Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Anadolu sigorta ile ilgili araştırma yaparken bi şekilde Anadolu grup sigorta diye bi şirket ile görüştüm ( hasar danışmanlık sirketiymis)

Kendiniz basvurursaniz 1 seneden önce rapor alamazsınız bize vekalet verirseniz biz dava açarak hak ettiğiniz ücreti alabiliriz dedi. Bizde emsal dosya olduğu için biz açabiliriz dava diye bilgi verdi.

Kazadan itibaren bi sene geçmeden hastahaneden rapor alamaz miyim.

Ben başvuru sürecini baslatsam daha sonra bi avukat ile verilen paraya itiraz etsem daha mı çok masrafım olur yoksa bu şirkete vekalet versem mi ne tavsiye edersiniz

Kaza raporunu ve hastane evraklarını gönderirseniz WhatsApp üzerinden ne kadar orana anlatacağımız hesap yapılarak ne kadar alacaginizi söyleyebilirim. WhatsApp üzerinde gönderilen belgeler ile bir şey yapamam siz onay vermedikten sonra dedi. Sizce bilgi almak için bilgilerimi göndereyim mi

Hiçbir hasar takip şirketine vekalet vermeyin.
Siz şirkete kendiniz başvurun, alabildiğiniz kadar tazminatı alın sonra da bir avukatla anlaşıp dava açın.

Pacasi_camurlu

Bir seçenek olarak avukatınızla şu şekilde anlaşabilirsiniz:

Sigorta şirketinden davasız alınan tutardan avukat yüzde almaz ama dava yoluyla alınan kısımdan hakkını alır. Zaten bu kısımda ciddi bir emek ve mesaide olmadığı için problem olmaması gerekir. Avukatınız sadece başvuru evraklarını şirkete iletecektir. Asıl avukata ihtiyacınız bu noktadan sonra ortaya çıkacaktır. Böylece avukatınız sizin için hem başvuru hem de dava sürecini götürür.

Hasar danışmanlık adı altındaki firmalara vekalet verilmemesi konusunda hemfikirim.

Peki maluliyet oranının belli olduğu raporu kazadan 1 yıl sonra mi alabilirim yoksa şimdi de alabilir miyim. O firma niye böyle bi bilgi verdi

Pacasi_camurlu

Her sekelde 1 yıl bekleme zorunluluğu yok. Bu süre bazen 18 ayda olabilir bazen de hiç beklemek gerekmez.

Örnek vermek gerekirse amputasyon varsa beklemeye gerek yok ama tibia şaft kırığında 12 ay bekleme zorunluluğu olabilir. Her olayda değişir. Hastane belgelerini inceleyip karar vermek gerekir.

Pacasi_camurlu

raporun verilip verilmeyeceğine bırakın doktor karar versin. siz gidin hastaneye başvurun rapor için. raporu verirlerse şirkete başvurursunuz, vermezlerse raporu beklersiniz.

Kiralık arabayı kısa dönemlik haftalık diye tabir edilen şekilde kiralarim.

Yardımcı olursanız sevınırım. Bundan 4 yıl once trafık kazası gecırdım ıkı ayrı devlrt hastahanesınden %45 raporum var ve su an 25 yasındayım sıgortadan 165 bın tazmınat aldım ama su an kı avukatım eksık odeme yapıldıgını soyledı ve ben 5 kez amelıyat oldum hastahane masraflarımında almadıgımı soylrdı neyse mahkeme benı ankara adli tıpa sevk ettı gıttım adlı tıp bana %17 rapot vıkartı bız ıtıraz ettık ıstanbul adlı tıpa sevkıkızımıstedık şimdi sormak ıstedıgım su bu konuda tazmınat alma hakkım var mı ?

cngz sen ayvayı yedın sıgorta parayı % 45 engellı uzeeınden verdı adlı tıp %17 verdı sıgorta sırketı sana dava acacak buyuk bır ihtımal ...uyuyan yılanı uyandırmışsın sen paranın buyuk bır kısmını gerı alır ....forumda bu konuda cok yazı var....geçmiş olsun

mağdur 78 yaşında 3 yıl süreli raporu %9 hata tamamen karşı tarafta bizler karşı tarafın sigortasından ne kadar tazminat alabiliriz

