Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Ya arkadaşlar birbirlerinize ahkam kesmeyi bırakalım şimdi trafik sigortası tedavi giderlerini karşılıyor mu karşılamıyor mu ?
Lütfrn cvp....

Hep benim yüzümden. Bir hakim avukatıma demiş ki sizin açtığınız protez davası emsal gösterilip sigorta şirketleri mağduriyet beyan etmiş.

Bir protezin maksimum ömrü 10 yıl. Haliyle baki kalan 35 yıl ömrüm için bakım, onarım, masrafları dahil 3,5 adet kol protez üçreti olarak 570 Bin tl ye hükmetti mahkeme.

Pejmurde

Sizin kararınız emsal falan değil hocam sizin davanızdan 10 sene önceki yargıtay kararları da aynı şekildeydi.
Eskisinden farklı olarak, artık şirketler daha güçlü.
kanun değişikliklerini veto eden bir cumhurbaşkanı ya da kanunları anayasaya aykırı olduğu için iptal edebilecek cesur bir anayasa mahkemesi de artık yok.
Bu yüzden sigorta şirketlerinin ödeyeceği tazminat bedellerini azaltmak için kanunlar değiştiriliyor, elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedellerini alamamamız için sipariş üzerine yasa çıkartılıyor.
Bu yasaların hepsi anayasaya aykırı ama bir tane bile anayasa mahkemesi üyesi çıkıp bunu söyleyemiyor.

Beyefendi ben sizin AVUKAT olduğunuzu düşünmüyorum,şu yazmış olduğunuz maddeye dayanarak tedavi giderlerinden sigorta şirketi sorumlu değildir demek dahi avukat olmadığınızı ispatlıyor kanımca , hemde sigorta avukatlığı yaptığınızı söylüyorsunuz.
Yeni çıkan kanunda SGK'nın geçici iş göremezlik ve sürekli sakatlığa kadar olan zararlardan sorumlu dur hükmü SGk'nın yayınladığı Sut Cetveli ile sınırlandırılmıştır.
-Sgk'nın ödemesi gereken kalemler konusunda halen daha ihtilaflar devam etmektedir.Bu durumda Sgk'nın ben sorumlu değilim dediği kalemlerde sigorta şirketinin sorumluluğu devam eder.Siz asil hükmü tek başına değerlendirirseniz eğer bu durumda sigorta şirketleri tazminat hesaplarını Trh-2010 veya CSO-1980'e göre hesaplayacaklar öyle mi?
-TEDAVİ GİDERLERİNDE sigorta şirketlerinin sorumluluğu devam etmektedir.Bakıcı giderleride dahil olmak üzere,ekonomik geleceğin sarsılması , sürekli sakatlık ve geçici iş göremezliğe ilişkin bütün kalemlerden sigorta şirketleri sorumludur.
-SGK her sgklıya uygulanan ödemelerden sorumludur ancak.Özel hastanede görmüş olduğunuz tedavileri her sgklıya uygulanan limitler dahilinde öder geri kalanında sigorta sorumlu olur.
Şimdi bütün bu bilgiler ışığında SİGORTA TEDAVİ GİDERLERİNDEN SORUMLU DEĞİLDİR'İ bir kere daha açıklamanızı rica ediyorum.

HukukDanışmanlık
Arkadaşlar ben 2016 haziranda kaza yaptım üniversite hastanesinde ameliyat oldum ...
Hala düzelemedim özel hastanede ameliyat olmak istesem hastane masraflarını trafik sigortası karşılar mı ....
Evet ya da hayır....

Trafik kazası sonucu haksız fiile uğramış bir kişinin tedavi giderlerinden zmms sorumludur ancak gerçek zarara göre karar verilir.Gereksiz masraf oluşturacak eylemlerden kaçınılmalıdır şöyleki;Ameliyatınız veya tedaviniz devlet hastanesinde olabilecekken özel hastaneyi tercih edip masrafların artmasına sebebiyet vermek zmms açısından haklı itiraz konusudur çünkü bu ameliyatın devlet hastanesinde de yarı fiyata yapılması mümkündür.Ancak kaza sonrası en yakın hastane özel hastanedir ve acil müdahale söz konusudur bu durumda gerçek zarar ilkesi devreye girer çünkü durum acildir ve zaruridir.
Durumunuzu yazdıklarıma göre değerlendirebilirsiniz.Cevap hayır veya evetle açıklanması mümkün değildir kusura bakmayın lütfen.

