Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

kükreyendeve

Geçmiş olsun öncelikle,

Sigorta şirketinin sürekli sakatlık tazminatı ödeyebilmesi için sizden sürekli ibareli heyet raporu talebi olacaktır. Elinizdeki süreli raporla ödeme yapmayacaklardır.

Syg.

SigortaDanışmanı

Söylediğiniz gibi oldu. Evraklarınız eksik, tamamlayıp gönderin dediler. Sürekli engelli raporu eksikmiş. Şimdi ne yapmalıyım? Herhangi bir üniversite hastanesine gidip tekrar sağlık kurulu raporu mu talep etsem.

Aynen. Herhangi tam tesekkullu hasteneye gidin durumunuzu izah edin. Surekli rapor isteyin. Ayrica avukatsiz basvura yapacaksiniz sanırım. Az odeme yapacaklardir size. Aynisi basima geldi çünkü.

@kükreyendeve

2 yıl süreli olan raporu şirkete göndermekle hata etmişsiniz.
öncelikle ilk rapordan sonra 6 ay geçmeden, başka bir hastane size rapor vermez.

şimdi başka bir yerden rapor alıp gönderseniz bile şirket ödemeye yanaşmayacaktır, dava açtığınızda da eski raporu raporu dosyaya sunup, "iki rapor arasında mübayenet vardır, bunun giderilmesi gerek diyeceklerdir."

tahkime gittiğinizde de ayn şey olur, sizi 3. bir hastaneye yönlendirip ordan rapor alın derler ve o üçüncü raporda da 2 sene beklenmesi gerek yazarsa davayı kaybedersiniz. sonra 2 sene bekleyip genel mahkemeye gitmek zorunda kalırsınız vs.

biraz daha bekleyin, en azından 1 seneyi doldurup, öyle rapor almaya çalışın. 5 yaşındaki çocuğa bu kadar çabuk rapor alınmaz.

kükreyendeve

adli tıp kurumundan kafanıza göre rapor alamazsınız, sizi oraya mahkemenin sevk etmesi gerek yani ordan rapor alabilmek için önce dava açmanız lazım.

adli tıp ana bilim dalı olan bir üniversiteden profesör mütalaası veya rapor alabilirsiniz ama karşı taraf tabi ki bu rapora itiraz edecektir.

ücretsiz destek

raporu alacağım yer adli tıp ana bilim dalı olan bir üniversite doğru. Ama nasıl itiraz edecekler? Ve ya itiraz ettikleri takdirde üçüncü bir rapor nereden alınacak ki o zaman? Benim adli tıp ana bilim dalından rapor almayı tercih etmemin sebebi bu. İtiraz edemesinler. Adli Tıp Kurumundan zaten alamam kafama göre

Niye itiraz edemesinler, her rapora itiraz edilebilir.

Burdan aldığınız raporla dava açarsanız ya da tahkime başvurursanız, karşı taraf da elindeki diğer raporu dosyaya sunacak.

İki rapor arasında çelişki varken, hakim kafasına göre “bu rapor doğru, bunu hükme esas alacağım diğerini görmezden geleceğim” diyemez, mecburen üçüncü bir rapor alınması gerekecek.
Aleyinize olan işk raporu şirkete göndermekle büyük hata etmişsiniz, şimdi beklemeden tekrar rapor alıp şirkete onu da göndererek daha büyük bir hata yapıyorsunuz.

kükreyendeve

Sanıyorum kavramlar karıştı.

Üniversitelerin adli tıp anabilim dalından alınacak raporlara itiraz edilebilir. 3. bir rapor mahkemenin sevk edeceği Adlitıp Kurumu 3. İhtisas Dairesi olması kuvvetle muhtemeldir. Bir seçenek de sigorta şirketinin medikal firması değerlendirme yapar, sulhen anlaşırsınız oran konusunda.

Kesinlikle konusunda uzman bir avukatla birlikte hareket etmelisiniz hak kaybına uğramamak için.

Syg.

