Merhaba, öncelikle aşağı yukarı bütün açıklamaları okudum. Bende bir kaza geçirdim. Engelli değilim ama trafik sigortası haklarım ile ilgili aklıma takılanlar var. Müsaadenizle olayı anlatayım.
Yaklaşık 2 ay önce, Yozgat/ Sorgun a sinema filmi çekmek için kendi aracımla Ankara dan gittim. Oyuncuyum ben ve Ankara da yaşıyorum. Sette işimiz bitti ve mekan değiştiriyorduk. Arabama bindim. Yanıma ses teknisyeni, arkaya çocuk oyuncu bindi. Önde bir araba arkada ben köy gibi bir mahallede hareket ettik. Ben hareket ettim diyorum ama araba sadece frenden ayağımı çektim kendini bıraktı öyle diyelim. Önden araba gitti uzaklaştı ben daha burnunu çıkarırken aracımın soldan önünü kaldırmış bir motorsiklet ön camdan içeri girdi. 15-16 yaşında bir çocuk bu.
Kazada benim kafam cam kesileri ile epey zedelendi, köprücük kemiğim kırıldı. Hastaneye kaldırıldım. Araçta ben dışında kimseye birşey olmadı. Arabamın ise sol ön kapı ve sol arka kapısı paramparça oldu. Orta direk eğildi. Neyse sonuç olarak doktor 6 hafta rapor verdi. Raporum 4 ekimde bitiyor ve kemik kaynamamışsa biraz daha rapor verecek. Sonuç olarak arabamı sigortam değil film şirketinin yapımcısı kendi cebinden yaptırdı. Olay anında sigortam yoktu. Çünkü film Şirketi süreli çekim diye bunu ihmal etti. Zaten süşük bütçeli bir işti.
Çocuktan şikayetçi olmadım acıdım ama maddi olarak kaybım çok. Çünkü arabamı değiştirmeyi düşünüyordum ama değeri çok fazla düştü. Her gören kazalı olduğunu anlıyor, çok kötü yapmışlar. Ayrıca 1 aydır gelen film, dizi tekliflerini omzum atelde ve köprücük kemiğim kırık olduğu için reddediyorum. Tiyatroda sezon açıldı ama bundan dolayı eylül/ekim programına giremedim kasım şüpheli. Çünkü bizim meslek performans işi ve beden rahatsız olunca birşey yapamıyoruz. Sonuç olarak kaza evraklarımı aldım. Suçu çocuğa vermişler. Sağlık raporlarımda var. Hakkımı nasıl arayacağım?
Amcam avukat ben ilgilenirim ayın 5 indeki Dr randevuna git bi belli olsun diyor ama çok ketum biridir bilgi vermiyor. Okuduğum kadarıyla haklarım nelerdir çok anlamadım çünkü vakaya göre hak hukuk anlatmışsınız. Şimdiden yorumlar için teşekkürler. Gördüğüm en faydalı site. Teşekkürler. Ankara da olanları iyileşince oyunuma beklerim.