Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

şuan o tarihte maaşınız neydi onu da belirtirseniz ben değil ama diğer arkadaşlar hesaplamayı yapabiliyor onlar yardımcı olabilir .acaba yazmadığınıza göre asgari ücret olabilir mi?ben bir kez daha sorayım istedim.

oktay2133

şuan o tarihte maaşınız neydi onu da belirtirseniz ben değil ama diğer arkadaşlar hesaplamayı yapabiliyor onlar yardımcı olabilir .acaba yazmadığınıza göre asgari ücret olabilir mi?ben bir kez daha sorayım istedim.

Merhabalar,müsadenizle aklımda olan karmaşık sorulara belki biraz yanıt bulabilirim diye buradan sizlere durumumu açıklamak ve bilgi almak istedim. Biraz uzun bir yazı olmuş olabilir fakat bana birazda olsa bilgi verebilirseniz cidden çok memnun olurum.
Ben 17 yaşımdayım ve 29/04/2015 tarihinde arkadaşımın motorunun arkasındaydım ve kavşakda durmak için yavaşlamaya başlamışken ters şeride giren bir araç bana sol tarafımdan vurdu ve sol ayağımın dizden aşşağısında 7 adet parçalı dış kırık oluştu ayrıca dizimdede çatlak oluştu, 9 eylül hastanesinde platin takılması gerektiğini ve bu kırığa kendileri etkili bir müdahale yapamıycaklarını söylediler, bunun sonucunda URLA devlet hastanesindeki bir uzmana sevk oldum ,ayağıma 15 cm kadar bir uzunlukda platin takıldı. ve 4 ay ayağım alçıda kaldı, şuanda kazanın üzerinden ortalama 5 buçuk ay geçmiş sanırım. Ben kazada 3.şahısım zaten kamera kayıtlarına göre 8/8 adam suçlu. Biz yolumuzdaydık, karşı taraf ters şeride dikkatsizce ve hızlı bi şekilde giriş yapması sonucu bu kaza oldu. Fakat kaza raporunda 8/8 haklı olduğumuzu belirtmemişler sadece söylediler. Zaten ben 3. şahıs, yani yolcu olduğum için bu durumun benimle alakası olur mu bilmiyorum ?? Bi yakınım sigorta vb. Işleriyle uğraşıyor, sigortaya dava açtık ve henüz günü belli değil, benim ayak parmaklarımda ve bileğimde hareket kısıtlanması var, 30 gün fizik tedavi gördüm fakat yinede fazla bir değişiklik olmadı, bileğim diğerine göre daha kısıtlı bir şekilde hareket ediyor, mesela yukarıya çektiğimde tamamen yukarı gitmiyor. Parmaklarım yukarıya açılmıyorlar, eğilme,koşma gibi durumları yapmam imkansız gibi birşey şuanda, bileğimde sürekli bir acı,platinimde sürekli sızlama ve ayağıma her bastığımda tarak kemiklerimde acılar oluyor, gerçi zaman geçtikce acılar gidicek, yürüyüşüm düzelmedi,topallıyorum. Doktorlar fazla bi gelişme olmaz artık diyor. Heyetden % olarak özürlü raporu verirler mi sizce ? Açık öğretiM lisesinde okuyorum, Daha önce yaklaşık 20 gün kadar sigortalı bir işte çalışmıştım fakat kazanın olduğu tarihde sigortam yoktu. Ben bu durumlara göre sigortadan tahminen ne aralıklarda bir rakam alabilirim sizce ? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

ben kazayı 2001 mart ayında yaptım öğrendikten sonra zaman aşımına uğramış kazalarda 8 yıl ölümlerde 10 yıl bakalım bekliyoruz belki süreyi uzatırlar bi haber alırsan gene de bana yaz ama suç oranı 8 de 8 bende karşı tarafta suçlu şu an % 55 oranında engelliyim kazadan dolayı böyle oldu zaman belki uzatırlar biliyon kanunlarımız hep değişiyo bi haber alısan baeni ararmısın her zaman siteye giremiyorumda numaram 0 546 488 2640 çağlar

ozgererhan

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz.
Tazminatınızı, kusurları oranında her iki aracın sürücüsü-maliki-ZMMS (Trafik) sigortacısından talep etmeniz gerekmektedir. Yani, kusur dağılımı nedeniyle sizin bakımınızdan her hangi bir hak kaybı gerçekleşmeyecektir.

