Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Slm arkadaşlar ben geçen yıl temmuz ayında trafik kazası geçirdim sol ayağım araç içinde sıkıştı 2 tane ameliyat geçirdim bu yıl temmuz da heyet raporu aldım %28 kalıcı nöroloji 'den aldım

sorum evraklarimi 6 temmuzda gönderdik mahkeme süreci devam ediyor. Acaba ne zaman ve ne kadar tazminat alırım yaş 35 maaş bodrolu 1800 asli kusur karşıda

Burhan06

Ama az ama çok kesin alırsın. Çünkü karşı taraf az ödeyerek dosyayı kapatma derdindeler.
Ancak haklı isen ve dava açarsan o zaman hakkını alırsın.

Acaba bilir kişi evrakları inceleyip ne zaman raporunu gönderir 1.5 ay oldu heyet raporunu göndereli sonuç çıkarsa sizinle paylasirim.

kazadan sonra 6 ay psikoloji tedaviden sonramı dava açılıyor tazminat alma için bilginiz varmı acaba şuan 6 7 ay oldu kaza olalı

Burhan06

Dava açmanız durumunda mahkeme sizi adli tıp a sevk edecek, adlî tıp raporunuz yüksek çıkarsa, evet sigortadan eksik kalan tazminatı alırsınız, şayet adlî tıp oranı düşük çıkarsa bu seferde Sigorta şirketi size alacak davası açar.

Dava acmadan once tam teşekkülü bi hastaneye gidin raporunuzu alin. Ondan sonra dava acin daha garanti olur. Davaniz uzun surmez en azindan. Raporunuz olmadan dava açmayın cok uzun surer. Süreç.

Herkese merhaba.....

Babam 11/08/2017 günü şehirler arası otobüs firmasıyla seyahat ederken otobüsün anı fren ve kasisden süratli geçmesi sonucu 4 kaburga kemiğini kırdı harhangi bir tedavi uygulanmadan hastanede 5 gün sadece ağrı kesici ile yatışı yapıldı ( kaburga kırığı için tel tedavi yöntemi bu imiş ) ...

Firma yetkilileri hiç bir şartta aramadı , bırak aramayı bide biz polise ifade verdik diye bide yaptığınız çok ayıp diye bize telefon açtılar :)

Şimdi ben %15 lik bir özür raporu aldım babam 1950 doğumlu ve emekli sandığı emeklisi ben sigortadan , firmadan ne kadar bir alacak elde edebilirim ?

Sigorta benden "dökümlü tedavi faturalarının asılları" nı istedi. Hastanede bir çalışan bunları bulamazsın dedi. Daha önce kimse karşılaştımı bu durumla.

Avukatsiz basvuru yaptin sanirim.hem dusuk mebla alirsin hemde seni boyle urastirirlar.

Aynen avukatsız başvuru yapıyorum. Sonradan tazminatın farkını almak için dava açacağım. O zaman avukat tutmayı düşünüyorum. Avukatlar %25 istiyor bana abartılı geliyor açıkçası.

Vallahi öyle yaptıkları doğru düzgün bir iş yok bütün işi halleden sen benim ama sırtımızdan para kazananlar malesef onlar oluyor.

Dikkat : %5 anlaştım avukatla.
Sizde daha fazla vermeyin.
Yazık bence %25 nedir ya.

Edep ya hu !

Almayı beklediğiniz tazminat ne kadar öğrenebilir miyim. Belki bunun da etkisi vardır

79ultraslan

tedavi gideri de mi talep ettiniz sigorta şirketinden?
eğer böyle bir talebiniz yoksa sizden fatura falan isteyemezler.
tedavi gideri talep ediyorsanız da tabi ki gideri belgelendirmenizi isteyeceklerdir ancak fatura aslı sunma gibi bir zorunluluğunuz yok. hastaneden faturanın aslını değil suretini isteyin. veremeyiz falan derlerse yazılı olarak başvurun, yazılı olarak cevap isteyin.

Hayır ben tedavi gideri falan talep etmedim. Sadece dosyam açılsın diye aradım. Onlar istedi benden sanırım işi yokuşa sürmek çabasındalar.

79ultraslan

Lanet olsun ya hem%25 al ben arayıp sormasam aramaz sormaz aradığında dava devam ediyor diyip dur kendim aramasam güvence hesabını ogrenmicem dosyayı eksik göndermiş banada dava devam ediyor diyip duruyor vermeyin arkadaş vermeyin %10dan çok vermeyin sayemizde zengin oldular

Arkadaşlar trafik kanunlarına hakim avukatlardan yardim almadiginiz surece haklarinizi sigorta sirketletleri tam yatirmiyacaktir. Forumda surekli avukatlarin is bilmedigi davayi cok uzattigi yada fazlasiyla yüzdelik oran istedigini okuyorum.

