Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Siz değerli dostlarım size bir sorum var; bir yakınım var bayan evli ve %40 raporlu, babası ve abisi 2006/10(ekim) yılında trafik kazası sonucu vefat ediyorlar. O zamanlar abisinin hanımı araç sigortasından yüklüce para alıyorlar. (arkadaşımın anneside yok, kazadan sonra %40 raporuda alıyor, geçen sene evleniyor), yenge sigortadan para aldığı zaman buna da demişler ki sende alacaksın sanada verecekler ama 10 yıl dolmasına 4-5 ay kadar zaman kala hiç kimse buna ne para vermiş ne de yol göstermiş! Sizce durum akibeti nedir ? Nasıl olur ?

arkadaslar geçirmiş oldugum trafik kazasıyla ilgili ceza davasında 3. durusma temmuz ayında olacak. o tarihte kazanın üzerinden yaklasık bir yıl gecmiş olacak.tazmınat davası acmak ıcın acaba ceza davasının sonucunu mu bekleyeyım yoksa şimdilerde başvuruda bulunayım mı?.hani malumunuz adliyelerin yoğunluğunu hesaba katarsak şimdi başvursam 6 ay sonraya ancak sıra gelir o zamana kadar da ceza davası biter diye tahmın edıyorum fikirlerinizi belirtirsniz memnun olruum

wiya
tazminat davası açmak için ceza davasının bitmesini beklemene gerek yok açabilirsin, tazminat davan devam ederken ceza davan sonuçlanır

merhaba eşim kaza sonucu sakat kaldı avukat ıle anlastık.ılk tazmınatı 5 ay da aldık.tazmınatımız 250.000 tl idi. avukat ıle yuzde 20 anlasmıstık.lakin UYAP tan baktım ve ıcradan 277.000 tl yatırılmış avukata ama avukat bıze 250.000 dedı ve aradakı 27.000 tl yi almış ayrıca bızden 6.000 tl ekstra para aldı ben bu 27.000 tl yı avukattan nasıl alabılırım.şu anda ıkıncı davamız devam edıyor yanı bakıcı gıdelerı masrafı oda yaklasık 1 yıl oldu mahkemeyı takıp edıyorum uyap sıtesınden yardımcı olursanız sevınırım iyi geceler

arkadaslar geçirmiş oldugum trafik kazasıyla ilgili ceza davasında 3. durusma temmuz ayında olacak. o tarihte kazanın üzerinden yaklasık bir yıl gecmiş olacak.tazmınat davası acmak ıcın acaba ceza davasının sonucunu mu bekleyeyım yoksa şimdilerde başvuruda bulunayım mı?.hani malumunuz adliyelerin yoğunluğunu hesaba katarsak şimdi başvursam 6 ay sonraya ancak sıra gelir o zamana kadar da ceza davası biter diye tahmın edıyorum fikirlerinizi belirtirsniz memnun olruum

Ben tazminat davasi acavilmek icin kazanin uzerinden 12-18 ay bi surenin gecmesi gerektigini biliyorum.yani tedavinizin sonlanmis olmasi acisindan boyle bi sure konuldugunu duymustum.ama emin degilim.bi arastirin isterseniz.

Arkadaslar beni bi hasar danismanlik sirketi buldu.benle beraber yaklasik 20 kisi bizi bi univ. hastanesine heyete soktular.ben bu 1 aylik surecte raporu sormak icin hastaneye gittigimde bana hastane bilgi vermedi.bu sirketle anlasmalilar anladigim kadariyla.zaten rapor olmasi gerekenin uzerinde bi oran cikti.muhtemelen isin icinde paralar donuyor.suan ben sirketten ayrildim.avukata verdim islemlerimi.fakat benim raporum hastanede gorunmuyor.el alti raporumu cikarttilar sahte rapormu duzenlediler yada iptalmi ettirdiler(ki boyle bi yetkileri olmamasi lazim.zaten cikmis bise iptal olmaz diye biliyorum)bilmiyorum.sikayet edicem tabiki hastaneyi ve doktorlari.ama nasil ispatlarim?ortada rapor yok.heyet kaydi yok.yuzlerce insana sigorta sirketlerinden para aliyolar o raporlarla.ben sirketle anlasmayi bozdum diye SADECE benim raporumu yok edebilme imkanlari olabilirmi?

