Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

acvitella1982

Maluliyete konu sekel için ilgili mevzuat gereği bekleme süresi öngörülmüşse (bu süre genelde 12 - 18 ay olur) bu sürenin beklenmesi gerekir. Bu sürenin bitiminde yeniden heyete girerek sürekli ibareli engelli raporunuzu alabilirsiniz.

Bekleme süresinin mantığı şu; örneğin sizde bir lomber fraksiyon varsa( kemikte kırık) bu kırığın tamamen iyileşip iyileşmeyeceği veya sinirde hasara sebebiyet verip vermeyeceği söz konusu bekleme süresinin ve tedavinin bitiminden sonra belirlenebilecektir.

Bu nedenle bekleme süresini beklemeniz muhtemel itirazların önüne geçecektir.

Arkadaslar raporumu yeniledim onceki raporum %8 di suan % 16 cikti ne kadar tazminat alabilirim yardimci olursaniz cok sevinirim 1987 dogumluyum evli 1 cocuk babasiyim kaza tarihi 24 mart 2016 kaza tarihinde sigortasiz valelik isi yapiyordum gunluk yevmiyeli

arkadaşlar ben trafik kazası sonrası açtığım dava sonucu sigortadan paramızı aldık tam ödeme yaptı ama buna rağmen şirket yargıtaydan temyiz istedi dava sonucu için eğer Yargıtay kararı bozarsa bizi ne gibi süreçler bekliyor bu konuda bilgisi olan arkdaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim şuan yargıtayda dosya inceleme aşamasına geçmiş

cemal dava ne zaman acıldı .... Ne zaman bitti ... Yargıtay kararı ya onar ya bozar ...bozarsa mahkeme tekrar gorulur eksıkler tamamlanır gene yargıtaya gıder ...ne kadar aldın sıgortadan

2010 da oldu2011 dava açtık 4 yıl sürdü ilk olarak 20000tl aldık ondan sonra fark davası açtık ondada 133000tl aldık avukatımla %30 anlaşmıştık onu kestiler toplamda 104000tl aldım bu maluliyet %40a göre

buyuk bır ihtimal yargıtay onar sorun cıkmaz....ama senın aklından tekrar mahkeme acma istegın varsa acma cunkı oranlar degışti dıgelım actın adlı tıp %20 veya % 30 verdı bu sefer sıgorta sana alacak davası acar....bunu unutma

Merhaba bir iş arkadaşım 6 yıl önce iş kazası olarak trafik kazası geçirmiş. Kendisi motor kurye. kaval kemiği kırılmış ve platin takılmış. Lakin o zamandan beri hayatı kısıtlanmış gene ameliyat olması gerekiyor ve durumu pekte iyiye gitmiyor. malesefki pek kimsesi olmadığından takip edilmediğinden trafik kaza raporu elinde değil. hastane raporları var sanırım. bu arkadaş bişey yapabilirmi trafik sigortasından vs herhangibir tazminat alabilirmi yada zaman aşımınamı uğradı.

Akr3pKraL

Trafik kazalarında sadece yaralanma var ise zamanaşımı süresi 8 yıldır.

Trafik kaza tespit tutanağı poliste vardır. Polisten alınabilir. Ayrıca iş kazası olduğu için SGK iş müfettiş raporu tutulmuş olmalıdır. Orda da kusur dağılımı yapılmış olmalı.

Arkadaşınız elindeki hastane belgeleriyle birlikte yetkili bir hastaneden engelli sağlık kurul raporu alarak sigorta şirketine başvuru yapabilir. Ama önce kusur vs durumu ile olayın tamamını öğrenmek lazım.

Geçmiş olsun.

SigortaDanışmanı zaman aşımı 8 değil 10 yıldır. Lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyin

Kasti olarak insanları yanlış yönlendirmemiz söz konusu değil.

Siz beyanınızdan emin misiniz? Vefat olmaksızın yaralanmalı kazalarda zamanaşımı süresinin 8 yıl olduğuna dair elimde çok sayıda yargıtay kararı var. isterseniz paylaşabilirim.

Sizin elinizde yaralanmalı kazalarda 10 yıllık zamanaşımına ilişkin yargıtay kararı var mı? Paylaşırsanız memnun olurum.

