Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

arkadaşlar benim tazminatım yattı.çok şükür.bütün evrakları verdikten sonra tam 3ay 25 gün süre sonunda yattı.burdaki kazazade@arkadaşımızın ilk başlıkta yazdığı gibi.ama dava açmadan tabiki.ALLAK herkeze kazasız günler dilesin.

Merhaba
21/01/2016 tarihinde kaza geçirdim araçta misafir yolcu konumundaydim kaza tek taraflı oldu.%44 rapor aldım 34 yaşındayım evliyim 1 çocuğum var gelirim asgari ücret. Sigorta şirketinden ne kadar tazminat alabilirim?? Konu hakkında bilgi verirseniz çok mutlu olurum.simdiden teşekkürler

Terranova

Merhaba,

Yaklaşık 250.000-TL tazminat hakkınız var. Ancak sigorta şirketi yaklaşık 190-200.000-TL teklif edecektir.Kalan kısım için dava açabilirsiniz. Bu nedenle konusunda uzman bir avukatla çalışmanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla.

Arkadaslar raporum yüzde 8 cikmis tahmini ne kadar tazminat alabilirim simdiden tesekkur ederim

1987 dogumluyum 2016 mart ayinda kaza gecirdim

Valelik yapiyordum gunluk yevmiyeli sigortasiz yani

Çok teşekkür ederim ilginize çok saolun

Raporum cok dusuk cikmis moralim bozuldu

Arkadaslar iyi geceler benimde tazminatim yatti ama yine bekledegimizden 80 90 bin tl civari az yatti sigorta tahkime gidildi bu sigorta tahkimin baglayiciligi nedir merak ettim özellikle ücretsiz destek siz bilgi verebilirseniz sevinirim iyi geceler

hsynbrcn

sigorta tahkim komisyonunun kararları da mahkeme kararı gibi her iki taraf için bağlayıcıdır.
siz tahkime başvurduktan sonra; ön inceleme aşaması yaklaşık 3-4 hafta sürer, sonra dosya hakeme gider.
hakem de 4 ay içinde karar verir. bu karar mahkeme kararı gibi icra edilebilir.
dava değeri 5000 liranın altındaysa bu karar kesindir, itiraz edilemez.

5000'den fazlaysa;
kararın hukuka aykırı olduğunu düşünen taraf; karara itiraz eder. bu durumda dosya önce itiraz yetkilisi tarafından incelenir ve bu inceleme de 3-4 hafta sürer ve sonrasında dosya itiraz hakemine gönderiilir. itiraz hakemi de 2 ay içinde kararını verir.

dava değeri 40 bin liranın altındaysa itiraz hakeminin kararı kesindir, bu karara karşı itiraz şansı yoktur.

dava değeri 40.000 liranın üstündeyse;
karara istinaf mahkemesinde (bölge adliye mahkemesinde) itiraz edilir. istinafla ilgili kesin bir süre veremiyorum, burada dosyayı inceleyen hakimleri sınırlandıran bir süre yok ancak istinaf mahkemeleri yeni kurulduğu ve henüz dosya yoğunluğu oluşmadığı için genelde 6 ayı geçmez kararın gelmesi hatta onama kararları genelde 2-3 ayda çıkar.

istinafın kararına karşı temyiz yoluna gidilebilir, bu durumda dosyayı yargıtay inceler, dosya yargıtaya gitmişse 2 seneden önce kolay kolay dönmez.

Bizim konuya iliskin mebla 40 bin üstü bunlara sigorta kesinlikle itiraz ediyormu genel kani olarak sordum bu arada@ücretsiz destek siteye vermis oldugunuz degerli bilgilerden dolayida tesekkur ediyorum

hsynbrcn
kesinlikle itiraz ediliyor ya da edilmiyor diyemem.
olayın özüne bakmak lazım;
eğer kararın hukuka aykırı olduğunu düşünüyorlarsa, karar temyize gittiğinde sigorta şirketinin lehine değişecekse tabi ki temyiz edeceklerdir.

ordaki avukatlar size düşman değil, adamlar işlerini yapıyorlar. temyizde sonuç alınamayacağını bile bile sırf sizin tazminatınızı geciktirip sizi zor durumda bırakmak için dosyayı temyiz etmezler.

ben şirket avukatıyken böyle yapıyordum, şimdiki avukatlar da böyle yapıyor.

Arkadaşlar kaza ile ilgili bilirkişi raporunu nerden bulabiliriz? Bi de olurda alırsak ne kadar para alabilir aile??

savcılığa gidip, tc kimlik numaranızı verin.
şüpheli ya da sanık olduğunuz bir dosya var mı öğrenin.
o dosyanın içinde bilirkişi raporu vardır.

Bu hafta son ceza davasında son durusmaya gelindi.bundan bir önceki durusmada karşı taraf bilirkisi raporuna itiraz etti.yuzde yüz suclulardi.simdi ceza davası bittikten sonra hukuk davası tazminat davası açacağım.ben paramı sigorta kanıyla tahsil edemedim.mahkeme kanaliyla rucu ederek tahsile gideceğim.
Sormak istediğim hukuk(tazminat )davalarında hakimler ceza davasının sonucuna bakarak karar veriyorlar ya burada da tekrar kusura oranı hesaplanacak mı .yani biri ceza yönünden kusur tayin ederken diğer tazminat açısından kusur mı tayin ederler.diger sorum ceza davalarına göre ortada deliller vs olduğu için tazminat davalari daha kısami sürer mı.