Arkadaşlar merhaba ben sağlık kurulundan yüzde 11 raporla bireysel başvurdum. 126 bin tazminat çıktı bana. Ancak ben doktorum performans sisteminden gelirlerin yarısını gelir olarak kabul etmemişler ve yüzde 11lik maluliyeti yüzde 5 olarak hesaplamışlar yani kafadan gelirimi yüzde 30 engelimi yüzde 55 eksik hesaplamışlar.

ŞiMdi bana parayı almam için gönderdikleri ibranamede mutabık kaldığımı ve itirazım olmadığını gösteren bir kağıt imzalamam gerektiğini söylüyorlar. Eğer bu kağıdı imzalarsam tahkim mahkemesine başvurabiliyor muyum sadece onu sormak istiyorum bilgine olan var mu acaba

genel olarak, ibranameyi imzalasanız dahi 2 yıl içinde dava açabilirsiniz. (KTK 111)

bunun dışında sigorta şirketi, ibraname imzalamazsan tazminat ödemem diyemez yani o belgeyi imzalamasanız da size tazminat ödemek zorundalar, ödemezlerse hazine müsteşarlığına şikayet edebilirsiniz.

merhaba,
babam 1 yıl önce trf kazası geçirdi beyin kanaması ve omuzda tendon kopması oldu.şuan beyin hasarı mevcut hafiza kaybı ve nöbetleri var önümüzdeki hafta heyete sokup rapor alacağım sizce tahimini rapor oranı ne olur,tazminat tutarı olarak ne alabiliriz.emekli 69 yaşında

muratxx

Ayrıntılı olarak hastane, tedavi vs. belgelerini incelemeden ve gerekirse muayen edilmeden buradan oran belirtmek doğru olmayacaktır.

Kaza yaptığımda 30 yaşındaydım 1850 TL net maaş var. 2 çocuk var kusur karşı tarafta %100 çıktı bende kusur yok. %16 maluliyet oranım var. Tahmini ne alırım. Avukatla anlaştım ama hak ettiğimden az söylemesin diye bilmek istiyorum. Yardım ederseniz sevinirim.

Merhaba arkadaslar cumleten selamun aleykum
Benim soyle bi sorunum var
Babam 1 ay once bi trafik kazasi gecirdi halen yogun bakimda bilinci kapali suan sol bacagi ve kolunu hic oynatamiyor ikinci bi ameliyat daha olucak hasar beyninde carma esnasinda kafasini vurmus mobese goruntusunden gordugum kadariyla bi ameliyat daha olucak uyanmasi bekleniyor

Kaza su sekilde oluyor isiklarda yayalara ve araclara kirmizi isik yaniyor babam yaya halinde karsiya gecmeye basladigi an araclara yesil yaniyor ve araclar hareket ediyor 3 seritli bi yol en sagdaki serit bos babam 2 seriti geciyor kosar adimla 3. Serite geldigi zaman solunda hizla motor gelip carpiyor ...

1. Bikac gun once hastanenin ihmali yuzunden sanirim babamin 4lu birlesik protez disini akcigerine kacirdilar hastaneye dava acabilirmiyim annem, babam yogun bakima yatarken protez disi varmi diye sormuslar o.esnada hayir demis imzasida var

2. Suan bi avukatla anlasdik adli vaka oldugu icin kamu davasi acik biz ayriyetten bi ceza davasi daha acicaz ve annem icin bi sikayet dilekcesi doldurdup imzalattim dosyaya eklettim kazadan sonra polis olay yerine gelip bi tutanak.tutmus ve cocugu hakli bulmuslar kazayi gormeden boyle.bi tutanak.tutmalari normalmi isik gecisini dahi gormemisler ve dosyaya bakan karakolda cok fazla rusvet donuyor bunu kanitlayabilir miyim

3.Babam bi kredi cekmis sigortalatmis bu krediyi yarisini odemisdi ama suan durumlar musait olmadigindan devam edemiyicez bu sigortadan yararlanmak icin ne yapmaliyim