Mevzuatımıza göre, kalıcı özürlülük raporları; tam teşekküllü devlet hastaneleri, araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinin polikliniklerinden alınabilmektedir. Ancak buralardan alınan kalıcı sakatlık raporları, itiraz edilebilir raporlardır. Böyle bir itirazla karşılaşma olasılığınız çok yüksek olup, rapora itiraz edilmesi halinde Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne müracaatla hakem hastane belirlenmesi gerekir. Bu prosedür oldukça uzun süren, yorucu ve aleyhinize sonuç doğurabilecek bir yoldur. Dolayısıyla, bu olumsuz sürecin uygulanması yerine Adli Tıp Kurumu veya Üniversitelerin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıklarından rapor alınması daha lehinizedir. Zira; bu kurumların raporlarına itiraz mümkün olmayıp, raporları Mahkemelerce dahi hüküm kurmaya elverişlidir.

Trafik kazalarında, kalıcı sakatlık yaşayan kişinin alabileceği tazminatı hesaplayabilecek kişiler ancak aktüer hesap uzmanlarıdır. Aktüer hesap uzmanı olabilmek için uzun süreli bir eğitim ve sınavların tamamlanması gerekip, Adalet Bakanlığı'na kayıt olmak gereklidir.

Bu tazminat hesabı birçok formüllerle, verilerle ve olayın özelliklerine göre yapılan bir hesaptır. Dolayısıyla, gerek forum sitesinde gerekse etrafta fikir veren, uydurma hesap yapan kişilere ve özellikle hiçbir hukuki donanımı yahut yeterlilik belgesi olmayan hasar takip bürolarına ve aktüer hesap uzmanı sıfatı bulunmayan hukukçulara itibar etmemeniz tavsiye olunur. Bu tür uzman olmayan ve gerekli eğitimi almamış kişilerin, kulaktan dolma verdiği bilgiler veya uydurma yolla yaptıkları hesaplar sizi yanıltıcı olacaktır. Bu yanılgılar sonucu da mevcut haklarınıza kavuşma imkanınız ortadan kalkacak, telafisi imkansız hukuki hatalara uğramanız kuvvetle muhtemeldir.

Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılıkşirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmalarıderneğimizin internet sitesinde inceleyebilirsiniz.

Sigorta poliçesinden doğan tazminat hakları, yasalardan doğan bir haktır. Bu nedenle de, yasal haklara kavuşulabilmesi ancak ve ancak hukuk eğitimi almış ve bu konudaki yeterliliği diploma ve ruhsatname aracılığıyla tescillenen kişiler yani avukatlar tarafından verilecek hukuki yardımla mümkündür.

Avukatlık ünvanı bulunmayan bir kişinin, hak sahiplerini temsili hukuken mümkün olmadığı gibi; aktüer bilirkişi sıfatıolmayan bir kişinin tazminat miktarını hesaplaması da mümkün değildir. Hukuki yeterliliği bulunmayan kişilerin sigorta danışmanı, hasar takipçisi vb. sıfatlarla mağdur kişilere verdikleri bilgiler sadece kulaktan dolma ve eksik bilgilerdir.

Aktüer hesabın ortalama yapılması mümkün değildir. Tazminat tutarının hesaplanabilmesi için;

- Kaza tarihi (ay-yıl)
- Doğum tarihi (ay-yıl)
- Kaza tarihindeki net gelir
- Kesin sakatlık oranı, bilgilerinin net olarak verilmesi gereklidir.

Bu bilgileri iletmeniz halinde; derneğimize üye gönüllü aktüer uzmanlar tarafından tazminat miktarınız ücretsiz olarak hesaplanarak tarafınıza bildirilecektir.

İyi günler dileriz.

Karakoldan aradılar ve yarın gidip bir kağıt alMaMı istediler, o kağıtla birlikde hastaneden olay raporu gibi birşey alMaMı istediler, ayrıca kalıcı hasar varsa bunun içinde heyet raporunu isteMeMi söylediler. Rapora göre size bütün bilgilerle tekrar ulaşacağıM, çok teşekkürler

Bu konuda problem yaşayıp avukata danışmak isteyen arkadaşlar. Özelden veya yasarmaral@yahoo.com.tr adresinden danışabilirler. Engelli vatandaşlarımıza bir nebze olsun yardımcı olmak bizim görevimizdir. Hiçbir ücret talebim olmayacaktır.

