Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Çok tesekkur ederim. Allah ta sizin zora düştüğünüz bir zamanda yardımcınız olsun sıkıntınız uçup gitsin inşaallah. Ailenizle mutlu huzurlu bir omur nasip etsin hayırlı günler.

Trafik kaza tazminati

Merhabalar ben bir hafta once gorevde iken uzerime arac surmesi sonucu kolumda derin kesikler olustu ve is kazasi olarak raporluyum suan ayrica adli olay olarak da rapor verildi benim merak ettigim birkac sey var yardimci olursaniz sevinirim 1. Si hastaneden sigorta sirketine vermek icin alinan rapor icin 6 ay ya da 1 sene beklemek gerekli mi illaki 2. Si arac carpip kactigi ve ilerde terk halinde bulundugu icin trafik kaza tutanagi yok onun yerine hangi belge olur

Ayrica sigortadan tazminat alabilmek icin hangi evraklar gerekli

Kalıcı bir maluliyet olup olmadığı konusunda doktorunuzdan bilgi aldınız mı.

24 dikis var kolumda kalici olarak baya iz kalacak

Son düzenleme:
Arkadaslar bana yardimci olursaniz sevinirim arac vurup kactigi icin trafik kaza tespit tutanagi yok ayrica olay adli olay oldugu icin onun yerine olay tutanagi gorgu tespit tutanagi vs oluyor mu ya da ne yapmaliyim trafik kaza tespit tutanagi yerine hangi evrak olmali
Ve hastaneden alacagimiz raporu illaki 6 ay ya da 1 sene sonra mi almamiz gerekiyor
Kolumda 24 dikiş var ve baya bir iz kalacak gibi

yara izlne veya dıkş izine malulıyet verılmez,,,,bu durumda para alamassınız....boşuna ugraşmayınnn

Öncelikle merhabalar 2 ay önce trafik kazası sonucu t10 vertebra kompresyon kırığı oluştu.tedavim halen devam ediyor.sormak istediğim konu maddi ve manevi tazminat davası alabilirmiyim.

ilk etapta kati doktor raporunda yaralanmalar basit tıbbi müdahale ile giderilemez.kırık %20 den az hayati fonksiyonlara etkisi 3 derecedir.yazıyor.yardımcı olursanız sevinirim.. .

@mandreyam abi bugün ceza davası sonuçlandı davayı kazandım bı arada avukat güvence hesabı red gönderdiği için tahkime başvurmuştu güvence hesabıyla kendim görüştüm bugün ceza davasını kazandiysaniz evrakları tekrar gönderin işleme başlayalım dedi

fakat işlem sonucunda odemeyle ilgili bilgilendirme yapicaz dedi sizde tahkim dosyasını kapattirdiktan sonra ödemeyi alicaksiniz dedi muhtemelen 20 güne sonuçlanır nasipse

hayırlı olsun ...cok sevındımmm.....evrakları guvence hesabına yollayınca onlar hesaplayıp sana sukadar para verıyoruz derler kabul edersen tahkımı ıptal edıp paranı alırsın...hele bı guvence hasbı paranı hesaplasın evraklarını bugun yollarsan sanırsam 8 gun içinde bı tutar soylerler...

tahkımde hangı durumdasın suan mıktar bellımı

Yarın avukat la goruscem öğrenen ondan ama tahkime gondereli 1ay oldu ben kendim görüştüm yetişirse yarın gonderttircem olmadi pazartesi peki güvencenin teklifi aktüer hesap tan azmi olur onu sigorta şirketleri gibi pazarlık gibi bişey söz konusu olurmu

1 yıl sonra adlı tiptan rapor alıp gerekli evrakları toplayıp başvurun kusur karşı taraftaise alırsınız yaklaşık olarak raporu 5 ay önce aldım nasipse aybasina kadar odemediyi alicam işlemlerin uzun sürmesi ceza davası sonuclanmadigi içindi

guvence hesabı sıgorta sırketı gıbı degıl....ama aktuel hesaplamasına gore sanırsam bı 5 bın dusuk oluyor....hayırlısı bekleyelım gorelım...

