Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Cevap veren arkadaşlara öncelikle teşekkür ederim. Benim merak ettiğim nokta ortalama olarak ne kadar alabileceğimdir. Tabi ki avukatım davamı takip ediyor. İyi akşamlar.

yokmu cevap yazacak bi arkadaş ?

arkadaşlar merak ettiğim bi konu var ???
benim de trafik kazası tazminat davası açıldı
4.5 aydır dava açılmış ama daha duruşma günü belli değil(
bu kadar uzun sürede duruşma günü belli olmaması normal bi süremi ?

4,5 ay normal bir süredir. Yine de mahkemeden esas numarasıyla birlikte sormanızda fayda var.Mahkeme öncelikle dava dilekçenizi karşı tarafa tebliğe çıkarır. Celbedilecek deliller varsa onları ilgili yerlerden ister. Davaya cevap verilirse sizin cevaba cevap dilekçesi verme hakkınız var bu dilekçe karşı tarafa tebliğ edilir. Karşı tarafın buna karşı 2. cevap dilekçesi verme hakkı var.Bu aşamalardan sonra mahkeme ön inceleme duruşma günü verir. Ön inceleme duruşmasında tahkikata geçip geçmemeye karar verir.Ondan sonra diğer işlemler bilirkişi incelemesi, adli tıp kurumuna sevk, v.s. Tamamlanır ve nihayetinde dosya karara çıkar. Size öncelikle tensip zabtıyla birlikte ön inceleme duruşma gününün gelmesi gerekir.

Analizhukuk;

öncelikle teşekkür ederm cevabınızdan dolayı,benim dosyamda şuan *tenzip zaptı hazırlandı* yazıyo zaten.

Tensip zaptı elinize geçtiyse incelermisiniz. Tensip zabtında ön inceleme günü yazar. Henüz elinize geçmediyse muhtemelen postadadır. Normal şartlarda 10 günde gelir. Eğer daha uzun bir süre geçtiyse en sağlıklısı mahkemeden gidip öğrenmeniz.

analizhukuk;

(teşekkür ederim) tenzip zaptını uyap üzerinde kontrol ettim şu şekil yazıyor;,

Mahkememize tevzi edilen dava dilekçesi mahkememiz esasının yukarıda belirtilen
sırasına kaydı yapıldı.

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:
1- Davanın niteliği dikkate alınarak, yargılamanın 6100 sayılı HMK. ' nun 118 ve 315.
2-Tensip tutanağının bir örneğinin davacı vekili adına tebliğe çıkartılmasına,
maddeleri gereğinceYAZILI yargılama usulü ile yapılmasına,

vs. vs. bişeyler yazıyor
zaten bu tenzip zaptı dava açıldıktan 1 hafta sonra yazıldı

Sayin enes 75 gerekli bilgilendirme mesaj olarak tarafiniza iletilmistir

Sayın hasar destek beni de bilgilendirebilir misiniz? 5 yorum önce yazmıştım sıkıntımı. Teşekkürler.

Sayin aylin hanim oncelikle gecmisolsun dileklerimizi sunar acil sifalar dileriz
yapilan hesaplama bilgilendirme icin yapilmis olup gercek hesaplamaya yakin bir hesaptir
Kaza tarihi 28.07.2014
yas 41
Gelir..2850
maluliyet orani % 15
118.000 ile 148.000 tl

maluliyet orani % 27 ile
212.500 ile 267.000 tl arasi

malukiyet orani 2 ayri oranla hesaplanmistir
Gercek oraniniz belirlendiginde hesapkama netlesecektir

Sayın hasar destek çok teşekkür ederim. Iyi çalışmalar ve sağlıklı günler.

Sayın Hasar Destek, şu anda fark ettim. Benim kaza tarihim sizin yazdığınız tarih değil. 28.12.2012. Rakamda çok değişiklik olur mu acaba?

evet nihayet davamın ilk duruşma günü belli oldu 30/03/2015
biraz uzun bi süre ama daha çok bekliyeceğim gibi:)

Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan varmı,yada burayı takip eden hukukçularımız cevaplar mı..devletten aldığımız evde bakım maaşı,trafik sigortasından yerleşik Yargıtay kararları gereği ödenmeye başlayan bakıcı tazminatını almaya engel olur mu..sonuçta birisi özel şirket,diğeri devlet sosyal yardım..