Son düzenleme:
benim bel kırıldı kazada omrilik hasarı sol ayakta düşük ayak var ve sol bacak zayıf destek kullanmam gerekiyor uzun yürüyüşlerde oluştu zaten raporu almak için 3 yıl sonra aldık kazadan sonra iyileşme süreci tamamlanıp maluliyetin kalıcı olduğu kesinleşince rapor çıkartıldı o konuda benim sıkıntım yok

Trafik kazası sonrası devam eden davamda dün sözlü yargılama duruşması vardı,biz davanın sonucunu karar beklerken Hâkime Hanım tekrardan bakıcıya muhtaclik raporu istedi!! Nasıl alicam Bakıma muhtaç raporunu

Mrb 2007 Ağustos ayında babamın kullandığı arac ile tek tarafli kaza yaptık.. %54 sürekli engelli raporu aldım. Trafik sigortasindan tazminat alabilir miyim?

kazada yaralananın dışında ölen birisi varsa zamanaşımı 15 sene olduğu için alabilirsiniz.
sadece yaralılar varsa, kimse ölmemişse zamanaşımı 8 sene olduğu için alamazsınız.

Sigorta aracısına 5 ay hapis cezası verildi

Sigorta aracısına 5 ay hapis cezası verildi - Sigorta Haber - Sigorta Haber

Adana Barosu tarafından, avukatlık yetkilerini gasp ettikleri iddiasıyla haklarında suç duyurusunda bulunulan sigorta aracılık hizmetleri ya da hasar takip merkezi gibi çeşitli adlarla faaliyet gösteren 18 aracı kuruluştan birinin yetkilisine açılan dava sonucunda 5 ay hapis cezası verildi.

Adana 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 1136 Sayılı Avukatlık Yasasına aykırılık suçundan açılan davanın duruşmasına aracı kurum yetkilisi R.T. katıldı. Adana Barosunu temsilen Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş ile Sigorta ve Tazminat Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Hikmet Kazancı, müdahil olarak duruşmayı takip etti.

Mahkeme hakimi duruşma sonunda, baronun şikayeti üzerine aracı kurum yetkilisi R. T.’yi ‘1136 Sayılı Avukatlık Yasasına Muhalefet’ suçundan 5 ay hapis cezasına mahkum etti. Daha sonra, hapis cezasını 3 bin TL. para cezasına çevirip, 24 ay eşit taksitle ödenmesini ve ayrıca sanığın sabıkasında bulunan cezalarıyla ilgili ihbarda bulunulmasına karar verdi.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, son birkaç yıl içerisinde sayıları giderek artmaya başlayan Avukatlık Kanununa aykırı davranan iş takipçileri ve sigorta aracılarıyla ilgili mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Av.Küçük, “Bu hukuksuzlukların peşini bırakmayacağız. Bu konuda yurttaşlarımızın ve meslektaşlarımızın da çevrelerinde gördükleri, bildikleri yasa dışı kurumlar ve uygulamalar ile ilgili yasal işlem yapmamız ve mücadele etmemiz için baromuza uyarıda bulunmalarını ve bilgi vermelerini istiyoruz” dedi.

Halen bazı aracı kurum yetkilileri hakkında açılmış davalar ise devam ediyor.

Evet Allaha şükür ölen yok.. ama 10 yıl olduğu için tazminat alamıyoruz demekki.. teşekkür ederim

Trafik kazası sonrası devam eden davamda dün sözlü yargılama duruşması vardı,biz davanın sonucunu karar beklerken Hâkime Hanım tekrardan bakıcıya muhtaclik raporu istedi!! Nasıl alicam Bakıma muhtaç raporunu

Onlarca farklı kişilerden,onlarca mesaj var bu konuda ama kimse bu konu hakkında bilgi sahibi degilmi?
Özellikle sayın hukukçu arkadaşlar?

enes75

Mahkeme sizi yönlendirecektir. Muhtemelen bir hastane veya adli tıpa müzekkere yazılarak dosyanıza rapor aldırılacaktır. Sizin yapmanız gereken bir şey varsa bunu avukatınızdan veya mahkeme kaleminden öğrenebilirsiniz. Normalde, mahkeme tespit edeceği bir kuruma müzekkere yazarak raporu alacaktır.