Arkadaşlar 3 ay oldu halen tazminatım ödenmedi halen Medical inceleme devam ediyormuş nasıl bir inceleme ise bu anlamadım bilgisi olan cevaplarsa sevinirim

Arkadaşlar bilirkişiler uzmanlar avukatlar sigortacılar hepinize sesleniyorum sigorta şirketi iş kazası olunca tazminatı az mı ödüyor veya ödemiyor bilgisi olan yazarsa sevinirim not varsayalım ki lokantada çalışan bir kurye Trafik kazası geçirdi teşekkürler

Sayın Hamitsam,

Genel bilgi olarak; iş kazası olduğu zaman SGK rücusu olduğundan PSD değerinin %50'si nispetinde (Yasal dayanağı 5510 sayılı yasanın 21/4 maddesi) tazminattan indirim olmaktadır. Zarar görmemeniz için ve eksik tazminat almamanız için, tazminat hukukunu bilen uzman bir Avukatla çalışmanızı tavsiye ederim. Aksi halde zarar gören taraf yine mağdur kişiler olmakta.

Saygılarımla

Armaganozmen@ peki benim kazan iş kazası değil Bunu iş kazası olmadığı halde Sigorta nasıl kaza iş kazası olarak gösteriyor

İş kazası olduğu için. Bu tür savunma ve beyanlarınızı konusunda uzman avukatınızın yapması gerekir.

Son düzenleme:
Armağan Özmen bey
Benim 2015 de açılan ve halen devam etmekte olan ceza ve tazminat davalarım var. 2 hafta önce mahkemeden araç almak için para talep ettik %70 engelliyim ve okula devam ediyorum(üniversite). Ve mahkeme 20 bin gibi bi rakam verilmesine karar verdi. Ertesi gün avukatım dosyayı sigorta şirketine gönderdi acaba kaç gün içinde parayı alabilirim (dava halen devam ediyor asli suç onlarda diye önden para verdi hakim) çünkü okula gidip gelmem çok zor oluyor.

sigortanız olmasa dahi, restoranda kurye olarak çalışıyorken kaza geçirirseniz bu bir iş kazasıdır.
kazanın iş kazası olması lehinizedir.
çünkü iş kazası olduğunda, işverenin de kusuru olacağından, hem sigorta şirketinden hem de işverenden tazminat alırsınız.

örnekle açıklarsak;
sizin kazada %50 kusurlu olduğunuzu ve toplam kaybınızın 100 TL olduğunu farzedelim.
iş kazası değilse, sigorta şirketinden 50 lira alacaksınız.
iş kazası ise sigorta şirketinden 40, işverenden 20 olmak üzere 60 alırsınız. ayrıca iş kazası sonucunda malül olduğunuz için size sgkdan aylık bağlanır.

bu rakamlar tamamen kafadan uydurma rakamlar, olayı anlamanız için yazıyorum.
işverenin kusuru, sizin sakatlık oranınız vs. de önemli

Batigun

sigorta şirketi ödemezse ilamsız icra takibi başlatırsınız. karşı taraf 7 gün içinde ödemek zorunda ya da itiraz edip takibi durduracak.
itiraz ederlerse, itirazın kaldırılması davası açarsınız ve danın sonunda hem 20bin hem de %20 oranında icra inkar tazminatı alırsınız.
takibin başlaması, karşı tarafa tebligat tebliğ edilmesi, 7 günlük süre vs derken yaklaşık 15 gün içinde paranızı alırsınız.
sigorta şirketi ödeme yapmaz ve icraya itiraz ederse, itirazın kaldırılması davası mahkeme yoğunluğuna göre değişir ama ortalama en geç 2-3 ayda sonuçlanır.

ücretsiz destek
Sizi çok zaman oldu takip ediyorum verdiğiniz değerli bilgilerden dolayı teşekkür ederim. ben şunu merak ediyorum ,01.06.2015 tarihinden yürürlüğe giren trafik sigortası yeni genel şartlar, yürürlüğe giren tarihten sonra ki davlarimi kapsıyor, yoksa 01.06.2015 tarihinden önce açılan davalarda da geçerli mı?

değişiklik tarihinden önce açılan davalarda da geçerli olması mümkün değil.
hatta değişiklikten sonraki kazalarda geçerli demek de yanlış. değişiklik tarihinden sonra yapılan poliçelerde yeni genel şartlar uygulanır.
genel şartlarda; bu genel şartlar, yürürlük tarihinden sonraki kazalarda uygulanır diye saçma bir madde de vardı ama o maddeyi mahkemeler uygulamadı kanuna aykırı olduğu için, genel şartların yayımlanma tarihinden sonraki poliçelerde yeni genel şartları uyguladılar. sonrasında da o madde kalktı zaten. danıştay mı iptal etti yoksa hazine müsteşarlığı mı maddeyi değiştirdi tam emin değilim, bu saatte yanlış bir şey yazmak istemiyorum bu konuda.

