Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

Kaza raporuna bakmadık.Ancak kaza yayageçidinde ve araç aşırı hızlı olduğu için büyük oranda karşı taraf hatalı olur diye söylemişlerdi olay olduğu zaman.kaza tarihi 2009 nisan ayı hocam

kaza raporunu al trafikten, karşı arabanın trafik sigorta bilgilerinide öğren , eğer kusurun tamamı eşinizde değilse tazminat alabilirsiniz, onun için kusur oranı önemli,
ayrıca eşinizin tam teşekküllü bir resmi hastaneden durum tespit raporu alması gerekiyor ve bu raporda maluliyeti olması gerekiyor.yani raporda oran yazması gerekiyor.
sen önce kaza tutanağını bul ondan sonra yönlendirelim seni.

Teşekkürler hocam.Kaza raporunu adliyeden alabileceğimizi söylemişlerdi ama yanlış mı yönlendirdiler acaba nereden alabiliriz?

sayın kazazede

ben izmirdeyim sakıncası yoksa sizinle görüşmem mümkünmü..

iyi günler ben ve abim 22.10.2013 tarihinde kaza geçirdik kaza sonucu trafik tutanak tuttu biz p oranında suçlu çıktık tiçari taksi bize yandan çarptı sorum karşı tarafın trafik sigortasından nasıl hak talep edebiliriz abimin ayağı kırıldı 2aylık rapor aldı çalışamazlık raporu trafik kaza raporları ve hastane raporları bizde nasıl bi yol izlemeliyiz şimdiden teşekkürler..

tel no.05547513476

Tekrar merhaba.Onceki mesajımda esimin yaya gecidinden gecerken kaza gecirdiginden bahsetmistim.bununla ilgili tazminat basvurusu icin mustafa beyin dedigi gibi adliyeye gidip butun dosyamızın bir kopyasını aldık.ancak dosya icerisinde kaza tutanagı yoktu.karakoldan polisin gelmesiyle cizilmis bir kroki vardı sadece.trafik mudurlugune basvurduk.ancak oradan da kaza raporunun kendilerinde olmadıgı bilgisini aldık.yani kusur oranı ya da kaza tutanagı gibi bir belge mevcut degil.bize bunun savcılık demekki istememis ve tutanak tutulmamıs dediler.bununla ilgili ne yapabiliriz?kaza tutanagı talebinde bulunabilirmiyiz acaba tekrar.simdiden herkese tesekkur ederim.saygılarımla

petekkaya;
merhaba bende trafık kazası gecirdim 4 ay oldu yenı kendıme gelıyorum bana bılgı verırmısınız tutanakta kusurum yok ne yapmam gerekıyor yardımcı olurmusunuz sanırım sız hakkınızı aldınız neler yapdınız konu hakkında nereye ne evrak yolladınız v.s v.s bılgı verırsenız sevınırım

ozgurr;
ozgurr kardeş polısın gelmesıyle cızılmıs krokı var demıssın o krokıde polısın yazmıs oldugu yazı varmı orta sıralarda bu kazanın olusumunda dıyerek baslar xxx xxxxxx kısı xxxx kuralını ıhlal ettıgı ıcın talı veya aslı kusur lu dıger xxxxx xxx kısı xxx kuralını ıhlal ettıgı ıcın yıne aslı veya talı kusurlu oldugu kanatına varılmısdır yazısı varmı tabı bunu örnek olarak yazdım degısıkde yazar dıyelımkı var suc oranı ordan bellı olur yada öle bı yazı yok dersek kusur gercekden belırtılmemıs ıse mahkeme yolu ıle kesıf cıkartmanız gerekıcektır

Sayın musti davanız neden bu kadar uzun surdu anlamadım. bu kadar surmesı normal bır surec değil. sigortaya basvurunuz varsa basvuru tarıhı yoksa dava tarıhızden ıtıbaren yasal faız ısleyecektır. fazla kaybınızx olmaz merak etmeyın.