4. Babamin ferdi kaza sigortasi var vefat ve maluli durumdan issiz kalmasi durumunda
babam emekli ve halen calisiyodu oraya nasil basvurabilirim beklemelimiyim

4. Motoru kullanan kisinin degil motor baskasina kayitli.ruhsat, ben bu iki sahisa ayri ayri dava aca bilirmiyim

5.bu motorun sigorta sirketiyle nasil bi islem yapmam gerekiyor

6. Bunlarin disinda ne gibi haklarimiz var

Arkadaşlar merhaba güvence hesabı odeme yaparken tam hakkaniyet li ödeme yapiyormu tahkim davam devam ediyor ama uzlaşma için teklif vercekler mesela hakedilen 80000 se verdikleri teklif 40000 gibi bı rakam olurmu

tazminat h.k.

rapor 14.2
maaş asgari
meslek işletme mezunu lisans
kaza tarihi 07.08.2016
medikalden cevap bekliyoruz ne kadar sürer, ne kadar tazminat çıkar.

yardımcı olacak arkadaşlar yazamı bilgi lazım bana lütfen.
iletişim yazarlarsa sevinirim.
Teşekürler.

Rapor %3
Kaza tarihi 29 Nisan 2016
Doğum tarihi 21/10/1990
Kusur %100 karşı taraf
1900tl
Elektrik teknisyeni
Normalde rapor %8,1 güvence hesabı medikal incelemede raporu %3olarak kabul etmiş bu oranlara göre bana bı aktüer hesapta yardımcı olur musunuz avukatla problem yaşıyorum kime inanacagimi şaşırdım ...

Ayak bileğim de parçalı kırıklar vardı bir tarafta 4 vidalı platin diğer tarafta 2 tane uzun vida takılı. Tek ayak bileğim 2 taraflı ameliyat oldu.

Bana dediyseniz omurilik kırığı, elmacık kemiği platin 250 tane dikiş burun kırığı kalça kemiği 13 cm kırık

Arkadaşlar 2009 yılı öğrenci iken yolcu konumunda trafik kazası geçirdim boyun ve kaburga kemiğim de çatlak tespit edildi. 6 ay boyunca korse ve boyunluk kullanmak zorunda kaldım. Buna göre rapor alacağım. Yüzde kaç rapor çıkar ve tahmini tazminat ne kadar olur?

Sigorta o kadar düşük veriyormuş ki %100 den fazla arttırmış ikinci teklifte. Bunu öğrenmem iyi oldu artık kesinlikle ilk teklifi kabul etmem.

Merhaba. Çift katlı Belediye otobüsü devrilmesi sonucu kaza geçirdik. Sol omzum çıktı ve sağ elimde cam kesimleri oluştu. Çekilen mr neticesinde sol omzumda 3 yırtık tespit edildi ve doktorun ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Böyle bir durumda biliyorum özür oranına gore meblağ belirleniyor fakat, tecrubelerinize dayanarak bir tahminde bulunabilir misiniz?

Bir diğer sorum ise; tazminat alabilmek için kalıcı bir kusur mu olması gerekiyor?

Endereren

Geçmiş olsun öncelikle,

Bu kadar sınırlı bilgi ile oran belirtmek doğru olmayacaktır.

Kusurun kalıcılığından kasttettiğiniz kalıcı sakatlık olabilir mi? Eğer öyleyse, evet sakatlığın kalıcı olması gerekir.

Saygılar

SigortaDanışmanı
Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Kazadan sonra birçok sigorta şirketi tarafına ulaştı. Özellikle hepsine aynı soruyu sordum ve edindiğim cevap kalılıcı bir sakatlık olması gerekmediği yönünde oldu. Ben mi yanlış anlıyorum acaba, Komşum bir kaza geçirdi ve kolu kırıldı bunun karşılığında 40 bin lira aldı. Ve eskisi gibi kolunu aktif bir şekilde kullanıyor.

Üst Alt