ben 2014 kasım ayında trafik kazası geçirdim biz motosiklet kulanıcısıydık ben arkada yolcuydum araç karşıdan gelip direk benim bacağıma çarptı biz araca yol vermek için kenarda durmuştuk ama yinede çarptı suç tamamen karşıya ait ama kazadan sonra bizi hastaneye götürürken diğer arkadaşın yani motoru süren arkadasın eğliyeti yok diye korkutuup kaza yapmadığınızı söyleyin deidi bize çarpan kişi oda kabul etti ben zaten çok acı içersindeydim bende onların dedikleirni onayladım o şokla acıyla ilk ifadeyi öyle yanlış verdik aradan bir gün geçti ben biraz toparlandım şikayetci oldum ifadelerimiz alındı karşı taraf ifadede yalan söylemiş biz çarpmadık diye savcıda takipsizlik kararı verdi ben itiraz edicektim ama benim yanımdaki diğer arkadaş itraz etmek istemedi o yüzden itirazda etmedik ben çok hasar aldım öbür arkadaşta birşey yok sonra img sigorta diye biri, aracın sigortasından tazminat alabileceğimi söyledi benden epikıriz dosyalarımı falan istediler hepsini veridim ama sonrdan img nin dosyasını yürütüğü başka kazazelerle görüştüm onları mahdur tmişler beni uyardılar öğrenip azmetirdim davadan başka bir avkatla anlaştım 3 yıl olacak neredeyse ama ben hala iyleşemediğim için hasar raporu vermiyorlar o yüzden benim iyleşmem bekleniyor sol bacağım femur ve tibia parçalı kırıldı femura çivi tibiayaya platin takıldı ilk ameliyatta. ilk ameliyattan 4 ay geçtikten sonra tibia kaynamadığı için 2. ameliyatı oldum aynı hastanede. sol leğen kemiğimden kemik alınıp kırık olan yere koydular yine 4 5 ay bekledik yine kaynamadı ve tekrar ameliyat olmam gerkti bu sefer başka hastaneye gittim ünvs. hastanesine gittim orda da aynı ameliyat yapıldı 2.de soldan aldılardı 3.de ünverste hastanesinde de sağ leğen kemiğimden kemik gırafiti alınıp tekrar parçalanmış olan tibia kemiğime kondu yine 5 ay kadar bekledik ama yine kaynamadı ve sakat kalıcağımı söyledi doktorlar bende baska doktor ardım çok en son ankarda bir doktor buldum ve orada kaynamayan tibia kemiğindeki platin çıkartılıp ilizorov takıldı bacağımı 6 cm kısaltılar sonra tekrar uzattılar ama şimdi 1 cm kadar kısalık kaldı ve 3 yıla yaklaştı hala iyleşemedim dava devam ediyor bu arada o anlaştığım avukat img nin başlatığı davayı devir alınca olay yeri inceleme yaptırtı kazayı yaptığımız yerde 2 yıl sonra yapıldı ama hala orda motor parçaları vardı kusuru karşıya verdiler. mahkeme izmir ege ünüvers. adli tıpa sakatlık raporu için gönderdi gittik yara izlerimi ameliayat izlerimi falan ölçtüler bazı notlar aldılar ama bacağımda hala ilizorov olduğu için rapor vermediler bu cihaz çıkınca birdaha gel dediler size sorum şunlar hiç anlamıyorum ve ortada gerçekten böyle benim gibi mahdur insanlardan yaralanamya çalısan çok dolandırıcı insan var(hakıyla yapanları ayırıyorum tabi onlara sözüm yok) ben haklarımı bilmiyorum benim ne gibi hakım var bu