Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Tesekkur ederim,valla çok yoruldum beklemekten.karsi tarafta maşallah nasıl vicdan varsa herşeye itiraz ediyor.
Pejmurde
@iron
Katkılarınızı için sagolun.
Bilirkişi şimdi kusur hesaplanacak değil mi.yoksa tazminata konu olacak meblağ mi hesaplayacak ?

Sağlık kurulu raporumu aldım. Sigorta şirketine göndericem. Buradaki uzman arkadaşlardan aktüer hesabı istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.
KAZA TARİHİ : Ağustos 2015
KAZA TARİHİNDE YAŞ: 40 Yaşındaydım
O ZAMAN Kİ NET GELİR:3.300 tl
Evli ve 2 çocuğum var
Engel oranı :% 7

Sayin kaza magdurlari sayfada encok sikayet konusu olarak dava acmak ve dava sonuclanma sureleri .haklisiniz acilan davalar 1, 5 yil ile 5 yil arasi surmekte peki neden diye sorsak bircok yorum cikar ortaya .simdi mantiken bir dusunelim .dava acilir oncelikle 1. Celse kusura itiraz edilir bilirkisi raporu istenir 2. Celse rapor gelirse ki gelmez 3.celse rapor gelir.rapora tekrar itiraz edilir dosya trafik ihtisas daire baskanligina gonderilir.4.celce rapor gelmez 5.celse rapor gelir. Rapora itiraz edilirmi evet hak var rapor yuksek ihtisas a gidebilir giderse 6 celse hadi geldi diyelim.kalici yaralanmali kaza ise yani sakatlik diyelim simdi ozur oranina gelelim adli tip istegi celse 6 da isteyelim celse 7.celse 8 hadi geldi rapora itiraz edilmedi diyelim edilirse 2 celse ekleyin .celse 8 tazminat hesaplama istegi celse 9 hadi yetistirdi bilirkisi iyi dusunelim iyi olsun .hesaplamaya itiraz edilirse 1 celse daha bekle hadi edilmedi diyelim. Celse 10 karar mahkemesi simdi sigorta sirketlerinin encok sevdigi bolumdeyiz davayi temize gondermek uzulmeyin enaz 8 ay en uzun 1, 5 yil .simdi her celse arasi tahmini 3 ay siz hesaplarsiniz .

Arkadaslar dava acmak tabigki onemli tabigki sart fakat dogru yerde dogru sekilde olursa ne siz nede sigorta sirketi sorun yasar.sizlere dava yolu ile sonuclanmis ve 6 ay ile 1 yilda biten bircok dosya ornegi sunabiliriz nasilini nedenini herzaman sizlerle paylasabiliriz lutfen birkezdaha magdur edilmemek icin cok ince ve detayli arastirmalar yapiniz .gecmisolsun dileklerimizi sunariz

Arkadaşlar ceza davası bittikten sonra malum vücudumuzdaki kalıcı hasarlar tazminat davası açacağız.tazminat davası sizin kaç ay sürdü.oda bir yıl gibi surer mi.(biraz sağlık liderleriyle nedeniyle kredi çektim de şuan odemede zorlaniyorum .3aydir odeyemedim taksitleri ondan soruyorum .bilgisi olan arkadaslardan başına aynı durum gelen arkadaşlardan acil bilgi talep ediyorum.

wiya

kredi çekip tazminatı alınca öderim diye bir hesap yaparsan banka ile avukatlık olursun. 90 gün ödememişsin yasal süreç başlar avukatlık olmadan bir akraba tanıdıktan borç al kapa kredini sadece 4.194 tl banka avukatına ödersin ve aylık kredi faizleri % 30 yaklaşır.

wiya arkadaşım emin ol kesinlikle 1 seneden önce bitmezzzzz.
Min. 1,5 sene karşı taraf itiraz ettikçe temyize götürdükçe bu süre uzadıkça uzar.

sigorta şirketleri ibraname imzalamadan ödeme yapmazlar
imzalanan ibranameler içeriği iyi takip edilmeli daha sonra hak talebinde yada fark davalarında engel olabilir çıkan yasalarda akip edilmeli

