bilgi vermeden ve avukatınızla anlaşmadan, davadan feragat ederseniz de siz zararlı çıkarsınız.

Hamitsam
güvenmek zor bu zamanda yazmışsınız.
anlayamadım, vekalet verdiğiniz avukata değil de internette gördüğünüz adını sanını bilmediğiniz adama mı güveneceksiniz.
Avukatınıza güvenin, o ne kadar alacağınızı söylüyorsa o kadar alırsınız.

Abi ben sadece ceza davasını verdim siğorta için vekalet vermedim daha o yüzden kendim almak istiyorum tahmininiz nekadar alırım

İmm siğortası nedir abi onu nasıl öğreneceğiz olup olmadığını

Doğru söylüyorsunuz avukat ne derse onu alacağım Ama sadece bilgi amaçlı sordum gerçek kimse Net bir rakam çıkartamıyorum bu arada profilinizdeki resim gerçekten komik ve bir o kadarda anlamlı

Hamitsam

net bir rakam söyleyebilmem mümkün değil çünkü raporunuzda %24 bile yazsa rapor adli tıp kurumundan alınmamış, mahkeme yeniden rapor için sizi adli tıbba gönderecek. adli tıptan gelen rapor %24ten az veya daha fazla çıkabilir.
şu aşamada, dava açmadan şirkete başvurursanız size 150 bin TL'ye yakın ödeme yapmak zorundalar. ama uygulamada bu kadar ödemiyorlar, brüt yerine net maaşı esas alıyorlar vs. derken size 90-110 bin arası bir ödeme yapacaklar muhtemelen.
bu parayı alın ve aldıktan sonra kalan kısım için bir avukatla görüşün.

Son düzenleme:
Mrmehmet

imm sigortası ihtiyari mali sorumluluk sigortası demektir.
yani isteğe bağlıdır, zorunlu değildir. İMM poliçesi varsa, ZMSS teminat limitini aşan tazminatlarda, İMM sigortacısından tazminat talep edebilirsiniz. uygulamada şirket araçlarında genelde imms yapılır, ayrıca kasko poliçelerine de genelde imm klozu eklenir.

iyi aksamlar,
Ben 1995 yilinda kaza gecirdim, yil kisitlamasi olup olmadigi hakkinda bilginiz varsa paylasirsaniz sevinirim.
saygilarimla.

Hayırlı akşamlar.femur kırığı sebebi ile %8 özürlü raporu verdiler av.vasitasi ile bu rapor ile 40 bin tl tazminat aldım simdi yanimdaki arkadas ayaktaki catlak ile ayni orani aldi ben baska bir hastanede orani yukseltsem tekrar tazminat talep edilebilir mi...

şirket ödeme yapmaktan kaçınacaktır, bu durumda dava açmanız gerekiyor. mahkeme sizi adli tıp kurumuna sevk edecek, oradan gelecek orana göre tazminat talep edebileceksiniz. %8den az gelme ihtimali de var.

çatlakla %8 alınması normal bir durum değil. bilmediğimiz başka şeyler olabilir.

Hocam bilmedigim bisey yok cunku ayni aracta kaza yaptık doktora rica etmis doktorda sana bisey veririm demis.simdi ayni doktora ben ciksam yukseltirim diye dusunuyorum...

Bu arada parayı aralik ayinda aldim 4 ay oldu su an 5 ay raporlu yatmamin karşılığında 4 aylık bodro verdim yine para alacaksin dedi avukat bekliyorum tahmini mayis yada haziran gibi gelir o parada 3 ay net 2300 1 ayda 1730 luk bodro verdim mesai yapinca maas degisiyorya o yuzden hic mesaisiz 1640 net maaş im

Arkadaşlar iyi günler;
07/08/2016 tarihinde yaya olarak yolda yürürken bana araba çarptı, sürekli sakatlık durum raporum yüzde 15, yaşım 29 o dönemde sigortalı olarak çalışmıyordum ancak hakemlik yaparak yan gelirim vardı yaklaşık olarak aylık 1250 tl resmi olarak belgelendirdim ve karşı taraf asli kusurlu oldu sizden ricam tahmini olarak ne kadar tazminat alabileceğim sigorta şirketinden yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler şimdiden

Merhabalar elimde çok fazla tazminat davam ve dosyam var ancak dosyalardan birinde ilk defa bir şey ile karşılaştım Adli tıp raporu Sosyal sigortalar kurumu sağlık işlemleri tüzüğüne göre düzenlemiş, ancak sigorta raporun özürlülük ölçütü sınıfılandırılması hakkındaki yönetmeliğe göre istiyor bir sıkıntı çıkabilir mi?

Yardim rica ediyorum.

İyi günler ben 2014 yılında kaza geçirdim.Karşıdan karşıya geçerken bir aracın geri gelmesi sonucu bana çarptı ve kolum parçalandı.2014 yılından itibaren 3 ameliyat geçirdim.Ameliyat geçirdiğim dönemlerde 2 ser aylık raporlarla calisamadım.Ben hem bağkur emeklisiyim hemde çalışıyorum.Kaza geçirdiğim dönemde kaza tespit tutanağında kusur tamamen karşı tarafa verildi.Bende herhangi bir kural ihlali görülmedi.Karşı taraftan şikayetçi olmadim ve sigortadan tazminat hakkım olduğunu da bir kaç ay önce öğrendim.Bunun üzerine üniversite hastanesinden kalıcı süreli engelli heyet raporu aldim.Rapor oranim % 15.Ben bununla ilgili tazminat hesaplamasinin yapılmasını rica ediyorum.İlginiz için şimdiden teşekkür ediyorum.

Rapor oranı : %15
Kaza Tarihi : 22.09.2014 (Kaza tarihinde yaşım 61)

Doğum Tarihi : 10.09.1953 ( 64 yaş )

Aylık Gelir : 2.200 TL net

şimdi benim olayımda sana yakın ben kazayı yaptıgım sure zarfında calısmıyordum fakat kazayı yaptıktan 4 ay sonra ben ıse basladım ve o surecten bu zamana hala calsııyorum ve aynı asgarı ucret artı 20 calısıyorum buda maas bodrumda gozukuyor acaba dıyorum ben ıse basladıktan sonrakı maas bodrusundanmı aktuer hesaplama yapar bu konuda fıkrı olan varmı lütfen bu konuda yardımcı olursanız sevinirim?

Üst Alt