Sayın 62 sinde öncelıkle gecmıs olsun.sizin durumunuzda yabancı vatandas olması bır seyı değiştirmiyor. arac zaten tr plakalı muhtemelen burada sıgortalanmıştır. sigortalanmamıssa da güvence hesabına basvuru yoluyla alabılırsınız.
Üzerıne mulk olmasına gelınce bu manevı tazmınat davasında işinize yarayacaktır. tedbir talepli olarak manevı tazmınat davasını maddı tazmınat davası ile beraber acabolırsınız. Acil şifa dilerim.

magdur45;

bu olayda kendinizin tazminat alması biraz zor çünkü sigorta şirketi istiap haddinin aşımı dolayısıyla tazminatı ödemeyecektir. benzer en az 3 olay dolayısıyla dava açmak durumunda kalmıştım oradan biliyorum.
bu işlerden anlayan avukatlar tazminatı almanızı sağlayabilir.

özkan bey kaza krokisi çizilmişse rapor da tutulmuştur. ama tutulmamışsa bıle ceza davası esnasında keşif talebinde bulunabulunabılırsnız ve dosyanız daha sonra adli tıp trafık ıhtısas daıresıne gonderılerek kusur raporu aldırılabılır.

özgur bey mesajım ısze ıdı pardon yanlıslıkla özkan bey yazdım .

Trafik Kazası Sonrası Tazminatla İlgili Sorularınıza Cevaplar

Evet arkadaşlar forumda ve piyasada gördüğüm üzere bu konuda insanlar yanlış bilgilendiriliyor veya bilgisizlikleri fırsata dönüştürülüyor. Sorularınızı fırsat buldukça cevaplamaya, yardımcı olmaya çalışacağım. Öğrencilik yıllarında kaza geçiren ve tazminat işinde bilinçsizliğin ne demek olduğunu avukat olduktan sonra anlayan biri olarak öncelikle engellilerin bu konuda sömürülmesini önlenmesi gerekiyor kanaatindeyim.

Ofiste olduğum zamanlar sorularınızı cevaplamaya çalışacağım.

Hoşçakalın

Arkadaşlar geçen yıl kaynım trafik kazası geçirdi  bisikletle yolun kenarından giderken arkadan aracın çarpması neticesinde femur şaft kırığı oluştu olay yerinden hastaneye çarpan şahıs götürdü bu çarpan şahıs kaynıma biraz para vererek noterden şikayetçi olmayacağına dair belge aldı kaynım 6 ay yatmak zorunda kaldı vuran şahıs o belgeyi aldıktan sonra bir daha uğramadı kaynımın durumu maddi olarak baya kötü ben de internetten burayı buldum yazılanları bayadır okudum baya bilgim oluştu ama benim soracağım şekilde kaza geçirenlere ait mesaj bulamadım,ayrıntı olarak şunları da belirtmek istiyorum vuran şahıs araba kendisinin olay jandarma bölgesinde oldu, kaynımın yaşı 30 evli ve çocuğu var.Ben burdaki mesajlardan yola çıkarak kaynımla adliyeye gittik adli dosyasını çıkarrtık fakat içinde olay yerine ait kusur raporu yok,krokisi yok,jandarma tuttuğu tutanakta olay yeri terk belgesi düzenlemiş başka bir şey yok bu haliyle tazminat alamıyacağımızı biliyorum adliyede çalışan bir arkadaşa dosyayı gösterdik o da bize kusur oranının tesbiti için dava açılması gerektiğini ama şikayetçi olmadığından dosyanın kapandığını kaynımın bu hakkını yitirdiğini artık yapacak bir şey kalmadığını söyledi.<br>Burda size şunu sormak istiyorum arkadaşın dediği gibi hakkımız öldü mü ölmediyse ne yapmamız lazım?

eski bir trafik kazası mağduru

Geçirdiğim trafik kazası sebebiyle yüzüne 165 tane dikiş atıldı. Yüzümün yarısı dikildi ve bu konuyla ilgili hiç bir bilgim olmadığı için %100 haklıyken hiç bişey yapamadımk. Ömrünün sonun kadar bu izlerle yaşamaya alışmak zorundayım. Bu konuyla ilgili artık her türlü bilgiye sahibim.Bu konuda bilgi edınmek isterseniz yardımcı olmaktan mutluluk duyarım..

