Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

öncelikle geçmiş olsun.zaman aşımı 10 yıldır.almış oldugunuz rapor tazminat almanız için yeterli.

merhaba,
önceden de yazı yazmıştım siteye fakat raporumun sonucu belli değildi. raporum yüzde 49 geldi, 2200 yaklaşık maaş alıyorum devlet memuruyum.23 yaşındayken geçirdim. kazada arkada oturuyordum, tek taraflı bir kazaydı. arabanın sigortası vardı. bir şirketle anlaştım ama henüz bir miktar söylemiyorlar ve bende merak ediyorum. teşekkürler yardımlarınız için..

öncelikle gecmiş olsun diliyoruz.aktuaryanızı hesaplayabılmemız
kaza tarihi
medeni haliniz cocuk varsa yaş ve sayısı
sizin doğum tarihiniz
bılgıler saglandıktan 10 dk içince aktuarya bılgınız sıze ulaşacaktır.

merhaba benim de bir sorunum var uzun yol tır sürücülüğü yapıyordum 2011 yılında geçirmiş olduğum tekli kaza sonrası şuanda %41 ortapedik özürlüyüm
aracın trafik sigortası bulunuyor ancak sigorta şirketi tekli kaza olduğu için ödeme yapmıyor bana nasıl bir yol izlememi önerirsiniz

araçta kaskonuz var mı bu birinci sorumuz.kaza tarihinden 1 yıl içerisinde kredi kullandınız mı aracın trafik sıgortası kusurlu sürücünün sakatlanma dosyalarını ödemez.bılginize

araçta kasko vardı ancak kasko bedeli olarak 5000tl yazdırılmış işveren tarafından trafik sigortasında bu bedel 75000tl yani kaskodan ömür boyu sakatlığım için ancak 2050 tl alabileceğim söylendi kazadan önce 1500tl kredi kullanmıştım ödeyemedim yapılandırdım ve onu ödemeye çalışıyorum kredi kartlarım vardı ödeyemediğim den dolayı bloke oldular

geçmiş zamanda şöyle bir madde buldum

Araç sürücüsünün zarar görmesi halinde Sigortacının sorumluluğu (Madde 91);

KTK 91. maddesine göre, zorunlu trafik sigortamda, sigortacı işletenin aynı yasanın 85/1. maddesindeki hukuki sorumluluğu üzerine alır. Anılan maddeye göre, bir motorlu aracın işletilmesi bir kimsenin ölümüne veya yaralanmasına sebep olursa işleten bu zararlardan sorumlu olacaktır. Sigortacının bu kapsamda ki sorumluluğunu sınırlayan KTK 92. maddesinde araç sürücüsünün sigorta kapsamı dışında kaldığına dair bir hüküm olmadığı için araç sürücüsünün zarar görmesi halinde (mesela ölümü)sigorta şirketinden tazminat talep edilebilecektir.

bu nasıl bir maddedir ki böyle bu maddeye dayanarak sadece vefat olaylarında ödeme yapıyorlar
ben şuan zor durumdayım ailem dağıldı
çalışırken 2500 3000 tl maaş alıyordum şuan ise 1 dilim ekmeğe muhtaç sayılırım

bu kanun maddesi kesin ve netttir.sakatlanma ile ilgili birçok dava açılmasına rağmen yargıtay kararları doğrultusunda tüm davalar kaybedilmiştir.sadece ölümlerde tazminat talebınde bulunulabılır.çekmiş oldugunuz kredının ferdi kaza sigortası kaskosu olma zorunlulugu vardır.kredi kullandıgınız banka şubesinden hayat sıgortanızı soruşturun.bu kaza oluştuğunda sanırım çalışıyordunuz.çalışmış olduğunuz kuruma veya şirkete iş kazası olarak tazminat davası açabilirsiniz.

çalıştığım yerde 4 aydır çalışıyordum ne kadarlık bir tazminat alabilirim
dava açabilecek gücüm yok
kaza geçireli 3 sene oldu şuan 39 yaşındayım

çalışma süreniz acıcağınız davayı etkilememektedir.ister 1 günlük ister 10 yıllık çalışan olun dava açma hakkınız aynıdır.

bulnes bey mesaj kutunuz dolu olduğu için size mesaj gönderemiyoruz

sayın beyaz ofelya siz sigorta poliçesindeki teminatın tamamını alırsınız, üste daha alacaklı çıkarsınız..Bu arada sakatlık tazminatlarında aktuerya hesaplanırken medeni hal, çocuk yaş ve sayısı vs. hiç önemli değildir, bilginize..

