Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

tazminat her türlü vergiden muaftır, ayrıca çıkan rakamı kaza tarihinden ödendiği tarihe kadar yasal faiziyle alırsın.

slm kazazede sana özelden bir mesaj atım bilgin dahilinde cevaplar beni aydınlatısan sevinirim tşkrler.

sevgili kazazede bi konuda yardımcı olursan çok sevinirim.yolcu konumunda iki aracın çarpışması sonucu geçirdiğim kazada kusur oranı %50 ye %50 belirlendi.bir aracın sigortasından 34.000 aldığım halde diğer aracın sigortası bu tutarın yarısını yani 17.000 ödedi.Bu durumun nedeni nedir itiraz etmelimiyim

oktay2133
[FONT=sans-serif](adli tıpta aldığımız yüzde 16lık raporu sigortaya gönderdik ama itiraz ettiler. bizde bunu tahkim kuruluna gönderdik. sigortacım diyorkine 8 ile 9 ay içerisinde alırız.nasıl diye sordum icra dairesinden alacam 100de 100 alırım diyor.sizin bu konularlan ilgili bilginiz varmı varsa bu konuyla ilgili beni tam anlamıyla aydınlatabilirmisiniz.)bu soruyu sormuşsunuz.

oktay sen dava açmamışsın herhalde, dava açtıysan eger tahkim kurulu diye bir şey söz konusu olamaz, sigorta şirketi gönderilen raporu kabul etmek zorunda değildir, sigorta şirketini sadece mahkeme kararı bağlar, anlaşma yoluyla gönderilen raporu isterse kabul eder, istemezse kabul etmez, senin işini takip eden sigortacı mahkeme kararı olmadan nasıl icra takibi yapacakmış,
Türkiye'de sigorta şirketlerinin itiraz edemediği tek rapor istanbul adli tıp kurumunun raporlarıdır.

[/FONT]
runo_6161
ilginç bir soru sormuşsun; sana 34000 ödeyen sigorta şirketi bu parayı sadece trafik sigortasındanmı ödedi, yoksa ferdi kaza policesi, koltuk sigortası, kasko poliçesi falanda varmıydı,eğer sadece trafik sigortası poliçesine göre 34000 ödediyse ,diğer sigortada aynı miktarı ödemesi gerekirdi,kusur oranları eşit olduğuna göre ödemede eşit olması gerekirdi, 17000 ödeyen sigorta şirketine bu soruyu sordunmu, neden siz yarısını ödüyorsunuz diye,
siz herhalde anlaşma yoluna gitmişsiniz, dava açmamışsınız, takipçiylemi hareket ettiniz yoksa avukatlamı hareket ettiniz veya kendinizmi takip ettiniz.

siz yanlış anladınız galiba dava açmadık daha tahkim yoluna gittik tahkımden sonra icraya gidecez nekadar bu iş zamanda sonuçlanır

birde rapor istanbul adli tıp değil

tahkim komisyonunun sadece 5000 TL altındaki kararları kesindir,
[h=2]17-Sigorta Tahkim Komisyonu'na Başvurumun Sonucunda Ne Olur?[/h] Komisyona yaptığınız başvurunun bağımsız sigorta hakemleri tarafından incelenmesinin ardından verilecek karar, Komisyon tarafından verilecek karar taraflara bildirilecektir.

Komisyona yapılan başvurularda, tutarı 5.000 TL'ye kadar olan uyuşmazlıklara ilişkin verilen kararlar kesindir. 5.000 TL ve üzerindeki uyuşmazlıklar hakkındaki sigorta hakemi kararlarına karşı kararın bildiriminden itibaren 10 gün içinde Komisyon nezdinde bir defaya mahsus olarak itiraz edilebilir. 40.000 TL’nin üzerindeki uyuşmazlıklar hakkında itiraz üzerine verilen kararlar taraflarca temyiz edilebilir.

kazazede 34.000 ödeyen sigorta şirketiyle görüştüm.bu parayı kaza tespit tutanağına göre ve %75 kusur oranı ve %11 adli tıp oranına göre
ödediklerini söylediler.benim bildiğim kusur oranı dağılımı %50 ye %50 liydi. ben bu işleri takip etmesi için bi hasar danışmanlık şirketiyle anlaşmıştım.Eğer bahsettikleri gibi 34.000 ödeyen şirketin kusur oranı doğruysa yani % 75 ise diğer şirketten aldığım 17.000 tl normalmi? yada bana ödenen bu iki rakam %11 adli tıp oranına göre normalmi..itiraz etmelimiyim.yaşım 33. devlet memuruyum.kaza tarihli maaşım 2.000.00 tl civarındaydı

Aylin Özel

Sayın Aylin Özel,

Vermiş olduğunuz bilgiler çerçevesinde, aktüer hesap uzmanı tarafından yapılan hesaplama sonucu, kalıcı sakatlık zararınız 184.962,00 TL. olarak hesaplanmıştır.