Kaza sonucu yaşamış olduğum bu mağduriyet beni tüm araştırmalarım ve eğiitimlerimin sonunda kaza danışmanı olmamı sağladı. Artık GENEL HASAR Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetlerinde Kaza Danışmanı olarak görev yapıyorum.

Tekrar merhaba, daha önce foruma yazmıştım:

Merhaba Forum üyeleri.Bende Trafik kazası geçirdim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
18 Mayıs 2011 yılında, yaşadığım il dışında minibüs kazası geçirdim ben yolcuydum. Minibüsün devrilmesi sonucu sol kolumda; dirseğim ile el bileğim arasında parçalanmalar oldu kafamda da ufak sıyrıklar oldu. İlk etapta hemen en yakın hastaneye kaldırıldım,ilk müdahale yapıldı.Kolumun durumunun kötü olması ameliyat gerektirdiği için ben kabul etmedim ve ertesi gün epikriz raporunu alarak yaşadığım İl'e ilk uçakla uçtum hemen devlet hastanesine yattım. 15 gün içerisinde 2 defa ameliyat oldum. Sol kolumda doku-his kaybı ve kötü görünümlü dikiş izleri var. kazadan sonra sol kulağımda kesintisiz çınlama kaldı.İlaç kullandım ama fayda etmedi. Bir sürü sigorta şirketleri numaramı nereden bulduysalar beni aradılar.Sigortadan para almak için yardımcı olacaklarını söylediler.Mayıs ayında 2 yıl olacak.Şuan dava açabilirmiyim, sigortadan para alabilirmiyim?? Nasıl bir yol izlemem lazım bu konuda yardımcı olurmusunuz lütfen şimdiden çok teşekkürler...

Uzun zamandır yazamadım çünkü sağlık raporlarıyla uğraşıyordum. Devlet hastanesine gittim ve bana özür oranı % 0 verdi, bende itiraz ettim ve beni Üniversite Hastanesine sevkettiler. Nihayetinde kolumdaki doku kaybından % 5 sürekli özür oranı aldım. Kaza sırasında evli, 31 yaşında ve çalışmıyordum. Aşağı yukarı benim trafik sigortasından alacağım tazminat ne olur?

Gerekli evrakları topladım sigorta şirketine avukatım aracılığıyla teslim ettik ve en nihayetinde haber geldi, eksik evrak olduğunu belirttiler. Araç muayane formu ve ulaştırma bakanlığından çalıştırma izni. Bende bunun üzerine Tuncelideki savcılıktan tüm dosyayı aldım. Bugün avukatımla görüştüm, dosyayı inceledikten sonra davanın kovuşturmaya gerek olmadığı için kapandığını söyledi ve sigortanın bu durumda tazminat ödemeyeceğinide, diğer bir seçenek olarak Tuncelide avukat bulup dava açabileceğimi. Avukatım bile nasıl kovuşturmaya gerek olmadığını anlamış değilim dedi sonuçta 12 kişi yaralandı. Ya Allah aşkına ben çalıştırma izni ve araç muayene formunu nasıl bulacağım? Zaten kazayı yapan otobüs şöförü dosyaları vermedi. Kaza sırasında ve sonrasında ne ifadem alındı, nede kimse gelip şikayetçi olup olmadığımı sordu. Bu arada sigorta Euro sigorta. Daha önce aynı sorunu yaşayan oldumu acaba? Birde benden bu evrakları isteyebilirlermi? Bimere şikayet etsem faydası olurmu? Yoksa gerçekten Tuncelide avukat bulup davamı açmalıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim...