mandreyam

Bakalım abi hayırlı sii inşallah yarın yada pazartesi göndermiş olurum evrakları örnek 100 se 95 verirse kabul edilebilir ama 100 se 70 verirlerse tahkime devam ederim

yocu olduğumuz binek otomobilde ben ve ailem tarfik kazası geçirdik. sağ şeritte giderken öndeki tır, tır parkına girmek için yavaşlıyor benim içinde bulunduğu ford fiesta binek otoda yavaşlıyor.arkadaki çekici bizim araca arka sağ taraftan vuruyor.eşim arka koltukta kucağında 18 aylık evladımız var.ben önlerinde yolcu koltuğundayım kemerim bağlı. eşimin 2 kaburgası kırıldı çocuğumuzda ufak bir morluk oldu o kadar ama ben beyin kanaması geçirdim 10 gün yoğun bakımda kaldım. yaşasa bile travmatik kalı yani özürlü kalabilir demişler. ama ayağa kalktım. görünürde bişeyim yok. ön beyin ve beyin sapında ciddi kanamalarım olmuş. tomografi görüntüleri var. kaza 25 haziranda oldu. 21 temmuzda 2 ay rapor verdiler ve beni tahliye ettiler.

şu an istanbuldayım bu işlerden anlayan bir avukatla konuştum yüzde yirmi komisyonla çalışıyormuş. seni 5-6 ay sonra adli tabip kurulu için çağırırız dedi. başka bişeye karışmazsın dedi. benim anladığım bu işi dava ile değil sigortalarla çözecek. senin iş göremez rapordaki yüzdene göre neyse bene son kuruşuna kadar alırım diyor.

ben bu işlerde tecrübesizim okuduğumdan anladıklarım bir sürü evrak ve sigortanın eksik para yatırması durumu oluyor. ne yapmalıyım.memurum. bu işi avukata mı bırakayım yoksa benim halledebileceğim bir prosedür mü?

benim aracı süren arkadaşım aracının parasını karşı tarafın sigortasından almış. önde yavaşlayan tıra yüzde 40. arkadan çarpan çekiciye yüzde 60 kusur vermişler. yani 2 araç iki farklı sigorta şirketi var. bu benim işimi iki katına çıkarır mı. iki sigorta şirketiyle de uğraşmam gerekir mi? alacağım mesela yüzde 10 luk iş göremez raporu memuriyet hayatımı nasıl etkiler. benim terfimi filan etkiler mi veya maaşımı, tayiinimi

cok geçmiş olsun...engelli oranın senın iş hayatını etkilemez....raporu ancak seneye hazıran ayında cıkartırsın o gune kadar beklemen sart...daha vaktın var yani...engelli raporunu unıversıtelerın adli tıptan bolumunden alman en ıyısıdır tavsıyem ankara hacettepe unv....raporu alırsan kendın takıp edersın basıt bışey....yardımcı oluruz...bu duruma eşinde dahil oda tazmınat alabılırr...

Ben raporu 13 ay sonra adli tıp kurumundan aldım rapordan 5 ay sonra ceza davası bitti bundan 45 gün önce yani ceza davası bitmeden güvence hesabı na avukat evrakları gönderdi red geldi kaza raporunu mahkeme sonuclanmadigi için kabul etmedi bunun sonucunda avukat tahkime göndermiş dosyayı perşembe günü dava sonuçlandı kazandım

şimdi tekrar gondericem güvence hesabı na bı teklif gelecek hakkımı tam verirlerse kabul etcem vermezlerse tahkime devAm etcem yani kendiniz takip edebilirsiniz benim durum biraz karışıktı @mandreyam bilir bana çok yardımcı oldu sağolsun yanliz iki sigorta şirketi var demişsin iz ben %15 le bı avukatla anlasın hak kaybı olmasın Allah'ın yardımcınız olsun @mandreyam tahkimdeki dosya hakem atamasindaymis abi

Merhaba, öncelikle aşağı yukarı bütün açıklamaları okudum. Bende bir kaza geçirdim. Engelli değilim ama trafik sigortası haklarım ile ilgili aklıma takılanlar var. Müsaadenizle olayı anlatayım.

Yaklaşık 2 ay önce, Yozgat/ Sorgun a sinema filmi çekmek için kendi aracımla Ankara dan gittim. Oyuncuyum ben ve Ankara da yaşıyorum. Sette işimiz bitti ve mekan değiştiriyorduk. Arabama bindim. Yanıma ses teknisyeni, arkaya çocuk oyuncu bindi. Önde bir araba arkada ben köy gibi bir mahallede hareket ettik. Ben hareket ettim diyorum ama araba sadece frenden ayağımı çektim kendini bıraktı öyle diyelim. Önden araba gitti uzaklaştı ben daha burnunu çıkarırken aracımın soldan önünü kaldırmış bir motorsiklet ön camdan içeri girdi. 15-16 yaşında bir çocuk bu.

