Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Teşekkür ederim bakalım 8 iş günü içinde yatacak mı

Hamitsam

8 gün değil.
siz ilk başvuruyu yaptıktan sonra 8 işgünü içinde yatırmalılar.
imzayla ilgili bir süre yok, zaten siz o imzayı hiç atmasanız bile yatırmak zorundalar.

Ücretsiz destek@ Ben de 8 iş günü içinde dedim zaten Yanlış demedim imza atmadan nasıl yatırıyorlar en İmza Attım tazminatını kabul ettim

bır yerde okudum adam dılekceyı vermış 3 ay medıcal ınceleme surmus .....ne zaman ımza atarsan o zaman 8 gun baslıyor dedmiiş.... Hamitsan sen hangi sureclerı yasadın kısaca bı yaz bızde ogrenelım ben evrakları daha teslım etmedım bılgım olsun

Bütün evrakları verdikten sonra tam 90 gün sonunda Medical inceleme sonucu Tabii ki tazminat hesaplanıyor yani dediğim gibi Tam 90 gün

Mandreyam@ niye evrakları tamamladıktan teslim et süreç Ondan sonra başlıyor bekleme

Hamitsam

8 işgünlük süre, siz evraklarınızı eksiksiz olarak sigorta şirketine teslim ettiğiniz anda başlar. sizin dosyanızda 3 ayda yatırmış olmaları yasal sürenin 3 ay olduğu anlamına gelmez.
(zmss genel şartları B2 maddesi ".....(Değişik paragraf:RG-2/8/2016-29789) 2.1. Sigortacı; hak sahibinin, kaza veya zararın tespit edilebilmesi için bu genel şartlar ekinde yer alan gerekli tüm belgeleri sigortacının merkez veya şubelerinden birine ilettiği tarihten itibaren sekiz işgünü içinde tazminatı hak sahibine öder....")

ayrıca size verilen tazminatı kabul etmek, ibraname imzalamak zorunda değilsiniz, siz zaten sigorta şirkerine başvururken, tazminatımı hesaplayın aşağıda verdiğim banka hesabıma yatırın diyorsunuz. onlar da tazminatı hesaplayıp size yatırmak zorunda. eksik yatarsa eksik kısım için dava açarsınız.

kimse sizi ibraname imzalamaya zorlayamaz, siz hiç imzalamasanız bile o parayı yatırmak zorundalar. aşağıda bununla ilgili yazıyı paylaşıyorum.

İBRANAMELER HAKKINDA
HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI SİGORTACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN
SİGORTA ŞİRKETLERİNE UYARI YAZISI

Müsteşarlığımıza ulaşan şikayetlerden, sigorta şirketlerinin sigortalılara veya lehdarlara sigorta sözleşmelerine dayalı olarak yaptıkları tazminat ödemelerinde tazminat ödemeden ibraname imzalattıkları veya ibraname imzalanmadığı gerekçesiyle tazminat ödemelerini geciktirdikleri anlaşılmaktadır. Sigortacılık sektöründe yaygın olarak görülen bu yanlış uygulamanın ve bu hususta doğan şikayetlerin tekerrürüne mahal vermemek açısından aşağıda belirtilen hususlara azami dikkat gösterilmesi gerekmektedir.

Bilindiği üzere ibraname, borçlunun borcunu ifa ettiğine ve alacaklıya karşı artık herhangi bir yükümlülüğünün bulunmadığına dair bir belgedir. Bu nedenle, alacaklı taraf olan sigortalı ya da lehdar, tazminat almadan ibranameyi imzalamaları halinde, kendilerine henüz ifa edilmemiş olan bir borç için, borç kendilerine ifa edilmiş gibi kabul edilmektedir. Böylece, sigortalı veya lehdar ibranameyi imzaladığında söz konusu olan alacak için herhangi bir talepte bulunamayacaktır.

Bu nedenle, sigorta şirketlerinin sigortalıya veya lehdara ödeme yapmadan önce ibraname imzalatmaması ve ibraname imzalanmadığı gerekçesiyle de ödemelerin geciktirilmemesi hususunun üyeniz şirketlere duyurulmasını rica ederim.

