Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Merhaba arkadaşlar... Babam tam yıl önce trafik kazası neticesinde hayatını kaybetti.. Babamda 1.05 promil alkol çıktı.. Ama bilirkişi raporunda ve keşif raporunda kusur oranı tamamen karşı taraftaki sürücüye verildi.. Bilirkişi ve keşif raporlarında alkolun kazaya etkisi olmadığı yönünde bi karar çıktı ama ceza davasında dosya adli tıpa gönderildi.. Karşı tarafın aracı bi şirkete ait ve şöfor kullanıyordu bundan sonra ne gibi adımlar atarak maddi manevi tazminat alabiliriz... Şimdiden Teşekkürler...

Herkese iyi geceler daha önce erkek arkadaşımın kaza durumunu yazmıştım ve tazminatları ilgili bilgi almıştım buradan simdi bir kaç sorum daha olacak cevaplarsaniz memnun olurum
Sigorta şirketine belgeler gönderildi ve bize 7600 TL tazminat ödendi %20 ise aracıya verildi ama biz toplamda kaç TL yatirildigini bilmiyoruz bunu nasıl öğrenebilirz aracıda toplam paraya dair belge var midir ? Bir de biz hesap actirmistik ancak ona değilde devlet hesabi mi ne varmış genel bir hesapmis paranın oraya yattığı söylendi oradan çekildi ancak aracı kişi daha öncesinde parasını almış bu nasıl olabilir ? heyet raporu alırken 600 TL ödendiğini söyleyerek 7600 tlnin 600 tlsini almış boyle bir şey var mi ?son olarak para beklenildiği gibi gelmemiş düşük çıkmış bubyuzden itiraz edecekmiş ancak biz söyledikleri teklif edilen parayı çektik avukat falan işlem yapacakmis artik bundan sonuç çıkar mi ve masraf olur mu olursa bu masraf bizemi ait olur?

öncelikle basınız sağ olsun ALLAH gunahlarını af etsin.,anlattıklarınızla maddi manevi tazminat acabilirsiniz güvence hesabını suanada promil m i ktarını unuttum fakat güvence hesabındanda para alabilirsiniz .özel bir siğorta şirketinde danısmanlik yapıyorum bizde avukatlarla calısıyoruz.bana ulasa bilirsiniz 0544 926 1881sormak istediginiz herhagi bişey varsa yardımcı olurum

Para bizim hesaba yatması is bankasiydi sanırım genel bir devlet hesabi varmış kimlik ile para cekildi. Avukata vekalet vermedik danışmanlık yapan bir bayana is yürütme vekaleti verdik ama biz para çekerken o parasını önceden almış biz bizim payimiz olanı çektik bu nasıl oldu anlamadim.danışmanlık yapan kişi az para teklif ettiklerinden dolayı bu sefer avukatla is yapacaklarını söyledi tekrar vekalet aldı

Daha önce vukatla calısmamıslar mı garip sizin icerde 2 bi para daha alcaksınız 1.parayı aldıktan 2 yıl içinde basvurulması gereken para ona basvurmak için almıstır vekaleti .

Ben bilgileri tekrar söyleyeyim ne kadar eksik almisiz onu hesaplayabilir misiniz acaba ?
Kaza 11 eylül 2011 senesi yas 18 öğrenci kusur oranı %75 ehliyet yok heyet raporu ise %10 sigorta başvururken maaş 1100 tlden başvuruldu.
Benim anlamadığım nokta ise %20 pay ile anlaştı erkek arkadaşım o parayı bizden almaları gerekmiyor muydu nasıl çekebildiler ? Ellerinde toplam paraya ilişkin belge vardır değil mi sigortadan gönderilmiş onun fotokopisini isteyecegim bir de heyet raporu alırken verilen 600 TL para normal midir yoksa boyle bir şey yok mu ?

bugundu para ile girdiğin yanlıs olmasın her bölüm için 50 tl olması lazım hastaneye tel.edip ogrenebilirsiniz dvlet hastanesinde gecn hafta oyleydi sizin bulundugunuz sehirde de aynıdır parayı siz cekersiniz ve siz verirsiniz benim anlmadıgım o zaten o parayı nasıl almıs.

pberrin

Onu bende anlamadım yarin arayıp ogreneyim nasıl çektiğini.bir de o heyet raporu için ödenen paranin dekontu vardır dimi ? 9 veya 10 doktora gitmiş erkek arkadasim.