Kazada benim kafam cam kesileri ile epey zedelendi, köprücük kemiğim kırıldı. Hastaneye kaldırıldım. Araçta ben dışında kimseye birşey olmadı. Arabamın ise sol ön kapı ve sol arka kapısı paramparça oldu. Orta direk eğildi. Neyse sonuç olarak doktor 6 hafta rapor verdi. Raporum 4 ekimde bitiyor ve kemik kaynamamışsa biraz daha rapor verecek. Sonuç olarak arabamı sigortam değil film şirketinin yapımcısı kendi cebinden yaptırdı. Olay anında sigortam yoktu. Çünkü film Şirketi süreli çekim diye bunu ihmal etti. Zaten süşük bütçeli bir işti.

Çocuktan şikayetçi olmadım acıdım ama maddi olarak kaybım çok. Çünkü arabamı değiştirmeyi düşünüyordum ama değeri çok fazla düştü. Her gören kazalı olduğunu anlıyor, çok kötü yapmışlar. Ayrıca 1 aydır gelen film, dizi tekliflerini omzum atelde ve köprücük kemiğim kırık olduğu için reddediyorum. Tiyatroda sezon açıldı ama bundan dolayı eylül/ekim programına giremedim kasım şüpheli. Çünkü bizim meslek performans işi ve beden rahatsız olunca birşey yapamıyoruz. Sonuç olarak kaza evraklarımı aldım. Suçu çocuğa vermişler. Sağlık raporlarımda var. Hakkımı nasıl arayacağım?

Amcam avukat ben ilgilenirim ayın 5 indeki Dr randevuna git bi belli olsun diyor ama çok ketum biridir bilgi vermiyor. Okuduğum kadarıyla haklarım nelerdir çok anlamadım çünkü vakaya göre hak hukuk anlatmışsınız. Şimdiden yorumlar için teşekkürler. Gördüğüm en faydalı site. Teşekkürler. Ankara da olanları iyileşince oyunuma beklerim.

Ogluma ait engelli aracımla trafik kazası geçirdim. Karşı taraf 173 promil alkollü bir polis memuru.kendi sivil aracı ile çarptı. Iki yönlü yolda ters yöne girerek kafadan aracıma çarptı. Karsi taraf yuzde yüz suclu. Bende iç kanama olduğundan ameliyata alındım.cok şükür taburcu oldum.

Araç ağır hasarli. 53 bin tl hasarı olduğunu soylediler Şuan kasko bedeli 89 bin tl. Sıfırı 120 bin. Kaskom sigorta yaparken otvli sigorta yapıyor ama şimdi ödemeye gelince otvsiz öderim diyor. Bende aracimi yapın dedim. Servislerden fiyat alalım dediler ne kadara yaparlar diye. Biri 50 diğeri 45 bine yaparım demiş. Bana vercekleri pert parasi daha dusuk olacagi icin kasko aracı yapamayacağını söylüyor.

Şimdi hakkımı aramak için ne yapmam nasıl bir yol izlemem gerekli. Yardımcı olursanız sevinirim. Iyi günler

Son düzenleme:
Karşı tarafın ne sigortası, ne de ehliyeti var. Daha çocuk. Yani güvence hesabından da faydalanamıyorum davasız? Çünkü dava açmak istemiyorum, çocuğun babası yok ve annesi ile devlet tarafından bakılıyormuş. En iyisi vazgeçmek galiba, teşekkürler.

Alicee

Ameliyat gecirdinizmi yani platin falan varmı böyle durumlarda kazadan 1 yıl sonra adlı tiptan rapor almanız gerekiyor sonucuna görealıp alamayacaniz belli olur %1 bile olsa alırsınız olayın öyküsüne göre başvuracağını kurum güvence hesabı benimde köprücük kemigim kırıldı platin var. Zor oluyor ama dediğim gibi iyileşip işinize devam edin 1 yıl sonrada adli tıpa başvurup rapor alın evrakları hazırlıyor gönderin gerekli evrakları www.guvencehesabi.org adresinden ogrenebilirsiniz1 yıldan önce alırsanız raporu güvence hesabı red eder bilginiz olsun geçmiş olsun

Benim davada karşı tarafa 6 ay hapis cezası verildi kemik kirigina sebebiyet vermekten şikayetçi olmayın zaten kusur karsidaymis güvence hesabı ehliyeti olmadığı için belki rücu edebilir bu konuyu bı avukattan öğrenip ona göre hareket edin tam bilmiyorum rücu konusunu

Benim davada karşı tarafa 6 ay hapis cezası verildi kemik kirigina sebebiyet vermekten şikayetçi olmayın zaten kusur karsidaymis güvence hesabı ehliyeti olmadığı için belki rücu edebilir bu konuyu bı avukattan öğrenip ona göre hareket edin tam bilmiyorum rücu konusunu