gecenlerde yazmıştım geçtiğim pazar motorsiklet kazası yapmıştım bugün kaza raporunu aldım ve karşı taraf yani bana vuran aracın tamamiyle kusurlu olduğu benim hiçbir kusurum olmadığı yazıyor kaza sonucu benim Humerus üst uc kırığim mevcut herhangi bir cerahi işlem olmadı sadece sarıldı bu kaza sonucu psikolojim acayip bozuldu cektiğim acı ona keza omzumdaki kırık ne zaman düzelir bilmiyorum birde ben beden işcisiyim kimi zaman kazma kürek kimi zaman balyozla calışıyorum tedavi süreci bittikten sonra eskisi gibi bu kolum işlermi onuda bilmiyorum benim merak ettiğim benim sigortadan tazminat alabilmem için illaki tedavi sürecimin bitmesi bittikten sonra sakat kalmıs olmammı gerekiyor şu aşamada sorumsuz birinin dikkatsizliği yüzünden gerek bedensel gereksek ruhsal anlamda madur oldum bunun bir bedeli yokmu.varsa nasıl oluyor ne yapmam gerekli sonuçları ne olur beni bilgilendirirsen çok sevinirim şimdiden cok teşekurler.

Maddi manevi tazminat hakkınız ayrı olarak saklıdır. Sigortaya sadece sakatlık durumunda başvurabiliyor. Bedensel zararlar anlamında. Haksız fiilden doğan maddi tazminat ve manevi tazminatı karşı taraftan dava yoluyla talep edebilirsiniz

Babam trafik kazasinda arkadasinin aracinda vefaat etmisdi bende tazminat almaya karar verdim. Üvey abilerim var babamin ilk esinden. Ama hicbiri bizinke yasamiyordu. Birde abim var bizimle yasayan.
Arkadaslar herseyi kendim halletim: olay sudur: gittim dosyayi aldim. Ama savcilikta degildi ankarada yargitaydaydi sonra kendim sigortaya götürdüm ve 4 günde sagolsunlar hallettiler herseyi. Suan sadece ödemeyi bekliyorum annem 241.000 ben 9.000 alicam. Abime birsey cikmadi neden bilmiyorum ama zaten limit 250.000 diye geciyordu. O yüzden üstelemedim.
Arkadaslar bosuna avukat tutmayin. Avukatlik is yok. Biraz zaman ayirin dosyayi alin ve götürün sigortaya.

Arkadaşım eğer avukatın olsaydı bu kadar beklemezdin, beklesen bile 2 senelik faizi ile birlikte alırdın. Yani yasal faiz olduğunu kabul edersek bile yıllık %9'dan Toplam: 45bin TL faiz zararın var. Avukatlara gerek yok derken 2 sene boşuna oyalanmışsın bence. Ayrıca 4 günde sonuçlandıran sigorta şirketi hangisiymiş merak ettim doğrusu. Hasar dosya numarasını da verin de ilgili dosya sorumlusunu arayıp tebrik edelim.

Merhaba ben 7 ay önce iş yerinin aracıyla kaza geçirdim sürücü ben değildim ama bütün hasar bende sağ bacak diz kapağı ve üstü kalcaya kadar parçalı kırık sağ kol dirsekten 5 yerinden kırıldı sağ yüzük parmağımda kopma var ve sağ ayağımda sinir hasarı var ve ayak bileğimi oynatamıyorum olay iş kazası olarak geçiyor benim burda haklarım nelerdir ne yapabilirim?

Ben iki sene ugrasmadimki. Daha yeni ögrendim böyle birsey oldugunu. Zaten policede 250.000 yaziyordu. Bizde 250.000 aldik.
Günes sigorta sonuclandirdi bukadar cabuk arkadasim.
Avukatada gercekten gerek duymadim türkiyeye gittim dosyami aldim sigortaya götürdüm ve hemen sonuclandi. Cünki bütün evraklari verdim fazlasiyla

Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun. Yaşınız ve aylık Kazancını bilmiyorum ama aracın trafik sigortasından poliçe limitleri dahilinde maluliyet oranıza göre maddi tazminat talep edebilirsin, ayrıca işveren ve sürücüden manevi tazminat haklarınız var. Aracın kasko vs. Varsa teminatlarına bakmak lazım oradan da talep de bulunulabilir. Cezai anlamda da kusurlu sürücü Hakkında da taksirle yaralamaya sebep olmaktan kamu davası açılır.