Son düzenleme:
merhaba kaza 2011 işlemini yapan kişi paranı çekmiş tam yetkili vekalet vermişsin %75 kusurluysanız alacağınız rakam ona yakın hasteneye de o kadar para gitmez kaldıkı işlemi yapanlar bütün masrafları bizden hesabıyla senden işlem almışlardır.ne kadar tazminat alındığını merak ediyorsan kazaya karışan kusurlu aracın poliçe ve plakasını paylaşırsan yapılan ödemeyi burdan paylaşırım bu şekilde yasal hakkınız üzerinde işlem yapıpta fırıldaklık yapanların akibeti ortaya çıkar kusurlu aracın sigortası anadoluysa erkek arkadaşının tc nosunu özelden paylaşırsan çıkan paranın ibrasını size çıkarırım

ibrahim arslan

Evet diğer aracın sigortası anadolu ben arayıp yatan tazminatlar hakkında bilgi aldım çektiğimiz para sigortanın yatırdığı tutarda is takipcisine yatan ise anlastigimiz oran kadar.Beklenilen tutardan az yattığı için işlem avukata gidecek artik eksk parayı bu şekilde alacaklarmis.toplam yatan para 9500 biz 7600 aldık 1900 danışmanlık sirkenin hesabina yatırılmış.danismanlik sirketinin parasi suan için onay aşamasında olduğunu para cekilmedigini söyledi anadolu sigorta.

Sayın kaza2011 öncelikle çok geçmiş olsun efendim
olaydan sonra sadece sigortaya mı müracaat ettiniz başka her hangi bir girişiminiz olmadı mı ?

arkadaşlar benim ayın 30 u yani p.tesi günü mahkemem var tazminat davası için avukatımın dediğine göre mahkeme beni adlitıpa sevk edecekmiş,zaten dava 9 ay önce açıldı bide bu adli tıp süreci nekadar sürer,yani adlitıpa sevk edilirsem rapor alma süreci ne kadar sürer.

mrhawk

Sağolsun tesekkur ederim sigortaya müracaat edildi başka ne gibi bir şey yapılabilirdi bilmiyorum ki

kaza2011 sigorta poliçesinde manevi tazminat hükmü yer almıyorsa her hangi bir manevi tazminat talebinde bulunamazsınız ve size poliçe limitleri dahilinde sadece maddi tazminat ödemesi yapılır açıkçası bu konuda çok fazla bilgi kirliliği var sigorta danışmanı adı altında çalışan kişiler sigorta veya güvence hesabından tahsilatın kolay olduğu için insanları bu yönlere sevk edip zararlara uğratmaktalar size tavsiyem olayınızı tam bilmiyorum ama karşı tarafa karşı ileri sürebileceğiniz haklarınızı da kullanmanız olacaktır
saygılarımla

İyi günler. 06.02.2015 tarihinde tek taraflı motorsiklet kazası yaptım.ehliyet vardı ve alkol yoktu. Ben yolcuydum. Kaburga kemiklerimin 3 tanesi kırıldı iç kanama gecirmisim ve ciğerim zarar görmüş. Köprücük kenigimde 2 yerinde kırılmış. köprücük kemigime platin taktılar ve birde çivi taktilar. Şuan tedavim bitti 45 günlük istirhatliyim. 23 yaşındayım 2500 lira maaş alıyorum. Devlet memuruyum. Hastahane ne kadar mağduriyet raporu verir?. Tahmini alacağım tazminat miktarı nedir?. Sigorta şirketine başvurup uzlasmami sağlım yoksa mahkemeye ki vermem lazım?.

