Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Avukata verince de boyle bir handikap var malesef. En erken dava tarihi 8-9 ay sonraya veriliyor. Hakkımızda hayırlısı

Öncelikle merhabalar 3 yılı aşan tedavim sonunda bitti. 2 ay önce ege adli tıpa hasar raporu için başvuru yapmıştım dün mahkemem vardı avukatım aradı roporum gelmiş %29 vermişler, hesaplamaya göndermiş mahkeme. Hala baston kulanıyorum desteksiz yürüyemiyorum o yüzden oran beklediğimden düşük geldi. adli tıptan ve normal heyetten alınan raporlarda oran farkı olur mu.

frkncck

kardeşim benimde dün hesaplamaya gönderildi asagri ücetenmi hesaplanacak seninki benimki asgari ücretten heaplanacak ama yılın bitmesine birşey kalmadı asgari ücrete zam geelcek şunki tutardanmı hesaplanır yoka 2018asgari ücretenmi

@hdoa

Benimki asgari ücret değil ama seninki hep asgari ücret sanırım forumda yazılanlara bakarsak kaza tarihindeki gelirden hesaplanır gorusude var son aldığın dan hesaplanır gorusude var tabi bunu aktuerya bilirkisisi hesapliyor ince hesap bu

Böyle durumda hesaplaması yapılmış arkadaş varsa yardimci olabilirmi

frkncck

eyvAllah kardeşim peki adli tıp nasıl muheyene etti seni. bende adli tıptan aldım normal heyet gibi değil

Seni nasıl mueyene ettiklerini yazdıklarından okudum
benimki aynı oldu bir adli tıp doktoru olayın ne olduğunu hangi hastanelerde neler yapıldığını sordu rahatsızlık larimin ne olduğunu sordu benim belimde T12 omurga cokme kirigindan ameliyat oldum orayı dediğin gibi ölçtü sonra beyin cerrahina gönderdi oda film felan çektirdi muayene etti bundan sonra biz mahkemeye sonucu gondeririz dediler oran %36 geldi

Yüzde 36 karşılığında ne kadar tazminat belirttiler aşağı yukarı

Daha hesaplamaya gitmedi benimki haftaya mahkeme var itiraz olmazsa bilirkisiye gidecek

Ben avukatın dediğine göre teminat limitinin tamamını alırız diyorum 268 bin+faizi
Bide koltuk sigortası tazminatı var 175 bin limiti bunun hesabı nasıl yapılıyor tam bilmiyorum

Belimde 8 tane platin var ömür boyu benimle artık egilme kalkmada sıkıntı var çok şükür ayaktayiz ama hayat boyu dikkat ederek yaşayacağız

Burdan herkese geçmiş olsun Rabbim şifalar versin

Biraz riskli olduğundan çıkarma gibi bi işlem olmayacak doktorun demesi böyle hem seni bunlar tutacak diyor kırıklar kaynasa bile

merhaba arkadaslar dün ıtıbarıyle raporumu aldım tekrarlayabilen üretra darlığı için %10- kronik fistül için%10 ortopedi %3 toplamda %22 sürekli engelli olarak ancak ortopediden düşük (FEMUR ŞAFT VE BOYUN KIRIĞI OPERE,ALT EXT 2 CM KISALIK,SOL UYLUKTA 4 CM. ATROFİ MEVCUT SOL KALÇA FLEKSİYON 100 DERECE ABD40 DER,ADD 20 DERECE 20-0-20 ROTASYON MEVCUT SOL DİZ FLEKS 90 DERECE) bu tanı için %3 oran normalmi bilemedim bu rapor üzeine tekrar rapor almak istesem aradan süre gecmesi gerekirmi?

taşıyıcı

yürümende sıkıntı var mı aksama gibi. bide bu terimleri buradaki insanlar bilmez daha anlaşılır yazın

Selamlar; bizim kaza 01.01.2017 tarihinde oldu, karşı taraf 8/8 suçlu (hem şeride tecavüz-hem alkol-hem ehliyet yok) kalçam kırılmış 2 plak 11 adet çividen oluşan implant taktılar ve kalıcı oluğunu söylediler. 05.12.2017 de devlet hastanesine başvurdum, doktorlar beni insan yerine koyup ne yüzüme baktı nede ameliyat evraklarına. Neticede 1 yıl süreli %12 rapor verdiler.
Maaş: 2.600 net kazanın olduğu tarihte
Özür oranı: %12 tahmini ne kadar tazminat alırız, yada alabilir miyiz?
Saygılar.