s.a. 2011 yılında yolcu konumunda iken karşı tarafın araç şöförü ağır kusurlu olmak üzere kaza gecirdim. ceza ve tazminat davası açtım. ceza davası sonuçlandı. şahıs 10 ay ceza aldı. uzun süreli bir uğraştan sonra hakem hastanesinden yüzde 41 sürekli rapor aldım. bu arada dava sürecinde adli tıpa sevkim oldu. adli tıptan gelen rapor sonucu yüzde 16,6 çıktı. bariz çelişki olduğu için itiraz ettik. dosya halen adli tıpta. geçtiğimiz 2 ay içinde hdi sigorta şirketi avukatıma 3 teklifte bulundu.
1- 35000 2- 43000 3- 50000
ilk ikisini avukatımın kabul et demesine rağmen kabul etmedim. 3. teklifi dün sundu yine kabul et diyor ve acil cevap bekliyor, ben düşüneyim diye salladım. ne yapmalıyım iyi bir rakam mı? daha beklemeliyim mi? yoksa mahkeme yolunda devam mı edeyim. hakkım bu mu.
kaza yaptığımda 30 yaşında , asgari ücretli, evli bir çocukluyum.
sigorta şirketi aktüerya hesabını göndermiş. orada dikkatimi çeken olay ise ben yolcu konumunda olmama ve karşı tarafın ağır kusurlu olmasına rağmen benim adıma yüzde 50 kusur vermiş. bu da kafama takıldı.
sizce ne yapmalıyım. PARAYI ALAYIM MI, BEKLEMEDE Mİ KALAYIM.... AVUKAT SIKIŞTIRIYOR. LÜTFEN ACİL CEVAP

erol
nasıl avukatmış seninki arkadaş, neden sıkıştırıyor seni, sıkıştıracağına davanın seyri hakkında bilgi vermiyormu sana.dosyan şu an istanbul adli tıp kurumundamı, ne zaman gitti oraya,
sen istersen önce avukatınla konuş ve azlet avukatını, yolcu konumunda olan birisi nasıl kazada kusurlu olabiliyor avukatına sor bakalım ne diyecek bu duruma,
bana kalırsa kabul etme, zaten davanın sonuna yaklaşmışsın, bekle dosyan adli tıp tan gelsin ve hesap bilirkişisine gidecek ve en fazla 1 duruşma sonra karara bağlanır.sigorta şirketi boşuna 50000 lira teklif etmez.
yaşın genç , her halukarda daha fazla çıkacaktır tazminatın,

leon67
senin avukatında bu konularda biraz bilgisiz galiba, işte her zaman derim iyi bir avukatla hareket edin diye, anlatmak istediğim buydu,
sigorta şirketi senin göndermiş olduğun hastane raporunu kabul etmiş herhalde,rapora itiraz etmemiş,kaza tutanagında var,
senin arabanın araç muayenesi ve ulaştırma bakanlığından çalıştırma izni olup olmadığını araştırma gibi bir durumun olamaz, sen sadece kaza tutanagını ve maluliyet raporunu ve varsa yapmış olduğun diğer masrafların faturaları varsa onları iletmekle yükümlüsün, gerisi seni bağlamaz, sigorta şirketi sana tazminatını hesaplar ve öder, sonra sana ödediği bu parayı eksik evrakı olduğu için aracın şoföründen veya ruhsat sahibinden almaya çalışır,
arabanın çalışma izni yok diyerek sana tazminat ödememe gibi bir durum olamaz
yapacağın şey ,önce sigorta şirketinden tazminatı neden ödemediğine dair yazılı bir evrak talep et, sonra durumu hazine müsteşarlığına ilet,eğer hazine müsteşarlığına rağmen yine tazminatını alamazsan sigorta şirketine ve aracın ruhsat sahibine vakit kaybetmeden maddi ve manevi tazminat davası aç,

Çook teşekkür ederim kazazede, Allah razı olsun... Elimde maluliyet raporum, kaza tespit tutanağı ve epikriz raporları var bunları vermiştik sigortaya ama işte o belgeleri istediklerinde tıkandık kaldık... Pazartesi olsun hemen arayacağım... Olumlu yada olumsuz olursa tekrar yazarım... Tekrar teşekkürler...