Yazınızı okudum ve kafamdaki tüm sorulara az veya çok cevap aldım ama hala kararsızım, kazayı arkadaşımın otomobilinde yaptık, bu sürecin sonunda şoför arkadaşıma herhangi bir sıkıntı olur mu ? sağdan soldan arayıp yardımcı olmak isteyen ve vekalet meselesi kafamı kurcalıyor, sizden bilgi almak isterim. twittirdan size yazdım.

yıllar önce bu başlığa yazmışım ama cevap alamamışım tekrar sorayım belki cevaplayan olur :)

araç içi tek taraflı kazada şöförüm alkol yok, ehliyet var kaza 2009 da oldu, omurilik felçlisi olarak kaldım herhangi bir tazminat veyaz benzeri bir hakkım varmı ?

Şuan için kusurlu sürücülerin vefatı durumunda tazmınat alabılme hakları var.mağluliyet yani halk dilinde sakatlanmalarda trafik sigortasından tazmınat alma hakkınız yok.aracınızda kasko var ise ona talepte bulunulabilir.

kaskodan albileceğim miktar hakkında bilginiz tahmininz varmı ? güvence hesabına girmiyorum galiba doğrumudur ?

kasko limiti kasko policesinin üzerindekı lımıte gore hesaplanır.size gereklı olan kasko polıcesı gereklıdır.aracınızın trafık sıgortası oldugu için güvence hesabının kapsamına girmez.girmiş olsa dahi sıgorta sartları gecerlıdır.

olay mahkemeye intikal ettiyse dolmuşun sahibi olmasına hiç gerek yok bildiğim kadarıyla

bizim aracımızında sigortası vardı karşı tarafın ise hiçbirşeyi tüm masraflar haklı olduğumuz halde bizim sigortamız üzerinden karşılandı fakat yinede güvence hesabı bize paramızı ödedi şimdi karşı tarafa devlet dava açtı

motorsiklet kazası yaptım, yaya çarptım 1 ölü var kusur oranım yüzde 25 karşı taraf yüzde 75 çarptığım kişiler yabancı uyruklu, karşı tarafın maddi varlığı yok trafik sigortasından tazminat alabilirmiyim veyahutta güvence hesabı kapsamına girebiliyormuyum ? yada nerden tazminat alabilirim ?

siz yayaya çarptığınız için , yani karşıda muhatabınız bir araç olmadığı için tazminat alamazsınız. Tam tersi karşı tarafta ölen olduğu için ve siz yüzde 25 kusurlu olduğunuz için karşı taraf sizin aracınızdan tazminat alır, ayrıca size dava açabilirler.

2009 yılında 19 yaşındayken ttrafik kazası geçirdim ve % 38 özürlü raporum var işimdende oldum adli tıp kurumu raporum mahkemede 33.2 dosyam bilirkişiye gitti tahmini tazminatım ne kadardır aktüarye hesaplama yapan arkadaşlar cvp verirmisiniz ?

kaza tarihinde asgari ücretle çalıştını varsayarsak ve kusurun tamamı karşı taraftaysa eğer yaklaşık olarak 160.000- 190.000 arası bir tazminat çıkar.
aşağıdaki tabloya verilerini gir yaklaşık olarak bir hesap çıkıyor, tabloda işgücü kaybı tazminatını işaretle.
Destekten Yoksun Kalma Tazminat Hesab

erhan bey selamlar kolay gelsin;
Benim kayınbabam trafik kazasında vefat etti. 12 ekim 2013 te. Traktörün sigortası yok. Güvence hesabına evrakları gönderdik. Ancak yapılan hesaplama sonucunda 41.000 tl tazminat almaya hak kazandığımızı belirtmişler. Biz buna itiraz etsek 250.000 tl olması gereken tutar niye çok az. Oradaki mühendisler hesaplamayı hangi kriterlere göre yapmaktadırlar. Bu tazminatın hepsini alabilir miyiz? Bu tutarı alabilme için ne yapmalıyız? İbraname göndermişler biz bunu iade edip itiraz etsek nasıl olur? bizi bilgilendirirseniz çok memnun oluruz. Şimdiden teşekkürler.