Bir avukatin yasal orani %25+kdv dir. Avukatın insiyatifinde olarak dosya durumuna gore bu oran düşmekte ama asla üzerine çikilmamasi gereken bir kuraldir.

Kendi dosyanizi yaptiginizda sigorta sirketi hic bir zaman tam haklarinizi odemez. Bu anlamda yine bir avukatla yola devam etmek durumundasiniz.

Bazi arkadaslar avukatlari çok acımasizca elestirmelerini gormekteyim. Isinizi dogru guvenilir ve ilgili bir avukata vermediginizi dusunuyorsaniz. Azilname cekerek baska avukatlarla calisabilirsiniz.

Ha sigorta şirketi eksik vermiş ha avukata %25 +KDV gibi saçma bi miktar ödeme yaptım ne farkı var üstelik anlamaya gidilip daha kısa sürede alınabilir.

İşin ehli avukatla çalışmak iyi ve doğru bi karar ama %25 +KDV ile değil mantıklı olun

Dedigine katiliyorum zeliha hanim. Benim avukatim %25 aldi. Ama dosyami 3 ayda sonuclandirdi. Verdigim para helali hos olsun. I

Hocam yasal oran %25+Kdv işine geliyorsa gider anlaşırsın yada pazarlığını yaparsın bu kadar basit.Yani tuttugunuz avukat işinin ehli değilse yada oranda yüksek anlaştıysanız bunu bütün avukatlara mâl edemezsiniz.Benim kanaatim de bu tip olaylarda hak kaybına ugramamak için bir avukatla anlaşılması.

gerçekten işinin ehli ve bir avukat dosyadan ne kadar kazanacağını bilir pazarlık payı her zaman bırakır. bu yüzden oranlara takılmadan gerçekten bu konuda size %100 bigi veren avukatları tercih edin. hatta araştırın her gördüğünüz kişi neticesinde insan ve avukatında iyisi ve kötüsü vardır. avukatın yanlışmı yaptı yasal hakkın git savcılığa şikayet et. bu kadar net..

Dedigine katiliyorum zeliha hanim. Benim avukatim %25 aldi. Ama dosyami 3 ayda sonuclandirdi. Verdigim para helali hos olsun. I

ben 20 günde ödeme yaptığını da gördüm.. 3 ay da 2 yılda her dosyanın durumu farklı kimi maluliyet kimi vefat her kaza başka bir olay. ama mantıklı açıklamalar olduğu müddetçe süre uzamasının hiç bir sıkıntısı yok nasıl olsa paramı faizi ile alıcam. ama tazminat çıkan bir dosyaya red verilmişsse o benim avukatımın iş bilmediğindendir. şikayetçide olurum gerekirse

Merhaba.
İşin uzmanlarına bir sorum olacak.
Müteselsil sorumluluk ile alakalı.
Otobüs ile memleketine giden bir üniversite öğrencisi otobüsün şarampole yuvarlanması sonucu sol kolunu kaybediyor ve %40 engelli kalıyor. Otobüs yolcu taşımacılığı yapmak için yaptırması gereken 3 adet zorunlu sigorta bulunmaktadır. Bunlar;
1-Karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası
2-Zorunlu karayolu taşımacılık mali sorumluluk sigortası.
3-Karayolu taşımacılığı zorunlu koltuk ferdi kaza sigortası

Otobüs bu yolculuğu esnasında sadece bir numaralı Karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmış ve diğer ikisini yaptırmamış.
Dava sonucunda bu öğrenciye 425.000 tl tazminat ödenmesine karar verilmiş.( öğrencinin yaşı işe başladıktan sonra aldığı maaşlar ve engel durumuna gore yapilan aktüer hesap sonucu ).

Kaza zamanında sigorta poliçeleri;
1-Karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası= 200.000 tl
2-Zorunlu karayolu taşımacılık mali sorumluluk sigortası. = 200.000tl
3-Karayolu taşımacılığı zorunlu koltuk ferdi kaza sigortası = 125.000 tl

Bu bilgiler ışığında ;

1- Mahkemenin verdiği tazminat miktarı sigorta poliçelerinden fazla. Müteselsil sorumlulukla bu tazminat sigortalardan alınabilir mi?

2- iki sigorta zorunlu olmasına ramen yapılmamış olmasından dolayı güvence hesabından alınabilir mi?