mustafa bey ilginiz için öncelikle teşekkür ederim. avukat aslında tanınmış iyi bir avukat ama benim bilmediğim başka şeyler dönüyor galiba. avukatı azletmeyi de düşündüm ve kendisine ilettim ama %15 imzaladığım anlaşmamız var. muhtemel kazanabileceğim tutarın %15 ver ben çekileyim dedi.
Dosya adli tıpa itirazımız üzerine 9. ayda gitti. 16 ocaktada duruşma var. bir başka ayrı sorumda (birinci 37-ikinci 28) hakem hastanesinden aldığım rapor %41. adli tıp bana %16,6 vermiş. adli tıpın hesaplama yöntemi daha mı farklı. şimdi 16 olarak tekrar geri gelirse mahkeme bunu 16 olarak mı kaideye alır %41 almış olduğum rapor ne olur. yüzde 16 dan hesap çizilirse 50.000 lirayı ararım gibime geliyor. orada bir tedirginliğim var.
sigorta şirketinin gönderdiği aktüerya hesaplamasında bir başka konu daha dikkatimi çekti. beni yüzde 50 kusurlu göstermiş ve maluliyet oranımı %24 olarak belirlemiş. bana kalırsa 50,000 liraya denk getirmek için bunu yapmış olabileceklerini düşünüyorum.
kendimce bir kumar oynayıp bu teklifinide kabul etmiyecem. 4-5 sigorta danışmanıyla görüşmem sonucu bu orana 70-80 milyar alabileceğimi söylemişlerdi. avukatımın kendince güzel bir sözü devamlıda kullanıyor. eldeki kuş, daldaki 2 kuştan daha iyidir. hoşçakalın

Tekrar merhaba,

Sigortayı aramadan evvel emin olmak için bugün tekrar avukatımın yanına gittim ve eksik evrakları sordum... bana sigortanın göndermiş olduğu mektubu verdi... Talebinizin değerlendirmeye alınabilmesi için aşağıdaki eksik evrakların tarafımıza gönderilmesi hususunu bilgilerinize sunarız...
Eksik evraklar: 1-Sigortalı araç sürücüsüne ait alkol raporu, 2-genel adli muayene formu, 3-sağlık kurulu raporu aslı, 4-yetki levhası, 5-taşıt kartı.
Avukatım sağlık kurulu raporunun aslını bundan önceki sigortaya yollamış, fotokopisini de euro sigortaya... vede geri alınmıyormuş...
Savcılıktan aldığım dosyada şöförün genel adli muayene raporu var, genel adli muayene formu dedikleri bumu? Ayrıca bu raporda koklamakla alkollü olmadığına karar verildi yazıyor... onun dışında alkol raporu yok, yetki levhası yok, taşıt kartı da yok...
Ben şimdi trabzondan sağlık kurulu raporunun aslını alıp sigortaya yollasam olur mu? Açıkcası avukatım artık çok ilgisiz beni başından savarcasına konuşuyor! Sen nasıl biliyorsan öyle yap dedi bugün ya... 20% anlaşma yapmıştık ama bu ilgisizlik moralımı bozuyor, feshedebilirmiyim? Zaten ilgilenmiyorlar, bir evrak gönderdi onu da yarım yamalak...

leon
senin durumun bayağı karışmış, avukatın karıştırmış işleri
öncelikle
1-avukatınla karşılıklı yapmış olduğunuz sözleşmeyi fesedin yırtın atın.
2-avukatının sigortaya göndermiş olduğu raporunun aslını sigortadan geri iste verirler.
3-evet adli muayene raporu o oluyor, ayrıca seninde adli muayene raporun vardır onuda ekle.
4- kaza tutanağında şöforun alkol muayenesi yapılmıştır orada yazıyordur.
5-yetki levhası ve taşıt kartı seni ilgilendirmiyor senden istemeleri hata,sigortayla konuş bunları izah et ve bundan sonraki işlerini kendin takip edebilirsin.

