Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

mandreyam abi şimdi avukatla görüştüm olumsuz yönde yanıt vermiş rapora itiraz etmiş başka rapor istemiş birde bu araç sahibi aynı gün sigorta yaptırmış ama bu poliçeye ulaşamamış o sigorta şirketi ne de göndermiş dosyayı ondan yanıt geldiğinde ret olursa tahkime başvuracağım dedi bilmiyorum ne olcak bu policeye nasıl ulaşırım acaba

9 eylül üniversitesi adli tıp Anabilim dalı başkanlığından aldım

Nasıl oluyor da kabul etmiyor lar anlamadım

eee bunu nasıl kabul etmıyorlar....coook ilginc ....anlamakta zorlanıyorum ,..bı yerde sorun var ama nerde....normalde kabul etmeliler...ben olsam dırek tahkıme gıderım....sorun neyse kabak gıbı cıkar orda

mandreyam

Sigorta sirketinede evrak gönderdim dedi avukat aynı gün poliçe yaptırmış karşı taraf poliçe saatini öğrenememiş şansımızı deneyelim olmazsa yanıt gelmezse direk tahkime başvuracağım dedi bilmiyorum ne olcak merak icerisindeyim

rapora ıtraz edılmemış..... Sıgorta saat farkıyla kımde oldugu bellı degılmış.....sendekı sansa bak adam sıgorta yapmış dırek geklmış sana carpmış....senın iş bi 5 ay surer

mandreyam abi şimdi guvenceyle konuştum benim kaza raparorunda ilk kusur bana verilmişti daha sonra itiraz Edip bilirkişi istemiştim bilirkişi raporunda kusur karşı taraf a verildi mahkemenin bu kararı onamasi gerekiyormuş veya adli tiptan onaylanması gerekiyormuş bu karar onaylandıktan sonra 15 gün içinde ödeme yaparız dediler sunuda ekledi ben ilk rapora istinaden ret verebilirdim dosyaya ama mahkeme bilirkişi raporu aldığı için o rapor onanabilir diye ret vermedim dedi avukatta tahkime başvuracağım demişti bu saatten sonra tahkime basvursak riske atmış olurmuyuz sizce bu arada konuyla ilgilendigin için çok teşekkür ederim

Son düzenleme:
can senın olayda hergun degısıyor...mahkeme ı onaması kısa surer enfazla 1 ay ...hayırlısı umarım alırsınnn...buyuk bır ıhtımal alcanda sabır lazımmm

mandreyam abi bı anlayabilsem zaten ilk defa bugün gerçekte n alabilecegime inandım mahkemeye 1, buçuk ay var inşaallah cozulurde kurtulurum bu stresten sanada çok teşekkür ederim Allah yardımcımız olsun
Sence tahkime gondermemek mantıklı mı olur çünkü avukat tahkime başvuracağım demişti dün

Adli tıptan raporun varsa tahkime ne gerek var adli tıp raporu geçerlidir.

Bana bi yardimci olun lutfen adli tip muayene raporum cikti ama cok düşük sanki sizce normal mi ??? Düşük se ne yapmam gerek ?
50ceac81afea1f4e53d55cf4d4dbffa8.jpg
dfbc1c1655abecba0008be8bf75024fc.jpg

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mandreyam abi mahkeme 14 eyluldeymis hayırlısıyla sonuç çıkarsa bilgilendircem burdan senin tahminden haber varmı 1 ayı geçti demiştin sanki yanlış anlama beni sadece süreyle ilgili fikir olsun diye sordum

Ben kaza yapalı neredeyse 1 yıl dolmak üzere. Bu ay sonunda rapor alıp sigortaya göndereceğim. Raporda sadece ortopedi doktoruna mı görünmeliyim yoksa psikoloğa falan da gireyim mi? Bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.

Bir sene beklemenizi doktorlar ya da sigorta firması mi söyledi yoksa öyle mi denk geldi. Bize de bi sene bekleyin dediler bekliyoruz rapor almak için. 9 ay oldu kaza olalı

79ultraslan ben psikolologa gorunmedim ama psikoloji raporları ni süreli veriyorlar diye duymuştum ama avukatim önce normal rapordan ödeme alalım psikiyatri sonra bakarız demişti. Bende üstüne düşmedi m öyle diyince ama 1 yıl sonra alınan rapor daha iyi oluyor Muş daha erken alınan rapor Lara itiraZ ediyormuş sigorta şirketleri bende 1 yıl sonra aldım

1 yıl beklememi sigorta söylemişti. Psikolog tan alınan rapor dediğiniz gibi geçici süreli olduğundan dolayı alınan parayı azaltıyormuş diye duymuştum. Bakalım bu ay sonunda 1 yıl dolacak gelişmeleri buradan paylaşacağım.

Arkadaslar merhaba % 16 rapom almistim sigortaya gonderildi red cevabi geldi bizimle alakasi yok denildi dosyalar guvence hesabina gonderildi umarim oradan da red cevabi gelmez gelirse nasil bi yol izlemeliyim

red cevabının fotoğrafını paylaşırsanız yardımcı olabilirim. Eğer genelden paylaşmak istemiyorsanız özelden gönderin. Geçmiş olsun.