şimdi devletten aylık bakım maaşı alıyorum,trafik sigortasında toplu bakıcı tazminatı almama engel mi?

kazazede
bende kaza geçirdim
yaş-21 (2012 )
maluliyet-62 (adli tıp raporuna göre)
kaza tespit tutanağına göre kusur %100 karşı taraf-
çalışmıyorum
şimdi soruyorum benim tazminatım ne kadar olur. kafadan yaklaşık bi hesaplama yapılabilirmi?

raporunuzu istanbul adli tıp kurumundanmı aldınız, oranınız yüksek olduğu için ve yaşınız genç olduğu için tazminatınız bayağı yüksek çıkacaktır,
265.000 ile 290.000 tl arasında bir tazminatınız çıkacaktır.

Sayin fatih bey.oncelikle gecmis olsun diliyoruz.tazminat hesaplamaniz 259.000 bin tl ile 373.000 bin tl arasi olup ancak 2012 yili trafik sigorta teminat limiti 225.000 bin tl ile sinirli oldugundan alicaginiz tazminat miktari 225.000 bin tl dir.

sayı hasardestek bi cevap rica etsek;

Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan varmı,yada burayı takip eden hukukçularımız cevaplar mı..devletten aldığımız evde bakım maaşı,trafik sigortasından yerleşik Yargıtay kararları gereği ödenmeye başlayan bakıcı tazminatını almaya engel olur mu..sonuçta birisi özel şirket,diğeri devlet sosyal yardım..

şimdi devletten aylık bakım maaşı alıyorum,trafik sigortasında toplu bakıcı tazminatı almama engel mi?

sayın şahin yılmaz bu konuda isterseniz bizi arayarak bilgi alınız.sizde takdir edersinizki 3 kelime ile dosyanız hakkında yorum yapmak çok doğru olmayacaktır.

Kazada aktüer un hesapladigı 540000 mi ödenir poliçedeki260000 mi ödenir eğer 260 odeniosa aktüer unhhesapladığı 540 a noluyoo?

Turgut Bey,

Sigorta şirketi poliçe limitleriyle sorumlu olduğu için o tarihte 260.000-TL limit varsa onunla sorumludur. Geri kalan tutardan araç sahibi ve sürücü sorumlu olacaktır.

Sigorta şirketi 540 ı ödeyip araç sahibinemi rücu eder?

Yaş 1983 maaş 1670. Kaza yılı 2021 oran %96. Agir engelli.. Ne dur benim hakkim

sigorta şirketi sadece poliçe limitiyle sorumludur.

örnek; senin için hesaplanan tazminat 290bin tl poliçe teminatı 260bin tl
sana ödenecek tutarda 260bin tl'yi geçemez.

Sayin karsiyakali verdiginiz bilgiler ile yapilan hesaplama sonucu 496.000 tl dir aktuer hesapkama %2 ile hesaplanmistir 2012 yili sigorta teminat limiti 225.000 ile sinirli oldugundan dolayi alabileceginiz üst limit bununla sinirlidir fakat maluliyet oraninizin yuksek olmasi ile birlikte police dahilinde olan bakici tazminatininida alabilirsiniz

Yaa sigorta şirketi ne kadar ini öder 540 mı 260 mı ?

Eğer 260 sa aktüer un cikardigi 540 in bi anlami yok mu?

Sayin karsiyakali bir onceki yorumu okumadiniz sanirim okursaniz orada gerekli aciklama yapildi.

Sayin karsiyakali sigorta policesi tazminat limiti 260.000 bin ile sinirlidir.sigorta sirketinizden 260.000 bin tl limini asamazsiniz.sigorta sirketiniz bu tutari odemekle yukumludur.cunku en ust limiti budur.

Üst Alt