@gsgs
HASTANENİN Başhekimliğine dilejkçe ver hangi tarihte kurula girdi isen tek tek yaz hiç mi o elindeki evraklar varken bir fotokopi alıp bir yere koymadın hiç mi rapor için gittiği tasrihte kan israr tahlin olmadı işitme testin vçs olmadı ayrıca e devlete girersin yada e nabıza belirtiğin tarihlerde mutlaka bir bilgi çıkar çıkar ise bunları resmi belge olarak koyarsın raporunu istersin raporun yok ise sonucunu bilfiren yine bir raporun olması gerekir anlaşmayı bozdum demişsin şirketi noter kanalı azlettinmi haklı nedenler göstererek ayrıca bunun gibi şirketlerin ismini yazmalısınızki diğer arkadaşlarsda gidip hata yapmasınlar

Trafik kazalarında tazminat

Trafik kazasından yaralanma vefat için sigortacılara veya bu işi en iyi şekilde yaptıklarını söyleyen kişilere güvenmeyin. Bu konuda başvurunuzu kendinizde yapabilirsiniz. Sizin üzerinizden haksız kazanç sağlanmasına izin vermeyin. Hiç bir emek harcaman trafik kazası tazminatları ile zenginleşenlerin sigortacılıkla ilgisi bulunmadığı gibi hiç bir vasofları, sigorta hukukunda hiçbir bilgileri dahi yok. Kendiniz başvurun.

ugurcoskun

%20 ye anlaşmışsınız avukatla avukat 250.000TL nin %20 sini alsa 50 Bin TL sini alması lazım.Bir yanlış anlama var sanırım.

Trafik kazalarında uzman tazminat konularında bilgili güvenilir dürüst bir avukatâ ihtiyacım var yardimci olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim

İyi günler, bulunduğunuz şehirde kendi çevrenizde tanıdık avukat bulunuyorsa onu tavsiye ederim.

Uyaptan gördüğünüz 277.000 tüm çekilen alacaklının hakkı olan para olmuyor. Onun içinde devletin altıdığı harçlar vekalet ğcretleri bulunuyor. Bence avukatınızla acık olarak konuşun mutlaka acıklayacaktır. Dedikodular sizleri yanıltır😏

Sayın Uğur Coşkun;

Sigorta şirketi tarafından icra dosyasına yatırılan 277.000 TL.nin içinde; icra harçları, icra masrafları ve icra vekalet ücreti de bulunmaktadır. Yani, yatan bu paranın hepsi sizin tazminatınız olmayıp, zaten birçok kesinti icra müdürü tarafından yapılarak bakiye avukatınıza aktarılmıştır. İcra vekalet ücreti, avukatınızın yasal hakkıdır ve sizin bu parayı istemeniz hukuken mümkün değildir.
Diğer yandan; avukatınız ile yaptığınız anlaşma sonucu sizin aldığınız tazminat üzerinden hesaplanan nisbi vekalet ücreti (verdiğiniz bilgiye göre 6.000 TL.) de yasal bir ücrettir.
Ödenen para ve kesintiler hakkında avukatınızdan ayrıntılı bilgi isteyerek tereddütlerinizi gidermeniz tavsiye olunur.
İyi günler dileriz

Ayhan Bey büro olarak trafik kazaları sonrası tazminat davalarıyla ilgilenmekteyiz. Bize özelden yazarsanız iletişim bilgilerimizi paylaşabiliriz. 26ayhann

Birol Bey merhaba hukuk bürosu olarak tazminat davalarıyla ilgilenmekteyiz.Dilerseniz özelden iletişim bilgilerimiz paylaşıp, konu üzerinde detaylı konuşabiliriz.

İyi günler, babam 31 Mayıs 2016 tarihinde Aydın'da Pamukkale firmasına ait otobüs ile seyahat ederken otobüsün mola vermesiyle aşağıya inmiş, muavinin çağırmasıyla tekrar otobüse binerken kapı açıkken otobüs hareket etmiş ve babam da düşerek sağ ayağından ciddi şekilde yaralanmıştır. Kaza tespit tutanağında tüm kusurun şoförde olduğu belirtilmiştir. Babamın tedavisi halen devam etmektedir ve bacağın kesilmesi söz konusudur. Tedavi devam ettiği için hastaneden herhangi bir rapor vermediler. Bu haldeyken trafik sigortasına başvurabilir miyiz? İlla kesin bir rapor mu olması gerekiyor? Uzun süren bir tedavi süreci olduğunu söyledi doktorlar, bu konularda yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşek

