Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Araba carpti bana sakatlandim avukatim sagolsun 3 ayda sigorta sirketinden parami aldi isteyene avukatimin numarasini verebilrim. Ilkin kendim basvuru yaptim sigorta sirketine cok dusuk bi para verdiler. Avukatla tanistim 3 kati daha para aldim. 4 avukat birlikte calisiyo isini hakkiyla yapiyorlar allah razi olsun onlardan

Avukatsiz sikintili olur yine az verirler.avukat meblanin. Ne kadar oldugunu biliyo o yuzden az hesaplanmasi mumkun degil 2bucuk 3 ayda alino. Avukatimin numarasini verebilirim sana

Bilgilendirdiginiz için teşekkürler arkadaşlar. Sigortaya başvuru yaptığımda sigorta %60 mı verecek bana. Yoksa degisiyormu oran.

Arkadaslar % 40 oran kalkacak deniliyordu ne oldu bilgisi olan varmi??

Peki sigortadan para aldıktan sonra Hukuk mahkemesi yerine tahkime başvuru yapabilirmiyimiz. Çünkü bildiğim kadarıyla Hukuk mahkemesinin sonuçlanması çok uzun sürüyor. Şimdiden teşekkürler

Tahkimin verdiği kararlar 40.000 TL'ye kadar kesinlik kazanır. Daha üstü için dava açmak gerekiyor.

sakın mahkeme yoluna gıtme dırek tahkıme gıt....paranı alırsın dıyelım 200...bın cıktı sıgorta parayı sana oder...sonra belkı mahkemeye,,,gıder ama sen paranı almış olursun

Mandreyam

Forumda yanlış bilgiler verme. Sigorta şirketi Tahkim kararına göre 40.000 TL'nin üzerinde para vermez. Belki de onu bile vermeyebilir.
Sen 200.000 TL' lerden bahsediyorsun.

Bu tip yanlış bilgiler insanları yanıltıyor. Bunu yapmayalım. Sadece foruma yazmak için bişeyler yazılırsa boşuna bilgi kirliliği oluşuyor.

yaw....sımdı tahkım 40000 tl kararı kesındır itlraz edılemez....dıyelımkı 200 bın cıktı ne olcak sıgorta yok arkadaş ben vermıyorum mu dıyecekkkk...benım arkadaşın basına gelenı yazdım yasanmış olay yanı...senın basına gelenı anlat bılelımmm

Sigorta şirketleri hukuk kurallarına ve mevzuata uygun şekilde tazminatları öderler. Arkadaşımın başına geldi 200.000 TL aldı vs.. gibi kahvehene muhabbeti tarzında lafların bir önemi yok.

Elinizde somut bir karar/resmi evrak varsa paylaşın forum üyeleri de bilgilensin. Yoksa öbür türlü arkadasımın kaynıda onu demişti gibi içi boş lafların hiçbir değeri bulunmuyor.

Merhabalar aranıza yeni katıldım. Şubatta tek taraflı bir trafik kazası yaptım. Belgelerim tam ve alkol kullanmıyorum. Aracı ben kullanıyordum. Arka koltukta oturan bir arkadaşımın bel kemiğinde kırılma oluştu. Bu arkadaşımın sigortadan para alma durumu olur mu? Kendisi mi başvurmalı yoksa danışmanlık şirketi aracılığı ile mi başvuru yapmalı. Ayrıca kazanın üzerinden ne kadar bir süre geçmesi gerekiyor malüllük raporu için? Teşekkürler.

Tahkim ne kadar sürer bununla ilgili bı bilgi biz varmı tahmini olarak

@ücretsizdestek tahmini ne kadar sürer tahkim bilgi verirsen sevinirim şimdiden teşekkürler

tahkım maxsımum 4 ay surer.....kanunen oyle ve genellıkle 2 ayda paranı alırsınnn,,,,sımdı bırı cıkar,,,,yok oyle bısey der forumu oku cok kısı boyle haaa bıde bende tahkım asamasında yım 10 gun oldu verelı...

kitapeli

Merhaba,

arkadaşınızda sürekli sakatlık oluşması halinde alacağı engelli raporu ile tazminat alabilir.

Konusunda uzman bir Avukattan destek almanız menfaatinizedir.

Tahkim süreci yasa gereği 4 ay da sonuçlanmak zorunda.