Arkadaşlar 2.5 yıl önce kaza yaptım açtığım dava sonucu mahkeme hesaplamaya yolladı adlı tıp dan aldığım rapor %77 bekarım 30 yaşındayım kaza yaptığım zaman aldığım maaş 1510 tl idi net para tamamıyla %100 karşı taraf suçlu hesaplamada ne kadar para çıkar bilgisi olan varsa size zahmet

Ben bir sürü soru sordum ama gene sorucam bnm kalıcı olarak sağ gözüm kör oldu sağ kalcam kırıldı 3 vida var yuzumede vida plak dahil 14 parça takıldı ama kazanın üstünden altı ay sonra engelli raporu aldım % 44 neyse bir avukat bulduk ve dava ocak 23 de açıldı (2017) önümüzdeki ayın 6 snda mahkeme var benim av. Uzlasmak istemiyor ama ben istiyorum çünkü artık parasizlik gerçekten bunaltmaya daha çok zorlamaya başladı şimdi bu mahkemede bir yıl süreli raporla avukatim sampo japan un av. Uzlasip bir para alabilirmiyiz davayi gero cekersek harç ödermiyiz şimdiden yardımlarınız için teşekkürler allah razı olsun

Kardeşim benim sağ göz ve kulak kaybı yüzümde kemik yok kafatası sağ ve sol taraf kemigim yok kolumda plati %77 rapor verdiler uzlaşmada 210 bin verdiler kabul etmedim şimdi hesaplamaya gönderildi tahmini 500 küsür para çıkacak yani iki katını almak varken niye yarısını alıyorsun

Ayse1209
Sizin davanız yaklaşık 2 sene daha sürer. En başta sigorta şirketinin verdiği parayı alıp sonra dava açsaydınız çok daha iyiydi.
Çok yaşlı değilseniz, Davanın sonunu beklerseniz muhtemelen kaza tarihindeki teminat limitinin tamamını yani 310 bin lirayı alırsınız.
Şu anda uzlaşarak da paranızı alabilirsiniz ama gerçekte alabileceğiniz tutarın çok daha altında bir tutar alırsınız ve ayrıca teminat limitini aşan kısım için işletene ve sürücüye dava açma hakkınızı kaybedersnizi.
Siz uzlaşmak istediğinizde avukatınız uzlaşmak zorunda, ben uzlaşmak istemiyorum diyemez ama şu aşamada uzlaşmak sizin lehinize değil çünkü alabileceğinizden çok daha azını almış olursunuz.

Avukatınızdan rica edin, duruşma öncesinde fakirlik belgesi vs alıp geçici ödeme talep etsin mahkemeden.
40-50 bin lira kadar karşı taraftan geçici ödeme alıp, o parayla dava sonuna kadar idare etmeye çalışın. Uzlaşmayın.

SOON ĞÖLĞE
Trafik sigortası şirketinden, Kaza tarihindeki teminat limitinin tamamını alırsınız.

acvitella1982
Süreli raporla hiçbir şey alamazsınız, kalıcı rapor almaya çalışın.

Bütün evrakları verdikten sonra ne kadar daha bekleriz acaba ücretin yatırılması icin

Kolay gelsin, herkese çok geçmişler olsun;
14/02/2003 tarihli araç sıkıştırması sonucu kontrolü kaybetip orta direğe vurdum. Bahsettiğiniz tüm evraklar elimde mevcut. Sadece trafik raporunda da gözüktüğü gibi araç sıkıştırması yazıyor ama araç orda da yok. Kaza sonucu ağır engelli kaldım. Herhangi bir işlem yapabilirmiyiz. Teşekkürler

2003se zaman aşımı dolmuştur. 2013 olmasın o?
Eğer 2013se ve raporda plakası tespit edilemeyen araca da kusur verilmişse güvence hesabına başvurabilirsiniz.