Sarpedon
bu haldeyken sigortaya müracat edemezsiniz, uzuv kaybı olmayan kazalarda iyileşme süresi 1 yıl olarak kabul edilir, uzuv kaybı olursa 1 yıl dolmadan rapor alarak müracat edebilirsiniz, yapmanız gerekenler bu konunun ilk mesajında detaylı olarak yazıyor
Av.Gozde O.
lütfen siteyi müşteri bulmak için değil, bilgilendirme yapmak için, bilgi paylaşmak için kullanmanızı tavsiye ederim.Forumlar bilgi paylaşımı yapılan yerlerdir,

kazazede
Hukuk eğitimi almamış biri olarak siz burada insanları yönlendirmeye çalışmaktasınız ancak her dava ve her olayın kendine has özellikleri ve yapılması gerekenler vardır.Yapılan hatalı müracatlar yüzünden birçok insan hak kaybına uğramaktadır. Bir avukat olarak buradan tarafıma mesaj atanlara hiçbir ücret istemeksizin bilgilendirme yapmaktayım. Amacım sadece müvekkil bulmak olsa farklı yollara müracaat edebilirdim. Kaldı ki; burası sadece sizin tekelinizde olan bir platform değil o nedenle herkes paylaşımda bulunmakta özgürdür.

@Av.Gozde O.
hukuk egitimi almış birisi olarak keşke burada detaylı bir şekilde kazazedelerin yapması gerekenleri yazarsanız mağdur olmuş arkadaşlar sizin bilgilerinizden faydalanabilse ne kadar mutlu olurdu, belki uzunca bir bilgilendirme yazısı yazarsınız ,bende şimdiye kadar yapmış olduğum mesajlarımın hepsini silerim,
teşekkür ederim

Bilgi ve soru paylaşan herkese iyi günler. Bilgi ve tecrübesi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var, şöyleki;
Yaklaşık 15 gün önce tek taraflı olarak karayolunda hakimiyetimi kaybetmem sonucu kaza geçirdim. Aracı ben kullanıyordum ve araç içerisinde eşim ve çocuk bulunmaktaydı, bu kaza sonucu eşimin 3 tane kalça kırığı ve bazı kaburgalarında kırıklar meydana geldi, ciğerlerinin zedelenmesi sonucu 6 gün yoğun bakım ünitesinde yattı ve kalça kırıkları içinde ameliyat sonucu 2 tane platin takıldı. Şuan için yoğun bakımdan çıkmış durumda ve normal serviste tedavisine devam ediliyor. Şöfor olarak ehlihyet ve sigorta var ama kasko yok ayrıca alkolde yok. Şu tedavi sürecinde birçok danışmanlık şirketi arayarak vekalet istedi.
Sorum ise bu olayda yolcu olan eşimin tazminat hakkı var mıdır, eğer varsa şuan için ne yapmam gerekir. Danışmanlık şirketi yoluyla mı yksa kendim mi takip etmem daha doğru olur? kaza üzerinden daha 15 gün geçmişken girişimde bulunmak doğru mu beklemem daha mı mantıklı, son olarakta takılan 2 tane platin için malüliyet oranı verilir mi, heyet raporunda ortalama kaç oran verilebilir.

symn

Çok gecmis olsun. Eşinizin tedavisi bittikten sonra sağlık kurulundan alacağınız rapor ile sigorta şirketine müracaat edip tazminatınizi alirsiniz.
Sakin ama sakın sizin arayan o aracılar la iş yapmayın. Bir avukat ile anlasın. Aracılar in yapacağını zaten sizde yapabilirsiniz, kazazede bu başlığın ilk mesajında detaylıca anlatmış. Bir avukat ile hareket edin.

Öncelikle tazminat hakkınızın doğması için kaza sonrası tedavinin tamamlanmış ve vücutta kısmi bir kayıp olmuş olması gerekli.Sizin durumunuzda muhakkak bir özür oranı çıkar çünkü eşinize ciddi tedaviler uygulanmış ve platin takılmış durumda.Yine eşiniiz 3.kişi konumunda olduğu için sigortaya başvurulabilir.

Herkese iyi gunler bi konu hakkinda danismak istiyorum arkadasimin arabasinda eve donerken tek tarafli trafik kazasi gecirdik ben arabadan yola firlamisim takla atarken ayak bilegimde parcali kirik var 4 tane vida takildi sag el bilegimde parcali kiriklar var %20 kalici raporum var ne kadar tazminat alabilirim yasim 29 valelik yapiyordum sigortasiz yolcu konumundaydim simdiden tesekkur ederim

Merhaba bir soru sormak istiyorum
3 gün önce bir motosiklet kazası geçirdim baş parmağım kırıldı ve şuan kolum alçıda. Kaza tutanağını hazırlayan polis kusurun tamamını diğer araçta buldu.Kaza yaptığımda çalışmıyordum kabul edilen iş başvuruma evraklarımı götürüyordum.Şimdi benim karşı tarafın sigortasından tazminat alma hakkım varmı ?