3- Karayolu taşımacılığı zorunlu koltuk ferdi kaza sigortası bir can sigortası olmasından dolayı belirlenen tazminattan düşürülemez. Bu çerçevede tazminatın tahsil edilmesi için iki sigorta bulunuyor. Limitler toplamı 400.000 tl kalan 25.000 tl kazayı yapan şöförden mi tahsil edilecek?

4- Son olarak hükmedilen tazminat miktarına Karayolu taşımacılığı zorunlu koltuk ferdi kaza sigortası dan alınan miktarda eklenir ise bu miktar verilen cetvelden anladığım kadarı ile 25.000 tl şeklinde gibi gözüküyor. Toplam alınacak tazminat, 450.000 tl mi olacak ?

Yardımcı olabılırmısınız ....

Öncelikle, dava sonuçlandığına göre, dosyaya bir bir avukatınız var. Bu dosya hakkındaki en somut bilgiyi de yıllardır dosyayla ilgilenen avukat verir.

Sorulara gelirsek, kazanın meydana gelmesinde otobüs şoförü %100 kusurlu ise, sorumluluk sigortaları için teminatı alam kısmı, kazada kusurlu olan şoför, otobüs sahibi ve otobüsün tabi olduğu şirket ödeyecek.

Bu sigortalardan biri yapılmamışsa güvence hesabı teminat tutarına kadar ödeyecek kalan için yine yukarıda saydığım sorumlulara başvurulacak.

Zorunlu ferdi sigortası yapılmamış ise çizelgeye göre tazminat güvence hesabından istenecek ancak ferdi kaza sigortalarında uzatılmış zamanaşımı uygulanmaz ve zamanaşımı 2 yıldır.
Bu tutarı sadece güvence hesabından isteyebilirsiniz, yukarıda saydığım sorumlulardan isteyemezsiniz.

Bunlar dışında yukarıda saydığım sorumlulardan manevi tazminat da talep edebilirsiniz.

Tedavi giderini de hem sorumluluk sigortalarından hem de yukarıda saydığım sorumlulardan isteyebilirsiniz..

ÖNEMLİ:
Sizin açtığınız ve kazandığınız dava sadece sigorta şirketine mi açıldı? Güvence hesabına da dava açılmış mıydı? Eğer açılmışsa sorun yok ama açılmamışsa, güvence hesabı teminat tutarının tamamını ödemeyebilir, bu durumda güvence hesabına dava açmak zorunda kalabilirsiniz.

Dava açılırken, hem yukarıda saydığım 3 sorumlu hem güvence hesabı hem de sigorta şirketi taraf gösterildi mi? Bu davadan çıkan hüküm sadece bu davanın taraflarını bağlar. Bu ve buna benzer birçok küçük ayrıntı sizin tahsil kabiliyetinizi etkileyecektir, bu yüzden dosyanın durumunu dosyayla ilgilenen avukata sorun.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Konu bir arkadaşımın çocuğunun davası. Avukat ile güven sorunu yasamaya başlamışlar.

Kaza olduğunda güvence hesabından 225.000tl para almışlar. Dava devam etmiş ve sonuçlanmış.
Davalılar şoför ,otobüsün şirketi , ve bir sigorta firması . Güvence hesabi davalı konumunda gözükmüyormuş tahminen sigorta limitleri üzerinde ödeme alındığı içindir.

Davada verilen tazminatın nasıl alınacağı konusunda avukata güvensizlik oluşmuş kandirilmak istemiyorlar. Bu sebeple nasıl olacağını araştırıyorlar. Şimdi Bu çerçevede taşımacılık ve koltuk sigortası limitlerinden 200.000 tl ve 25.000tl alınmış geriye kalan 225.000 tl tazminatın sigorta limiti olan 200.000tl si davalı sigorta (trafik sigortası)dan geriye kalan kısmı olan 25.000 tl ise otobüs şirketinden alınacak doğru anlamışım degilmi ona gore aileyi bilgilendireyim

Ailede avukata ayrıntılı soru sormaktan kaçınıyor avukat biseyler anlarda sorun çıkarmı diye verdikleri bilgiler çerçevesinde bunları öğrenmek istiyorlar. Tesekkur ederim

Evet doğru anlamışsınız.
Aileyle de konuşun rahat olsunlar. Avukat parayı alıp size vermezse, zimmet suçu işlemiş olur, ağır cezasa yargılanır. Ayrıca barodan da ceza alır muhtemelen meslekten ihraç edilir.
Hiçbir avukat böyle bir risk almaz.

dava uzamış, tahsilat gecikmiş vs olabilir bunun sebebi de %90 hakim veya kalem personelinin beceriksizliğidir.

Üst Alt