İyi günler dileriz.

Kazazede. Tek taraflı da yok diyorsun ama benim olaydada gidiş geliş yolda karşıdaki bnm şeritte geliyormuş bende görür gormez onlara carpmayim diye sağa kirdim ama biz takla attik benim kalcam belim kırıldı karşı taraf kacmis gitmiş o zmn nasıl olacak.buna nasıl tek taraflı diyeceğiz ki

Son düzenleme:
@runo_6161
sizin verdiğiniz bilgilere göre çıkan tazminat miktarında bir yanlışlık var gibi, her zaman söylerim hukuki yollardan sapmayın diye, şimdi itiraz etmelimiyim diyorsun, bu soruyu senin işini takip eden UZMAN takipçiye sormalısın,
1-senin işini takip eden danışmanlık şirketi komisyonunu aldıktan sonramı 34000- 17000 ödendi sana ,
2-%75 kusur oranı, % 11 rapor oranı , 33 yaşında oluşunuz ve 2000 lira gelirinize göre hesapladıysa sigorta şirketi yaklaşık 60000-63000 lira civarında bir rakam çıkması gerekiyordu, ama tahminim sigorta şirketi senin gelirini asgari ücretten hesaplamış ve 34000 lira çıkarmış gibi geliyor bana.bunu sigorta şirketine sorabilirsin ve hesaplamayı isteyebilirsin veya DANIŞMANIN bunları yapsın,
3- diğer siğorta şirketi %25 kusur oranı, % 11 rapor oranı, 33 yaşında oluşunuz ve 2000 lira gelirinize göre hesapladıysa 16000- 19000 arası bir rakam çıkması gerekiyordu ve 17000 çıkması normal görünüyor.
bence 34000 öedeyen sigorta şirketinin hesaplamasında bir yanlışlık var,
sayın @simader; lütfen hesaplamalarda bir yanlışım varsa düzeltin , hesaplama konusunda siz uzmansınız, benim hesaplamalarım tahmini, bence arkadaşın verdiği bilgilerde veya hesaplamada bir yanlışlık var diye düşünüyorum.

runo_6161

Görünene göre bakiyeniz kalmış sizin. Kazazedenin dediği gibi asgari ücretten hesap etmişler. Kalan bakiye için dava açın

Geçen sene otobüs kazası sonucu (yolcuydum) çenemin altında 4-5 cm büyüklüğünde dikiş izi kaldı.
% kaç rapor verirler.Tazminat olarak ne kadar alabilirim.

kazazede

Sayın Kazazede,

Aşağıdaki bilgilerin iletilmesi halinde, hak sahibinin kalıcı sakatlık zararı aktüer hesap bilirkişi tarafından hesaplanarak bildirilebilecektir.

- Kaza tarihi (ay-yıl)
- Mağdurun doğum tarihi (ay-yıl)

İyi günler dileriz.

mrb ben ekim ayi icerisinde tek tarafli trafik kazasi gecirdim direksiyon hakimiyetini kabedip bariyerlere carptik araci ben sürmuyordum arkada oturuyordum koprucuk kemigim ve bir kaburgam kirildi 45 gun raporlu kaldim.arac calistigim sirketin araciydi bu durumda para alabiliyormuyum

suat060
araç senin üzerine kayıtlı değilse ve maluliyet oranlı rapor alabilirsen trafik sigortasından tazminat alabilirsin, ayrıca işyerinin aracı olduğu için kayıtlara iş-trafik kazası olarak geçmesi gerekiyordu

eger bu sekilde ise evraklarim hazir olursa sigortadan ne kadar alabilirim ufak bi miktarsa ugrasmayayim

[FONT=sans-serif]@[/FONT]suat060 ekim 2016 ya kadar iyileşme süreci olduğu için bekleyeceksin ve sonra hastaneden sağlık kurulu raporu alacaksın 1 hafta önce bir hastama %12 çıktı tazminatın yaş , maaş , medeni halin ve çocuk varsa sayısına gör değişmektedir. Ufak bir mevla çıkmaz merak etmeyin

Merhaba,
Bir yıl önce eşimle bi trafik kazası geçirdik %1 özür raporu çıktı ve kaza raporunda karşı taraf %90 suç oranı ehliyet yok alkollü sizce %1 ödeme çıkarmı uğraşmamıza değermi?