Bu hafta son ceza davasında son durusmaya gelindi.bundan bir önceki durusmada karşı taraf bilirkisi raporuna itiraz etti.yuzde yüz suclulardi.simdi ceza davası bittikten sonra hukuk davası tazminat davası açacağım.ben paramı sigorta kanıyla tahsil edemedim.mahkeme kanaliyla rucu ederek tahsile gideceğim.
Sormak istediğim hukuk(tazminat )davalarında hakimler ceza davasının sonucuna bakarak karar veriyorlar ya burada da tekrar kusura oranı hesaplanacak mı .yani biri ceza yönünden kusur tayin ederken diğer tazminat açısından kusur mı tayin ederler.diger sorum ceza davalarına göre ortada deliller vs olduğu için tazminat davalari daha kısami sürer mı.

wiya

Merhaba,

Genel bilgi olarak hukuk mahkemesi, ceza mahkemesinin kararıyla bağlı değildir. Buna karşılık uygulamada ceza kararı fazlasıyla hukuk mahkemesini de etkilemektedir.

Bir diğer yandan, ceza yargılamasında kusur dağılımı genelde asli-tali şeklinde yapılmaktadır. Ama bu aslinin %100 mü, %75 mi olduğu veya %80 mi olduğu belli değildir.

Bu nedenle Hukuk mahkemesince de -genellikle- yeniden bir kusur bilirkişi raporu alınır. Bu raporda asli - tali değil, %100 veya %75 gibi oranlar verilir. Maddi tazminat hesabı da bu oran üstünden yapılır.

Kısacası sorunuzun cevabı olarak, ceza mahkemesi kararının olması hukuk mahkemesindeki süreci çok da kısaltmayacaktır. Eğer süre yönünden aceleniz varsa Tahkim seçeneğini düşünebilirsiniz.

ceza davasının sonucunu beklemenize gerek yoktu, tazminat davasını ne kadar çabuk açarsanız o kadar çabuk biter.

ceza dosyasında alınan bilirkişi raporu hukuk hakimini bağlamayacaktır, dosya tekrar bilirkişiye gönderilecektir.

aylık geliriniz ve sakatlık oranınızla ilgili bir uyuşmazlık yoksa tazminat davasını; sigorta tahkim komisyonunda açmanızı tavsiye ederim. davanız çok daha çabuk sonuçlanır.

bir de anlamını bilmediğiniz kelimeleri gelişigüzel kullanmayın, sizin davanızın rücuyla bir ilgisi yok.

Öncelikle cevap verenlere teşekkürler.

Bizim kaza rent a car aracıyla gerceklesti..kaza sırasında yolcu konumundaydım.arac şoförünün ehliyeti yok ayrıca oda alkollü.gerekli ödemeler şahsım tarafından yapılmış lakin vereceğim demesine rağmen paranın yarısını vermemesi üzerine arkadaşına dava açtım.
Ceza davasında yüzde yüz kusurlu çıktı .trafik sigortasından para alma durumu sıfır olduğu için direkt alamıyorum mahkemeye verdim arkadaşımı .kisilerin kusuru nispetinde yaptığım masrafların tazmini için rücu kelimesini kullanmıştım .benim kazayla ilgili fikirleri alabilir miyim

Ayrıca kafama takılan bizim bilirkişi raporunda %yuz karşı tarafta kusur olduğu ve kusurun nedenlerine ilişkin açıklamalar vs yer alıyor.once alkolün kişinin bilincini kapattigina dair bilgiler vs vermiş en son paragrafta kusur oranını söylemiş.

kusur karşıdaysa, sizin araçtaki sürücünün alkollü olması sorun değil.

benim sadece şunları anlamadım, daha açık bir şekilde yazarsanız daha net cevap verebilirim;

1- ....gerekli ödemeler şahsım tarafından yapılmış....

2- .... trafik sigortasından para alma durumu sıfır olduğu için .....

gerekli ödeme derken, tam olarak ne ödediniz, trafik sigortasından neden para alamıyorsunuz, karşı tarafın sigortası mı yok?

arkadaşınızın kusur oranı %0 ise arkadaşınızdan zaten tazminat talep edemezsiniz, diğer aracın sigorta şirketi, sürücüsü ve işleteninden tazminat alabilirsiniz.

bir de siz bu kazada sakat mı kaldınız? sakatlık varsa diğer aracın trafik sigortasından zaten para alabiirsiniz, sigortası yoksa da güvence hesabından alabilirsiniz.

her iki araç sürücüsü de kusurluysa, her iki aracın sigortasından para alabilirsiniz.

bahsettiğiniz zararın tam olarak ne zararı olduğunu, ne istediğinizi yazarsanız, yol gösterebiliriz ama yazdığınız sorudan pek bir şey anlaşılmıyor.

ama genel olarak şunu söyleyebilirim, ceza davasının sonucunu beklemeye gerek yok, boşuna zaman kaybetmeyin, gidin tazminat davasını açın.

