Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

s
igortacı bir arkadaşdan duydum.. aldığımız tazmınatı sigorta şirketleri tekrardan alıyormuş.. asıl suçlu olursa...böle bişi olabilir mi

bahsetmiş olduğunuz konu rucu olayıdır.Rucu edilmesine gereken haller vardır.Bunlar şöyle sıralanır;

1-şöförün alkollü olması
2-şöförün ehliyetsiz olması
3-trafik sigortasının olmaması
4-istiap haddini aşmak

Bunların meydana gelmesi sigorta şirketinin şöförden veya arac sahibinden ödediği tazminatı geri talep hakkı oluşturur.

hasar.destek;

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası(Trafik Sigortası) Genel Şartları B.4 Sigortacının İşletene Rücu Hakkını düzenlemiştir.

Sigorta ettirene başlıca şu nedenlerle rücu edilir:
a) Tazminatı gerektiren olay, işletenin veya eylemlerinden sorumlu olduğu kişilerin kasdi bir hareketi veya ağır kusuru sonucunda meydana gelmiş ise,
b) İşleten, yetkili makamlardan izin almaksızın düzenlenen bir yarış için Karayolları Trafik Kanunu uyarınca yapılması gereken özel bir sigortanın yapılmamış olduğunu biliyorsa veya gerekli özeni göstermesi halinde bilebilecek durumda ise,
c) Tazminatı gerektiren olay, aracın Karayolları Trafık Kanunu hükümlerine göre gereken ehliyetnameye sahip olmayan kimseler tarafından sevkedilmesi sonucunda meydana gelmiş ise,
d) Tazminatı gerektiren olay, işletenin veya eylemlerinden sorumlu olduğu kişilerin veya motorlu aracın hatır için karşılıksız olarak kendilerine verilen kişilerin uyuşturucu veya keyif verici maddeler almış olarak aracı sevk ve idare etmeleri esnasında meydana gelmiş veya olay, yukarıda sayılan kişilerin alkollü içki almış olmaları nedeniyle aracı güvenli sürme yeteneklerini kaybetmiş bulunmalarından ileri geliyorsa,
e) Tazminatı gerektiren olay, yolcu taşımaya ruhsatlı olmayan araçlarda yolcu taşınması veya yetkili makamlarca tesbit edilmiş olan istiab haddinden fazla yolcu veya yük taşınması veya patlayıcı, parlayıcı ve tehlikeli maddeleri taşıma ruhsatı bulunmayan araçlarda, bu maddelerin parlama, tutuşma ve infilakı yüzünden meydana gelmiş ise,
f) Sigorta ettirenin, rizikonun gerçekleşmesi halinde, B.1 maddesinde belirtilen yükümlülükleri yerine getirmemesinden dolayı zarar ve ziyan miktarında bir artış olursa,
g) Tazminatı gerektiren olayın aracın çalınması veya gaspedilmesi sonucunda olması halinde, çalınma veya gaspedilme olayında işletenin kendisinin veya eylemlerinden sorumlu olduğu kişilerin kusurlu olduğu tespit edilirse.

sayılan nedenlerden dolayı sadece sigortalıya rücu edilebilir. Araç sürücüsüne rücu edilmesi mümkün değildir.

Merhaba;
23.08.2013 tarihinde eşim ve ailesi(kayınvalidem,kayınpederim,görümcem yolcu konumundaydı) Giresun-Sivas yolu güzergahinda trafik kazası geçirdiler. Aradan 1 Yıl geçtikten sonra avukatımız aracılığıyla dosyaları toparladık.Geçen hafta heyet raporlarını aldık.
Kayınpeder:%33 (sol göz ve sol kulak ) yaş 58 emekli maaş 1200 tl
Kayınvalide :%24 (sağ bacak platinli ) yaş 50 ev hanımı
Görümcem :%2 dış ticaret okuyor yaş 20

Avukatımız görümcem için emsal meslek araştırmasıyla tazminat oranını yükseltmek için de uğraşıyor. Yaklaşık 5 ay sonra sonuca bağlanır dedi. Avukatımla sürekli irtibat halindeyiz gerçi ama alacağımız mebla ile ilgili bilirkişi arkadaşından haber bekliyoruz .Yaklaşık ne kadar tazminat alabiliriz?Bilgisi olan varsa paylaşabilir misiniz?

Asli hanim oncelikle gecmisolsun dileklerimizi sunariz gerekli hesaplamalar yapilarak donus yapilacaktir

Çok teşekkürler...Merakla beklemedeyim..
Kolay gelsin...

Gerekli calismalar yapilmis olup aktuer sonucunuz:
Kayınpeder:%33 (sol göz ve sol kulak ) yaş 58 emekli maaş 1200 tl ; 35.000 bin tl 55.885 bin tl arasi
Kayınvalide :%24 (sağ bacak platinli ) yaş 50 ev hanımı ; 43.644 bin tl 60.000 bin tl arasi
Görümcem :%2 dış ticaret okuyor yaş 20*; 8.361 bin tl 11.000 bin tl

Not : bu aktuer bilgilerdirme amacli yapilmistir.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim.İyi çalışmalar diliyorum.:)

hasar.destek;

Bende gereken bilgilerimi versem tazminat hesaplaması yapabilir misiniz ?