Benimde trafik kazasi sonucu l1 kırığı omurilik yaralanması var düşük ayak var %45 raporum var sizce nekadar alabilirim

Sayın @murat7044,

Aktüer hesabın ortalama yapılması mümkün değildir. Tazminat tutarının hesaplanabilmesi için;

- Kaza tarihi (ay-yıl)
- Doğum tarihi (ay-yıl)
- Kaza tarihindeki net gelir
- Kesin sakatlık oranı
- Geçici maluliyet (tedavi) süresi, bilgilerinin net olarak verilmesi gereklidir.

İyi günler.

Sayın @suat060,

Hukuki yeterliliği bulunmadığı için, kanunları yorum yetisine sahip olmayan hasar takipçileri
ve bazen de konuda yeterli tecrübeye sahip bulunmayan hukukçular,
uygulamada sigorta şirketlerince kandırılmakta ve tazminat ödemesi geciktirilmektedir.

Bu konuda en çok karşılaşılan konu, kazanın üzerinden 1 yıl geçmesi gerektiği hususudur.
Şöyle ki;
Sigorta şirketleri tazminat taleplerini sürüncemede bırakmak amacıyla, 30.03.2013 tarih ve 28603 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmelik gereğince, yaralanmanın üzerinden 1 yıl geçmesi gerektiğini ileri sürerek talepleri reddetmektedir. Hukuki yeterliliği bulunan, yönetmelik ve yasayı yorum yeteneğine sahip avukatlar ilgili mevzuatı incelediğinde görüleceği gibi, kalıcı özürlülüğün tespiti için 1 yıl bekleme zorunluluğu bulunmamaktadır. 1 yıllık bekleme süresi sadece ilgili mevzuatta sınırlı şekilde sayılan yaralanmalarda mevcut bulunmaktadır. Burada önemli olan kıstas tedavinin bitmiş olmasıdır.

Tedaviniz bittiği anda kalıcı işgöremezlik raporunuzu alıp tazminat başvurusunda bulunabilirsiniz.
İyi günler dileriz.

İyi günler. 06.02.2015 tarihinde tek taraflı motorsiklet kazasında yolcu konumundaydim. Arkadaşım ehliyeti var ve alkolsüzdu. Kaza sonucu sağ köprücük kemiğime ve kürek kemiğime platin takıldı. 3 kere ameliyat oldum. Yaklaşık 11 aydır istirhatliyim. Devlet memuruyum. 24 yaşındayım ve 2500 lira maaş alıyorum tahminim yüzde 12 rapor verecekler bana. Bununla ilgili alacağım tazminat miktarı ne kadar olur. Ayrıca avukatla dava açıp hakkımı arıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim .

incebilal
(tahminim yüzde 12 rapor verecekler bana) demişsin bu oranı neye dayanarak tahmin ettin, doktoramı sordun, yoksa sadece senin tahmininmi

incebilal

Geçmiş olsun.
Sizin avukat tutmanıza gerek yok. Memursunuz ve maaşınız belli. Mevcut maaşınızdan tazminat hesabı yapmak zorunda. Yani her ahngi bir hak kaybına uğratamazlar sizi. Avukat veya aracı tutup boşuna haybeden ödeme yapmayın.

Sigortaya başvurun tazminatınızı alın. Ondan sonra avukat tutup manevi tazminatla beraber maddiyi de istersiniz. Gençsiniz ve maaşınız iyi. Eğer %12 gibi bir oran alırsanız ciddi bir tazminat alırsınız. Başvuruyu kendiniz yapın sakın kimseye vermeyin işi.

Ayrıca :

http://www.engelliler.biz/forum/tra...at-edilmesi-gereken-hususlar.html#post1635817

http://www.turkhukuksitesi.com/makale_1345.htm

Son düzenleme:
Benimle aynı ameliyatı olan insanlara verilen raporları göz önünde bulundurarak tahmin dedim kazazede. Birde ben hakkımı dava açarak almak istediğim için avukata verdim. Yanlış olan şeyi anlayamadım kafası kırık.

Üst Alt