Merhaba

7 ay önce Artvin de arkadaşımın sürdüğü araba da arka koltukta otururken arkadaşımın kontrolü kaybetmesisonucu uçurum dan yuvarlandık ve ben arabadan fırlayıp yola düştüm.

Elime ve ayağıma kalıcı olarak platin takıldı belimde çatlak oluştu ve 4 ay korse ile yaşadım, 3 ay rapor aldım

22 yaşındayım ve öğretmenim öncelikle olarak raporu nerden almalıyım ve tahminen ne kadar bi oran çıkar ne kadar tazminat alabilirim sizce. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim

Pacasi_camurlu
Öncelikle; Adli Tıp Anabilim Dalı olan Bir Üniversite Hastanesine gidip rapor alma şansınız varsa oradan alın.
Yoksa, Artvin devlet hastanesi veya hopa devlet hastanesinden rapor alabilirsiniz.

raporu aldıktan sonra sigorta şirketini arayın ve "raporunuzu, kaza tutanağını, bordronuzu ve kimlik fotokopinizi şirketin istediği diğer belgelerle birlikte sigorta şirketine gönderin"

şu aşamada herhangi bir hasar takip şirketiyle veya avukatla anlaşmanıza gerek yok.
belgeleri gönderdikten birkaç gün sonra şirketi arayıp ödeme tarihini öğrenin.
paranızı aldıktan sonra bir avukatla görüşün, ve size eksik ödenmiş olan tutar için dava açın.

sakatlık oranınızı doktorlar belirleyecektir. alacağınız tazminat da sakatlık oranına göre değişecektir.
aynı adama bir heyet, sakatlık oranın %30 derken, başka bir heyet %7 sakatsın diyebiliyor, bu yüzde sadece yazdıklarınıza bakarak sizin sakatlık oranınızın tahmin edilmesi mümkün değil.

Cevabınız için teşekkür ederim. Kaza tutanağını hangi kurumdan almalıyım illa Artvin de kazanın olduğu ilçeden mi almam lazım

tutanak zaten arkadaşınıza verilmiştir, onda vardır.
ondan alamazsanız, tutanağı tanzim eden kurumdan (jandarma-polis) alabilirsiniz.
ilçeye gitmeniz mümkün değilse, ordaki karakolu telefonla arayıp durumu anlatın, eposta ya da whatsappla falan gönderiyor genelde memurlar.

Öncelikle teşekkür ederim ilginize.tek taraflı kaza da yolcu konumundaydim. Araç rent a car aracı olup tarafımdan kiralanmistir.kiralanan aracın kaskoda yok (renta car da dahil) sadece trafik sigortası var.senete imza atarak aldım aracı. ben yolcu konumundaydim.sofor ehliyetsiz ve alkollü .trafik sigortasından tek taraflı kazalarda aracı kiralayan ben olduğum için bu sartlarda para alınamaz diye biliyorum.ben araci kiraladigim icin aracin parasini odedim.aslinda kazayi yapan soforle ortak odeyecektik oluşan gideri lakin sonradan su yaptigi icin bende yapmis oldugum giderleri belgeledim ve onun yapmış olduğu hareketler çok agrima gitti ve mahkemeye verdim.70bin masrafim var.kusur %100 şoförde çıktı.gelir durumum çok şükür iyi.mesleki faaliyetimi bendeki rapor oranı az da olsa engeller durumda.
ücretsiz destek Özelden görüşme imkanımız var mı ?

Hukuk(tazminat)dilekçesi ile nasil yazılır?avukatim var ama Allah a emanet:)en iyisi kendi işini kendin koşturmakmis onu anladım .bilgisi olan arkadaşlar tazminat davasına başvurmak için dilekçe formatıyla ilgili bilgi verirse verirseniz bende iki satır yazıp başvurmak istiyorum.

wiya

Sayın wiya,

Kazada yolcu konumundaysanız eğer tazminat hakkınız var. Engelli raporunuzu ve diğer belgelerinizi sigorta şirketine iletin. Ödeme yapılmazsa (veya eksik ödeme yapılırsa) dava açabilirsiniz. Örnek bir dilekçe gönderelim ama dava takibini vs. usul hukukunu bilmeden yapmanız hak kaybına uğramanıza neden olabilir.

wiya

Kiralık arabayı uzun dönem kiralamışsanız alamazsınız, ama kısa dönem kiralamışsanız alabilirsiniz.
Uzun dönemli kiracı, aracı işletendir. İşleten kendi zmss şirketinden para alamaz.
Dilekçenin formatı yok, sigorta şirketini telefonla arayın, istedikleri belgeleri gönderin ve tazminatı ödemelerini bekleyin. Ödemezlerse avukat bulup dava açın, dava işini kendiniz yapmayın, sizin dosya biraz karışık, alacaklı ile borçlu sıfatının birleşmesi, rücu vs bir ton itiraz konusu var, bu alanda tecrübeli bir avukatla çalışmalısınız.

Üst Alt