Kaza geçirdim sonrasında sigorta firmasıyla anlaştım

Kazadan sonra hastanede kalıyordum belimde Kırıklar olduğu için platin takıldı 4 ay hastanede 3 ay evde yattım sonrasında ben evde yatarken sigorta Firması noterden benden vekalet almıştı davamın sonuçlandığını ögrendım 198.000 tl para çıktığını söylediler ve paramı bankadan teslim aldım. Avukata sorduğumda ise 2 yada 3 yıl davanın süreceğini ve benden Avukatlık ücreti istendiğini söyledi. Sigorta fırması ise benden hıc Ücret almadan yüzdelık olarak anlaştı ve Butun masrafları kendılerı aldıkları yüzdeden kesitler. Heyet raporunu bile kendileri götürüp çıkarttılar. Bence beynim gıbı basına bu tarz olay gelen ksııler e tavsıyem avukatla ugrasılacagına bu firmalar bu ısı en hızlı yapan ksııler bence onlarla anlaşmanızı tavsiye etmek istıyorum. 268.000 tl sigorta nıe en üst limitiymıs bana 198.000 bın Lira ödendi. Sulh olunduğunu ögrendım. Ve Butun dava ile ilgili bana mesajlar geldi. Inşallah bu gıbı olaylar kımsenın basına gelmez. Ama gelirsede bence firmalar öncelıgınız olsun...

ıyı aksamalar. bugun benı bır fırmadan aradılar 8 yıldır bu ısı yaptıkalrını soyledıler. 4 veya 5 ayda dava acarak sıgorta sırketınden hakettıgım parayı alacakalrını soyledıler. bu konuda bılgısı olan arkadas var mı bana yardımcı olun lutfen.

sayın bilal oranınız belli olmadan tazmınatınız hesaplanamaz,heyet oran raporu sonucu bellı olmadan söylenen tutarlara itibar etmeyiniz.tedaviniz bittiğinde heyet oran raporu alınır ve rapor alındıktan sonra en kısa 45 en uzun 60 gun içinde paranızın hesabınıza yatmış olması gerekir.

doğru yeremi yazıyorum bilmiyorum ama.

Geçen sene bir arkadaşım tek taraflı trafik kazası geçirdi. kaza sonucu sağ bacağı dizinden kesildi. Kaza anında şoför bir başkası ve o kişide ufak yaralanma var ayrıca aracı kullanan kişi alkollü ( yola çıkmadan önce meyhanede iki bira içmiş) , arkadaşım alkol kullanmıyor zaten, gideceği yere bırakmak için götüreyim demiş.

Olay kısaca böyle, daha sonra yoğun bakımda yattı. İşi vardı evli 2 çocuğu vardı, madid manevi ailesi perişan oldu. Maddi sıkıntılar çektiler.
Ancak aracın sigortasından tazminat için başvuru yapmışlar, ayrıca güvence hesabına başvuru yapması gerekir mi?
Süreç ne kadar sürer, maluliyet oranı %60 civarında, tahminen ne kadar tazminat çıkar?

geçmiş olsun zoltar arkadaşın ne kadar alacaktan önce bilmen gereken durum ödenecek tazminat ister 5 ister 15 olsun alkolden dolayı sürücü ve aracın devir sahibinden alınır.bunu bilerek işlem yapmak istiyorsan arkadaşının yaşı maaşı göz önune alınarak ödeme yapılır yuksek bir rakam alır geçmiş olsun rabbim yardımcısı olsun

Merhaba arkadaşlar bi günde 3 4 farklı kişi sigorta danışmanlık arıyor kaza yüzünden ne yapacağımı kime inanacagimi şaşırdım her arayan farklı birsey söylüyor. Lütfen bu konuda bilgisi olan birisi varsa ne yapmam gerekiyor doğru olan yöntemle beni yönlendirise sevinirim. Kaza tek taraflı oldu. Sigorta şirketine mi bavuru yapmalıyım yoksa dava mi açmam gerek yardımcı olun arkadaşlar.