Serap Oğuz GÖNÜLAL
Genel Müdür V.

sigorta şirketi siz ibranameyi imzalamadığınız için ödeme yapmaktan kaçınırsa, hazine müsteşarlığına şikayet edin. şirket hem ödemeyi size ibraname olmadan yapacak hem de idari para cezasıyla cezalandırılacaktır.

anladım dedıgım gıbı yapmıslar medıkal ınceleme vesayre ısler 3 ay tutmus sure yapacak bısey yok hamıtsam benım evraklar hazır %42 aldım ama bu sıgorta sırketı dusurur oranı sen % kaç aldın nelerden aldın benım%8 işitme % 12 cıldıye %28 dahlıye

Benim kırık yüzde 24 aldım Senin olayın biraz farklı gibi sürekli kalıcı ise tamam ama platformda uzman kişiler var onlara sor bence geçmiş olsun

hamıtsam hangı evrakları ıstedıler trafk kaza raporu surekli dır heyet raporu bunların yanında ne lazım eksık vermeyeyim

Mandreyam@1kaza tespit tutanagi 2heyet raporu 3epikriz 4nufus kayit5maas bodrosu 6varsa raporlarin. Ama sigorta sana soyler 've mutlaka bir avukat tut.

Burada bir sürü kisiyi itham etmissin. Paranizi kaparlar falan diye. Sen neden ismini kazazede yaptin onu anlamadim. Benim nick uzman60 uzman cavus olmam ve tokatli olmamdan dolayi mesela. Burada da %67 engelli raporumdan dolayi bulunuyorum. Ayrica turkiyenin en büyük danismanlik sirketinde namusum ve serefimle temsilcilik yapmaya calisiyorum. Burada birine bir sey yaziyorsun hemen senin gibi arkadaslar güya buradaki insanlarin hakkini savunuyorsunuz hemen yoruma cevap yazmaya basliyorlar. Sigorta takipcileri kizacak demissin dogru cunki sen insanlari karaliyorsun. Hırsız diyorsun insanlara. Aracilik yapmanin kötü olan tarafi nedir. VAAD VEREREK İNSANLARI KANDIRANLARI KINIYORUM. diyosunki herkez kendi alabilir evet alir. Peki tam alamazsa parasini napacak dava acmicakmi avukata gitmicekmi. Genelleme yaparak burada onsanlari karalamayin. Biraz vicdaniniz varsa insanlara ulasin bizim yaptigimiz gibi onlari bilgilendirin. Kimse haklarindan haberdar degil. Hayatinda internet kullanmayan bir sürü insan var nagdur olan. Benim karsilastigim insanlarin hepsinin hayir dualarini aldim Allaha sukur. Haklarinida sonuna kadar savundum. Bu dünyanin birde öbür tarafi var. İşıni dogru yapmayan insanlari kandiran doktor ögretmen savci hakim kasap manav berber dondurmaci tatlici hepsinde var. Ama bir kaç tanesinin yaptigini burda hepsini genelleme yaparak karalamak dogru degil diye düsünüyorum. Hepinizi saygiyle selamliyorum . Son olarak biri size yardim edecem diyorsa bunu karsiliksiz yapmaz. Yapacak kisiyi iyi arastirin konunun uzmani olan güvenilir kisilerle calisin. kazazede