5.000-TL'ye kadar olan kararlar kesindir, yani itiraz edilemez. 5.000-40.000-TL arası kararlar itiraz edilebilirken, 40.000-TL üstü kararlar temyiz edilebilir.

Syg.

merhaba kitap eli yolcu konumunda olan arkadaşınızın tazminat almasında size herhabgi bir zararı olmaz alkol yok ise ehliyet ve poliçe var ise tabiki..
ayrıca arkadaşınızın tedavi süreci 6 yda 1 yıl aralığında değişebilir kalıcı bir maluliyet kalmış ise tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alacağı rapor oranına yaşına gelir durumuna varsa mesleki belgeleri ne göre ödeme yapar. önemli olan bireysel başvurulurda sürekli olarak karşılaştığım eksik ödeme yapılması bu yüzden trafik kanununa hakim bir avukat ile görüşmenizi tavsiye ederim. çok geçmiş olsun..

peki sigorta şirketine sunacağımız hastane raporunu (maluliyet raporunu) kazadan kaç ay sonra almamız gerekiyor? 6 ay sonra mı 1 yıl sonra mı?

Ibo

6 ay sonra da olur 1 yildan sonrada fark eden bisey yok benim avukatim 3 ayda odememi aldi sigortadan istersen nosunu vereyim gorus. Ekstra ucret talep etmiyo masraflar ona ait

mandreyam abi güvenceye gönderdi avukat evrakları ama bı cevap gelmedi bildiğim kadarıyla tahkimnden bahsetti avukat yani tahmini ne zaman çıkar ödeme 27 yaşındayım kaza zamanı 25 yaşındaydım 14 ay oldu raporum ,%8 maaş 2080 TL avukat hesabıyla 90 100 arası alırsın dedi birde ödeme benim hesabıma mı yoksa vekalet olduğu için avukat hesabına mı yapılır

can sımdı para avukatın hesabına yatar....guvence hesabına evrakları ne zaman gonderıldı bılmıyorum tahmınen 90 gunu bulur paranın elıne gecmesı.....avukat hesaplamıştır alacagın tutatrı dıgelımkı 100 bın cıkıyor sana ....guvence hesabı 40 bın verdı...avukat sonra tahkıme gıdıyor eksık odeme icin gerı kalan kısmı tahkım belırlıyor....4 ay icınde paranı alırsınnn...

kanunen 8 gunde vermelıler ama uyan yok ondan 90 gun dedım bu sureyı zor asarlar genellıkle 60 gunden sonra verıyorlarrr

25 gün oldu abi güvenceye gondereli yani bilmiyorum avukat düzgün bir açıklamada yapmıyor güvence hesabı zor bir kurum falan diyip gecistiriyo ne yapacağımı şaşırdım

avukatların hepsı aynı merak etme ....bıde guvence hesabını ara yarın ayrıntıları ogren....onlar sana soylerler ...

burdanda bızı bılgılendır takıpteyızzz...

mandreyam abi teşekkür ederim öncelikle güvence hesabı ni aramaktan çekiniyorum açıkçası çünkü avukat raporu kabul etmeyebilir guvence hesabı demişti süreci etkiler belki diye korkuyorum ben yarın avukatı arayıp konuscam detayları paylaşırım avukatın verdiği yanıtta tatmin olmazsam hesabı aricam bahtı balık yan gider deyip ne diyim artık avukat rapor alma süresine kadar çok ilgilendi yardımcı oldu raporu aldık bı değişti gibi geldi hatta en son sorduğumda acele etme aceleye gelmez diyip kapatmıştı telefonu forumda da güvence hesabı 15 gün içinde yanıt verir yada ödemeyi yapar dediklerindede bı heyecan yaptım 25 gün oldu tık yok uykularim kaçmaya başladı

@mandreyam aynen abi inşaallah ya sabırsızlıkla bekliyorum sonuçta hiç beklemediğm bı paraydi inşaallah bu an önce gelir avukati aradim bu arada öğleden sonra ararım diye msj attı aldığım cevabı paylaşacağım sen aldın mı peki abi

Geçmiş olsun Güvence hesabı 15 günde ödeme yapar diye kesin birşey yoktur evraklar incelenir sorun yoksa ödeme gelir.

ben beklıyorum.daha almadım...30 gun oldu yanı bıraz sabır gerekıyor... Beklenmedık para alması zor yemesı tatlıdır....benımde haberım yoktu sonradan ogrendım...

Üst Alt