Analiz Hukuk

guneş baban savcı hakim polis öğretmen yada devlet memurumuydu ki poliçenin tamamını almış
kaç yaşındaydı geride 18 yaş altı kaç çocuğu vardı .hele söz konusu güneş sigorta ise biraz makul gelmedi .

Evet onu bende cok okudum günes sigortayi cok kötülemisler. Hayir babam 1950 dogumlu ve 2013 vefaat etti. 18 yas alti cocuguda yoktu. Manevi tazminatta istemiyoruz cünki sürücüÜ taniyoruz biz komumuz olur. Kasitli falan bisey yok yani o yüzden annemde aslinda bu parayi istemedi.
Vallah hemen oldu bende. Daha bankaya yatmadi ama bakalim. Yurtdisindan ibrayi imzalayip yolladim

Merhabalar benim bir yakinim tek taraflı kaza geçirdi oluşan özürlülük durumuna göre 11% sigorta şirketi 150.000 tl parayi yatırdı. Almasi gereken para 220.000 tl imiş. Yaş 34 maaş 5000tl. Benim sorum kalanı alması için mahkemeye basvurmasi lazım. Mahkeme araştırma hastanesinden aldığı 11% rapor yerine adli tıpa sevkedince adli tıp daha düşük verirse örneğin %5 versin.buda 100.000 tl etsin.bu durumda önceden aldığı paradan 50.000 tl geri iadesi etmesi mi lazım. Puan düşük olursa ne olur?

evet adli tıp tan aldığı orana göre hesaplancak, oran düşük olursa ve tazminat hesabı eksik olursa önceden almış olduğu fazla miktarı faiziyle geri verecek, 220000 alması gerektiğini yazmışsın bu rakamı nasıl çıkardın,

Aktuerler hesaplamişti. Kaza anında yas 33 maas 5000 tl oran %11. Peki universitelerin adli tıp ana bilim dalının kullandığı cetvel ile araştırma hastanelerinin ki farkli mi hangisi genelde daha yüksek ayrıca dava açmayı riske almalı mi?

cetvel aynı cetvel, sen dava açınca mahkeme seni üniversiteye değil, adli tıp kurumuna sevkedecek, büyük bir ihtimalle istanbul adli tıp kurumuna sevedecektir,

Bende araştırma hastanesinden rapor almıştım mahkeme ankara universitesi adli tıpa sevketti yeni oldu daha gitmedim

Merhaba biz 2014 eylul ayinda sofor olan babamin arac kullanirken uyumasi sonucu baryerlere carpti. Yolcu olan annem de kazadan sonra kolu kirildi ve ameliyat oldu omuzdan direğe kadar platin konuldu biz hastaneye gidip heyet raporu alabilirmiyiz

Merhabalar ben çift taraflı trafik kazası yaptım tutulan kaza raporuna göre ben yüzde 25 karşı taraf yüzde yetmisbes hatalı kendim kalça kirikligindan ameliyat oldum ve kalıcı platin takildi ben 33 yaşında yim eşim 26 yaşında küçük yaraları vardı büyük kızım 8 yaşında onda kafasinda yara vardı dikiş atıldı küçük kızımsa 2 aylık ti onunda sag bacağı kırık ve beyin kanaması vardı şuanda hepimiz iyileşme sürecindeyiz kazayı yapalım 4 ay oldu ifademi kazadan 3 ay sonra verdim hala gelip giden yok ben karşı tarafın ilgisizliginden dolayi canını yakmak istyrum ben ne kadar tazminat alabilirim ve neler yapmam gerekiyor bilgisi olan varsa rica etsem yardimci olabilirlermi

geçmiş olsun karizma annenizin kolunda sakatlık varsa gidip rapor alabilir tazminat hakkı vardır .eğer aracın işleteni ise tazminat hakkı yoktur

geçmiş olsun karşı tarafa tedaviniz bittikten sonra kazanın verdiğii bir sakatlık kalmışsa maddi ve manevi tazminat davası açabilirsin.dahada detaylıda görüşmek istersende 05327495986 ara yada çağrı ver görüşelim

Mumin42

Sayın Mümin24,

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz. Tazminat haklarınız ile ilgili işlem başlatabilmeniz için tedavi sürecinizin tamamlanmış olması gerekmektedir.