Gerekli bilgileri saglarsaniz yapabiliriz.gerekli bilgiler :

Dogum tarihi
Kaza tarihi
Kusur orani
Heyet rapor orani
Gelir tutari

Doğum tarihi: 02.02.1993
Kaza tarihi: 11.09.2011
Kusur oranı: Ben 8/6 Karşı taraf 8/2
Heyet rapor oranı:% 10
Gelir tutarı:1200

% 75 kusur orani goz onune alinarak yapilan aktuer hesaplama sonucu; 14.372 bin tl ve 22.871 bin tl arasidir.

Not: Yapilan aktuer bilgilendirme amaclidir.

slm hasar.destek banada yardımcı olabilirsen sevinirim kaza tarihi 2012 temmuz doğum tarihi06 15 1983 kusur oranı%100 karsı taraftayolcuydm ben özür oranı%47 %24 ü ortebedi %30 psikiyatri

sayın petek05 öncelikle gecmişolsun dilekleimizi sunarız .. verdiginiz bilgiler dikkate alınmış ve gelir beyan etmediğiniz için asgari ücret üzerinden hesaplanmıştır 117.000 ile 190.700 tl arası tazminat alınacaktır

özürdilerim ev hanımıyım 13 yaşındada kızım var

özürdilerim ev hanımıyım 13 yaşındada kızım var<br>

tesekur ederim ev hanımıyım ve 14 yasında kızım var

yapılan aktüerya gecerlidir gelir beyan edemediginiz için asgari ücret olarak degerlendirme yapılacaktır.

peki acaba mahkeme sonucunumu beklemek yoksa trafik skortasıyla mı anlaşmak daha cazip bu arada mahkeme devam ediyor yılbasından sonra atk ya gönderileceğiz galiba

bu konuda sizlere dosyanızı incelemeden net bir cevap veremeyiz.uzlaşma olarak bilinen bu yol çogu zaman magdurların haklarının cok eksik alınmasına neden olmakta uzlaşmaya gireceginiz zaman bile bu konuda bilgi sahibi kişilerce uzlaşmaya çalışınız.

Petek Hanım öncelikle geçmiş olsun.

Özür oranı hem fiziksel hem de psikolojiktir. Sigorta şirketinin sizi arayıp sulh tutarı teklif etmesi durumunda yapılan hesabın PMF tablosuna göre mi yapıldığını ve maluliyet oranının hangi oran üzerinden yapıldığını sorunuz. Sigorta şirketlerinin serebral raporları bazen hastanece verilen maluliyet oranından düşük olabilmektedir. Zaman zaman psikolojik maluliyet hesaba katılmamaktadır(Kazayla ilişkili olmadığı düşünülerek)

Esas alınan maluliyet oranı G den düşük olduğu durumda ATK raporunu beklemenizi tavsiye ederim. ATK raporundan sonra tekrar sulh teklifi vereceklerdir.

2005 yılında geçirdiğim yaralanmalı trafik kazası sonucunda(kazada 3. kişi idim),S iş gücü kaybı tespiti ile 2008 yılında 30000tl.civarında ibraname imzalayıp tazminat aldım.paylaşımları gördükçe,bir kaybım olduğunu düşünmeye başladım.bu durumda,imzalanmış ibranameye rağmen,tekrar bir tazminat isteme hakkım mevcutmu?belirtilen miktarlar o zaman için eksikmidir?alınan tazminattan sonra ,aynı sekele bağlı olarak 4 operasyon daha geçirdim.eksit tazminat itirazının 2 yıl olduğunu okudum.buna rağmen talebim olabilirmi?
mef hasar ve av.shaso,paylaşımlarınızı bekliyorum.
iş gücü kaybı:S

Son düzenleme:
Ergün Bey daha önce konuyu konuşmuştuk sanırım. Verilen ibranamenin bir geçerliliği yoktur ve size ödenen miktar eksiktir.

evet,konuşmuştuk.ancak olayla ilgili mevcut belgelere taşınma sebebiyle ulaşamadım ve aramaya devam ediyorum.

eksik ödenen miktarın karşılığı yaklaşık nedir? paylaşırmısınız.

Doğum tarihiniz ile SGK tarafından ödenen ilk peşin sermaye tutarını yazarsanız hemen hesabınızı yapabilirim.

bende 2 ay önce trafik kazası yaptım aracı arkadaışm kullanıyordu alkolluydu ben agır yaralandım yüzde 82 kurul raporum var tazminat alabilirmiyim peki

Süleyman Bey sürücünün alkollü olması size kusur atfedileceği anlamına gelmez. En fazla kişinin alkollü olduğunu bilerek araca binmeniz nedeniyle hakim takdir hakkını kullanarak hatır taşımasının şartları varsa tazminattan indirim yapabilir.

Ancak mevcut davalarda hakimler genelde bu haklarını mağdur lehine kullanarak indirim yapmamaktadır.

teşekur ederim av.shasO ama skorta bize herhengi bir teklifte bulunmadı ben raporumu göndercem neverirler bilmiyorum hakkımı yememeleri için söyluyorum sağolsun hasar destek bana bir hasap göndermiş teşekür ediyorum ama 117.000 ile 190.bin demiş ben baya bi şaşırdım acaba sikortanın ödemesinde hakkımın nekadarınıaldım olur. bilmiyorum gercekten nasıl bir yol izliycem birde pmf nedemek acıklarsan sevinirim

Üst Alt