Son düzenleme:
uzman60
arkadaşım sataşacak kimse bulmakta sıkıntı çekiyon herhalde, herkese laf yetiştirmeye çalışmıssın, avukat arkadaşları bile bilgisizlikle suçlamışsın, cahil cesareti diyelim bu duruma,laf kalabalığı yapıyorsun, yok internet kullanmasını bilmeyen varmış, yok telefon kullanmasını bilmeyen varmış, tamamda madem sen bunlara ulaşmak istiyorsun o halde internette ne işin var demezlermi sana,
bak ben ne güzel bildiklerimi yazmışım ve 1400 mesaj yazılmış açtığım konuya, ve 250.000 okunma sayısı var, 2000 nin üzerinde mesajım var ve bunun dışında 4- 5 bin civarında özel mesajla ulaşmışlar bana bende ulaşanların % 90 ından fazlasına cevap yazmışımdır ve binlerce teşekkür mesajı ve dua eden olmuştur.tüm bunların karşılığında hiç kimseden 1 kuruş dahi maddi menfaat sağlamamışımdır.demekki menfaat beklemedende yardım edilebiliyor, ha sen bu işi meslek olarak yapıyorsan o zaman açarsın bir site orada istediğin kadar reklamını yaparsın müşteride bulursun, ama böyle forumlarda bilgi menfaat beklemeden paylaşılır, forumlar bilgi paylaşım alanlarıdır,
sende bildiklerini yazarsın insanlara faydalı olabilirsin,
son olarakta nikin neden kazazede diye sormuşsun, kaza mağduru olduğum için nikimi kazazede yaptım.
işin gücün rastgelsin

arkadaşlar bır sorum olacaktı kaza tespıt tutanagı yok onun yerıne olay yerı ınceleme tespıt tutanagı var ....yaramalı trafık kazası raporu tutulmuş ama kusur oranı yok ...nasıl olcak yada ne yapılması lazım

Ceza yargılamasından kusur raporu alınabilir. Eğer şikayet vs. yokluğu nedeniyle alınamazsa hukuk mahkemesince kusur oranı tespit edilebilir. Avukatınızdan gerekli işlemleri yapar zaten. Bu nedenle mutlaka konusunda uzman bir avukatla beraber hareket edin.

mahkeme olmaksızın kusur tespıt oranı belırlenemez mı malum mahkemeler uzun suruyor en az 1 yıl sureer sanırım

benım konu farklı kaza tesıt tutanagı yok onun yerıne olay yerı ınceleme var kusur oranı yazmıyor dava acsam maksımım 9 ay suret dava acılcak 4 ay beklenecek bılırkısı falan fılan of anam offf

Selam herkese,

Benim trafik kazasında yaralanmalı bir olayım var..
Ve hasar şirketinin birine vekalet verdim, bu vekalette ahzu kabz da mevcut.
Sigorta ödemesi benim hesaba mı gelir yoksa aracılar kendi hesaplarına yatırabilir mi?
benden hesap no da aldı aracılar.

Teşekkürler şimdiden

Parayi cekme yetkisi vermissiniz. Paranizi cekerler. Siz paraniz yattiginda cekmeden belge imzalamadan sigorta sirketini arayin ve ne kadar tazminat aldiginizi ogrenin.

karşıdan gelen araç şerit değiştirip bize çarptı.araba pert oldu.trafik kaza tutanağı tutmuş .karşı tarafa%80 bizede %20 vermiş.bana ayak ve koluma platin ve kalçama protez takıldı.kaza geçireli 6 ay oldu yaklaşık..çalışamaz raporumuz devam ediyor..tedavimiz devam ediyor.mahkeme tedavimiz devam ettiği için açılmadı.bizim sigortadan nasıl haklarımız var.

merhaba kolay gelsin , sizden bi konu hakkında yardım almak istiyorum.. Ben Alanya'da 2012 mayıs ayında kuzenimin sürdüğü araçta sağda seyir etmekteyken önümüze çıkan motosikletliye çarpmamak için kaldırımdan uçup bir dükkana girdik, olayda sağ femur kemiğim ikiye bölündü ve 40cm platin 11 tane çivi takıldı fakat motosikletli sürücü tespit edilemedi, kuzenimden davacı olmadım herhangibir hukuki süreç geçirmedim, bu tür olaylarda araç sigortasından tazminat alınabildiğini yeni öğrendim ve araştırmaya başladım internet sayfanızdaki yorumları okudum fakat birkaç sorum olacak yardımcı olabilirseniz.. Anladığım kadarıyla kaza tespit tutanağı, ekpikriz raporu , hastane raporları gerekmekte fakat tespit tutanağı bnde yok , o anda gittiğim hastanenin raporlarıda yok bunları geriye yönelik adliye ve hastaneden birebir alabilir miyim? Ayrıca kaza yaşanalı 5 sene oldu hak talep edebiliyor muyum zaman aşımı var mıdır? birde bütün herşeyi halledip sigortan tazminat alırsam sigorta bu tazminatı da araç sürücüsü olan kuzenimden mi tahsil edecek ? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