bilal eline pamuk sar mahaleden bir aşağı birde yukarı çık her önüne gelen bir şey der kaza konusundada bu işlemlerle ilgi eğer 100 yasa varsa biz 8 yıl 18 yıl diyenler sadece prosedurun ilk 1 le son 100. fıkrasında söz edilen bir kaç kelime duymuştur gerisi ise boşlukları kendi doldurmaktadır.eğer sadece bu işleri burdan öğrenirim diyorsan tabiri caizse zurna tarifle öğrenilemez gerçekten mağdursan yapman gereken en doğru yolu hasar destek bende doğru bildiklerime yazdım ötesi senin bileceğin iş. öncelikle tedavin bitecek kazadan sonra yaralar iyileşecek vucudun stabil halini alacak alacağın sağlık kurulu raporunda kalıcı yüzdelikli rapor aldığında ödemeyi alırsın başka yolu yok seçenek yok

Sayın zoltar iş gücü kaybı tazminatınızı almak için sigortaya başvuruda bulunmuşsunuz.Güvence hesabı sigorta policesi olmayan aracların karışmış oldukları kazalarda ve faili mechul yani (kazada tespit edilemeyen ) aracların kazalarında devreye girer.Yani sizlerin güvence hesabına başvurmanıza gerek yoktur.

Öncelikle herkese merhabalar sayın forum üyeleri
Okuduğum kadarıyla forum da çok fazla bilgi kirliliği bulunuyor
Şöyle ki meydana gelen kazanın ardından sigorta şirketine müracaattan sonra gelen cevaba göre eğer şartlar el veriyorsa tavsiyem maddi-manevi tazminat davası açılması olur.
Şu unutulmamalıdır ki sigorta poliçesinin sınırı bellidir ve manevi tazminat hükmü bulunmuyorsa her hangi bir manevi tazminat talebinde bulunamazsınız.
Bu nedenlerle işinde uzman bir tazminat hukukçusuyla görüşüp o şekilde işlemlerinizi yürütmeniz ve bu sayede hak kayıplarına mahal vermemenizi öneririm.
Saygılarımla
Av.Mehmet Yaşar ŞAHİN

İyi günler sayın forum üyeleri.
Kasım ayında bir trafik kazası geçirdim. kazaya bir tır, bir otobüs ve bizim servis karıştı. Tır %75 otobüs ise %25 suçlu bulunmuş ilk tespitlere göre. halen tır ve otobüs şoförlerinin davaları devam etmekte. bende iyileşen bazı kırıklarım ve tedavisi devam eden tibia kırığım var raporum 6 aylık halen dolmadı. 3 sigorta şirketi var biri manevi tazminatta karşılıyormuş.

Benim sorum şu: ben tazminat için şimdi mi başvurmalıyım eğer başvuracaksam hangi yolları takip etmeli hangi belgeleri göndermeliyim beni aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler. not: şu an kalıcı bir maluliyetim yok inşallah ta olmaz.

geçmiş olsun serhat kalıcı bir maluliyetin yoksa tazminat konusunda yapılacak bir işlemde yok sigortalar maddiyi öder maneviyi ödemez kaldiki hem maddi ve manevi dava açabilmen için kalıcı bir sakatlığnın olması gerek tekrar geçmiş olsun

Sayın serhat kalıcı bir hasarınızın olup olmadığı hastaneden alıcağınız sağlık kurulu heyet raporu sonucunda belli olacaktır.

13 nisan 2014 tarihinde kaza yptım ben yaya olarak dururken araba ayagımın üzerinden gecti ve ayak bilegim kırıldı.Bilir kişi %100 karşı tarafa suç buldu.Bunun üzerine dava açtım ve 3 kere mahkemeye gelmedi inkar ediyor ve davam devam ediyor.Bunun yanı sıra ayagımda kalici 2 platin oldugu icin devlet araç sigortasından bir miktar para veriyormuş ama bugün heyetten çıktım ve %2 oranında engelli raporu verdiler.Ama avukatım bunun az olduğunu söyleyip itiraz ettik.benim en az % kaç almam gerekiyor?
Ve araç sogortasından ne kadar tazminat geliyor??

Üst Alt