Endereren

peki 1 yıl süreli vermesi benim için bir dezavantaj mıdır? Gerçi zaten ameliyattan 1 yıl sonra rapor için başvurdum ama hareket kısıtlılıklarım var. Doktor 1 yıl verdi

mandreyam

İşte bende doktorlara bunu anlatamadım: İmplantlar kalıcı, zaten ameliyatın üstünden neredeyse 1 yıl geçti ve sıkıntı devam ediyor. Bir yıl sonra implantlar kendi kendini imha mı edecek?...

Endereren

Doktorlar kibirlerinden heyette konuşturmuyorlar ki, heyete girdiğim zaman aynını söyledim; 1 yıl sonra implantlar kendini imha mı edecek dedim, çıkabilirsin deyip heyetten çıkardılar. Kalıcı hasar, geçici rapor çıkamadım işin içinden.

Sen kendin mi takip ettin dosyanın yoksa aracı kurum veya avukat eşliğinde mi?

Forumda olsun çevredeki kişilerde olsun bacağı kırılıp sonra normal yaşantısına eksiksiz devam edenlerin bile tazminat aldığını biliyorum. Bu duruma anlam veremedim

@Endereren

Aracı kurum eşliğinde hastaneye gittik, fakat heyet öncesi doktorların muayene odalarına ve heyet odasına ben kendim girdim. Fakat doktorlar beraberimde götürdüğüm ameliyat evraklarıma dahi bakmadılar. Fizik tedavi-Ortopediye, Ortopedi-Fizik tedaviye yolladı, Fizik tedavi doktoru lütfedip %12 yazdı evrağıma, sonra heyete girdim, heyet başkanı sordu Fizik tedaviciye nedir diye o da lakayıt bir şekilde ben o hastayı gördüm onun birşeyi yok dedi, oysa ne filimlere nede ameliyat evraklarıma dahi bakmadı. 1 yıl verelim dedi, bende söz isteyip 1 yılda yok mu olacak implantlar dedim beni dışarı çıkardılar.

Ayrıca bu durumu Bimer e de yazacağım. Doktorlar kesinlikle ilgilenmiyorlar. Sanki ben dilenciymişim gibi muamele yaptılar. Çok zoruma gitti.

Çok haklısın ama bunun itiraz yolu acık olmalı. Adli tıp kurumu dene istersen

Endereren

Hastanede maruz kaldığım o muameleden sonra, itiraz etmeyi düşünmüyorum. Bir tabir vardır ya it iti ısırmaz diye. Şimdi il sağlık müdürlüğüne git o seni başka bir hastaneye yollasın aynı muayene sırasını tekrar yap, onlar farklı bir oran verirse haydi hakem hastaneye, tekrar baştan aynı muayene sıralaması. O gün heyetteki doktorların iki dudağının arasında olmamalı bence raporlama işi. O gün doktorun keyfi yerinde değilse yandın. O yüzden kaderime razı olacağım sanırım. Büyük konuşmayayım ama artık bir daha Devlet Hastanesinden adımımı atmam inşallah.

Merhabalar 9 kasım 2017'de motosikletle kaza geçirdim Sol ayak bileğim dönmesi sonucu fibulam kırıldı şuan hâlâ alçıda. karşı taraf %100 kusurlu. Şuan uzlaşma için çağrılıyorum. Uzlaşma için çağıran adliye görevlisi eğer uzlaşılırsa sigorta ya da başka bir yerden hak talep edemezsiniz diye söyledi. Başına benzer bir olay gelenlerden bilgilerini bekliyorum.

Üst Alt