Arkadaşlar haftaya trafik kazası sonrası mahkemelik olduk şimdi benim dosya bilir kisi incelemesinde süreç olarak.bilirkisi, olay yerine gidip inceleme mı yapacak yoksa kaza ile kusur mu verecek .
Bir de oraya benim avukatımin gelmesine gerek var mı.yada bilirkişi incelemelerinde para yatırılıyor diye duymuştum .Hakim talep etti bilirkişi incelemesini ben herhangi bir yere para yatirmadim ,yatirmali miyim.Az zamanim kaldı arkadaşlar bilgi verirseniz çok memnun olurum

wiya

mahkeme bilirkişi incelemesi için gün verecek o gün kaza yerine gidilecek herkes hakim,avukatlar,polisler,şahitler. şimdi sizde bir kazar raporu vardır karşı taraf itiraz etmiştir buna yada siz rapora itiraz etmişsinizdir burda hakim taraflara sorar nasıl oldu diye bunlar zabıta geçer vs.delil ve şahitler varsa hazır olsunlar orada.olayın nasıl oldugunu hatırlamaya çalışın kazadan önde gidin inceleme yapın misal kaza esnasında yolda çalışma vardır mahkeme keşfinde bir gidersiniz aaa yol cillop gibi ama sizin elinizde fota varsa olay kolaylaşır misal.bu rapordan sonra ya siz yada karşı taraf itiraz ederse rapor istanbula gider orada kesin sonuç olur ancak dikkat oran yazmaz bu mahkeme ceza mahkemesi ceza mahkemesi sonucunda hukuk mahkemesi var orada oran verilecek ancak alıncak ceza önemli burda.para falan yatırılmıyor ceza mahkemesi sonucu hakim masrafları vekalet ücretlerini karşı tarafa ...şimdi avukat bunları size anlatır söyler sorun süreç nasıl işler diye avukatlar bu işleri bilirler.

@kazazede
aracı park ederken yalnış manevra sonucu dikkatsizlik ile aracı uçuruma yuvarlayan biri ölüm halinde trafik sigortasından tazminat alabilirmi bilenler varmı

gecmışş olsun hılal72 aracda sofor konumundakı kusurluysa soforun tazmınat hakkı sıgortadan olmaz fakat kaskosu varsa olabılır
kasko koşullarını bılmek lazım

Sigorta şirketince yapılacak hesaplamada net maaş tutarınız dikkate alınır. Eğer maaş bordronuz yoksa veya çalışmıyorsanız asgari ücrete göre hesaplama yapılır. Bu durumda evli olmanız halinde vukuatlı nüfus kayıt örneğinizi sunarsanız AGİ ilave edilerek hesaplama yapılacağından, tazminat tutarı bir miktar daha yüksek çıkacaktır. 2017 yılı verilerine göre bekar ve çocuksuz birinin alacağı AGİ dahil asgari ücret 1404,06-TL'dir. Ayrıca üniversite mezunuysanız ya da mesleğiniz varsa buna ilişkin evrakları sunarak emsal ücretlere göre hesaplama yapılmasını talep edin. Hatta emsal ücret konusunda sunacağınız belgeler faydalı olacaktır. TÜİK'in internet sayfasından alacağınız emsal ücret verileri resmi belge hükmündedir.

Saygılarımla

Av.Gökhan Türkyılmaz

Merhaba iyi günler 2014 yılında yolcu iken bir trafk kazası geçirdim heyt puanım 10 ve şuan 2000 tl maaş alıyorum sigorta şirketinden ne kadar tazminat alırım

Arkadaşlar ben temmuz 2012 yılında kırmızı ışıkta beklerken arkadan kontrolsüz gelen araç (sürücüsü 185 promil alkollü idi) vurması suretiyle araç savruldu öndeki araca vurdum aracım pert oldu ben sağ salim içinden çıktım. Araç kaskolu olduğu için pert ten dolayı aracın rayiç bedelini ödediler. bunun dışında sigortadan bir talepte bulunma veya başka bir hakkım olup olmadığı hakkında bilgi almak istiyorum. Cevap vereceklere şimdiden Teşekkürler...