kazazede;

iş kazası deil + kazayı bizim araç çarptı kusur bizde . ben trafik sigortasından tazminat alıcamm onun içinde iş gücü kaybımı işaretlicem kazada yolcu konumundaydım

Sayın mağdur 45, güvence hesabının aktuer hesabı genelde doğrudur, ama eksik hesaplandığını düşünüyorsanız yapmanız gereken resmi bir aktuerya uzmanına parasını verip (yaklaşık 400 tl) aktuer hesabı çıkarttırmanızdır. Vefatlarda geride kalan kişilerin kaybı hesaplanır, yani teminat 250 bin tl diye bu paranın tamamı ödenmez. Bu maksimum teminattır. Destekten yoksun kalan kişinin (örneğin vefat edenin eşi) yaşı da burda önemlidir. Vefat edenin geliri de önemlidir. Bir de tabii ki kazada vefat edenin kusur oranı da önemlidir.

bond007;
Tazminat 120-125 bin tl civarı çıkar. Bu rakam asgari ücrete göre böyledir. Maaşınız kazadan önce daha yüksekse rakam artar. Yolcu iseniz kusurdan etkilenmezsiniz. Şoför iseniz bu rakamı karşı aracın kusur oranı ile çarpacaksınız.. Geçmiş olsun.

2007yılında motor çarptı,ceza davası bitti ,yüzde 75 şuçlu bulundum.adli tıp kalıcı hasar yüzde 21 verildi.maddi manevi tazminat davası açtım bilirkişi 21000 maddi,5000 tl manevi tazminat çıkarmış.ama bu arada karşı tarafın sigortasına baş vurdum,36900 tl para gönderdi,benim sorum,sigortanın verdiği tazminat maddimi, manevimi, bunu nasıl öğrenebilirim,avukatımın önerisi davadan çekilmek, çünkü ya sigortanın parasını, yada mahkemenin parasını alabiliyormuşum,sigortanın parası daha çok olduğu için ben sigorta parasından vazgeçmek istemiyorum, ne önerirsiniz

trafik sigortası maddi tazminatı öder, manevi tazminata karışmaz,ayrıca bilirkişi manevi tazminatı belirleyemez, manevi tazminatın miktarını sadece hakim belirler,avukatın doğru söylemiş

peki ne öneriyorsunuz davamı çekeyim mi, devamm mı edeyim?manevi tazmnatı biz davayı açarken 5000 maddi, 5000 tl manevi istemiştik

ben ıspartada okumaktayım 2 sınıf ogrencıyım arkadaşım la kaza yaptım trafık kaza raporuna gore 8 o suçlu 2 bız ben sofor degılım ama arkadaşım şöfür bu yüzden yazdım şimdi ben suç ceza mahkemesınde şikayetçi olursam 2 sınden olmak zurundayım bu yüzden uzlaşıp hukuka cevırmeyı soyledı avukatım bunun benım acımdan zararı olurmu karsı trafın arabasının sigortasına dava acabılıormuyum

Ben avukatlarla gorustum. Ben abimle kaza yaptim icin ve abimin ehliyeti olmadigi ve arac babamin uzerine oldugu icin ikiside suclu duuma dusuyor ve babama ve abime rucu ettgini soyledile ama butun mal varligini devrederse uzerine bir sey bulamadiklari icin bir sey alamadiklarini soylediler ama babam haram ve mal kacirma oldugunu soyluyor kabul etmiyor almiyor. Ben istesem alabiliyorum ama babamdan habersiz babami sonra zor duruma sokmak istemiyorum. sizce helalmidir ve ya baska bir yolu yokmu.Tsekkrler.

Selamün Aleyküm ben 25.09.2013 tarihinde yaralanmalı trafik kazası geçirdim.Yanımda bir yolcu vardı başka bir araca çarptım kazanın tali kusuru bende asli kusur ise diğer araçta 8 de 2 lik şuç bende 8 de 6 lık şuç ise karşı tarafta benim sigorta şirektine tazminat açmak için ne yapmam gerekiyor bilgilendirir misiniz ? Şimdiden teşekkürler

merhaba kazazede. ben tek tarafli trafik kazasi gecirdim.omurilik felcliyim.yolcu konumundaydim. araci kullanan arkadasimdi sikayetci olmadik.alkol ve uyusturucu testleride temiz cikti soferden ve benden yana.tazminat alabilirmiyim

Üst Alt