olayda. yeni anlaştığım avukat yüklü tazminat alırsın diyor ama net birşey söylemiyor ben şimdi sadece bana çarpan arcın sigortasındanmı tazminat alıcam başka yerden alamıycamı bunun dışında. örneğin bana çarpan adamdan tazminat hastane masrafları, madi manevi gibi tazminat hakkım yokmu varsa bunun için ne yapmalıyım ve ben sizce tahmini yüzde kaç oranında rapaor alabilirim kaç verirler 6 kez büyük ameliayt geçirdim leğen kemiğimin iki tarafındanda kemikler alındı ve o alınan yerler kalıcı olarak ağrı sızı var hep. bacağımı 6 cm kısaltılar uzatılar tekrar ve şimdi 1, 1,5cm kalıcı olarak kısa kaldı bacağım. yukarıdaki yani femur uyluk kemiğimdede çivi takılı orasıda kırıldı ve 3 yıl olduğu için 3 yıldır bütün yük sağlam olan bacağımda sağ bacağımda olduğu için diz ve bilek eklemelrinde kıkırdak hasarı ve menüsküs yırtığı meydana geldi yani sağlam olan bacağımda ameliyatlık oldu ama diğeri düzelmediği için ameliyat olamıyorum ve birde piskolojik yardım alıyorum piskiyatriste gidiyorum ilaç alıyorum 3 yıldır pikolojim bozuldu raporada bu şekilde alıcam yani sol bacağım kazada kırldı 6 ameliyat oldum kısalık oluştu yukarda anlatığım giib sol bacağımdada fazla yük taşımaktan dizdeki menüsküs yırtıldı ameliyatlık oldu ve piskiyatriye gidiyorum ilaç kulnıyorum bu şeklide heyete giricem yüzde kaç verirler hasar raporunu . lütfen yardım edin ilk defa böyle birşey yaşıyorum hiç bir bilgim yok hakalarımı bilmiyorum kim nederse inanıyorum img yede öyle inandım ama çok kişi onlar tarfındna mahdur olmuş oyüzden onlara azinama çekdirdim ve azmetirdiğim için onlar bana sorun çıakrtırmı bana dava açabilirlermi ne yapmam gerekiyor cevabınızı bekliyorum. birde hocam 2014 te kazadan önce askeri ücretle çalışıyordum ozamnlar 800 falandı. maaş bodrosunu falan aldıydım şimdi askeri ücret 1400 hangisinden hesaplama yapılıcak veya değişen birşey olurmu değişecekse dosyadaki maaş bodrosunu çıkarıp bugunkü askeri ücreten hesaplanmasını istesek birşey değişirmi bu arda ben yolcu konumundayım her halükarda bana kusur yok zaten tazminat oranını etikleyecek sadece maaş ve yaş var yaşımda kazayı yaptığımda 22 yaşındaydım şuan 25 kazada ksuursuzdum yolcu olduğum için zaten sonrdan yapılan olay yeri inceleemsinde kusuru bize çarpan adama vermişlerdi yani yaş 22, kusursuzum, askeri ücret alıyordum odönem, 3 yıl tedavi gördüm evde yattım gördüğüm tedavileri ve hasar kalan yerlerimi söyledim yukarıda bunlara göre yüzde kaç hasar roporu verirler ve ne kdar tazminat alabilirim ve birde bu sigortadan aldığımız tazminatta nsonra başka ne hakkım var bize çarpan adama madi manevi hastane masrafları giib tazminatlar açabilirmiiyz her nekdar ilk ifadeyi yanlış versekte hemn sonra ifadeyi değiştirip kaza yaptığımızı belirtik ve 2 yıl sonrda olsa olay yeri incelemesi yapıldı ve bütün kusur karşıya verildi yani dava açabilirim değilmi.