İlgilendiğiniz için öncelikle çok teşekkür ederim Mustafa bey,

daha önce elimde olan tüm evrakları avukata teslim etmiştim, şu anda elimde kalan tüm evrakları tekrar tekrar kontrol ettim ve Özürlü sağlık kurulu raporunun bir aslını buldum... iyi kide bendeymiş buna sevindim açıkcası :))

benim adli muayene raporum yok, kaza tunceli pertek'de oldu ve beni hemen ambulansla Elazığ Üniversite hastanesine götürdüler... ifadem falan alınmadı, şikayetçi olup olmadığımda sorulmadı, zaten ertesi gün kendi isteğimle oradan ayrıldım çünkü ameliyat olmam gerekiyordu ve yanımda hiç kimse yoktu... elimde Üniversite Hastanesinin epikriz raporları var... sadece kaza tespit tutanağında adım geçiyor hepsi bu...

Şöförün alkol muayenesi kaza tespit tutanağında kontrol edilmedi işaretli ve kontrol sonucunda Dr. raporu yazıyor, elimde şöförün genel adli muayene formu da var ve orada koklamakla alkollü olmadığına karar verilmiştir yazıyor...

Sigortayı arasam durumu izah etssem ve elimdeki sağlık kurulu raporu ve şöförün genel adli muayane raporunu yollasam yeterli olur mu?

Tekrar teşekkürler...

elazığ üniversite hastanesine ilk götürüldüğünde adli muayene raporu düzenlenmiş olması lazım, çünkü adli bir olay olduğu için düzenlemişlerdir. düzenlenmediyse eğer oradan sonraki ameliyat olduğun yerde düzenlenmiş olabilir.
sen önce avukatla olan sözleşmeni karşılıklı olarak iptal et, sonra ne yapman gerektiği zaten bu konunun ilk mesajında açık olarak yazıyor.

merhaba mustafa bey katkı olarak söyleyim vatandaş kendi aracında yolcu vefatında yada sakatlığında tazminat alırmı .devir sahibinin eşi ve çocukları hak sahibimi

Selam arkadaşım bende hastanede yatarken avukat ve sigortacı için baya bi uğraştım ama sonunda engelli bir sigortacı buldum kendisi ıyı bi insan yardımcı olacaktır adı Mehmet bey numaradı isterseniz konuşun +90 (532) 677 11 44

ibrahim arslan;

tam olarak anlayamadım , daha açık yazabilirmisin.

benim bi sorum olacaktı şimdi olayı kısaca özetliyim ben dayım kaza geçirdi şöfördü yanında yolcular vardı akrabalar başka bi aracla çarpıştılar dayımın ehliyeti vardı alkol yoktu sigortada vardı dayıma kusuru az vermişler karşı taraf şikayetçi oldu bilirkişi filan istedi dava hala devam ediyo gelelim soruma dayım bu dava sürerken tazminat alabilir mi arabadaki yolcular kaza davası bitmeden tazminat alabilirler mi? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

merhaba herkeze burda yazılan ve bildiklerini paylaştıkları için çok teşekkür ediyorum ben 03.01.2014 sabahı saat 7:30 civarlarında arkadaşımın şoförlüğünü yaptığı bir araçla işe giderken viraja girdiğimiz bir anda savrularak yoldan çıktık aracın ikilastiği mıcırda 2 lastiği ise arıza şeridinde kaldı arabayı kontrol ettiğimizde lastiğin patladığını farkettik lastiğe bakarken viraja giren başka bir aracın kayarak üstüme doğru geldiğini farkettim havaya zıpladım fakat sol ayağım iki araç arasına sıkıstı ve sol ayak parmaklarımdan ikisi(baş parmak ve yanında)onarılmayacak şekilde ezildikleri için kesildi ve 05.02.2014 e kadar rapor verildi sonrasında kontrol şimdi arkadaşlar benim bu konuda hakkım hukukum nedir yardımcı olursanız çok sevinirim maildende görüşebiliriz emrah_oktay1@hotmail.com bu formu açan arkadaşlarada minnettarım teşekkürler

emrahoktay
tedavin bittiyse uzuv kaybı olduğu için hemen tam teşekküllü bir resmi hastaneden durum tespit raporu alarak ,kaza tutanagıyla beraber hangi araçta kusur varsa veya iki araçtada kusur varsa her iki aracın trafik sigortasına müracat ederek tazminatını alabilirsin.
bu konunun ilk mesajını dikkatli oku.

Üst Alt