Yaralanmanız ile ilgili olarak, şikayetçi olmanız halinde ceza davası zaten Savcı tarafından açılacak olup, bu davada uzlaşmayı kabul etmeyip, şikayetçi olmanız tavsiye olunur. Ancak, bu dava ceza davası olup, tazminata hükmedilmeyecektir. Karşı tarafın mal kaçırma ihtimaline karşın, ivedikile aracın kaysına ihtiyati tedbir konulmasını savcılıktan istemeniz faydalıdır.

Tazminat haklarınız için ayrıca bir hukuki süreç işletmeniz gerekmektedir. Genel olarak tazminat haklarınız ise şöyledir:

Maddi (daimi ve geçici iş göremezlik zararınız) tazminat haklarınız bakımından; aktüer hesap uzmanları tarafından hesaplanacak maddi zarardır. Aracın trafik sigortacısına, ZMMS limitlerini aşan bir zararınız varsa ve karşı aracın kasko sigortası varsa kasko sigortacısına, araç sahibine, sürücüsüne karşı dava ve talep haklarınız bulunmaktadır.

Maddi zararınızın hesabı için öncelikle TEDAVİNİZİN BİTİP, geçici maluliyet süreniz ile kalıcı sakatlık oranınızın belirlenmesi gerekmektedir. Tam teşekküllü devlet hastaneleri, araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinin polikliniklerinden alınan kalıcı sakatlık raporları, itiraz edilebilir raporlardır. Böyle bir itirazla karşılaşma olasılığınız çok yüksek olup, rapora itiraz edilmesi halinde Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne müracaatla hakem hastane belirlenmesi gerekir. Bu prosedür oldukça uzun süren, yorucu ve aleyhinize sonuç doğurabilecek bir yoldur. Dolayısıyla, bu olumsuz sürecin uygulanması yerine Adli Tıp Kurumu veya Üniversitelerin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıklarından rapor alınması daha lehinizedir. Zira; bu kurumların raporlarına itiraz mümkün olmayıp, raporları Mahkemelerce dahi hüküm kurmaya elverişlidir.

Tazminat tutarını belirleyen maluliyet oranı; kazanın büyüklüğüne göre değil, yaralanmanın bıraktığı sakatlığa göre ve sadece bu konuda uzman hekimlerce belirlenebilir.

Maluliyet oranınız belirlendikten sonra, sakatlık tazminatınızın miktarı belirlenebilecektir. Bu tazminatın miktarının, ilgili formüller kullanılmadan hesaplanması veya yaklaşık bir şey söylenmesi imkansızdır. Size bu yönde bilgi veren hasar takipçileri veya aktüer uzman olmayan hukukçular sadece kötüniyetli şekilde kandırma amacı gütmektedirler.

Yaralamalı trafik kazalarında, alabileceğiniz tazminatı hesaplayabilecek kişiler ancak aktüer hesap uzmanlarıdır. Aktüer hesap uzmanı olabilmek için uzun süreli bir eğitim ve sınavların tamamlanması gerekip, Adalet Bakanlığı'na kayıt olmak gereklidir.

Bu tazminat hesabı birçok formüllerle, verilerle ve olayın özelliklerine göre yapılan bir hesaptır. Dolayısıyla, gerek forum sitesinde gerekse etrafta fikir veren, uydurma hesap yapan yapan kişilere ve özellikle hiçbir hukuki donanımıyahut yeterlilik belgesi olmayan hasar takip bürolarına itibar etmemeniz tavsiye olunur. Bu tür uzman olmayan ve gerekli eğitimi almamış kişilerin, kulaktan dolma verdiği bilgiler veya uydurma yolla yaptıkları hesaplar sizi yanıltıcı olacaktır. Bu yanılgılar sonucu da mevcut haklarınıza kavuşma imkanınız ortadan kalkacak, telafisi imkansız hukuki hatalara uğramanız kuvvetle muhtemeldir.

Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılık şirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmaları derneğimizin internet sitesinde inceleyebilirsiniz.

Aktüer hesabın ortalama yapılması mümkün değildir. Tazminat tutarının hesaplanabilmesi için;

- Kaza tarihi (ay-yıl)
- Doğum tarihi (ay-yıl)
- Kaza tarihindeki net gelir
- Kesin sakatlık oranı
- Geçici maluliyet (tedavi) süresi, bilgilerinin net olarak verilmesi gereklidir.

Manevi tazminat haklarınız bakımından ise; karşı aracın kasko sigortası varsa ve poliçede manevi tazminat klozu varsa kasko sigortacısına, sahibine ve sürücüsüne karşı dava ve talep haklarınız bulunmaktadır.