cengizi
Arkadaşlar ben temmuz 2012 yılında kırmızı ışıkta beklerken arkadan kontrolsüz gelen araç (sürücüsü 185 promil alkollü idi) vurması suretiyle araç savruldu öndeki araca vurdum aracım pert oldu ben sağ salim içinden çıktım. Araç kaskolu olduğu için pert ten dolayı aracın rayiç bedelini ödediler. bunun dışında sigortadan bir talepte bulunma veya başka bir hakkım olup olmadığı hakkında bilgi almak istiyorum. Cevap vereceklere şimdiden Teşekkürler... not: sağlık kontrolü için hastaneden rapor dahil bir şey almadım ancak 7-10 gün ağrılar çektim ayrıca boyun ve bel fıtığını tetikleyen ağrılar söz konusu oldu. şu anda 2016 kasım tarihli raporum mevcut etkisi olur mu?

Merhaba arkadaşlar trafik kazası sonucu sol femur şaft kırığı ameliyatı oldum tabi kafam ve kaburgalarımdaki çatlaklarda cabası,kazada kusur oranı %100 karşı arac ve kaza olalı 2 ayı gcti yaşamış oldugum bu talihsiz durum ilerde bi takım kısıtlamalr verirmi? bu onuda bi fikri olan varsa ve paylaşırsa sevinirim birde tazminat konularında bilgisi olan varsa fikir alabilirmiyim?

Hastamıza araba çarpması sonucu 2 ay hastanede yttı 2 -adet platin takıldı karşı taraf 8 de 8 suçlu 3.8 promil alkol cıktı dizini fizik tedaviyle açtırıyoruz yüzde 10 luk bir kısmını kullanamayacak dedi doktor işssiz yaş 23 oran ne olur ? Gerekli işlemler ne kadar sürede tamamlanır

motor kazası geçirdim ve heyete girip hastalığı sürekli değildir yazılı rapor aldım... bana dönüş yapan sigorta şirketi iyileşme süresinin dolması akebinde alınacak yeni kalıcı ve sürekli oranı gösterir rapor gönderilmelidir diye mail attı. tekrar heyete mi girmeliyim ilk girmiş olduğum heyet tarihi 27/10/2016 tarihiydi. ne yapıcam hiç bir fikrim yok sigorta şirketi beni oyalıyor mu acaba....?

Trafik kazasi gecirdik arabayi ben kullaniyordum esimin ayagi kirildi 6 aylik cocugumda bisey yok kizimda bisey yokkarsi tarafta bisey yok kaza tutanaginda yuzde 75 beni suclu gördüler yuzde 25 onu şimdi birgun biri bizi aradi bu sigortadan para alcaniz dedi hastahaneden epikriz adliyeden dosyayi aldik vekalet verdik kazadan iyibaren 6 ay gececek dedi sonra rapor alacakmışiz boyle bisey varmi bilgilendirseniz

gonulpınarı

geçmiş olsun. vekaletinizi verirken işinizi alana sormadınız mı? siz neye bianen vekalet verdiniz, sizden ne için istediler? sigortadan para alacaz demiş, bence siz onu arayın sorun dosyam ne oldu işi ne yaptın deyin.

Aradım 6 ay gececek dediler kaza gununden bu dogrumu onu merak ediyorum mart ayında rapor almak icin hastaneye gitcez dediler

Kaza sonrasi yasanan isgucu kaybi uzuv kaybi vs gibi nedenlerden dolayi aracinizin sigorts sirketinden tazminat alma hakkiniz vardir
Gecmis olsun

Rapor %4 verdiler ne èsim ev hanimi ne kadar bir ucret verir sigorta sirketi

Hastane yuzde 4 rapor verdi esim 29 yasında ev hanımi sigortadan ne kadar bir ücret alabiliriz

Merhabalar yaşım 20 19 yaşında trafik kazası yaptım araba ile kazada ben haklıyım yüzde oranı söylemediler haklı haksız var dendi ben haklıyım o haksız benim köprücük kemiğinden %11 raporum var sizce ne kadar tazminat çıkar

Üst Alt