yalcinn

Geçmiş olsun, zamanaşımı süreniz henüz dolmamış. Bu nedenle halen tazminat alma hakkınız var.

Ehliyet ve alkolden yana sıkıntı yok ise araç sürücüsü kuzeninize rücu söz konusu olmaz.

Gecmis olsun. Zaman asimi 8 yil. Tazminat hakkiniz var. Sürücünün evraklari tam ise ehliyet trafik sigortasi var ve alkol yok ise sürücüye bur sey dönmez.

yalcinn

öncelikle herhangi bir hasar takip şirketine, danışmana vs. vekalet vermeyin.

ilk önce tedavi olduğunuz hastaneye gidip epikriz raporunuzu isteyin.
sonra alanya savcılığına gidip herhangi bir cezai soruşturma var mı öğrenin. savcılık dosyasında kazayla ilgili tutanak, bilirkişi raporu vs. vardır.
sonra da mümkünse bir üniversite hastanesine gidip sürekli sakatlık raporunuzu alın.
soruşturma dosyasında kuzeninizin plakasını ve kaza tarihi zaten vardır. o bilgilerle tanıdık bir acenteye gidip, o tarihte kuzeninizin arabasını yapan sigorta şirketini öğrenin.

zor iş gibi görünüyor ama değil, sürekli sakatlık raporunun alınması dışındaki tüm işlemleri yarım günde halledersiniz.
sürekli sakatlık raporu için de önce hastaneyi arayın, hangi gün saat kaçta gitmeniz gerektiğini öğrenin, 1-2 günde de rapor işini halledersiniz.

sonra, sigorta şirketini telefonla arayıp, sürekli sakatlık raporu, kaza tutanağı ya da kusur bilirkişisi raporunu, nüfus cüzdanı fotokopinizi ve iban numaranızı ilgili sigorta şirketine e-posta ve kargo yoluyla gönderin.

şirket size ödeme yapacaktır, şirketten parayı alana kadar herhangi bir hasar takip şirketi ya da avukatla anlaşmanıza gerek yok.
zaten 2012 yılındaki zmss teminat limiti sakatlık için 225bin. bakıcı gideri muhtemelen alamayacaksınız.tedavi gideri olarak da yaptığınız harcamaları talep edebileceksiniz sigorta şirketinden.
şirketten tazminatınızı aldıktan sonra tanıdık bir avukat bulun ve size ödenen paranın az olduğunu, bakiye tazminatınızı almak istediğinizi söyleyin. o size yardımcı olacaktır.

tekrar belirteyim, şirketten parayı çok kolay bir şekilde alabilirsiniz, kesinlikle aracıya ihtiyacınız yok, kaza tutanağı, sakatlık raporu ve yarım sayfalık bir dilekçe yeterli. boş yere binlerce lirayı hasar takipçilerine kaptırmayın.