özetle, sizin sorunuzun cevabı hayır, 01.06.2015'dan önce açılan davalarda bu genel şartlar uygulanmaz. yani sürücü kendi kusuruyla ölmüşse ailesi tazminat isteyebilir vs.

Ücretsiz destek@ şimdi mesai saati bitti iş yeri kapandı ama işyerine ait bir motorla evime gidiyorum ve kaza geçirdim şimdi bu iş kazasımi oluyor

Bana çok saçma geliyor peki tutanakta iş kazası yazmıyor trafik tutanağında o zaman her işten çıkan dışarıda kadar yaptığı O da iş kazası oluyor öyle mi

Sayın @Hamitsam, işe gider gelirken meydana gelen kazalar iş kazasıdır.

Batigun
Anladığım kadarıyla hakim avans ödemesine karar vermiş. Şirketin haberdar olur olması en kısa sürede ödemesi gerekir. Eğer ödemezse başlatılacak bir icra takibi ile hükmedilen tutar tahsil edilebilir. Bu süreçte tahminimce en fazla 1 ay sürer.

Verir ama PSD düşüldükten sonra verir. Yani tazminatta bağlanan PSD'li gelirin yarısı kadar tenzilat yapar. Yasal dayanağı 5510 sayılı yasanın 21/4 maddesidir. Bağlanan PSD'yi de SGK tespit eder.

PSD: Peşin Sermaye Değeri

Tamam teşekkür ederim Bilginiz için ama tutanakta iş kazası yazmıyor ve sigortaya iş kazası değil dedim ama onlar gene de iş kazası gösterdiler bununla ilgili ne dersiniz

Hamitsam

Dosyayı inceleyip ona göre karar vermek ve sigorta şirketine - mahkemeye gerekli beyanları yapmak gerekir. Tutanakları vs. görmediğim için değerlendirme yapmam doğru olmaz. Sürecin sizin menfaatinize ilerlemesi için mutlaka bu işleri bilen bir avukattan destek almanız menfaatiniz gereğidir.

Tamam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim bana iş kazası gösterip tazminatı az verdiler O yüzden bilgi almak istedim sizin de dediğiniz gibi avukatımla dava açacağım teşekkürler saygılar

Merhabalar.. tıp fakültesi öğrencisiyim.. 10/01/2016 tarihinde durakta otobüs beklerken bana araba çarpmış hatırlamıyorum ve gözümü açtığımda hastanedeydim.. 18 ameliyat geçirdim .. kamu davasının ilk duruşması görüldü ikincisi temmuz ayına attı.. vücudumda kalıcı çok hasar var.. hastanede olmamdan dolayı doktor abilere soruyorum en az %60 engelli raporu alırsın diyorlar çünkü anal inkontinansa bağlı kalıcı klostomim var ve bu sadece 1 tanesi.. babamın faturalandirdigi 30 bin TL yıl geçkin harcamalar var.. benim 1 yıl okulum uzadı .. 1 yıllık maaş kaybım.. 1 yıllık harcligim ve yurt param.. birde sigortadan alacağım para hakkında bilgi verebilirmisiniz ? Engelli raporu için 18 ay geçmesi gerekiyormuş .. temmuz ayında 18 ay dolacak.. raporu o zaman Alaçam.. bilgi verirseniz çok sevinirim.. polis tutanağında %100 karşı taraf suçlu yazıyor. .Bana çarpan çocuk 20 yaşında 180 promil alkollü.. arabasının sigortası varmis

Geçmiş olsun @BYKUCUK,

Daha önce baktığımız yine bir tıp öğrencisi dosyasında teminatın tamamı ödenmişti. (2016 yılı 310.000-TL)

Ek bilgi, o dosyada aylık gelir 3.500-TL üstünden hesaplanmıştı. Toplam tazminat yanlış hatırlamıyorsam 1.000.000-TL civarlarındaydı.

Çok geçmiş olsun.

armağanözmen

Sizinle nasıl iletişime gecebilirim ? Sormak istediklerim varda.. mesela sigorta poliçesinde max. 310000 TL yazıyor.. sizin bahsettiğiniz 1.000.000 TL ne anlamadım ?

Arkadaşlar imza atıldıktan sonra kaç gün içinde yapması gerekiyor tazminatın söyler misiniz

ımzayı attıktan 8 gun ıcınde yatırması lazım kanunen ama burası turkıye kanunlar gecmez

Üst Alt