Can1912

öncelikle geçmiş olsun sizin rapor oranınız nedir kaç verdiler ve hangi hastaneden aldınız.

hilal72

Konu biraz karışık şu anda doğru ilerliyoruz adli tıp raporu için değil kaza raporu için di sorun kalmadı ceza davası ni kazandım güvence hesabı teklif verecek kabul edersem tahkimi geri çekip parayı alcam kabul etmezsen tahkime devam

Arkadaslar bir sorum olacak Kasım 2016 İstanbul dan canakkale ye gelirken trafik kazası yapmıştık onde muavin öldü benimde sol kasın ustunde yırtık olustu ve vertigo subrdıal kanama dediler sonra haziranda heyete gırdım emar temiz cıkıyor ama bende gercek manada bas donmesi unutkanlık hasıl oldu ve karsı tarafta sekizde sekiz suclu yanı biz haklıyız

metro turizmde sigorta şirketi anadolu sigorta evrakları eksiksız gonderdık en son medikalın serebral incelemesinden cıktı dosya su an dosya sorumlusuna dediler arada sorgulatıyordum İnternet ten hasar dosya numarası la ama demin girdiğinde dosya bulunamadı diyor kapatıldımı akuter emi gidiyor ne oldugunu anlamadım konu ile bilgisi olan acil yazarsa sevırım

Arkadaşlar merhaba 23 temmuzda karşı tarafın yüzde yüz kusurlu olduğu bir kaza sonucu metakarpal kemik kırığı ve yumuşak doku hasarı nedeniyle opere oldum. Mini vida ve plak takıldı elime. Kaza sonucu trafik kazasına bağlı yüzde 11 maluliyet raporu aldım. Yaşım 28 aylık bordro ile kanıtlanabilir net kazancım 8 bin tl. Karşı taraf tam kusurlu. Diş hekimi olduğum için meslek hayatımı olumsuz etkileyen bir durumla karşılaştım. Sigortaya başvursam tatmin edici bir rakam kazanabilir miyim ? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Mstfdnmzr

Geçmiş olsun. Geliriniz yüksek, %11 maluliyet ile yaşınız da fazla değilse yüksek miktarda tazminat alırsınız.

Bir avukat ile hareket edin, sigorta tahkim komisyonuna gidin.

Hacettepe üniversitesi tıp fakültesi adli tıp mahkeme şevki olmadan bireysel başvuru kabul edip maluliyet raporu veriyor. hasar işinize engel oluyorsa adli tıpta dikkate alırlar, engelli raporunda bu dikkate alınmaz. Bu yüzden adlı tıptan rapor alın.

Benim raporum eğitim araştırma hastanesinden trafik kazasına bağlı oluşan maluliyet raporu sigortaya belgelerle bireysel başvuru yapsam mahkeme sürecine girmeden nasıl bir sonuç alırım acaba. Yaşım 28 bu arada. Dava yolu açılmadan bireysel başvuru yaparsam 15 gün içerisinden sonuç ortaya çıkar galiba.

Mstfdnmzr

8 işgünü içinde paranızı vermek zorundalar. ama vermiyorlar, paranızı almanız 1-1,5 ayı bulabilir ya da daha da uzayabilir.

2017 yılında teminat limiti 330 bin lira. sizin zararınınz 330 bin liradan fazla olduğu için bu tutarın tamamını alırsınız. zararınızın kalan kısmı için de size çarpan araç sürücüsü ve işletenine başvurabilirsiniz.

Sayın @Mstfdnmzr

Aktüer hesabın ortalama yapılması mümkün değildir. Tazminat tutarının hesaplanabilmesi için;

- Kaza tarihi (ay-yıl)
- Doğum tarihi (ay-yıl)
- Kaza tarihindeki net gelir
- Kesin sakatlık oranı
- Geçici maluliyet (tedavi) süresi, bilgilerinin net olarak verilmesi gereklidir.
Bilgi ve sorularınız için derneğimizi arayarak ya da müracaat ederek, ücretsiz yardım alabilirsiniz.

İyi günler dileriz.

Sigorta Mağdurları Derneği

Merhaba. Sizlere bir sorum olacaktı. Benim kızım mart ayında trafik kazası geçirdi. 5 yaşında. Yaya konumundaydı. Aracın şoförü %100 suçlu. Çocuğum 2 ameliyat oldu. 2 yıl süreli %35 engelli raporu çıktı. sizce çocuğumun alacağı tazminat ne kadar olur? Biz bütün evrakları 2 hafta önce gönderdik sigorta şirketine. ve süreç nasıl işleyecek?

Üst Alt