SOON ĞÖLĞE
davayı açarken faiz takep etmişseniz dava tarihiyle ödeme tarihi arasındaki süre için faiz alırsınız.

gencfbli09
8 işgünü içinde ödemek zorundalar. Ama ödemiyorlar, ödemeleri 1-2 ayı bulabilir. Şirkete ve sunduğunuz belgelere göre değişiyor.

Merhaba ben bi soru soracaktım Ocak ayında şehirler arası otobüste kaza geçirdim omurgam kirildi. Hastaneden çıkacak olan oran yüzde 15 civarı olacak gibi. Yaş 28 , o dönemde issizdim ancak öğretmenlik diploması sahibiyim. Şimdi tazminat öğretmen maaşı üzerinden mi yoksa asgari ücret üzerinden mi hesaplanır. Teşekkür ederim

Bir de ortalama ne kadar alırım sizce

Bu sürenin 6 ay yada 1 seneyi bulma ihtimali varmı yada dahada hizlandirmanın

serkan_td2_01
Şirket asgari ücret üzerinden hesaplayarak verir, sonra dava açarsınız öğretmen maaşı üzerinden hesap yapılır ve paranızı alırsınız.

gencfbli09
Var.
15 gün bekleyin, sonra telefonla şirketi arayıp; "1 hafta içinde ödeyecekseni ödeyin yoksa sigorta tahkim komisyonuna gideceğim her gğn başka bir avukat beni arıyor birisine vekalet vereceğim" deyin.

Yatmazsa da sigorta tahkim komisyonuna başvurun.

Sayın
ücretsiz destek
Tazminat davasında sözlü yargılama duruşması hmk. 186/2 karar duruşması mı oluyor?
Konu hakkında tarafima bilgi vermenizi rica ediyorum.

Teşekkür ederim peki öğretmen maaşı üzerinden hesaplandigi takdirde ne kadar alırım bi fikriniz var mı Acaba

Muhtemelen teminat limitini aşar. Ama %15 sakatlık oranı tehlikeli. Mahkeme sizi adli tıp kurumuna gönderdiğinde sakatlık oranınız daha da düşebilir.

iyi akşamlar biz trafik sigortasından tazminat alabilmek için aracılara vekalet verdik ve dosya açılmış (raporun orjinalini göndermedik) ancak verilen süreli rapordan(3 yıl ) dolayı başvurumuzu iptal ettirirsek ve vekaleti iptal edersek hem aracılarla hem de sigorta şirketiyle hukuken bir sıkıntı yaşarmıyız

Dava açmadan sigorta şirketine yapılan ilk başvuruda sigorta şirketi almanız gerekn tazminatın %60'ını ödemekte ve bakiye alacağınız kalmaktadır. Bu konuda hem sigorta tahkim komisyonuna başvurabiliyorsunuz hem de adli mahkemelerde dava açabiliyorsunuz. Ancak dava sürecini sigorta aracıları vermiş olduğunuz vekaletname ile takip edememektedirler. Bilgilerinize

iyi akşamlar

iyi akşamlar raporumuzu süreliden süresiz hale getirmek istiyoruz buarada rapora itiraz etmeyi düşünüyoruz ancak dosya açılmış durumda gerci raporu sigortaya halen göndermedik .budurumda ne yapabiliriz çünkü raporu değistirmek için 5 aya ihtiyacımız var ama dosya süreci başlamış durumda ne yapabiliriz

Süresiz rapordan kastınızın kati rapor olduğunu varsayarsak kalıcı iş göremezlik raporu kaza tarihinden 6 ay sonra verilebilir. Ayrıca sigorta şirketine olan başvurunuzun da mahiyeti önemli. Zira 2918 sayılı KTK 97. Madde gereği başvurunuza 15 iş günü içerisinde cevap vermek zorunda, cevap vermediği durumda talebinizi reddetmiş sayılır ve siz de dava yoluna gidebilirsiniz.

Üst Alt