Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

öncelikle herkese çok geçmiş olsun

bende otobüs içi yolcu konumunda trafik kazası sonucu malül kaldım davam devam ediyor.
adli tıp raporum yeni geldi.

kaza tarihi ekim 2014
kazada yaşım 36
kazadaki kusurum sıfır
adli tıp oranı %36
kaza tarihinde maaşım yan haklar dahil brüt 4500
çıplak brüt maaşım 2250
yıl içinde 4 tam maaş ikramiyem var.

önümüzdeki ay itiraz olmazsa bilirkişiye gidecek dosyam
acaba bu yazdıklarım doğrultusunda ne kadar tazminat heseplanır.

aracın trafik sigorta teminatı 268000
koltuk sigortası teminatı 175000

birde heseplama yapılırken 4500 olanmı dikkate alınır yoksa
2250 olan maaşmı

cevap verirseniz sevinirim.

Neden bu kadar uzun sürdü? Brüt değil net maaş dikkate alınıyor bildiğim kadarıyla.

Davayı 2016 da açtım

4500 brüt yan haklarla bununmu neti alınır yoksa 2250 ninmi

Hesaplama yapan arkadaşlar bilgilerim doğrultusunda hesap edebilirler mi rica etsem.

Önceleri bu sayfada hesaplama konusunda yardım eden bir kaç arkadaş vardı. Şimdi kimse yazmıyor.

frkncck

Net maaş dikkate alınır. Primler, ek ödemeler dikkate alınmaz.

Tam net bir şey söylemek mümkün değil aklınızda bir şey oluşması için söylüyorum 300 bin ile 350 bin arası bir meblağ çıkar.

Teşekkürler cevap için peki bu durumda kaza tarihindeki net maasimla şimdiki
Arasında 1000 tl fazla var her yilinki ayrımı hesaplanıyor.
Bu dediginiz meblagada isleyecek faiz hariç değilmi.

frkncck

Kaza tarihinden sonraki en yüksek net maaş esas alınır. Maaş bodrolarini mahkemeye sunmuştur avukatınız. Son aldığınız maaşın bodrosuna da dahil edin avukatınızi bilgilendirin.
Hayır faiz dahil değil.

kafası kırık Teşekkürler bilgi için

Sadece avukata vekalet verdikten sonra bir tane bodro istedi
Bu zaman zarfında geçen sürelerin bodrolarini istemedi.
Zaten adli tıp raporu yeni geldi bu ay mahkeme var itiraz olmazsa bilirkisiye gidecek son aldigim maaş
Bodrosunuda vereyim

kafası kırık

Kazadan önceki son altı ay mı şimdiki son altı ay mı?
enes75

Adli tıp raporu yeni geldi bu ay bakalım itiraz olmazsa
Bilirkişi ye gidecek büyük ihtimal. nasıl ve hangisinden yapacak
Görelim burdan paylasirim hesaplaninca.

Ben 7 ay önce motor kazası yaptım sol bacak femur kemiğinde platin var yaşım 18 kazayı 17 yaşımda yaptım parayı kendim almak istiyorum neler yapmalıyım ne kadar alırım yardımcı olursanız sevinirim

Madusa350

Geçmiş olsun. Tedavin bittikten sonra sağlık kurulundan engelli raporu alıp sigorta şirketinin istediği belgeleri göndermen yeterli.

Merhaba, bende 2011 yılında motor kazası geçirdim karşı taraf kusurlu bende kusur yok. Parmağımda hasar kaldı. şimdi belgeleri topluyorum ameliyat olduğum hastaneden epikriz ve ameliyatimda yapılan işlemleri belirtir Belgeleri talep ettim. Trafik kaza tutanaklarım duruyor yanlız bu maluliyet oranını belirtir raporu alamıyorum. Her hastane bir şey öne sürüyor. Bir hastane mahkeme isteyecek talep yazısı verecek, sana vermeyiz diyor diğeri git karakoldan yazı al gel diyor bir türlü alamıyorum bu raporu alan arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim iyi ve sağlıklı günler.

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba, annem 2015 Mart ayında trafik kazası geçirdi , karşı taraf %100 kusurlu, sağ kol dirsek ve bilekten ameliyat oldu , dirsek protezi ve vida plağı var, adli tıp %18.2 oranında kalıcı maluliyet belirledi, kaza yılında annem 63 yaşındaydı, kaza sonrası 4 ay için %100 iş göremezlik denmiş raporda, tazminat tutarı ne kadar olur? Manevi tazminat alınabilir mi?
Ayrıca rapora hastane dr.un, protez ve vida çıkarılırsa ağrı ve kullnanım rahatlar diye önerisini de yazmışlar bu olumsuz birşey midir?
Teşekkür ederiz bilgiler için şimdiden.

frkncck

Kaza Tarihinden önce alınan maaşa göre hesap edilir, şayet kişi kazadan önce asgarî ücret ile çalışıyorsa,tazminat hesap gününe en yakın asgarî ücret dikkate alınıp hesap yapılır.

Arkadaşlar selamlar. Gecen hafta bahsetmiştir belediye otobüsü devrilmesi sonucu kaza geçirdim ve omzum cıktı. Dun ameliyat oldum iki yırtık vardı uç adet vida (metal veya platin değil) takıldı. Bir ay iş görmezlikten raporu aldım. Epikriz raporuna trafik kazası sebebiyle diye eklettirdim. Bugun sigorta şirketinden geldiler. Raporu inceledi ve 200bin civarı alabieceğimi söyledi. Yalnız aklıma takılan kaza İstanbul da oldu ama adli tıp kurumu raporunu trabzon adli tıp kurumundan alırız dedi. Bu normal mi? Kazaların bulunduğu şehidin adli tıp kurumundan alınması gerekmıyor mu?

Farklı adlı tip dan alına bilir sıkıntı yok bu konuda. Size gelen sigorta şirketi değil aracıdır onlarla is yapmayın

Evet aracı. Danışmanlık şirketi. Şöyle bir durum var açıkçası benim bunlarla uğraşacak maalesef hiç vaktim yok.

Bir de şöyle bir kanıya sahibim. Bireysel olarak adli tıp kurumuna basvurdugunızda alacağınız oran ile sigorta danışmanlarının alacağı oran arasında ciddi farklar var. Bu çok net.

%10-15 KDV dahil avukata verin o uğraşsın. Uğraşacak da bir şey yok ayrıca

Siz şu an iyileşmeye bakın. Duruma bağlı olarak maluliyet raporu için 12 ay beklemek gerekiyor

Siz şu an iyileşmeye bakın. Duruma bağlı olarak maluliyet raporu için 12 ay beklemek gerekiyor

Teşekkürler Pacasi_camurlu son bir sorum daha var. Trafik sigortasından ve koltuk sigortasından iki ayrı tazminat alıyoruz değil mi?

Aynen her ikisindende ayrı ayrı alıyorsun benimde başımda var bu durum dava devam ediyor

Siz kendiniz mi hallediyorsunuz işlemleri veya bir aracı kurumlamı?

Benim dava 2 yıl olacak adli tıp raporu geldi haftaya mahkeme var itiraz olmazsa inşallah hesaplama bilirkisiye gidecek.

Üst Alt