Tam 3 yıldır devam eden davam yine ertelendi, 11/2017 tarihine gün verildi.

Hocam merhaba 2016 yılında kaza geçirdim karşı taraf 8/8 kusurlu olaydan13 ay sonra adlı tiptan rapor aldım %8 26 yaşındayım şu anda bütün evrakları güvence hesabina gönderdi avukat 10 gün oldu gondereli güvence hesabında n cevap ne kadar sürede gelir konuyla ilgili bilgili olanlar yardımcı olursa. Çok memnun olurum yani tazminatı ne kadar sürede alırım

Can1912

Güvence Hesabı 15 gün içinde ödeme yapmalı veya yanıt vermeli. Bu süre içinde yanıt vermez veya ödeme yapmazsa dava açabilirsiniz.

@SigortaDanışmanı

Şimdi avukat evrakları gondereli 10 gün falan oldu o zaman 5 6 güne yanıt gelir edindiğim bilgiye göre davadan once diyelim 100000 alcam 80000 gibi bı rakam teklif ederlermiş yani pazarlık gözüyle bakalım bu olay doğrumu birde böyle bı teklif geldiğinde yani hesaplanan rakamın altında olursa kabul etmezsem dava açarsanız tahmini ne kadar sürer
Bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler

hocam merhaba benım kazada karsı tarafın sıgortası yok güvence hesabına evrakları gonderdı avukatım hesabın evrakları ıncelemesı ve gerı donuşu ne kadar zaman alır 8/8 karsı taraf kusrlu 100000 gıbı bı rakam hesapladı avukat güvence hesabı ne zamana donus yapar odeme yapcak olurlarsa ne zamanda oderler 10 gun oldu evraklar gıdelı

@simader hocam merhaba benım kazada karsı tarafın sıgortası yok güvence hesabına evrakları gonderdı avukatım hesabın evrakları ıncelemesı ve gerı donuşu ne kadar zaman alır 8/8 karsı taraf kusrlu 100000 gıbı bı rakam hesapladı avukat güvence hesabı ne zamana donus yapar odeme yapcak olurlarsa ne zamanda oderler 10 gun oldu evraklar gıdelı

Avukatla konuştum şimdi donmeyebilirler dedi büyük ihtimal rapora itiraz ederler dedi raporu üniversite adli tıp Anabilim dalı başkanlığından aldım güvence hesabı bu kurumun raporuna itiraz edermi bı cevap yazarsanız sevinirim

Arkadaslar ben 24 mart 2016 da trafik kazasi gecirdim araci arkadasim kullaniyordu aracin axa sigortadan daha once police yapilmis ama kaza yaptigimiz tarihte bitmis sigortasi ben hastaneden %16 rapor aldim herseyle birlikte sigortaya gonderdik bugun sigortayi aradigimda red olarak geri cevrilmis telefonda nedenini sordum kaza yaptiktan sonra police yenilenmis diyorlar ama magduriyetiniz icin yine tazminat alabilirsiniz bizimle alakasi yok diyorlar ne yapmamiz lazim akil verirseniz cok sevinirim simdiden tesekkurler. Ismim burhan 1987 dogumluyum

Poliçe kazanın olduğu gün mü yenilenmiş, siz poliçeyi gördünüz mü? Saatine baktınız mı?
Eğer gerçekten poliçe kazadan sonraysa güvence hesabına başvurabilirsiniz.
Güvence hesabının web sayfasına bakın, orda başvurunun yapılacağı yazıyor. İstenen belgeleri ordaki adrese kargoyla gönderin sonra da tazminatın ödenmesini bekleyin.
Tazminat ödendikten sonra da eksik ödeme nedeniyle dava açın, kalan kısmı da tahsil edin.
Herhangi bir aracıyla çalışmayın, belgeleri kendiniz yollayın, paranızı aldıktan sonra da bir avukatla anlaşıp kalan kısım için dava açın.

Avukatla konuştum şimdi donmeyebilirler dedi büyük ihtimal rapora itiraz ederler dedi raporu üniversite adli tıp Anabilim dalı başkanlığından aldım güvence hesabı bu kurumun raporuna itiraz edermi bı cevap yazarsanız sevinirim

Raporu uzmanlara iletirler, uzmanlar da inceler. Rapor uygunsa sorun olmaz, değilse sizden başka bir rapor isterler.
Eninde sonunda paranızı alırsınız ama 15 gün içinde paranız yatmazsa fazla beklemeyip tahkime başvurmak daha mantıklı, boş yere zaman kybetmemiş olursunuz. Avukatınız varmış zaten, bırakın o halletsin gerisini, siz oturup paranızın gelmesini bekleyin.

Sigortadan verilen parayı aldıktan sonra kalan kısmı için hukuk mahkemesine mı dava açıyoruz. Avukat olmadan o kısmı halledebilirmiyiz.

79ultraslan

Avukat olmadan çok zor. Dava dilekçesini nasıl yazacaksınız? Neyi neye dayanarak isteyeceksiniz, hukuki temeli ne olacak? Haliyle bunları avuaktlar bildiğinden dolayı avukat olmadan hak kaybı yaşarsınız.

Üst Alt