Forumda bu başlığı açan site yönetimine ve forumda durmadan yazan elinden geldiğince cevap verenlere özellikle kazazedeye çok teşekkürler. Google'dan arama yapıp benim gibi bu forumu görüp yararlanan bir çok kişi var.
İki buçuk yıl önce ben de kaza yaptım. Ağır bir kazaydı, yoğun bakımda yattım günlerce. Ben yoğum bakımdayken bir anda ortada biten "mağduriyetimizi" gidereceklerini söyleyen kişiler çıktı, daha doğrusu çıkmış. Sevenlerimle beraber dışarda beklemişler epey hem de bir gün değil.
Ben içerde yaşam mücadelesi verirken aileme durmadan mağduriyetimizi gidereceklerini söylemişler. Bütün masrafları karşılaycaklarını vekalet parasını dahi kendilerinin vereceklerini söylemişler. Biz can derdindeyiz..
Kimse kusura bakmasın bu akbabalıktır.
Hastaneden çıktıktan sonra farklı farklı kişiler aradılar farklı şehirlerden arayanlar oldu. Numarama nasıl ulaştıklarını bilmiyorum. Resmen av kokusu almış akbabalık.
Benimle irtibata geçenler uzman olduklarını, sigrota şirketlerinin bunları tanımalarından dolayı ödemeyi eksiksiz ve hemen yaptıklarını söylediler. Bunlar aracılığıyla yapılacak başvuruyu dikkate almazmış sigorta şirketleri, ödeme yapsalar da çok çok az bir ödeme yaparlarmış. Bir de nerdeyse hepsi dosyanı avukata verme mahkemeye gider 3-4 yılda zor alırsın dediler, biz sigorta şirtketinde çözeriz durumu dediler. Avukata gitmemeyi önlemek için salakça aptalca söylenen sözler, bu şekilde de avukatların üstüne çıkmış oluyor. Tahkim ya da mahkemeye gitmeden ödemenin eksiksiz alınması pek mümkün değil. Avukatlar vasıtasıyla mümkün olabilir.
Cahil bir insan olsak neyse, sanki hatra, isme bianen sigorta şirketleri ödeme yapıyor. Cahil birisi yasal haktan dolayı değil bunlar sayesinde kazanılmış bir hak zanneder. Zaten aradıkları da cahil, alık insanlar.
Kaza araştırması yapıp İnternetten arama yapıp bu forumu görenler, sakın ola ki avukat harici kimseye vekalet vermeyin. Hakkınızı bir avukat aracılığı ile arayın.
Hiç bir kurumsal firma hukuki bir mevzu da hukuk kimliği olnayan kimseyi ciddiye almaz. Sigorta şirketleri bu danışman, aracı zerzevatı hiç bir şekilde ciddiye almaz. Sigorta şirketinde yıllarca çalışmış avukat arkadşım var bunu kendisi söyledi.(aslında kendisi burda yazsa çok iyi olur) Bunların yaptıkları sadece gerekli belgeleri sigorta şirketine göndermek. Başvurunun nasıl yapılacağını, hangi belgelerin gerekli olduğunu
kazazede bu başlıkta yazmış. Farklı yapabilecekleri bir şey yok çünkü hukuk eğitimleri yok.
Ya bir avukat aracılığıyla hareket edin ya da kendiniz sigorta şirketine başvurunuzu yapın.