arkadaşlar 4 kasım 2016 da yaya geçidi trafik ışığı olmayan bir yerde normal yolumda 50-60 ile giderken karşıya geçmek için annesinin kolunu tutup sağda bekleyen 12-13 yaşlarındaki erkek çocuk, tam anne oğulu geçeceğim sıra karşıya geçmek için birden annesinin kolunu bırakıp yola fırladı ben sola kırdım ama çokta vaktim yoktu aracın sağ ön uç kısmı çocuğun adım attığı sağ ayağını 2-3 yerden tam kırdı . benden şikayetçi olmadılar . karakolda ifade verdik olayı anlattık çıktık bu arada araçta 4 öğretmen arkadaşım daha vardı hepimiz aynı ifadeyi verdik. şimdi bu sigorta şirketlerinden para koparmaya çalışan sözde danışma şirketleri ailenin peşini bırakmıyor. sürekli arayıp karşı tarafantan yani benden hiç para alınmayacağını sizin bu doğal hakkınız olduğunu falan söyleyip bi kaç belge imzalamalarını istiyorlar. gerçektende bana hiçbir zararı olmiyacak mı acaba bilgisi olan varmı? biz şimdilik o şirketlere resti çektik aile ile birlikte tabi. bilemiyoruz napalım. bi kaö avukatı aradık onlarda uzak durun dedi. bu danışma şirketi sigortadan alacak sigortada tazminatı aracı sürene yükleyecek dedi avukat??? sizce 2 tarafa zarar vermeden tazminat falan alabilirmi madur olan aile?

gaziii02

danışmanlık şirketleriyle herhangi bir anlaşma yapmayın, aile hiçbir belgeyi imzalamasın.

bulunduğunuz il yakınlarındaki üniversite hastanesini arayıp, sürekli sakatlık raporu almak istediğinizi söyleyip hangi gün saat kaçta hastaneye gitmeniz gerektiğini öğrenin.

belirtilen saatte hastaneye gidin, tüm tedavi evrakınızı da yanınızda götürün ve sürekli sakatlık raporunu alın.
ayrıca kaza tutanağı ve varsa ceza dosyasındaki bilirkişi raporunu da bir şekilde temin edin.

sonra sizin araca ait trafik sigortası şirketini arayıp, hangi belgeleri istediklerini öğrenin ve şirketin adresine tüm belgeleri, kargo ile gönderin.

sigorta şirketi tazminatı ödeyecektir. kaza anında alkollü değilseniz ve ehliyetiniz de varsa sigorta şirketi ödediği tazminatı sizden istemez.

bu bahsettiğim işleri yapmak en fazla 2-3 gün sürer, boş yere hasar takip şirketlerine %20-25 komisyon vermeyin, kendiniz çok kolay bir şekilde halledebilirsiniz.
burdaki işlemlerden en uzun sürecek olanı, sakatlık raporunun alınmasıdır, hastanede farklı farklı doktorların huzuruna çıkıp muayene olacaksınız ve siz hasar takip şirketine vekalet verseniz dahi rapor işini kendiniz halletmeniz gerekiyor. yani asıl zor olan işi her halukarda siz yapacaksınız.

sigorta şirketi çocuğun ailesine ödeme yaptıktan sonra, tazminatı az buluyorlarsa, aile şirkete dava açıp bakiye tazminatı isteyebilir.
ayrıca arabanızın kaskosu varsa ve kasko sigortanızda ihtiyari mesuliyet sigortası klozu varsa ve ayrıca bu ihtiyari mali mesuliyet klozu manevi zararı da karşılıyorsa, aile kasko şirketine de durumu ihbar edip manevi tazminat talep etsin. sonrasında dava açsın.

parayı alana kadar kimseye vekalet vermesinler sözleşme imzalamasınlar, parayı aldıktan sonra kalan kısım bir avukatla anlaşıp isterlerse dava açsınlar.
eğer parayı almadan takipçilere vekalet verirseniz, çok kolay bir şekilde kendiniz tazmin edebileceğiniz bir para için boş yere komisyon vermiş olursunuz.

Öncelikle herkese selamlar ve geçmiş olsun diyerek başlamak istiyorum. Ufak bir sorum olacak eğer geri dönüş yapabilirseniz çok memnun olurum.
Şimdi ben karşı tarafın sigorta şirketine gerekli evrakları temin ederek gönderip bir miktar para alırsam. Daha sonra hukuk mahkemesi aracılığıyla kişiye karşı maddi veya manevi tazminat davası açabilir miyim? Mesela 4 ay rapor aldım ve calisamadim vs. vs.

Üst Alt