Red cevabının resmini kağıdını ben görmedim hasan bey avukat söyledi bana dosya numarasını verdi bende sigortayı aradım görüştüm red olarak gözüküyor denildi neden diye sorduğumda poliçe kaza tarihinden sonra yapılmış bizimle alakası yok dedi ama mağduriyetinizi karşılamak için avukatınız güvence hesabına dosyaları göndersin dedi bende zaten bu avukatı nereden buldum anlamış değilim umarım ki inşallah güvence hesabından da red cevabı gelmez ilginiz için çok teşekkür ederim bu arada.

al bendende bı okadar nerden denk geldım kendı avukatıma....yaaa bı bok bıldıgıyok ugraş dur....3 ay olacak tık yok

Ama iş paraya geldiğinde %25 almayı biliyor keşke işini hakkıyla yapsa helali hoş olsun ben aramazsam hic tenezül edip aramaz bilgi vermez biraz daha böyle sürerse noterden azel göndercem galiba.

Önce tekrar geçmiş olsun. Aracın sigortası bulunmaması halinde bedensel zararlar garanti fonundan karşılanır. Ancak poliçenin kaza tarihinden önce yapılmış olup olmadığı tramer kaydında görünüyor.kaza tutanağında da anlaşılır. Dolayısiýla sigortaya hiç başvuru yapılmaması lazımdı. Ancak sigorta poliçesi bi şekilde geçmişe dönük yapıldıysa ve sigorta bu yüzden Ödeme yapmadıysa ( bu ihtimal 0 a yakindir) o zaman garanti fonuda sıkıntı çıkartır. Çevrenizden bilen birilerini sorup araştırmanızı ve islerinizi bu sekilde takip etmenizi tavsiye ediyorum.

Ben önce avukatla anlaştım ama benim avukatta ilgisiz olduğundan dolayı ve buradan da işin nasıl yürüdüğünü öğrendiğimden dolayı kendi başıma halletmeye karar verdim. Umarım başarabilirim.

Elbette öncelikle insanın kendi işinin takipçisi olması lazım. Ancak şu hususları atlamamak gereklidir. Sigortacılık sektörü, risk ve riske karşı piyango sistemidir. Yani sigorta şirketinin temel amacı (Reklamlardan farklı olarak) insanların riske dair ödedikleri primlerden bir havuz oluşturmak, risk meydana geldiğinde bu havuzdan en az ödeme yaparak bakiye oluşturup kar elde etmektir. Kısaca sigorta şirketi adaleti yerine getirmek değil kar elde etmek ister. Dolayısıyla bu hesaplamaları bilmiyorsanız veya avukatınız bilmiyorsa sigorta şirketinin insafına kaldınız demektir. Aşağıda paylaştığım red cevabında; göreceğiniz üzere 2011 yılında meydana gelen ölümlü trafik kazasında sigorta şirketi eşe ve çocuğa 7.987,00 TL. destekten yoksun kalmaya yönelik ödeme yapmıştır. Yapılan ödeme sigorta şirketinin tespit ettiği kusur oranına (ki kusur oranı hatalı tespit edilmiştir, kusur oranı mahkeme kanalıyla tespit edilseydi yada bir kusur bilirkişisinden özel rapor alınsaydı alınması gereken bedel bu bedelin 8 katıdır.) göre dahi neredeyse mevcut hesaplamanın 1/4'üdür. Üstelik aile cahil olduğu için, simsarın getirdiği belgeyi imzalamış, alınan ödemeyi müteveffanın çektiği kredilerden kaynaklanan sigorta ödemesi zannetmektedir. Vakıa yasal prosedür başlatılmadan önce sigorta şirketine yapılan başvuru neticesinde anlaşılmış, ancak 2 yıllık hak düşümü süresi geçtiği için aile alması gereken bedelin çok altında bir bedelle kalmış, kısaca mağdur olmuştur.

NOT : Kişisel bilgiler ve sigorta şirketi bilgileri gizlenmiştir.

RPZpd1.jpg
[/url][/IMG]

Hasan bey merhabalar
bir yakınım var %22 maluliyeti var özelden mesaj attım size rica etsem yardımcı olabilir misiniz?

Arkadaslar merhaba güvence hesabindan cevap geldi 55 bin lira tazminat kazanmisim

avukat diyorki haftaya parayi alinca dava accaz bir bu kadar daha alcaz diyor olabilirmi boyle birsey sizce

Benim bildiğim kadarıyla güvence hesabı veya sigorta şirketi hak ettiğin paranın tamamını vermiyor. Bir kısmını mahkeme kararıyla alıyorsun. Rapor ve kusur oranın kaçtı? Bu ay sonunda bende başvuru yapacağım, bilgi edinmek amaçlı soruyorum.

arkadaslar sıgorta bu evrakları ıstedı son evraklarmıs....tetkık. Muayane ve epıkrız...genel adlı muayane......

sorum su ben en az 4 hastane dolastım hepsıde devlet hastanesı ...ama amalıyat olmadım....raporumda astım kulak ve yuksek tansıyon var...bu belgeler nedır nasıl alırım....

Üst Alt