İyi günler dileriz.

Ben konyada trafik kazası yaptım dava için konyada trafik kazalarından anlayan güvenilir bi avukat tavsiye edebilecek olan varmi

Mümin sana bir tavsiye avukat ını kendin bul ve %10 dan 1 fazlasını verme neden diyeceksin zaten karşı taraftan avukat lık ücreti alırlar bu benim fikrim imzaladığı sözleşme ye dikkat et imza birde alccagına tazminat parası senin hesabına yatsın muhakkak aklıma gelen ler bunlar

Usta yaklaşık bir ay önce 3. taraftan bi trafik kazası geçirdim boyumdaki omurganın ucun kırık sırtımda 3 omurga ezik çıktı. sigoratdan para almam içi beni bilgilenirie bilirsen sevinirim

Mereba ıyı günler bn 1 yıl önce trafık kazası yaptım tutulan rapora göre karşı taraf tek basına kusurlu ceza mahkemesı daha devam edıyor kaza sonucu 2 yıl suresı olan %44engelli raporu verdıler ceza mahkemesı sonuçlanmadan tazminat alabilirmıyım,kazadan sonra göç çalışamadım ne gibi haklarım var bu belge ile bilgilendırırmısınz teşekkür ederım

Yolcunun kazanın meydana gelmesinde kusuru bulunmaz. Bu nedenle de her iki tarafın trafik kasko ihmsinden zararlarını talep edebilir. Eger Sigorta şirketleri red ederse Tahkim kuruluna gidebilir. Tahkim kurulundan sonuç alınmazda mahkemeye gidebilir.
Kusur değerlendirmesini ve zararları bilirkişiler tespit eder.

baygereksiz

Sayın baygereksiz,

Tazminat haklarınız ile ilgili işlem başlatabilmeniz için tedavi sürecinizin tamamlanmış olması gerekmektedir.

Maddi (daimi ve geçici iş göremezlik zararınız) tazminat haklarınız bakımından; aktüer hesap uzmanları tarafından hesaplanacak maddi zarardır. Aracın trafik sigortacısına, ZMMS limitlerini aşan bir zararınız varsa ve karşı aracın kasko sigortası varsa kasko sigortacısına, araç sahibine, sürücüsüne karşı dava ve talep haklarınız bulunmaktadır.

Maddi zararınızın hesabı için öncelikle geçici maluliyet süresi ile kalıcı sakatlık oranının belirlenmesi gerekmektedir. Tam teşekküllü devlet hastaneleri, araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinin polikliniklerinden alınan kalıcı sakatlık raporları, itiraz edilebilir raporlardır. Böyle bir itirazla karşılaşma olasılığınız çok yüksek olup, rapora itiraz edilmesi halinde Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne müracaatla hakem hastane belirlenmesi gerekir. Bu prosedür oldukça uzun süren, yorucu ve aleyhinize sonuç doğurabilecek bir yoldur. Dolayısıyla, bu olumsuz sürecin uygulanması yerine Adli Tıp Kurumu veya Üniversitelerin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıklarından rapor alınması daha lehinizedir. Zira; bu kurumların raporlarına itiraz mümkün olmayıp, raporları Mahkemelerce dahi hüküm kurmaya elverişlidir.

Maluliyet oranı belirlendikten sonra, sakatlık tazminatının miktarı belirlenebilecektir. Bu tazminatın miktarının, ilgili formüller kullanılmadan hesaplanması veya yaklaşık bir şey söylenmesi imkansızdır. Size bu yönde bilgi veren hasar takipçileri veya aktüer uzman olmayan hukukçular sadece kötü niyetli şekilde kandırma amacı gütmektedirler.
Yaralamalı trafik kazalarında, alabileceğiniz tazminatı hesaplayabilecek kişiler ancak aktüer hesap uzmanlarıdır. Aktüer hesap uzmanı olabilmek için uzun süreli bir eğitim ve sınavların tamamlanması gerekip, Adalet Bakanlığı'na kayıt olmak gereklidir.
Manevi tazminat haklarınız bakımından ise; karşı aracın kasko sigortası varsa ve poliçede manevi tazminat klozu varsa kasko sigortacısına, sahibine ve sürücüsüne karşı dava ve talep haklarınız bulunmaktadır.

İyi günler dileriz.

Üst Alt