Tedaviniz tamamlanip, vucudunuzda kalici bir hasar olusmasi halinde alabilirsiniz tabiki

Vücudumda kalıcı bir hasar olmaz sadece parmağım kırık fakat bu süre içerisinde çalışamaz durumdayım ve borçlarımı ödeyemiyorum bunun için birşey alma hakkım yokmu ?

cihannüma

merhaba daha önceden yazmıstım. hacettepe adli tıptan raporum geldi bir önceki mesajımda dediğim gibi sağolsun doktorlar rapor oranına %0 vermişler sadece dört aylık iş göremezlik raporu vermişler. Avukat isterseniz itiraz edelim dedi. sonuç ne olur dedim aynı cıkar dedi. Malesef kolumda pilatin, ağrı ve güç kaybıyla yaşayacagım. Doktorun muayene sisteminede hasta oldum bu arada. Uzaktan bakarak agrımın olmadığına hiç bir güç kaybı yasamadığıma hükmetmiş. Ayrıca kolda pilatin olması rapora etki etmiyormuş. buradan birileri platınınızın olması bile etkendir demişti. Herkese hayırlı akşamlar.

Forumda bu başlığı açan site yönetimine ve forumda durmadan yazan elinden geldiğince cevap verenlere özellikle kazazedeye çok teşekkürler. Google'dan arama yapıp benim gibi bu forumu görüp yararlanan bir çok kişi var.

İki buçuk yıl önce ben de kaza yaptım. Ağır bir kazaydı, yoğun bakımda yattım günlerce. Ben yoğum bakımdayken bir anda ortada biten "mağduriyetimizi" gidereceklerini söyleyen kişiler çıktı, daha doğrusu çıkmış. Sevenlerimle beraber dışarda beklemişler epey hem de bir gün değil.

Ben içerde yaşam mücadelesi verirken aileme durmadan mağduriyetimizi gidereceklerini söylemişler. Bütün masrafları karşılaycaklarını vekalet parasını dahi kendilerinin vereceklerini söylemişler. Biz can derdindeyiz..
Kimse kusura bakmasın bu akbabalıktır.
Hastaneden çıktıktan sonra farklı farklı kişiler aradılar farklı şehirlerden arayanlar oldu. Numarama nasıl ulaştıklarını bilmiyorum. Resmen av kokusu almış akbabalık.
Benimle irtibata geçenler uzman olduklarını, sigrota şirketlerinin bunları tanımalarından dolayı ödemeyi eksiksiz ve hemen yaptıklarını söylediler. Bunlar aracılığıyla yapılacak başvuruyu dikkate almazmış sigorta şirketleri, ödeme yapsalar da çok çok az bir ödeme yaparlarmış. Bir de nerdeyse hepsi dosyanı avukata verme mahkemeye gider 3-4 yılda zor alırsın dediler, biz sigorta şirtketinde çözeriz durumu dediler. Avukata gitmemeyi önlemek için salakça aptalca söylenen sözler, bu şekilde de avukatların üstüne çıkmış oluyor. Tahkim ya da mahkemeye gitmeden ödemenin eksiksiz alınması pek mümkün değil. Avukatlar vasıtasıyla mümkün olabilir.
Cahil bir insan olsak neyse, sanki hatra, isme bianen sigorta şirketleri ödeme yapıyor. Cahil birisi yasal haktan dolayı değil bunlar sayesinde kazanılmış bir hak zanneder. Zaten aradıkları da cahil, alık insanlar.

Kaza araştırması yapıp İnternetten arama yapıp bu forumu görenler, sakın ola ki avukat harici kimseye vekalet vermeyin. Hakkınızı bir avukat aracılığı ile arayın.
Hiç bir kurumsal firma hukuki bir mevzu da hukuk kimliği olnayan kimseyi ciddiye almaz. Sigorta şirketleri bu danışman, aracı zerzevatı hiç bir şekilde ciddiye almaz. Sigorta şirketinde yıllarca çalışmış avukat arkadşım var bunu kendisi söyledi.(aslında kendisi burda yazsa çok iyi olur) Bunların yaptıkları sadece gerekli belgeleri sigorta şirketine göndermek. Başvurunun nasıl yapılacağını, hangi belgelerin gerekli olduğunu kazazede bu başlıkta yazmış. Farklı yapabilecekleri bir şey yok çünkü hukuk eğitimleri yok.
Ya bir avukat aracılığıyla hareket edin ya da kendiniz sigorta şirketine başvurunuzu yapın.

terik
ağzına sağlık kardeşim, böyle yazdıklarımı anlayan ve teşekkür edenler oldukça doğru bir iş yaptığımın gururunu yaşıyorum.

Üst Alt